Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: avok - 04 Mayıs 2009, 16:41:47
-
Arkadaşlar herkese slmlar.
Bilindiği üzere elektrik kumandalı aynası olan golflerde kumada da left ve right kademelerinin arasında ortada rezistans işareti bulunmaktadır. Ayna bu komundayken otomatik olarak ayna ısıtması mı devrede oluyor. Yada ayna ısıtmasını devraya sokacak bir yol var mıdır? Bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
resist konumundayken orta konsoldaki resist butonuna basınca arka camlarla beraber devreye giriyor. orta konsoldaki buton basılı değilse, devreye girmez.
-
saol yellow driver
-
:saygılar
-
Bi yaşıma daha girdim. Bilgi için teşekkürler yellow driver. Hep merak ederdim o işareti. Aynalar için olduğu apaçık ortada ama nasıl çalıştığı hakkında enufak bi fikrim yoktu.
bunu GOLF IV Hakkında İpuçları//Sizin Bildiğinizi Başkaları Bilmiyor Olabilir// (http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golf-iv-hakkinda-ipuclarisizin-bildiginizi-baskalari-bilmiyor-olabilir-t9855.0.html) konusunada yazarsan çok kişi için ilerdede faydalı olur :)
-
Benim bildiğim ortadaki tuşla hiçbir alakası olmadığı.
Hava sıcaklığı 4 derecenin altına indiği zaman (hani sesli uyarı verip buzlanma işareti görünüyor ekranda) otomatik olarak ayna ısıtmalar devreye giriyor.
Hatta kitapçığında da bu şekilde yazıyordu diye hatırlıyorum.
Orta konsoldaki arka cam ısıtmayla hiçbir alakası olmaması lazım.
-
yellow doğru söylüyor
bende kitapçıkta böyle yazıyor diye hatırlıyorum.
gerçi bugüne kadar ne arka camın ne aynanın rezistansını kullanmaya ihtiyaç duymadım ::)
-
yellow doğru söylüyor
bende kitapçıkta böyle yazıyor diye hatırlıyorum.
gerçi bugüne kadar ne arka camın ne aynanın rezistansını kullanmaya ihtiyaç duymadım ::)
izmir de olunca ihtiyaç duyulmuyor tabii :saygılar
-
i
İzmirde de kış olmuo ki çözelim deneme yanılmayla ;D
-
Hava sıcaklığı 4 derecenin altına indiği zaman (hani sesli uyarı verip buzlanma işareti görünüyor ekranda) otomatik olarak ayna ısıtmalar devreye giriyor.
koray abinin dedıgı dogru arka rezıstans la hıc alakası yok bagımsız...ortada kalırsa kendısı lazım olugunda oto devreye gırer yada 4 derecenın altına duserse buzlanma uyarısı verır ve yıne devreye gırer...orta konumda buhulanma,donma vs gıbı kosullarda devreye gırmıyorsa ısıtmanız bozuk...devreye gırıp gırmedıgını anlamak ıçın dıkız aynasına elınızle dokunun 10 sn bekleyın sıcaklğın geldıgın anlarsınız :tamamdir
-
bende izmirdeyım ama kısın gece 8-9 dan sonra rezıstanslar öle işe yarıyorki anlatamam...bıızm aracın arka cam ve yan aynalar acayıp buzlanıyo gece rezıstansı acıyorum 1-2 dakikada tertemız net goruntu oluyodu :sevgi:
-
izmir de olunca ihtiyaç duyulmuyor tabii :saygılar
aynen öyle kardeşim. birde araç kapalı garajda durduğu için kullanmadım herhalde. :D
yoksa İzmirde de soğuk oluyor, hep yaz değil buralar yani :D
-
evet gençlik az önce okudum kitapçığı
elektriklli dış aynalar arka cam ısıtması çalıştırıldığı sürece ısıtılır yazıyor. ;)
-
arkadaşlar 1 günde ne kadar yorum olmuş benim yorumun üzerine :D
koray abinin dedıgı dogru arka rezıstans la hıc alakası yok bagımsız...ortada kalırsa kendısı lazım olugunda oto devreye gırer yada 4 derecenın altına duserse buzlanma uyarısı verır ve yıne devreye gırer...orta konumda buhulanma,donma vs gıbı kosullarda devreye gırmıyorsa ısıtmanız bozuk...devreye gırıp gırmedıgını anlamak ıçın dıkız aynasına elınızle dokunun 10 sn bekleyın sıcaklğın geldıgın anlarsınız :tamamdir
comfortline lerde otomatik olabilir ama ben de trendline var 2000 model. mersinliyim ama görev gereği rizedeyim. kışın 1-2 defa karadenizden akdenize kadar iniyorum. anlıyacağınız -10, -20 derecede de araç kullanıyorum saatlerce. denediğim için söylüyorum. benim araç için(tekrar hatırlatayim trendline donanım) kapıdaki düğme sadece resistans ta iken buğu çözülmüyor, hem resistansta hemde konsoldaki resist düğmesine basınca 4-5 saniye içinde (bunu zaten hemen anlıyorsunuz) dikizlerdeki buhu çözülmeye başlıyor, tabiki arka camdaki de :tamamdir ancak dediğiniz gibi comfortlarda otomatik olabilir :saygılar
-
ben de birşey sormak istiyorum arkadaşlar, bu aynadaki buz çözme fonksiyonu her iki aynada da var mı yoksa sadece sol aynada mı var? Bu kış ben fark ettim benim sadece sol ayna ısınıyor...
