Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: cemele - 25 Şubat 2009, 10:33:33
-
Selam arakadaslar
2004 Model Otomatik Vites Golf Pacific arac aldim. Arac 65000km de ozel servise goturdum ve Motor yagi, hava, yakit , polen filtreleri v.b seyler degisti. Trigger e gerek gormedi 90000 bakiminda degisecek ama 80000-85000 de degistiririz dedi.
Sormak istedigim baska birsey yaptirmam gerekirmi? Triger i degistirsemmiydi? Birde arac otamatik kullanirken nelere dikkat etmeliyim ilk aracim arac kullanma tecrubem yok. Aracin kitapciginda Vites2 yi uzun rampa cikislarinda , vites1 i ise rampa inislerde kullanin demis. Bu Uzun rampa derken neyi kastediyor ornek 100m lik bir rampa cikista yapmalimiyiz.
Bu arada arac hakkinda da bilgi vereyim ben yeni uye oldum araniza yeni katildim Arac 2004 model otomatik vites 65000kmde degiseni olmayan 2.5 parca muıhtelif yerlerde boyasi olan servis ve ustamin onay verdigi bir arac. Fiyat olarak 20000 tl ye aldim. Cok fazla arac kullanma tecrubem olmadi ama bana asiri guven veriyor sanki zirhli bir arac icindeyim kullanirken hafif bir cukura dusse cok uzuluyorum. Gercekten tecrubem yok ama daha once kısa sureli kullandigim ve cok begendigim Honda Civic ten bile daha konforlu geldi. Hyundai ve Clio ile karsilastirma bile yapmiyorum onlarin icinde otururken sanki arac altimdan kacacak gibi hissediyordum. Fiyat olarakta yorumlarsaniz sevinirim.
tesekkurler
-
hayırlı olsun....kılavuzdaki vites seçimleri yakıt ekonomisi yönünden ve kullanım kolaylığı yönünden tavsiye edilmiştir...ve bir çok etkeni daha vardır ki fazla detaya inmek istemiyorum....
şimdi 1.viteste ( rampanın durumuna göre ) d konumunda gittiğinizi düşünelim arac belli devire ulaşınca vites değiştirecek ve sonrasında bayılacak tekrar bir alt vitese gececek tekrar vites arttıracak sonra yine bayılacak ( rampanın açısına ve gaz vermenize göre değişir..ileride d konumunda gazı ayarlayarak manuel vitesleri kullanmanıza gerek kalmayacak..) sürüş konforunuz bozulacak yakıt sarfiyatınız artacak v.b ........
oyüzden bu gibi konumlarda aracın kumandasını aracı sürücüsünün yapması daha iyi olacağı düşünülmüştür....
100 m lik bir rampadan bahsetmişsiniz rampa uzunkulu ve açısı aracın yükü vs.önemlidir siz araca alıştıktan sonra böyle problemleriniz kalmayacak....
kısacası
ister rampada uygun gazı verip d konumunda vitesler arası geçişi minumuma indirin ve bu konumda sürekli kullanın
isterseniz vites kontrollerini rampa da kendiniz yapın..
...
aracınıza bi şey yaptırmanıza gerek yok tabi ki bujileri 60000 km de değişti ise...
biz buradayız istediğiniz soruları çekinmeden sorabilirsiniz....umarım yardımcı olabilmişimdir
-
Cok tesekkur ederim Golf aldim cok memnun kaldim ve burda da sizin gibi arakadaslarin ilgisi ve alakasi dahada mutlu etti.
Yeni yeni alisiyroum hatta otomatik vites almamin en buyuk nedeni kolya kullanayim diye.
Baslangic olarak kaucuk pas pas, silecekler iyi silmiyormu gibi ama en onemliside motor un altina carter in bulundugu yere bir muhafaza dusunuyorum. Bu muhafazayi teminde zorlanabilirim gibi. Birde yakin zamanda olmasa 1-2 ay sonra filan kaliteli bir MP3 player USB ve SD kart a uygun benim aracada uygun dusecek bir radyo teyp almayi dusunuyorum.
