Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: __geCe__ - 26 Şubat 2009, 13:39:20

Başlık: Su alma problemi
Gönderen: __geCe__ - 26 Şubat 2009, 13:39:20
       Arkadaşlar mevsim dolayısıyla çok fazla yağmur yağıyor ve dün arabama bindiğimde ön yolcu koltuğunun bulunduğu paspasın su ile dolduğunu gördüm.Daha önce formda bu konu hakkında bişeyler okudum fakat şimdiaratmama rağmen  bulamadım. :melek:
Başlık: Ynt: Su alma problemi
Gönderen: cemele - 26 Şubat 2009, 13:51:51
Dostum gecmis olsun. Ben yeniyim araba konusunda da cok bilgim yok ama bahsettigin yaziyi bende okumustum gozume carmisti. Sanirim soyle bir yazi okumustum. Sag on kapi diger kapiya gore 3-4mm daha yuksekte filan diye.Fikir olsun diye soyluyorum. Belkide kapida bir ayarsizlik vardir.Su ordan giriyordur. Aksam bende cihazin icini iyice kontrol edeyim 10 -12 gundur yagmurun altinda.

Arkadaşlar mevsim dolayısıyla çok fazla yağmur yağıyor ve dün arabama bindiğimde ön yolcu koltuğunun bulunduğu paspasın su ile dolduğunu gördüm.Daha önce formda bu konu hakkında bişeyler okudum fakat şimdiaratmama rağmen  bulamadım. :melek:
Gönderen: erdem2179 - 26 Şubat 2009, 15:45:14
benimde olmuştu su tahliye delikleri var önde tıkandımı su içerdeee temizle düzeliyoo:)
Gönderen: alpergndz - 26 Şubat 2009, 16:32:42
benimde olmuştu su tahliye delikleri var önde tıkandımı su içerdeee temizle düzeliyoo:)

erdem hocam su tahliyeler nerede tam olarak?
Gönderen: erdem2179 - 26 Şubat 2009, 16:36:09
ön tarafta çamurluğun orda kaputu aç görürsün
Gönderen: g_vg - 26 Şubat 2009, 19:48:48
_gece_ aynısı başıma geldi
devamlı yolcu koltugunun önündeki paspasta su birinkintisi oluyodu hattaa torpidonun altındaki plastik aksamda birikiyodu
bakıma gittiğimde söyledim ustaya
polen filtresinin kapağı kırılmış
polen filtresine ordanda altındaki radyatör benzeri  parçaya ordanda aracın içine akıyormuş
filtre flan berbat durumdaydı zaten
o plastik kapak 15-20 tl bişeydi,oda büyük ihtimalle önceki bakım esnasında polen filtresi değişirken oldu diye düşünüyorum eleman orayla baya bi uğraşmıştı oturtmak için
servisçi "şöför tarafındaki kırılsa daha kötü olurdu" dedi
daha önce birine olmuş silecek motorları arızalanmış yeni takmışlar
Gönderen: yellow_driver - 26 Şubat 2009, 20:21:18
arkadaşlar aracın su alması çok tehlikeli diye biliyorum ben. bence bir an önce sorunu bulup, müdahale edin. içeri giren su diğer parçalarda kısa devre, dolaysıyla arıza, hatta yangın bile çıkarabiliyormuş. geçmiş olsun. kazasız belasız günler.
Gönderen: mussel - 26 Şubat 2009, 22:38:17
Arkadaşım bende de arabanın arka tarafında su toplanıyor.Çıldırıcam nereden girer diye ama hala bulamadım.Alttaki tapalar sağlam bence ordan almıyor suyu ya kapı fitilleri yada kapı camı fitilinden kapının içine oradanda içeriye alıyor.Dediğiniz gibi önemli bi sorun bu bakalım bu hafta sonu biraz uğraşıp bulmam gerekiyor artık. ???
Gönderen: __geCe__ - 27 Şubat 2009, 08:10:43
Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için teşkkür ederim.Bahsettiğiniz yerleri az çok tahmin edip kontrol etim fakat sileceklerin altı polen filtrenin bulunduğu yerlerde bir tıkanıklık göremedim.yarın hafta sonu artık polen filtrenin bulunduğu plastiği bulmaya çalışacam olmadı artık baktıracaz, daha önce yaşayan arkadaşlar yeri konusunda bilginiz var ise yerini tam olarak anlatırsanız çok iyi olacak.Aksilik hergünde yağmur yağıyor araba su için de  :'(
Gönderen: kaya_01 - 27 Şubat 2009, 08:19:58
Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için teşkkür ederim.Bahsettiğiniz yerleri az çok tahmin edip kontrol etim fakat sileceklerin altı polen filtrenin bulunduğu yerlerde bir tıkanıklık göremedim.yarın hafta sonu artık polen filtrenin bulunduğu plastiği bulmaya çalışacam olmadı artık baktıracaz, daha önce yaşayan arkadaşlar yeri konusunda bilginiz var ise yerini tam olarak anlatırsanız çok iyi olacak.Aksilik hergünde yağmur yağıyor araba su için de  :'(

