Sizde açılıyormu youtube son geliÅmelerden haberiniz vardır heralde..
www.youtube.com
İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerin yer aldıÄı siteye eriÅim yasaÄı koydu.
Türk'lere ve Atatürk'e hakaretine izin veren Youtube aÄır bir fatura kesti.
Harekete geçen İstanbul Cumhuriyet BaÅsavcılıÄı Basın Savcısı Nurten Altınok, İstanbul Emniyet MüdürlüÄü Güvenlik Åube MüdürlüÄüne talimat vererek, konuyla ilgili görüntüleri istedi.
Gönderilen delil niteliÄindeki bir CD'yi inceleyen Savcı Altınok, nöbetçi mahkemeden eriÅimin engellenmesini talep etti.
İstanbul Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi de Güvenlik Åube MüdürlüÄünce gönderilen delil niteliÄindeki bir CD'ye el koyma kararının onanması ve YouTube'ye eriÅimin engellenmesi talebini kabul etti.
Mahkemenin kararında, ''Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoÄrafı, Türk BayraÄı üzerine İngilizce küfür içeren yazılar yazılarak aÅaÄılandıÄı anlaÅıldıÄından talebin kabul edildiÄi'' belirtildi...
Türk Telekom'dan açıklama
YouTube'a eriÅim yasaÄına iliÅkin yaptıÄı açıklamada, ''resmi bilgi ulaÅtıÄında yasal gereklilikler çerçevesinde gereÄinin yapılacaÄını'' bildirdi.
bir Åekilde yine giriliyor youtube ama
Elin itinin suçunu niye biz çekiyoruz böyle saçma karar anca bizde olur heralde...
yayinlayani ve yayinlataninda pesini birakmasinlar >:(
suclu kimse o bulunsun, faturasi milyonlara kesilmemeli..
yayınlayan ve yayınlatan hariç herkes cezalandırıldı.
aslına bakarsanız çok denetimsiz baÅı boÅ bir site oldu youtube...bazı videolar sinir bozucu.
BoÅverin iyi oldu engellendiÄi. Gençlik saatlerini o site baÅında harcamaz.
Bir Åekildede tepkimizi göstermemiz gerekiyordu. Yeteri saat tınlanmadık. Cezasınıda kestik youtube'un devlet olarak diye düÅünüyorum.
Youtube, beklenen açıklamayı yaptı
Dünyanın en büyük görüntü paylaÅım sitesi YouTube, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Ãnder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edilen video görüntüleri için açıklama yaptı..
YouTube'den eriÅim yasaÄıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu videonun siteden kaldırılmasına raÄmen, yasal mercilerin eriÅimi engelleme kararı almasının üzücü olduÄu ifade edildi.
Açıklamada, Åunlar kaydedildi:
''YouTube olarak, bu tarz hassas konularda çok dikkatli olmaya özen gösteriyoruz. Bu tip sorunlar internetin uluslararası bir fenomen haline gelmesinden dolayı daha karmaÅık bir hal almaktadır. Teknoloji bir taraftan tüm dünyada bilgilere eriÅim imkanı saÄlarken, kültürel farklılıkların da ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
YouTube olarak, dünyanın farklı yerlerinden insanların çektikleri videoları güvenli ve kurallar çerçevesi içerisinde paylaÅabilecekleri bir ortam yaratmaya çalıÅıyoruz. Türkiye'deki yasal mercilerin, söz konusu videonun her türlü kopyasını YouTube'den kaldırmak için gösterdiÄimiz çabanın farkında olduÄuna inanıyoruz ve videonun bir daha yayınlanmaması için gerekli çalıÅmalarımızı devam ettiriyoruz.''
Youtube, beklenen açıklamayı yaptı haberi Güncel haberleri Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var (http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=225147)
ÅOK ÅOK ÅOK
FLASH FLASH FLASH :D
youtube'ye eriÅim yasaÄi kaldirildi
istanbul - istanbul 1. sulh ceza mahkemesi, atatürk'e hakaret içeren video görüntülerin kaldırılması halinde, görüntü paylaÅım sitesi youtube'ye eriÅim yasaÄının kaldırılması yönünde karar aldı.
7 mart 2007 çarÅamba -- 18:14:00
kaynak :a.a (kaynaga bak ;D)
evet kaldırılmıÅ, maÅallah istenildiÄinde yargıda çok hızlı ::)
Niye tükürdüÄümüzü yalıyoruz ki?
bence yasak kalkmamalıydı madem uygulandı kalmalıydı...
bi süre eriÅim engellenseydi de.. kararlılık gosterilseydi..
eriÅim engeli var halen ben giremiyorum
siz girebiliyormusunuz ?
Alıntı yapılan: TuningLINE - 08 Mart 2007, 08:24:38
eriÅim engeli var halen ben giremiyorum
siz girebiliyormusunuz ?
doÄru.
açılması gerekirdi. açılmıÅta. kapalıda kalamazdı :) hayırlı olsun mu diyelim artk, ne diyelim bilmiyorum. bi Åekilde tepki gösterilmesi gerekiyodu tabi ama bu Åekilde deÄil ...
bence yapılan iÅin mantıÄı yoktu zaten.
bir yunanlının atatürk e hakaret içeren video koyması milli birlik ve beraberliÄi zedelemek yerine pekiÅtirir.
yapabiliyorsan yunanistandan eriÅimi durdurursun. siteye video yu koyan yunanlıda videoyu kaldırmıŠzaten tepkilerden sonra.
osman sen daha iyi bilirsin yunanlıları tekrar denize dökmüŠoldukmu :D
Yunanistan'ın eriÅimini biz kesemeyiz. Her ülkenin telekomu kendi çıkıÅlarını kontrol edebiliyor. Ancak mantıklı düÅünürsek, Yunanistan bizim Avrupa'ya giden çıkıÅlarımıza bir müdehalede bulunabilir. Mantıken ordan geçiyordur kablo zıkkımları. Ama afedersiniz **t ister.
Videoyuda Yunanlının geri kaldırdıÄına inanmıyorum. Youtube kendi kaldırıp öyle yazmıÅtır. Ãyle bir piskolojik saldırıda bulunabilmeye cesaret edecek zihniyet, onu kaldırmazda. Teknoloji var 5 saniyede Åıp diye kiÅinin adresi bulunur gereken yapılır. Bakalım nolacak deyuza.
videoyu tepkilerden dolayı site kaldırmıŠzaten o ite bakılırsa metacafeden felanda attırcakmıŠbizi bu yöntemle...