-
ikisinde de var.
Belki bağlantıları çıkmıştır arkadan.
-
bızım passat comfort onda otomatık golf4 lerınde comfortlarda olması lazım aynı donanım özelıklerıne sahıp hemen hemen
-
Bu arada ayna ayar kumandası konumu sebebiyle kırılmaya çok müsait, ben bir kez araçtan inerken dizimle çarpıp kırdım.
Yerine taktığım ayar kolu üzerinde hem ısıtma hem katlama fonksiyonları gözüküyor ama aslında hiçbiri yok :)
Yani aracını ikinci el almış arkadaşlarda buna benzer bir durum olabilir.
2001 Comfortline'da ısıtma fonksiyonu yoktu, ortada 0 vardı sadece...
-
Ben yagmurlu havalarda kullaniyorum, cok fonksiyonel oluyor, yalniz konsoldaki rezitansi acmiyorum, aynalar kendiliginden devreye giriyor.Yagmurda oyle oluyor ki aynanin uzerinde bir suru su damlasi, birde arkadaki aracin fari vurunca birsey gorunmuyor, rezitans devredeyken aynalar cam gibi oluyor...
-
Bu arada ayna ayar kumandası konumu sebebiyle kırılmaya çok müsait, ben bir kez araçtan inerken dizimle çarpıp kırdım.
Yerine taktığım ayar kolu üzerinde hem ısıtma hem katlama fonksiyonları gözüküyor ama aslında hiçbiri yok :)
Yani aracını ikinci el almış arkadaşlarda buna benzer bir durum olabilir.
benim 2000 model trendline mk4 var ki 2001 model comfortline de olmama ihtimali yok. arızalıdır veya çalıştırmayı bilmiyor olabilirsiniz. bir önceki sayfanın sonlarında cevap vermiştim. ;)
-
ben afyonda oturuyorum. buğulanma sorunu ile hiç karşılaşmadım.işin aslı o aynadaki buz çözme fonksiyonunuda bu güne kadar hiç farketmedim. birazdan arabama gidip bakacam. benim arabamda 2001 trendline verdiğiniz bilgilir için teşekkürler
-
benim aracın rezistansı sanırım çalışmıyor.Peki bunun bağlantı soketleri nerede? Nasıl ulaşabilirm?
-
benim 2000 model trendline mk4 var ki 2001 model comfortline de olmama ihtimali yok. arızalıdır veya çalıştırmayı bilmiyor olabilirsiniz. bir önceki sayfanın sonlarında cevap vermiştim. ;)
Valla aracı sıfır aldık, ilk günden beri yok...
-
Valla aracı sıfır aldık, ilk günden beri yok...
aracınız ve modeli nedir? hiç özelliklerine veya kitapçığınıza bakmadınız mı? şimdi aracın garantisi de bitmiştir doğal olarak. bence aracı sıfır almışsanız çalışıyordur (eğer dikiz aynası hasar görmediyse) nasıl çalıştığını bir önceki sayfada bulabilirsiniz
-
2000 çıkışlı, 2001 model Golf Comfortline
Aracın orjinal kumanda kolunda resistans işareti yoktu. Hiç bir zaman da aynalar ısınmadı...