Ben araci ozel tanidik bir VW servise goturdum orda bujiler dahil kontrol edilmesini soyledim. Yapilan islemler liste halinde verdi.
Buji degisimi ile ilgili bisey yoktu herhalde gerek gormedi. Trigeri degistir dedim onuda ben israfa karsiyim su an icin gerek yok dedi. Ama illa degistir dersen olur dedi.
-
"cemele" kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin,gerçekten mükemmel bir tercih yapmışsın,benim de 2004 pasifiğim var düz vites, fiyat olarak temizliğine bakacak olursak çok iyi bir fiyata almışsın, otomatik vitesi tercih etmeni de açıklamışsın kolay kullanayım diye umarım güle güle kullanırsın,trigeri değiştirmeye daha 20.000 km var bence acele etme..
bakımlarını da yaptırmışsın zaten bundan sonra aracına binip keyfine bakmak kalıyor, herhangi bir sorunun olursa ve birşey merak ediyorsan bizler burdayız,yalnız değilsin yani :)
en yakın zamanda aracın resimlerini bekliyoruz,kazasız belasız günler..
-
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız koy benzini ve tadını çıkar...
-
Arkadaşım aracın hayırlı olsun doğru seçim yapmışsın zamanla daha iyi anlayacaksın golfü birsüre kullandıktan sonra başka bir arabaya binince iyiki golf almışım diyeceksin.....Fiyat çok iyi güle güle kullan...
-
Arkadaslar hepinize iyi niyet ve dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Allah hepimize kazasiz belasiz, arızasiz arac kullanmayi nasip etsin. Kazasi belasi ve arizasi da olursa once canimizi sonrada cebimizi incitmeyecek türden olsun.
Acikcasi bana araci ilk aldiginda git su aracin kaputunu ac deseler acamazdim yani beni arac konusunda -0- bilgili olarak gorun. Bu yuzden soracagim size basit gelecek sorulari cevaplarken sabriniza ve hosgorunuze siginiyorum. Ellerinizden oper 5 ay once oglumuz oldu borc harc araba fiyatlarida uygunlasinca bu araci aldim.
Aslinda cok soru varda simdi hepsini sorup sizi sıkmak istemiyorum.
Dun arac ile biraz geziyim dedim aksam tehnalasinca ciktim bir kac korna sesi yedim ama kazasiz belasiz geldim. 15 dk da da ciktigim yere park ettim.
Dikkatimi bisey cekti ilk calismada hararet cok dusuktu. 90 derecenin bayag bir altindaydi. Sonra gittikce normal seviyey geldi.
Filtreler filan degisti bakim yapildi. Kis mevsimine gore normalmi sizce. Yada sorun olabilirmi? Ayni sorunu eski sayafalarda bir arakadas yasamis ama sonunu yazmamis.
tesekkurler
-
cemele kardeş aramıza hoşgeldin. araban hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah. seçim konusunda söylenecek hiç bir şey yok sen bombayı patlatmışsın zaten ;)
motor ısısı ile ilgili soruna gelince, motor starttan sonra kışta olsa yazda olsa normal dğer 90 derecedir. ısı bu değerin altında kalırsa yada üzerine çıkarsa bazı problemlerin habercisi olabilir dikkat etmeni öneririrm. özellikle volkswagen grubunda aracı ne kadar zorlarsan zorla yaz yada kış farketmez motorda ciddi bir problem yoksa ısı sabit 90 drecede kalır buda mükemmel bir özelliktir. tasa etmene gerek yok ısı normal. motordan en iyi bu ısıda alırsın.
saygılar...
-
Arkadaslar hepinize iyi niyet ve dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Allah hepimize kazasiz belasiz, arızasiz arac kullanmayi nasip etsin. Kazasi belasi ve arizasi da olursa once canimizi sonrada cebimizi incitmeyecek türden olsun.
