Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Passat => Konuyu başlatan: yeto - 21 Nisan 2009, 16:00:57

Başlık: Elektrikli Katlanır Aynalar?
Gönderen: yeto - 21 Nisan 2009, 16:00:57
Herkese iyi günler,passat highline aracımın aynaları elektrikli katlanır fakat her seferinde ayna ayarı yapılan yerden açıp kapamam gerekiyo ben aracı kitleyince veya kontagı kapatınca otomatik kapansın istiyorum we tam tersi bide açılsın böyle bir ayarlama yapılabilirmi acaba bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmi olursa çok dua'mı alır :) :)
Başlık: Ynt: Elektrikli Katlanır Aynalar?
Gönderen: type-r - 21 Nisan 2009, 16:06:37
Vayy. Ben Eski kasa passatlarda bu özelliğin olmadığını sanıyordum.

Halil'in aracındada var mı acaba  :)

Ayrıca en sevdiğm özelliklerden biridir. Anlıyorum seni valla kardeş sinir eder içerden açıp kapamak

Ama olsun yinede elektrikli kapanıyo bizim gibi ellerinle baskı uygulamıyosun :D
Gönderen: passi - 21 Nisan 2009, 21:23:10
içerden kapanıp açılıyor bildiğim kadarıyla aracını kapatınca kendisi kapanmıyor
Gönderen: yeto - 21 Nisan 2009, 21:42:56
evet içerden acılıp kapanıyoda bu olayı otomatik yapıyomu acaba onu merak ediyorum
Gönderen: yeto - 23 Nisan 2009, 19:26:14
yokmu arkadaşlar bilgisi olan :)
Gönderen: type-r - 23 Nisan 2009, 22:32:38
Birde ben bişey sorucam bu konuyla ilgili. Bugun bir Caravelle Gördüm

Heralde 2007 yada 2008 modeldi. Caravelle'lerin en düşük 105 hp 'liklerinde bile elektrikli katlanır ayna standart. Fakat bugun adamın biri sağ aynasını eliyle kapatmış sol aynası açıktı. Heralde bilmiyo özelliği.Sorum ise şu dışardan el ile kapatmak içerdeki mekanizmaya zarar vermez mi?
Gönderen: yeto - 24 Nisan 2009, 14:10:58
bilmiyorum verirmide benm arkadaşımda bikere elle açtı 2-3 kere aç kapa yaptım çalışmadı sonra çalıştı ama agır bi zarar vericegini düşünmüyorum mühendisler o kadarınıda düşünmüştür heralde :D:D
Gönderen: Halil Kara - 24 Nisan 2009, 14:25:43
Kardeşim içerden açılıp kapanıyor.Başka yolu yok.Ayna ayar düğmesini tersine çevirince kapanır, açmak istediğinde tekrar çevirirsin açılır.Otomatik olarak açılıp kapanmıyor ne yazık ki.
Ayna ayarını istersen otomatik olarak yapabilirsin.
Ben ayarını yaptım, muhtemelen sende yapmışsındır.Ben yine de yazayım:
Aracın içine bin, kontağa anahtarı yerleştir.Koltuk ayarını yap, ayna ayarını yap.Koltuğun yanındaki 1 numaralı düğmeye basılı tut.(tabi bunları yapmadan önce koltuğun yanındaki kırmızı tuş un on konumunda olması lazım).En son olarak aracın açma kumandası koltuğa sokulu haldeyken açma tuşuna yaklaşık 1-2 saniye basılı tut ve sana zaten sesli uyarı verecektir.
Böylece kumandayı senin ayar yaptığın 1. kademeye otomatik olarak yönlendirdik.Bundan sonra aracını senden başka birisi kullandığında sen kumandanın açma tuşuna basıp ön sol kapıyı yani sürücü kapısını açtığında otomatik olarak senin ayarlarına geri dönecektir.Ayna ve koltuklar.Devreden çıkarmak için ise koltuğun yanındaki kırmızı butonu off konumuna alman yeterli.
Kullanışlı bir özelliktir.Ben kendime göre ayarladım.Araca bazen babam biniyor.Koltuğu ve aynaları kendisine göre ayarlıyor.Ben kumandaya basıp sürücü kapısını açtığımda otomatik olarak bana geri dönüyor :)