-
4 derecenin altına inmeden ısınmıyor diye hatırlıyorum.
Yarın bakar kitapçıktan söylerim :)
-
Aracın orjinal kumanda kolunda resistans işareti yoktu. Hiç bir zaman da aynalar ısınmadı...
işaret yoksa donanım eksik dicem ama benim 2000 model ( trafiğe1999 aralık çıkışlı) araçta varsa sizde hayli hayli olması lazım dicem. ama acaba benim araçta mı ekstra donanım var? ??? geçenlerde bir topikte de o yıllarda sadece comfortlarda 4 mid + 4 twiter var, diğerlerinde 2+2 demişlerdi, benim araçta 4+4. ama gene de comfortta sıtandart olması lazım. acaba sizin o taraftan bir kaza olmuşta değiştirirken daha ucuzdur diye resistanssız takılmış olmasın. yanlış hatırlamıyorsam aracın ilk sahibisiniz ve bilirsiniz.
-
arkadaşlar benim aracımda 98 comfortline golf IV ve elektrikli ayna kontrol düğmesinde rezistans işareti yok ama kırılan sağ aynayı değiştirirken rezistans kablolarıyla karşılaştım yani 98 lerde dahi bu özellik mevcut...fotoğraf ekliyorum rezistans işareti var dediğiniz yerde benim araçta 0 yazıyorr...
(http://img218.imageshack.us/img218/5241/1001263.jpg) (http://img218.imageshack.us/my.php?image=1001263.jpg)
-
Sol aynanın camı değişti fakat, sağ aynada da en soğuk günde dahi ilk günden beri ısıtma söz konusu değil...
-
benim aracımda comfortline.
ayna ayar butonunda rezistans işareti yok
kitapçıkta arka cam ısıtması çalıştırıldığı sürece elektrikli aynalarda ısınmaya başlar yazıyordu.
belirli bir derecenin altına düştümü otomatik çalışıyormu ondan haberim yok. o kadar detaylı okumadım kitapçığı. :)
-
arkadaşlar benim aracımda 98 comfortline golf IV ve elektrikli ayna kontrol düğmesinde rezistans işareti yok ama kırılan sağ aynayı değiştirirken rezistans kablolarıyla karşılaştım yani 98 lerde dahi bu özellik mevcut...fotoğraf ekliyorum rezistans işareti var dediğiniz yerde benim araçta 0 yazıyorr...
(http://img218.imageshack.us/img218/5241/1001263.jpg) (http://img218.imageshack.us/my.php?image=1001263.jpg)
arkadaşım resmi çekmişsinde burada ayna ayar butonu olan kısmı çekmemişsin. bakın bu benim aracın resmi, gerçi istenilen açıdan çekilmiş bir resim değil ancak kapı açma kolunun önünde elektrikli dikiz aynası butonu var ve o buton dikkat ederseniz R ve L nin tam ortasındaki resistans resminin üzerinde. bu konumda iken orta konsoldaki resist düğmesine bastığınızda işlevini yapacaktır(resme tıkladığınızda imageshack tan daha büyük olarak görebilirsiniz)
(http://img244.imageshack.us/img244/9213/resim016f.jpg) (http://img244.imageshack.us/my.php?image=resim016f.jpg)
-
dikkat etmemişim. sizin resmi tıklayıp, açılan imageshack sitesinde tekrar tıklayınca resim büyüdü ve sizikin de ortada 0 yazıyor. aynı işlemi benim resme uygulayıp, büyüttüğünüzde ortada resistans simgesi var, görülecektir. ancak neden farklı veya comfortta yokta benim trendline de var artık orasını ben de bilemiyorum. kazasız belasız günler :)
-
Selam,
Arkadaşlar benim aracım 2003 1.6 Highline ve aynalarda rezistans yok.Yani kumanda da ortada 0 işareti var.Aracı ikinci el aldım.Acaba eski sahibi maliyet düşürmek için mi bu kumandayı takmışdır yoksa donanım seviyesi en üst olan Highline'lara bu özelliğin konmamış olma olasılığı var mı?