Acikcasi bana araci ilk aldiginda git su aracin kaputunu ac deseler acamazdim yani beni arac konusunda -0- bilgili olarak gorun. Bu yuzden soracagim size basit gelecek sorulari cevaplarken sabriniza ve hosgorunuze siginiyorum. Ellerinizden oper 5 ay once oglumuz oldu borc harc araba fiyatlarida uygunlasinca bu araci aldim.
Aslinda cok soru varda simdi hepsini sorup sizi sıkmak istemiyorum.
Dun arac ile biraz geziyim dedim aksam tehnalasinca ciktim bir kac korna sesi yedim ama kazasiz belasiz geldim. 15 dk da da ciktigim yere park ettim.
Dikkatimi bisey cekti ilk calismada hararet cok dusuktu. 90 derecenin bayag bir altindaydi. Sonra gittikce normal seviyey geldi.
Filtreler filan degisti bakim yapildi. Kis mevsimine gore normalmi sizce. Yada sorun olabilirmi? Ayni sorunu eski sayafalarda bir arakadas yasamis ama sonunu yazmamis.
tesekkurler
allah analı babalı biyütsünnn....
motor sıcaklığı o an neyse göstergenizde de 7 derece toleranla aynıdır....
motoru çalıştırmışsınız haliyle normal çalışma sıcaklığına çıkmış...
anlattığınıza göre acemi bir sürücüsünüz...hararet göstergesini normal kullanımdada kontrol etmeyi alışkanlık haline getirirseniz bir gün bu alışkanlığınız sizi kazançlı çıkarabilir.....
-
Yukarda belirttim acemi surucuyum.
Arac P yada N modunda calisirkendemi bu hararet gostergesinin 90 derecede olmasi lazim.
Eger cevabiniz evet olursa benim araca ya bakimda konan su yada yapilan bir islem yaramadi. Cunki aracin bakimdan once boyle bir sorunu yoktu. Egerki antifiriz koymamiz lazim gerekirse nasil bisey almaliyim.
-
motor suyu sıcaklığınızda bir problem yok ......
illede herzaman 90 da olacak değil...evinizin sıcaklığı nasıl bazen 20 derece bazen 23 derece bazen ise 18 derece olabilir..
dikkat etmeniz gereken
1 aracınızın harareti 90 dereceye ulaşıyormu.ulaşıyor ise problem yok.
2 aracınızın harareti 90 derece yi geçiyormu geçiyor ise problem var.
yani 0 ila 90 arası normal 90 ı geçtikten sonra anormal...
-
antifiriz için ise kaputunuzu korkmadan açın :D
aracın sag tarafında mavi kapaklı şeffaf kabın içi pembe ise sorun yok..
-
Tesekkur ederim. Ben basta sorun etmiyordum ama burdaki yazilanlardan sanki bu derecenin yaz -kıs 90 da olmasi yada yakin olmasi en ideal olan bir durum gibi anladim.
Egerki motor bosta calisirkende 90 da olmasi normal ise benim aracta ilk aldigimda boyle bisey yoktu. Bakimdan sonra dikkatimi cekti. Yaklasik 3-5 km yine baktim 90 da sabit duruyordu. Benim dusuncem acaba bakim esnasina konan antifirizin etkisi filan mi oldu? Tekrar kışa uygun antifiriz mi koydursam.
-
Cemele hocam yeğenimizi Allah analı babalı büyütmek nasip etsin, darısı evlenmemiş ve çocuğu olmayanların başına yani benimmm.. :D
hocam öncelikle şöyle derin bir nefes alın ve rahatlayın,aracınızda kesinlikle herhangi bir sorun yok, "nakres" hocamın dediği gibi hararet göstergesi 90 dereceyi geçiyorsa sorun vardır,soğuk kış günlerinde bazen tamamen 90 derece olamayabilir,bu normaldıir,bunun antifirizle veya suyuyla bir alakası da yok,antifiriz olması aracınızın soğuktan korunmasını ve motor suyunuzun donmamasını sağlar..aracınızda herhangi bir sorun olacağı zaman yol bilgisayarınız var sizi uyaracaktır..(sesli ve görsel)
Biraz acemi olduğunuzu yazmışsınız trafiğin yoğun olmadığı günlerde çıkınız veya boş alanlarda araca alışmaya çalışınız, benden kardeş tavsiyesi, araca ve trafiğe alışana kadar da yeğenimi arabaya bindirmeyiniz!!!