Bir diğer özellik ise ayna ayar butonu r konumda iken yani sağ tarafı işlec konumunda iken geri vitese takınca sağ aynan kaldırımı gösterecek şekilde aşağı inecektir ve kaldırıma yanaşırken jantını sürtmek zorunda kalmazsın :) Vitesi r konumundan çıkarınca otomatik olarak eski haline geri dönecektir.

Bunları büyük ihtimal biliyorsundur zaten de bilmeyen passat highline kullanıcıları varsa diye yazıyorum.Takıldığın birşey olursa sorabilirsin ben her yerini kurcaladım, kitapçığı da okudum artık birçok özelliğini anladım :)
Gönderen: Halil Kara - 24 Nisan 2009, 14:27:59
Birde ben bişey sorucam bu konuyla ilgili. Bugun bir Caravelle Gördüm

Heralde 2007 yada 2008 modeldi. Caravelle'lerin en düşük 105 hp 'liklerinde bile elektrikli katlanır ayna standart. Fakat bugun adamın biri sağ aynasını eliyle kapatmış sol aynası açıktı. Heralde bilmiyo özelliği.Sorum ise şu dışardan el ile kapatmak içerdeki mekanizmaya zarar vermez mi?

Kesinlikle mekanizmaya zarar verir.Eğer aracınızda elektronik katlanıyorsa zaten kendiniz elinizle katlamaya çalışsanız bile çok zor katlarsınız.Motorun dişlisine zarar verirsiniz.Zaten kullanım klavuzunda da kesinlikle kendiniz katlamayın diye yazmış.Motoru bozulursa herhalde onun içinde bi 450 isterler  :) sağ ön kapı cam motoru için bu fiyatı vermişlerdi çünkü.
Gönderen: yeto - 24 Nisan 2009, 19:40:49
sagol kardesim bilgiler için
Gönderen: type-r - 25 Nisan 2009, 10:27:02
Kardeşim içerden açılıp kapanıyor.Başka yolu yok.Ayna ayar düğmesini tersine çevirince kapanır, açmak istediğinde tekrar çevirirsin açılır.Otomatik olarak açılıp kapanmıyor ne yazık ki.
Ayna ayarını istersen otomatik olarak yapabilirsin.
Ben ayarını yaptım, muhtemelen sende yapmışsındır.Ben yine de yazayım:
Aracın içine bin, kontağa anahtarı yerleştir.Koltuk ayarını yap, ayna ayarını yap.Koltuğun yanındaki 1 numaralı düğmeye basılı tut.(tabi bunları yapmadan önce koltuğun yanındaki kırmızı tuş un on konumunda olması lazım).En son olarak aracın açma kumandası koltuğa sokulu haldeyken açma tuşuna yaklaşık 1-2 saniye basılı tut ve sana zaten sesli uyarı verecektir.
Böylece kumandayı senin ayar yaptığın 1. kademeye otomatik olarak yönlendirdik.Bundan sonra aracını senden başka birisi kullandığında sen kumandanın açma tuşuna basıp ön sol kapıyı yani sürücü kapısını açtığında otomatik olarak senin ayarlarına geri dönecektir.Ayna ve koltuklar.Devreden çıkarmak için ise koltuğun yanındaki kırmızı butonu off konumuna alman yeterli.
Kullanışlı bir özelliktir.Ben kendime göre ayarladım.Araca bazen babam biniyor.Koltuğu ve aynaları kendisine göre ayarlıyor.Ben kumandaya basıp sürücü kapısını açtığımda otomatik olarak bana geri dönüyor :)

Bir diğer özellik ise ayna ayar butonu r konumda iken yani sağ tarafı işlec konumunda iken geri vitese takınca sağ aynan kaldırımı gösterecek şekilde aşağı inecektir ve kaldırıma yanaşırken jantını sürtmek zorunda kalmazsın :) Vitesi r konumundan çıkarınca otomatik olarak eski haline geri dönecektir.