hocam geçmiş olsun adanadasın madem yardımcı olalım,haftasonu işim yok eğer irtibata geçersen çok sevdiğim birkaç tane kaportacı arkadaşım var arabalardan anlıyor,istersen onlara gösterebiliriz, saolsunlar bir dediğimi iki etmezler, düşünüyorsan irtibata geçelim haftasonu hallederiz, evet şansınıza da burda hergün yağmur yağıyor,tekrar geçmiş olsun..yapabileceğim birşey olursa herzaman yardıma hazırım..saygılar..
Gönderen: __geCe__ - 27 Şubat 2009, 13:25:37
kaya ilgin için teşekkür ederim irtibat bilgilerimi mail attım. :tamamdir
Gönderen: kaya_01 - 27 Şubat 2009, 13:41:08
Ahmet hocam mailini aldım cevap da yazdım,yarın sorununuzu halledebiliriz inşallah,telefon numaramı da yazdım,, yarın öğlene doğru size de uyarsa görüşüp sorunu halletmeye çalışalım..
Gönderen: g_vg - 27 Şubat 2009, 20:07:36
arkadasım bak bu linkte hava ve polen filtresinin yerlerini gösteren resimler var

http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/yardim-hava-ve-polen-filtresi-t8608.0.html
Gönderen: ravelbach - 27 Şubat 2009, 20:35:49
dostum bende de oldu su problemi sorun Sunroof da imiş kanalları tıkanmış.taban döşemelerini çıkarttım hemen yıkatıp kurulattım.şimdilik bi problem gözükmyor. dikkat etmek lazım.
Gönderen: g_vg - 28 Şubat 2009, 09:50:37
neredeyse herkezin başına bi su problemi gelmiş anlaşılan
hepside farklı farklı
gece nin  su problemini merak ettim o nereden acaba :)
Gönderen: PoYRaZ - 02 Mart 2009, 13:23:04
Kaya bu kiş başinda bende aynı problemle karşılaştım arkadaşların dediği gibi her şey olabilir polen filitresi ....vs ustalar hepsini denedi ama bir türlü bulamadılar suyun nereden geldigini 3-5 gün yağmur yağsın sağ taraf göl oluyordu ki trabzon gibi yerde bu cok normal. En sonunda bir ustaya gittim arkadaşın tavsiyesi ile usta sag tarafın döşemesini cıkarttı ve başladık arabayı ıslatmaya su sağ tarafta iki parcanın birleştigi yerden geliyormuş. Usta binde bir olur dedi sordum işte parcamı değişmiş filan yok dedi life  arabayı cekerken bu noktadan baskı yapar cok hafif acar dedi. Güzel silikon cekti şimdi sapa sağlam ben koportacida yaptirayim dedim usta boş ver hiç bozdurma bu cok küçük bir acık dedi. Bilgin olsun benim gibi tüm ön torpidoyu söktürmeye kalkışma.
Gönderen: __geCe__ - 02 Mart 2009, 13:42:51
Arkadaşalar hafta sonu kaya ile birlikte kendi gibi nezaketli değerli ustalarına arabamı gösterdik fakat gözle gözüken bişeyler çıkmadı şunu fark ettim arabanın burnu aşağıdayken (yokuş) su aldı sanki çünki  bir sonraki gün düz bir zeminde su almadı yada çok az aldı fark edemedik Sunroof kanallarını da temizleldik test edecez artık 
Gönderen: kaya_01 - 02 Mart 2009, 14:00:30
     __gece__  hocam o sizlerin nezaketinden kaynaklanıyor,ustalarımın çok uğraşmasına rağmen bir sonuca varamamaları beni de üzdü.. eğer düşündüğümüz gibi değilse ve araç yine su almaya devam ederse öncelikle polen filtresi plastiğini kontrol ettikten sonra halıfleksi söktürüp suyun nereden gelişini izlemekten başka çaremiz kalmayacak.umarım birdaha böyle bir sorunla karşılaşmazsınız da ikinci planlara gerek duymayız..
