hocam öncelikle merabalar ben daha yeni polo 1.4 trendline 80 hp aldım aldııÄımda çok mutluydum ama tam 15. günde vergi indirimi gelipte 3000 liraya yakın fark edince kötü oldum:)
nese arkadaÅlar asıl sorum Åu ben bu arabayla ne yaparsam yapayım 0.250 bile zor tutuyor km ye ben anlamadım 1.4 motor nie bu kadar yakar. hergün okula gidip geliyorum yani günlük ortalama 50km yapıorum kısa mesafe kullanmamda 5km daha az mesafede kullanmamaya çalıÅıyorum ben daha ne yapayım:D ve üstüne yokuÅ yukarıda bazen zorlanıyor anlamadım neden...
bide yeni araç çok yakar dediler km yükselsin gittikçe azalır km ye0.2 lirayı görür dediler. bi yardım edermisiniz
teÅekkürler........
bi diÄer konuda arabayı aldıÄımda 10km gösteriyodu bu normalmi????
aracınız bence çok yakmıyor.otomatik bence normal, inÅallaah düÅer 10 km de normal test falan yapımıÅtır...
evet doÄru. 0 araba çok yakar 1000-2000 den sonra azalmaya baÅlar. içini rahat tut. nedenine gelince bende bilmiyorum ama eminim öyle olduÄuna.
Merhaba.Sanırım aracınızı sıfır km aldınız.EÄer öyleyse doÄru demiÅler.Aracınızın daha rodaj süresi tamamlanmamıŠolabilir.Rodajdan kastım motorun verimli olarak açılması deÄil.Zaten elektronik olarak açılmıŠhalde geliyor.Demek istediÄim aracınızın daha tam olarak yaÄlanmayı saÄlayamaması.Zaten ilk 1000-2000 km civarında biraz yaÄ eksiltir gider servise ölçtürürsünüz biraz daha yaÄ eklenir.
BahsettiÄiniz tüketim verileri Åehir içindeyse eÄer yani dur-kalk trafiÄine giriyorsanız aslında normal rakamlardır.25 ykr demek benzinin litresini 3 ytl den hesaplarsak 8 litre yapar.Åehir içinde de 8 litre gayet doÄal bir rakam ki benim aracım dizel olmasına karÅı tirpt. vitesin de etkisiyle Burdur gibi küçücük bir Åehirde 9 litre yakıyor Åehir içinde.
Aracınızın bu deÄerleri Åehir dıÅında sabit hızlarda 6 litreye kadar düÅer diye tahmin ediyorum ama polo kullanıcıları daha ayrıntılı cevap verebilir.
Aracı aldıÄınızda 10 km göstermesi gayet doÄal.Araç fabrika içinde üretildikten sonra biraz dolaÅıyor kontroller yapılıyor.Tıra bindiriliyor.Tır dan gemiye bindiriliyor.Yine gemiden tekrar indiÄi ülkede tıra bindiriliyor vs. derken 5-10 km yapması gayet doÄal.Sıfır km de ben bugüne kadar hiç araç görmedim.İllaki 5-10 km mecburiyetten yapıyor.
Hayırlısı olsun diyelim, Allah kazadan beladan uzak tutsun, tekerine taÅ deÄdirmesin...
saolasın kardeÅ eyvallah hiçbiriimize allah kaza bela vermesin ... çok iyi anlatmıÅsın saolasın cevap veren ilgilenen herkese saolaun...
arkadaÅların dediklerine katılıyorum...
0 araçlar genelde bayilere ulaÅtıÄın da 5-7 km de olurlar...ama 10 km ye kadar normaldir otoparklarda ileri geri derken olabilir...
aslında
cihazlar ile 1 sefere mahsus km niz sıfırlanabilirdi ama araçların son kontrolünü yapan arkadaÅlar bunu bilirler mi bilmiyorum?
Alıntı yapılan: nakres - 25 Mart 2009, 18:36:02
arkadaÅların dediklerine katılıyorum...
0 araçlar genelde bayilere ulaÅtıÄın da 5-7 km de olurlar...ama 10 km ye kadar normaldir otoparklarda ileri geri derken olabilir...
aslında
cihazlar ile 1 sefere mahsus km niz sıfırlanabilirdi ama araçların son kontrolünü yapan arkadaÅlar bunu bilirler mi bilmiyorum?
Bilirler :)
o sizin isteginize kalmis.Sifir arac alirken zaten ekspertiz yapiyorlar ama ekspertiz sirasinda sizde orada yapilan islemleri gorebilirsiniz.Zaten elinize kalite kontrol adinda bir kagit veriyorlar, bakilan islemlerin hepsi orada yer aliyor.O kagidi saklayaniz.Belli olmaz belki arac tirdan indirilirken biryeri cizilebilir yada tirla yoldan gelirken herhangi birsey olabilir ve araci siz daha gormeden o sorunu halledebilirler.Ilerde oyle bir sorun oldugunu gordugunuzde size verilen kalite kontrol kagidi ile noterle beraber dava acarak hakkinizi sonuna kadar arayabilir, tum islemlerin yapilmasini ve tazminat talep edebilirsiniz.Bunun orneklerini epey duyuyorum, goruyorum...