-
eyvallah Kaya hoca
Guvenlik konusunda hele insanin kendi cocugu olunca milyonda bir ihtimal de olsa tehlikiye atmaz. Ben soyledigim kadarda degilim. Kullaniyorum zaten bir sure bir arkadasla beraber calistik. Sadece park ve donuslerde seri olmam gerekiyor oda zamanla olacak gibi. Butun yag, hararet ve diger gostergeler normal zaten sansima kitapcikta var. Orda da belirtmis hararet gostergesinin olmasi gereken yere hareket etmesi kisa zaman alabilir demis. C yani 90 uzerindeki kirmizi bolgeye gelmedikce ve ekrandaki suyun icindeki kayik gibi gorunen hararet sembolu uyarmadikca sorun yok diyor. Kitapcikta hangi sembol nedir belirtiyor ve ne konumda olmasi gerektigini yaziyor.
Aracin altina muhafaza taktrisammi acaba taktirirsam nerden bulabilirim. Ikitelli de bunu alacagimiz bir dukkan adresi varmi?
Tskler
-
Birde ilave olarak benim aracin ilk gostergesi ilk calisma aninda -0- a yakinda sonra biraz hareket edince 2-3 km sonra ibre tam 90 a takilmisti :)
-
Aracı devirsiz kullanırsan 1. km den sonra da 90 a çıkabilir..
Muhafaza konusunda İstanbulda bulunan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Benim aracımda var ve çok memnunum, bazen altını yere vuruyorum ama fikrim rahat çünkü muhafazam var..
-
muhafazanın farklı tipleri var ben sana yardımcı olurum.
-
muhafazayı taktırsam mı diye bir seceneğin olduğu düşünmüyorum mecbursun ..
muhafaza diye bir şey olmasa bu güne kadar en en az 10 kere karter patlatmıştım.....
-
Eywallak cok saol un arkadaslar.
Musait bir zamanda ilk isim muhafaza taktirmak olacak aklimda zaten.
-
allah kazasız belasız surmeyı nasıp etsın cemele .... zaten abılerım sana yardımcı olmus bızlere gerek kalmamıs en yakın zamanda carter koruyucusunuda taktır ...kolay gelsın keyıflı surusler
ayrıca VW kullanmak bı ayrıcalıktır :tamamdir
-
eyvallah İyi dilek ve temennilerin icin tesekkurler.
Saol sun arkadaslar cok ilgileniyorlar. Golf sevgisi bu olsa gerek bas yerdeki bir Golf e de yakindan ilgi ;) Araci yavas yavas tanima asamasindayim kitapciktan hangi sembol ne icinmis okumaya ve ogrenmeye calisiyorum
allah kazasız belasız surmeyı nasıp etsın cemele .... zaten abılerım sana yardımcı olmus bızlere gerek kalmamıs en yakın zamanda carter koruyucusunuda taktır ...kolay gelsın keyıflı surusler
ayrıca VW kullanmak bı ayrıcalıktır :tamamdir
-
muhafazanın farklı tipleri var ben sana yardımcı olurum.
Benim araçtada yok muhafaza.Nasıl yardım edebilirsiniz serkan bey?
Yozgattayım ben ama...
-
cemele hocam aracınız hayırlı olsun.Aracınıza mp3 player yada usb ile çalışan ses sistemi alacam demişsiniz vereceğim linki incelerseniz belki hoşunuza gider..
http://www.xcarlink.com.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
-
hayırlı olsun
kazasız belasız gunler
iyi seçim :tamamdir
-
hayırlı uğurlu olsun. güle güle kullanın. alper kardeşimin dediğine bir alternatif de şu olur. orjinal teyp al. Blaupunkt Dim MP3 playerlardan al. gittigidiyor. da arama butonuna blaupunkt yaz. karşına birkaç orjinal player çıkacaktır. Yolun ve farın hep açık olsun. Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullan. aracının fotolarını da en yakın zamanda bekleriz. belki yapılabilecek bir kaç dış modifikasyon iletebiliriz.
