merhaba arkadaÅlar,
konu baÅlıklarında aradım ama tam soruma cevap bulamadım.
Benim 99 model golf var comfortline. arabayı aldıÄımda üzerinde tek bir anahtar geldi+ anahtarlıÄına takılı bir kumandası vardı.
Sanırım bana gelen anahtar yedek olan. 99 model comfortline larda sustalı kendinden kumandalı anahtar yok mu? Servisi aradıÄımda o modellerde kumanda yok falan dedi ama benim arabada kumanda var adam sonradan mı taktırmıÅ.
Beni aydınlatırsanız çok sevineceÄim ve ona göre ikinci anahtar olayına gireceÄim.
Bu arada kumandasız ve sustalı olmayan anahtar fiyatına servis 160+iÅçilik=200 TL dedi...
kazasız belasız...
Evet servisteki fiyat bu Åekilde.Benim aracın kumandasındaki vw amblemi epey tahriÅ olmuÅ bende amblemi deÄiÅtireyim dedim ama sadece amblem deÄiÅmiyormuÅ komple kumanda deÄiÅiyormuÅ.Fiyat sizin aldıÄınızla aynı fiyat.
Aracın kumandasının orjinal olup olmadıÄını anlamanız mümkün.
(http://www.vagproduct.com/pic/key.jpg)
FotoÄraftaki passatın ama golfunde böyle olması lazım.Belki ortadaki bagaj açma butonu olamaybilir.Anahtarınız bu Åekilde ise orjinaldir.Ya da yetkili servisten bu Åekilde orjinal olarak yaptırılmıÅtır.200 liraya size verecekleri kumanda bunun aynısı(muhtemelen golfte ortadaki bagaj açma butonu olmuyor)
sustalı anahtar 2000 yılından itibaren comfortline golflerde standart olarak sunuldu.
98-99 comfortline golflerde sustalı anahtar yok bildiÄim kadarıyla.
Bendede 20oo confortline golf var yedek anahtarıda bende ama 2'side sustalı weya kumandalı deÄil.. yedek olanın amblemi siyah kabratma kendi anahtarının ise mavi beyaz orjinal amblem.. kumanda ayrı alarm desi marka orda yapıyolarmıs galiba alarmla anahtarı birlestirip sultalı Åekli ama gidipte kendim sormadım fiyatta 70-80 diye duymustum..
o zaman iki arkadaÅımın dediÄinden anlıyorum ki: bendeki anahtar resimdeki gibi deÄil, bildiÄin anahtar Åeklinde. yani ne kumandalı ne de sustalı.
99 model golf comfortta kumanda yok mu yani? yanlıŠmı anlıyorum? elektrikli ayna, abs 4 hava yastık herÅey var, uzaktan kumanda yok!!! enteresan
bendeki de iÅte extacy nin tarif ettiÄi yedek anahtardan.
Bu anahtarın servis fiyatı 160 TL aÅırı pahalı deÄil mi arkadaÅlar?
fırsatım olunca desi'ye sorucam sizinle paylasırım ama serviste yaptırıp o kadar para vermem bence deÄmez golf zaten gosterisli anahtar göze hitap etmesede olur... :)
Chipli anahtar olduÄu için ( immoblizer ) maalesef pahalı oluyo.Chipli olmazsa zaten o anahtarla arabayı çalıÅtıramazsınız...
chipli dediÄin servisin kodlama yapması deÄil mi? 160 TL anahtar fiyatına 40 TL iÅçilik koyuyorlar zaten.
160 TL nin hepsi anahtr parası... nedir ya anahtar dediÄin 30-40 TL lik biÅey olur taŠçatlasa...
Orjinal anahtarın içinde çip var onunda aynısını yapıyorlar.Tabi bunun için de servisten bi güvenlik kodu alıyorlar.Bu kod arabanın kullanma kılavuzunda yazıyormuÅ ama bende bu kitap olmdıÄı için bu kadar tuttu.Bu kod numarası sizde var ise 120 civarı bi fiyata yaptırırsınız tahminimce.
ben servise gitmiÅtim lakin pek ilgilenen olmadı
bende bi arkadaÅın tavsiyesi üzerine bir anahtarcıya gittim
sustalı anahtarı ile birlikte bir yedek anahtar yaptırdım mevcut sustalıda arızalıydı onunda kasasını deÄiÅtirdi
aracım 99 golf comfort, tabikide kodu bilmiyordum ama anahtarcıdaki araca baÄlanan cihaz kodu buldu
üstelik o kodu deiÅtirdik yeni kod girdik hepsi 100TL tutmuÅtu
resimdekinin tarzında sustalı anahtar alarm ve merkezi kilit olayıda aynı tek anahtarda
sadece orjinal deÄil vw simgesi yok :tamamdir
http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/ynt-golf-iv-sustali-anahtar-t6721.0.html;msg85100#msg85100
arkadaÅlar aynı anahtarı anahtarcılar da var Åifreyide copyalıyorlar
sadece ww logosu yokbir kaç kalitesi var en pahalısı 125 milyon iÅçilik dahil
artı garantide veriyorlar
peki güvenilir oluyor mu bu anahtarcılarda yaptırmak arkadaÅlar?
ben ankarada yeniÅehir elektronik diye bir yer buldum, adamlarla konuÅtum, yaparız 15 dk da dedi, 70 TL dedi. Orda yaptırmayı düÅünüyorum ben, ne dersiniz??
benim yaptırdıÄım yerde hersey gözümün önünde oldu
yeni koduda kendim girdim yapan kiÅi bilmiyor hani cihazında kalsa bile kod anahtarı yok
zaten aramızda bi muhabbet döndü arac zorlanmadan çalınırsa ilk gideceÄim yer orası olcak :)
bu arada yine orada öÄrendimki bmw lerde anahtarı her takıÅta baÅka kod veriyomuÅ
Ankara da BeÅtaÅ anahtar var DıÅkapı da. Ona bir sor.. Ben orada yaptırdım. Gayet memnunum.
Alıntı yapılan: Halil Kara - 29 Nisan 2009, 14:57:32
Evet servisteki fiyat bu Åekilde.Benim aracın kumandasındaki vw amblemi epey tahriÅ olmuÅ bende amblemi deÄiÅtireyim dedim ama sadece amblem deÄiÅmiyormuÅ komple kumanda deÄiÅiyormuÅ.
Ebayde kumandalar için sadece logo satılıyor Halil. Bir bak onlara, deÄiÅiyor yani. ;)
arkadaÅlar benim de kumandam sustalı deÄil ve hiç hoÅuma gitmiyor. istanbul-kocaeli taraflarında var mı bildiÄiniz sustalı ve kumandalı anahtar yaptırabileceÄim bi yer? üzerinde mavi beyaz VW amblemi de olsa süper olur :)
Bir hafta önce yaptırdım yedeÄim yoktu dıÅarda anahtarcıda yaptırdım servise gitmedim 120 ytl ye yaptırdım hem anahtarın hemde alarmın yedeÄi olmuÅ oldu çakma sustalı ama gayet güzel beÄendim ben...
Alıntı yapılan: nistelrooy33 - 02 Temmuz 2009, 14:23:18
Bir hafta önce yaptırdım yedeÄim yoktu dıÅarda anahtarcıda yaptırdım servise gitmedim 120 ytl ye yaptırdım hem anahtarın hemde alarmın yedeÄi olmuÅ oldu çakma sustalı ama gayet güzel beÄendim ben...
fotoÄraf ekleyebilirmisin??? ???