Ama bir yerden sonra da yetkili satici ve showrrom a guvenmek sonundasiniz.Isterlerse akillarina geleni yaparlar...
İlk 3000-5000km arası Halil arkadaÅında dediÄi gibi rodaj tamamlamadıÄından yakıt yüksek oluyor. Benim 1.4 75hp Fabrika verisi Åehirler arsı 90km sabit hızla 5,6LT 2 kiÅi ile rahat yakalıyorum o deÄeri. Seninki de o civarda olmalı yani daha düÅecek.
* Motor içindeki hareketli parçalar üzerindeki sürtünme kuvveti Åu anda fazla, yaÄlanma tam gerçekleÅip parçaların birbirine alıÅtıÄında Parçalar rahat hareket edecek ve yakıtın düÅecektir.
*Tiptronik vites 5,3 deÄerini 5,5-5,7lt çıkarır
*Åehir içi 50km lik kullnımda 6,5-7,5lt arasına düÅecektir.Araç 1. ve 2. vitestenken gazı az dozlarsan araç 5. vitese geçtikten sonra 110-120 ilede gitsen az yakacaktır.
Sebebi Fabiada Poloda (düz vites) yokuŠyukarı 1.viteste gaz pedalı sondaysa 99.9lt gösteriyor. 5.viteste 12lt gösteriyor fark buradan kaynaklanıyor.
aracım otomatik deÄildir bilginize...çok teÅekkürler tekrar....
peki 1. viteste öle yakıyorsa istanbulda olabildiÄinde dik yokuÅlar var onuları çıkarken 1 vites kullanmıcammı yoksa çıkamam ki..... :)
Alıntı yapılan: flaxbl - 26 Mart 2009, 01:35:53
peki 1. viteste öle yakıyorsa istanbulda olabildiÄinde dik yokuÅlar var onuları çıkarken 1 vites kullanmıcammı yoksa çıkamam ki..... :)
:)
Tabi ki kullanacaksin ama ne bileyim duz yolda da normal surus sirasinda 1. viteste 30-40 km hiza cikmanin da bir anlami yok :)
Zaten aracinizin kullanim kitapcigini incelerseniz orada yazar ki; aracinizla 1. vitesten kalkistan hemen sonra -bir arac boyu gittikten sonra- vites degisimi yapmak yakit yonunden size avantaj saglar diye kucuk bir uyariyi goreceksiniz(benim kitapcikta yaziyor :)) Sadece 1. vites degil aslinda 2. viteste oyle olmali.Yol duz ve trafik musaitse benzinli aracta 30 km den sonra 3. vitese gecis yapip gaz pedalinin altinda yumurta varmis hesabi belli belirsiz gaza basip sabit 35-40 km/h gibi hizlarda seyir halinde olursaniz, hafif inislerde de gaz pedalindan ayaginizi cekip duzlukte yine belli belirsiz gaza basarsaniz sehir icinde yakit tuketiminizde dusus olacaktir :tamamdir Tabi bunlar trafik musaitse yapilabilecek seyler.Onceki aracim manuel di ve yapabiliyordum.Simdiki aracimla 2. vitesten 3 e gecmek icin 1900-2000 devir civari gaz isitiyor ve mecburen manuele gore biraz fazla tuketiyor.Tiptronige alayimda 1500 devirde vites degistireyim derseniz ne yazikki degistirmiyor, ayni sekilde tiptronikte iken devir iyice duserse kendisi otomatik vites kucultuyor.Yani tiptroniginde pek anlami yok :)
Onur Bey su dip gazdaki 99.9 litre rakami kafami karistirdi.Ben bazen bakiyorum aracimla dip gaz kalkislarda anlik tuketim 40-45 i gecmiyor, 50 yi hic gormedim.Cogu zaman kalkista 20 falan yaziyor.99.9 cok ucum bir rakam, ilk defa duyuyorum.Yani 1. vitesle dip gaz 100 km gidersek 99 litre yakacak oyle mi?Burda polonun deposunu 45-50 litre olarak dusunsek dip gazla bir depoyla 50 km gidecegiz anlamina geliyor.Bu iste bir yanlislik olabilir diye dusunuyorum...
Saygilar.
Yok Erciyes daÄına çıkarken arkadaÅ 1. viteste bilerek zorlamıŠ99.9 yazdı diyor. Benim kendi gördüÄümde 25-45lt arası genelde.
Bide 1. viteste bol gazla kalkmak debriyaj balatasınıda bayaÄı azaltıyor. Ãünkü kavramayla kalkıŠyapıyorsun.