-
Yozgattayım ben ama...
cemele ile 2 tane alırız otobüse koyarız gelir orda taktırırsınız....
-
Yozgattayım ben ama...
alper herhangi bir kaportacı bile bu motor altı muhafazayı yapabilir. ya sen beni bi cepten arasana. numarayı gönderdim sana.
-
Tesekkurler arakadaslar. Resim olayi aklimda insallah bu hafta sonu guzel resimler cekip yollacayacagim. Sizlerde arac ic ve dis mekaninda orjinalligi bozmadan ne tarz yenilikler yapabilirim belirtirsiniz. Teyp olayinda aslinda tam benim makinaya uyacak orjinal bisey olsa iyi olur. Mevcut teyp Blaupunkt orijinal teyp. Sesis filanda fena degil. Hosumada gidiyor.Cikarilabilir kafa var, calinmalara karsi led yaniyor. Bu xcarlink 100 euro bunu alsam ve mevcut teyp e baglatsam nasil olur. Xcarlink ten cikan soket kablosu goruntu kirliligine yol acarmi Yoksa 100 euro buna vercegime soyle 400-500 tl ye bir teyp mi alsam.
-
Alper kardes Xcarlink i inceledim guzel gorunuyor ama fonksiyon ve ozelliklerine gore bana pahali geldi. Yaklasik 210 tl xcarlink birde taktirma filan 250 tl ye eder. Sonucta tam bagimsiz olmayan bir mp3 player olacak. Ama aractaki mevcut teyp i kullanmak adina guzel bir urun.
cemele hocam aracınız hayırlı olsun.Aracınıza mp3 player yada usb ile çalışan ses sistemi alacam demişsiniz vereceğim linki incelerseniz belki hoşunuza gider..
http://www.xcarlink.com.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
-
cemele hocam bu cihazlarla uğraşacağınıza hem orjinal hem de mükemmel bir ses kalitesi olmasını istiyorsanız " rcd 200 mp3" başlıklı konumuzu incelemenizde fayda var..
-
Konu basligini bulamadim ama rcd200 mp3 player a kisaca goz attim. Kaya hoca benim mp3 player dan beklentim ozellikle USB bellek + SD MMC kart okuya bilmesi. Teyp cok acil degil ama aldigim zaman bu tarz bisey istiyorum. Tabii arabayada yakisan bisey olacak. Ama dedigim gibi simdi cok acil degil radyo yetiyor. Memlekete gidecegim o zaman lazim olur.Pioneer DEH-P4100SD cikacakmis eger arabaya uyarsa 400-600 arasida olursa onu dusunuyorum. Ama acil degil bakarsin degistirmem baska seyler yaparim. Oncelikli degil.
cemele hocam bu cihazlarla uğraşacağınıza hem orjinal hem de mükemmel bir ses kalitesi olmasını istiyorsanız " rcd 200 mp3" başlıklı konumuzu incelemenizde fayda var..
-
aşağıdaki linki tıklarsanız gerekli bilgiler ve görsel öğreler mevcut..ilerleyen sayfalarda resimler de mevcut..
http://www.vwtr.net/forum/golf-iv/golfumuze-rcd-200-nasil-olur-t8492.0.html
-
Sonuna kadar okudum gercekten cok guzel olmus. Bende linkteki cihazi yakistirmisitim tabii uyup uymayacagini bilmiyorum. RCD 200 de dusunebilirim bende cd ye mp3 yazarim. Ama asagidaki cihaz bi bak Hocam.Yakisirmi benim Gumus gri bebise ;) Bu arada hafta sonu resimler cekip ekleyecegim.
http://www.pioneer.com.tr/eur/products/25/121/61/DEH-P4100SD/specs.html
-
pioneer çok güzel yakışmaz olurmu :) ben de daha önce böyle birşey düşünmüştüm ancak daha sonra teybin üstündeki bölmeyi iptal etmek istediğim için büyük ve kullanışlı birşey olsun istedim..