      Bu arada aracınız çok güzel 7-8 yaşında olmasına rağmen gerçekten de çok temiz kullanılmış,yıpratılmamış.. Güle güle kullanmanız dileklerimle.. :)
Gönderen: irfan34 - 04 Mart 2009, 09:30:07
merhaba ben irfan  silecek kollarının altında şoför tarafında sigorta kutusunun kapağı var zaman la onun altından su alabiliyor  ben yeni hallettim
Gönderen: hibo - 07 Mart 2009, 11:47:21
merhaba arkadaşlar..benimde iki gün önce başıma geldi maalesef yolcu taraf döşemesinin su alması olayı..tesadüfen farkettim,4 gün önce yağan kardan sonra oldu,paspası bi kaldırdım,taban döşemesi  vıcık vıcık suydu,şok oldum tabi..öincelikle iki farklı camcıya götürdük,zira öncamım ekim ayında değişmişti,ilk ondan şüphelendik ama camın etrafında sızma değil hafif nem bile yoktu..sonra serviste ustayla biraz bakındık sağa sola,taban döşemesin iön tarafından söktük,arabanın üstünden bidonla su döktük,damla damla su inmeye başladı,tam yolcunun ayaklrının karşısına gelen torpido altı bölümden!bu forumdada bahsedildiği üzere polen filtresi civarına yoğunlaştık ve bingo..polen filtresinin içine konduğu plastik kasa ile onun oturduğu metal zeminin arasındaki  lastik deforme olmuş,ezilmiş bazı yerlerinden...arabanın üstünde 1 gün bekleyen kar,yavaş yavaş ordan sızmış haliyle...hemen sıvı conta denen krem kıvamındaki siyah malzeme ile tüm lasik boyunca  kasanın tabanına sürülüp,polen filtresi kasası yeniden monte edildi..şimdilik herşey yolunda...sanırım problem çözüldü...belki faydası olabilir diye polen filtresi kasasının çatlamayıp,lastik contasının ömrünü doldurmuş olabileceğinide belirtmek istedim..
Gönderen: psh - 09 Mart 2009, 17:35:54
aynı sorunu bugün bende yasadım fakat benim sol tarfta servis dediki kapı fitillerinden alıyo buyuk ıhtımalle kapı dosemelerının ıcınde plakalar varmıs bunların sılıkonları eskımıs olabılır ordan alıyodur buyuk ıhtımlle dedı ve bu arabalarda bu hastalık dedi...bende napıcam bılmıyorum sımdı ?
Gönderen: PoYRaZ - 09 Mart 2009, 18:07:37
güzel silikonla gecer evet problem cünkü bu arabanın içine giren suyun bir daha cıkma şansı yok yüzden döşemede kalıyor.
Gönderen: psh - 09 Mart 2009, 21:44:30
nereyi silikonlamam gerekiyo henüz nerden aldını bılmıyorum?
Gönderen: __geCe__ - 11 Mart 2009, 13:15:26
Arkadaşalar bir haftayı yakın süredir düz bir zeminde test ediyorum problemle karşılaşmadım.Polen filtresinin olduğu bölümde da çatlak lık veya açıklık görmedim.
Gönderen: cemele - 11 Mart 2009, 14:22:22
Dun aksam benim 5 aylik Tosunumun doktor kontrolu vardi. Dr dan gelince hanima siz cikin ben biraz su elemani inceleyecegim dedim ve forumdaki su problemi aklima geldi yagmurda yagiyordu. On surucu yolcu ve arka bagaj i kontrol ettim. On camida daha cumartesi degistirmistim onuda kontrol ettim Allah tan hic bir sekilde su gecirmeye benzer bir durum ile karsilasmadim.