Bunları büyük ihtimal biliyorsundur zaten de bilmeyen passat highline kullanıcıları varsa diye yazıyorum.Takıldığın birşey olursa sorabilirsin ben her yerini kurcaladım, kitapçığı da okudum artık birçok özelliğini anladım :)

Highline passat almak geldi içimden valla. Birçok özelliğinden haberim vardı fakat bu kadar olduğunu bilmiyodum.  :D
Gönderen: yeto - 25 Nisan 2009, 12:19:05
hehehe satıyım kardesim arıyosan :D:D
Gönderen: type-r - 25 Nisan 2009, 12:52:04
hehehe satıyım kardesim arıyosan :D:D

Ben Benzinden bıkmısım kardeşim valla. Dizel lazım bana  ;D
Gönderen: passi - 25 Nisan 2009, 13:38:48
ya geri geri aracı park ederken comfortline da neden aynalar yeri gostermez :(
bak şimdi canım sıkıldı ya, bu özelliği isterdim vallahi :)
Gönderen: yeto - 25 Nisan 2009, 18:01:09

hehe:D
Gönderen: Halil Kara - 25 Nisan 2009, 19:44:19

Dizeli de otomatik alirsan sehir icinde senin aractan pek farki yok yakit olarak :)
Gönderen: type-r - 25 Nisan 2009, 20:25:07
Valla benim kullandıgım mesafe sehir ici olmadıgı icin heralde fazla fark  eder Halil.

Okulum evime 50-60 km uzakta. Gidiş dönüş 120 -130 km arası bir yol yapıyorum.

Dizel şart bana ama işte gönlüm passat ister ama cüzdan polo al der. :D
Gönderen: Halil Kara - 25 Nisan 2009, 20:36:01
Valla benim kullandıgım mesafe sehir ici olmadıgı icin heralde fazla fark  eder Halil.

Okulum evime 50-60 km uzakta. Gidiş dönüş 120 -130 km arası bir yol yapıyorum.

Dizel şart bana ama işte gönlüm passat ister ama cüzdan polo al der. :D

O zaman sana megane verelim een dci sinden  :)
3.8 litre sehir disi 90 km hizda :D Gerci polonun da pek farki yoktur.
Gönderen: type-r - 25 Nisan 2009, 20:53:09
Aslında  geçenlerde fabia aldım 1 günlük 260 km yol yaptım 25 lira mazot yaktım.

Bu demektir ki aslında polo-fabia da fazla az yakmıyor. Megane eğer 100 km de  4 litre

yakıyorsa almayı düşünürüm.  :)
Gönderen: Halil Kara - 25 Nisan 2009, 23:13:45
Aslında  geçenlerde fabia aldım 1 günlük 260 km yol yaptım 25 lira mazot yaktım.

Bu demektir ki aslında polo-fabia da fazla az yakmıyor. Megane eğer 100 km de  4 litre

yakıyorsa almayı düşünürüm.  :)

4 degil 3.8  :)
Ben passatla kazadan sonra yeni araci alincaya kadar, yaklasik 1 ay surekli megane'yi kullandim.Sehir disinda 120-130 la gidiyorum cogu zaman eger radar yoksa.Bu sekilde 4.5 litre yakiyordu.Radarli yollarda yavas gittim sabit 90-95 km hizla denedim kac yakacak diye, 3.8 e kadar dustu.Belki abartsam biraz daha duserdi bilemiyorum :)
En guzeli de sehir disindan ziyade sehir icinde hic dikkat etmeden belli belirsiz kullanmama ragmen 5.5-6 litrelik yakiti oluyor.Passatla nerdeyse yari yariya fark ediyor sehir ici ve disinda.Maksat ekonomi ise bence megane ciddi ciddi dusunulecek arac.Fakat polo 1.4 dizelin de megane dan farkli yakacagini sanmiyorum, tabi dikkatli kullanirsan.
Gönderen: type-r - 26 Nisan 2009, 10:08:27
Baya baya az yakıyormus ki ben ekonomi olsun diye 90-100 arası giden bir adamımdır.