-
hocam o bolme benim hosuma gidiyor araca binince cuzdani filan koyuyorum :) ama rcd 200 de cok estetik olmus ve aracada acaip hava katmis. Senin acmis oldugun rcd 200 bolumde de yazdim Temiz rcd 200 de bulabilirsek bana haber belki onu taktiririm. Bu pioneer in nasil duracaginida bilmiyorum ne zaman satisa cikacak kac para olacak oda belli degil.
-
cemele hocam rcd 200 hakkında özele pm attım :)
-
cemele sana alpıne onerırım valla en kaıtelı urunlerı o uretıyo halıl abıde vardı cokta memnundu soledıgıne gore 400 tl felan ama cok guzel bısı
-
Devran kardes eger rcd200 almaz isem alacagim teyp te oncelikle sd ve usb flash okuma ozelligi olmasi lazim.
cemele sana alpıne onerırım valla en kaıtelı urunlerı o uretıyo halıl abıde vardı cokta memnundu soledıgıne gore 400 tl felan ama cok guzel bısı
-
hmmm tamam abi
-
Arkadaslar
Benim aygıtın ;) resimlerini cektim insallah yuklemeyi basaririm. Arac yaklasik 2 haftadir yagmurun altinda pek yıkama sansim olmadi. Aracimin on ve arka tamponlarinda hafif cizikler var. Govde uzerinde goreceginiz diger hata tarzi seyler ortam renginden yada makinadan kaynaklanmis olabilir.
(http://img218.imageshack.us/img218/8255/img0234.th.jpg) (http://img218.imageshack.us/my.php?image=img0234.jpg)
-
Yukardaki kucuk oldu bide bunu deneyim
http://img218.imageshack.us/img218/8255/img0234.jpg
-
(http://img218.imageshack.us/img218/9493/img0235.th.jpg) (http://img218.imageshack.us/my.php?image=img0235.jpg)
Park ettgim yer rampa. Valla rampada durmasina da gonlum razi olmuyor.
-
(http://img218.imageshack.us/img218/9338/img0236.th.jpg) (http://img218.imageshack.us/my.php?image=img0236.jpg)
Dostlar buda son resim. Aracima oncelikle motor alt muhafaza-icine zibart ve sag camurlukta hafif ezik var 2 cm genisliginde onlari duzeltmeyi dusunuyorum. Daha sonrada muhtelemen RCD 200 bir teyp taktiracam.
Sizlerde onerilerinizi yaparsaniz sevinirim. Konunun basliginda dedigim gibi araci kendim aldim ilk aracim ve NELER YAPABİLİRİM?
Hepinize bu son msg ma kadar gosterdiginiz ilgi icin tesekkur ederim.
-
cemele sakınan göze çöp batar allah korusun...aracının ürenine çok düşersen psikolojin bozulur bırak o ne bayırlarda durmuştur bu güne kadar ne yağmurlar ne çamurlar yemiştir.:) ne bozuk yollarda gezmiştir. ne çukurlara dalmıştır...
-
cemele sakınan göze çöp batar allah korusun...
aynen abi bırak uslu uslu dursun hıc bıseycıkler olmaz ...kafanı takma aracın gayet temız,allah uzun yıllar kazasız belasız surmeyı nasıp etsın
-
Tabii oyledir dostlar ama cokda gormeyin bu soylediklerimi :) ilk aracim aktif olarak arac kullanmamis baskalari al kullan demis yok bisey filan olur emanet mal demisim simdi ise birazda borclanarak bu arabayi aldim. Aslinda Golf hic aklimda da yoktu pahali diye. Simdi hem Golf alip hemde yukardaki sebebler birlesince yagmur-kar v.b etkenlere uzulmem normal dimi :)
aynen abi bırak uslu uslu dursun hıc bıseycıkler olmaz ...kafanı takma aracın gayet temız,allah uzun yıllar kazasız belasız surmeyı nasıp etsın