Su problemi olan arkadaslara gecmis olsun ve sorunlarinin en kisa surede gecmesi dileklerimle.
Gönderen: hibo - 19 Mart 2009, 20:11:50
merhaba arkadaşlar..benimde iki gün önce başıma geldi maalesef yolcu taraf döşemesinin su alması olayı..tesadüfen farkettim,4 gün önce yağan kardan sonra oldu,paspası bi kaldırdım,taban döşemesi  vıcık vıcık suydu,şok oldum tabi..öincelikle iki farklı camcıya götürdük,zira öncamım ekim ayında değişmişti,ilk ondan şüphelendik ama camın etrafında sızma değil hafif nem bile yoktu..sonra serviste ustayla biraz bakındık sağa sola,taban döşemesin iön tarafından söktük,arabanın üstünden bidonla su döktük,damla damla su inmeye başladı,tam yolcunun ayaklrının karşısına gelen torpido altı bölümden!bu forumdada bahsedildiği üzere polen filtresi civarına yoğunlaştık ve bingo..polen filtresinin içine konduğu plastik kasa ile onun oturduğu metal zeminin arasındaki  lastik deforme olmuş,ezilmiş bazı yerlerinden...arabanın üstünde 1 gün bekleyen kar,yavaş yavaş ordan sızmış haliyle...hemen sıvı conta denen krem kıvamındaki siyah malzeme ile tüm lasik boyunca  kasanın tabanına sürülüp,polen filtresi kasası yeniden monte edildi..şimdilik herşey yolunda...sanırım problem çözüldü...belki faydası olabilir diye polen filtresi kasasının çatlamayıp,lastik contasının ömrünü doldurmuş olabileceğinide belirtmek istedim..

derkeeeeennnnnn,meğer problemi çözememişiz!!!!  :-\aynı sızıntı aynen devam etti...döşeme kurusun diye açık haldeydi,haliyle yağan yağmurda kontrol için baktığımda aynen sızıntının devam ettiğini gördüm!şok oldum tabi...sonra ustayla daha detaylı baktık...polen filtresi civarına su döküldüğünde,bir hat boyu tahliye deliğine doğru giderken bi yerlerde kaçakmı var diye...polen kasasını söktük,havalandırmaya giden deliğe kaçırmadan su döktük...arabanın iki metal parçasının birleştiği yerlere atılan macun gibi böyle fırça izi gibi izleri olan malzeme varya,işte onun üzerinde bi yerde çatlak olacağından şüphelendik...nitekim boyacı bi usta baktı,oda çatlak o zaman dedi...ön cam ortası hizasından çamurluğa kadar olan bölümdeki macun izinin üstüne silikon ile tekrar bi kat atıldı..iki gün sanayide kuruması beklendi..bi kaç gündür sızıntı yoktu,ancak bugün yağan kardan sonra yine birkaç damla gördüm(döşeme hala kurumadığı için açık halde,dolayısıyla arabannın tabanı ve suyun geldiği torpido altı-ayak önü bölüm görünüyor)..öncekilere göre oldukça az sızıntıydı ama bikaçç damla bile olsa bi problem en nihayetinde...hepten uyuzz oldum...ustalar almıcak artık bizim arabayı sanayiye  :ohaydi hayırlısı
Gönderen: Gerge - 29 Mayıs 2012, 17:13:23
bende su alma sorunu iki sene önce vardı ancak kanalları temizleyerek basit ve masrafsız bir biçimde sorunu çözmüştüm ancak iki hafta oönce tekrar su aldı.

kanallara baktım temizdi. uzun denemelerden sonra anladım ki araca lpg takan usta aracın içine giren lpg göstergesinin kablosunu kaput telinin geçtiği delikten içeri vermiş ve orjinal su yalıtımını söküp o deliği silikonlamış.

silikon işlemini de baştan savma yaptığıı için araç su almaya başlamış.

usta dediğime bakmayın. parayı tam ve eksiksiz alıp işini tam yapmayan kalitesiz insanlardan sadece birisi.