1. vites kulanmama olamaz elbette kullanacaksın Halil Bey in dediÄi gibi yumuÅak dozlayacaksın pedalı düÅürmeyeceksin topladıÄı müddetçe düz yolda filan 2000-2500 devir kullanmak iyi. 80hp 1.4 polonun 100km ortalama yakıtı 5.2 lt imiÅ. Bence çok iyi bi deÄer boÅa filan atınca 5 in altına çekmek mümkün. Yakıtın rodaj dan sonra düÅecektir merak etme.
Benim poloda kalkar kalkmaz ikilerim 16km yol gidiyorum okula. 1.vitese tek çarÅıda geçiyorum ilk fırsatta ikiye çekip 30la aÄır aÄır gidiyorum. 3.e atmak için çok dik yokuÅsa 55-60 ı buluyorum yol uygunsa 40 da hemen 3e atıyorum. 140-150yi mutlaka görürüm. yolumda DaÄ var birtane 3 viteste 80-90 yaptırarak soldan çıkarım. Dönerken aynı daÄı dönüŠolmadıÄı için 130-100 arası tırmanırım. YokuÅ aÅaÄı yavaÅlamadıÄı müddetçe 5.viteste ayaÄımı gazdan tamamen çekip inerim(yakıt sıfıra iniyor) yakıtım 43tl Lpg ile 380km, mükemel yani arkadaÅların aÄzı açık kalıyor. Okuldan dönerken hepsine dikiz aynamdan bakıyorum ama en az ben yakıyorum. 1.4 Poloların yakıtı çok idealdir otomobilin alıÅsın hele.
Alıntı YapBence çok iyi bi deÄer boÅa filan atınca 5 in altına çekmek mümkün.
BoÅa atmak yakıtı azaltmaz aksine araç rölantide çalıÅtıÄı için yakıt harcamaya devam eder yokuÅ aÅaÄı giderken araç kesinlikle viteste olmalı o zaman yakıt sıfıra düÅer.
BoÅta saatte 1.7 lt tüketiyor. Viteste gaz verilmezken 10-15sn sonra yakıt sıfır oluyor
bak bu hep merak ettiÄim bi konudur benim yolumudada bi yokuÅ aÅaÄı warda bazen noÅa atıyorum bazem 5 e demekki bundan sonra 5 atıp gaz vermicez bide boÅa almak gaz ayarınıda bozuyor diyolar ne derece doÄru bilmiyorum...
illaki 5.vitesle ineceksin diye bir kural yok kaçıncı vites ile geldiysen o vitesle inmen daha mantıklı.
Enjeksiyonlu araçlarda rampa aÅaÄı inerken vitese atıp inerseniz aracınız 0 litre yakar.BoÅa atarsanız 0.6-1 litre arası yakıtı olur.Benzin pompalanmaya devam eder yani.Fakat bu dik sayılabilecek iniÅler için geçerli benim için.Hem motor freni hemde yakıt için avantajlı duruma gelirsiniz.Ama Hafif eÄimli yollarda boÅa atıyorum.Vitese atınca motor freni ile araç giderek yavaÅlıyor hız kaybediyor.DüzlüÄe inince yine gaza basmak zorunda kalıyorsunuz...
Kaçıncı vitesle çıktıysanız o vitesle ineceksiniz diye birÅey yok :) Bu kamyoncular için geçerli bir söz.Yüklü aracı rampa aÅaÄı götürmek çok zor ve tehlikeli bir iÅ olduÄu için rampayı 20 ile çıktıysa 20 ile inmesi gerektiÄini belirtmeye yarayan, balataların eskimesini önlenmesi için söylenmiÅ bir sözdür :)
Bisey daha sorucam arabam 1.ayi yeni doldurdu bi suredir kirliydi arabayi yikatip elimde var olan cila ilede cilalamasini soyledim.aracimi almaya gittigimde nasil anlatsam bariz birseyin cizmesi gibi degil ama bez cizmesi gibi birsey oldugunu gordum sordugumda kirin camurun yapablecegini soyledi.bu arada goturdugum yer fircasiz yikama yapiyor cilayida pamukla surmus.bu ufak cizikcikler arabamin opak olmasindan mi kaynakli? Yoksa cilada kurulama bezinden veya tazikli sudan mi kaynakli oldu? Cok titiz oldugundan bole kafama takiyorum :( takmalimiyim sizce ???
BahsettiÄiniz Åey Kılcal çiziklerdir ve hemen hemen her araçta görmek mümkündür.Ãzellikle güneÅ altında çok belli olur ve ovalimsi bir yapıda araç sanki çizilmiÅ gibi görünür.Bu herÅeyden kaynaklanabilir.Ãncelikle aracın yaÅıyla alakalıdır.Sonra yıkadÄınız fırça ile, rüzgara göre, hava koÅullarına göre vs..Bunda yapılabilecek birÅey yok.Kafanıza takmamanız yeterli :) BahsettiÄiniz Åeyi gölgede görmeniz çok zor.Onun için aracınızı hep gölgede bırakırsanız onları da görmemiÅ olursunuz :)
eyvallah:D