Heralde bana en uygun olanı megane. Ama yeni Polo'yu da beklemiyor değilim. :D
Gönderen: yeto - 26 Nisan 2009, 10:43:57
Alman iyidir kafan rahat olur beklemeye devam et bence :D
Gönderen: type-r - 26 Nisan 2009, 11:43:11
Alman iyidir kafan rahat olur beklemeye devam et bence :D

Tabi. Bizde Civic'den önce astra vardı. Bunu aldıktan bi Süre sonra keşke satmasaydık demiştik. Ama olsun standartlara gore yine iyi benim bebeğim  :D
Gönderen: type-r - 26 Nisan 2009, 13:03:46
Polo iyidir Polo  :D
Gönderen: yeto - 26 Nisan 2009, 13:16:21
Polo iyidir Polo  :D

;D ;D ;D :tamamdir
Gönderen: type-r - 26 Nisan 2009, 13:18:18
;D ;D ;D :tamamdir

:tamamdir :tamamdir
Gönderen: passi - 26 Nisan 2009, 22:52:34
vw ailesinden şaşma :D
Gönderen: Halil Kara - 27 Nisan 2009, 00:35:46
Polo yu bekle tabi ki acelen yoksa.Cok guzel olmus araba, beklemeye deger.
Magena sadece bir ornekti.eger genis ic hacime gerek duyulmuyorsa bende poloyu bekler onu alirdim...
Gönderen: type-r - 27 Nisan 2009, 17:51:43
Öğrenci adama ne gerek geniş iç hacim. Ben civic'i bile beğenmiyorum bakma  :D

araba dediğin her deliğe girecek park yeri sorunun olmayacak otobandada heryere girecek.  ;D
Gönderen: serkanisim - 09 Mayıs 2009, 04:42:11
yokmu arkadaşlar bilgisi olan :)

Tahminimce yaparlar cünkü Desiydi sanirim markasi alarmlara bagliyorlar araci kitlediginde sunroof dahil acik camlari kapatiyor isini cok iyi bilen bi oto elektrikciye git sana baglarlar aynalari tahminimce kilide.
Gönderen: devran - 09 Mayıs 2009, 12:03:26
Öğrenci adama ne gerek geniş iç hacim. Ben civic'i bile beğenmiyorum bakma  :D

araba dediğin her deliğe girecek park yeri sorunun olmayacak otobandada heryere girecek.  ;D

yiğiy bisey sorucam bu hondaların acayıp sekılde ıcerı motor sesı yol sesi aldıgını soyluyolar bu dogrumu??? acayıp sekılde ozellıkle cıvıclerın yalıtım problemı varmıs bunu merak etıım benı aydınlatırmısın honda forumlarında bile bunlar konusuluyor...
Gönderen: type-r - 09 Mayıs 2009, 19:56:07
Yalıtım konsunda zaafları olabilir fakat aşırı derecede değil. Zaten performanslı motorları olduğu için 3.000 deviri geçince o malum V-tec sesi başlıyor.  :D Bana memnun musun diye sorsalar kararsız kalırım. Allah eksikliğini göstermesin fakat daha iyilerinide gördüm yani  ;D
Gönderen: devran - 11 Mayıs 2009, 13:11:22
hmm... tesşekur ettım  :sevgi: kullanlar genelde sesten memnun değilmiş o yuzden sordum ...aracında egoz ve fılıtre varmı ?
Gönderen: type-r - 11 Mayıs 2009, 14:12:29
Yok standart halde arac. Babamla kullandığım için herhangi birşey yok.
Gönderen: devran - 11 Mayıs 2009, 14:14:27
Yok standart halde arac. Babamla kullandığım için herhangi birşey yok.
tamam teşekkürler
Gönderen: type-r - 11 Mayıs 2009, 17:44:03
tamam teşekkürler

Önemli değil  :)