-
Selam,
Arkadaşlar benim aracım 2003 1.6 Highline ve aynalarda rezistans yok.Yani kumanda da ortada 0 işareti var.Aracı ikinci el aldım.Acaba eski sahibi maliyet düşürmek için mi bu kumandayı takmışdır yoksa donanım seviyesi en üst olan Highline'lara bu özelliğin konmamış olma olasılığı var mı?
higline da resistanslı dikiz aynası olmama olasılığı ancak kazadan dolayı oyabilir yada araç primeline dir. benimki trendline ve 2000 model bende var.
-
Acaba kumanda da anahtar 0 konumundayken , konsolda ki rezistans düğmesine bassam , arka cam rezistansı ile birlikte aynaların da rezistansı çalışır mı?(varsa tabi)
En kısa sürede deneyeceğim.:-\
-
ben bizzat kendim denedim rezistans tuşuna basınca oradaki yağmur suyunu kurutuyor ama sadece sol ayna sağda yok benim birde dün gözüme çarptı benim ayna jojistiğini tam terse çevirince aynaları kapatma işareti var acaba onu nasıl çalıştırabiliriz
-
bu sorunun cevabını ben de acaip şekilde merak ediyorum eğer aynalar otomatik katlanabiliyorsa helal olsun diicem..
99 1.8 highline beyaz
-
Koray ortaki konsol ile alakalı belki yıl yıl degişmiştir bilemem ama bizim araçta orta konsoldan basılınca calısıyor aynalar yagmurlu havalarda ıslak dahi olsa 7-8 dereceyken hava bastıgımda ısıtıp ıslaklıgı yok ediyor :)
-
şimdi arkadaslar ben bisi soracagim bende de bu rezistans tam tersinde bir kare simge var o neyin nesi ::) ::)
-
rezistans'ın işareti olması gerekli bende kapıda ayna kollarında o işaretler yok 2001 öncesinde var diye biliyorum.
-
Koray ortaki konsol ile alakalı belki yıl yıl degişmiştir bilemem ama bizim araçta orta konsoldan basılınca calısıyor aynalar yagmurlu havalarda ıslak dahi olsa 7-8 dereceyken hava bastıgımda ısıtıp ıslaklıgı yok ediyor :)
Aynen dediğin gibi.
Yıl yıl farkediyor. Geçen Vag-com bağlayıp baktım. Bizimkiler arka cam rezistanslarını açınca ısınıyor.
-
benim sorumun cevapi yokmu :) :D
-
Bu vag com almak benim aklıma yattı gibi ne kadar fiyatları acaba.Versiyon farkı var mı?
-
sahibinden ya da gittigidiyor sitesinden alabilirsin hemde türkçe yazılımlıları var, fakat ebaydan yurtdışından kendin alırsan daha ucuz olur ve ingilizce olur...
satın alacağın bir adet kablo....bir ucunu bilgisayara bir ucunu arabana bağlayacaksın,sonra arabanın herşeyine bakar,ayarlar, arızaları silebilirsin vs vs...forumdaki arkadaşlarda vag-com kullananlar var
-
şimdi arkadaslar ben bisi soracagim bende de bu rezistans tam tersinde bir kare simge var o neyin nesi ::) ::)
o bende de var ve otomatik ayna katlama olduğuna emin olsam da nasıl çalıştığını bulamadım
-
high line da bir ozellik var kumanda aynayi saga aldiginizda geri vitese gecince ayna degisiyor ve park etmenize yardimci oluyor bu sizde calisiyormu acaba ???
-
Arkadaşlar malum Ankara kar kış . Resistans düğmesine basıyorum arka cam gayet iyi çalışıyor. Aynalarda tık yok. Çalışıyor sanıyordum ama yok çalışmıyormuş. Neden olabilir? arka camdan bağımsız bir sigorta daha var mıdır, yoksa arka camla aynı sigorta mıdır?
-
Benim de 2001 comfortline da ortada 0 konumu var resist işareti yok. bu yüzden hiç var mı yok mu diye de araştırmadım
-
benm 99 comfort aracım rezistans ve ayna katlama simgeleri var ama ikisininde çalıştıgından şüpheliyim kar yağdıgında actım buzlarda hiç erime olmadı bunlar nasıl yapılır ayna katlama ve rezistansı devreye sokmak için ne yapmak gerek ne kadar tutar yaptırmak tahminen
-
Konunun 1. sayfasında okuduğuma göre ayna ayarlama tuşunun oradaki rezistans simgesine getirip arka camında rezistans butonuna bastığınızda çalışıyormuş