Ãncelikle merhaba vw ailesi
2001 model 1.9 TDı passat ım var
arabamda cok cok memnunum
sorunum araç haraket halindeyken bi kaç defa ard arda frene basıldıgı zaman fren serleÅiyor ve tutmaz hale geliyor
benim bildigim bunu araç çalıÅmaz iken yaptıgıydı görüÅlerinizi paylaÅırsanız sevinirim...
Merhaba, aramıza hoÅgeldiniz.
Frene bastıÄınızda sertleÅmesi normaldir.Ãzellikle sert frenlerde böyle oluyor.Fakat bu dozlanma gereÄinden fazlaysa fren hidrolik yaÄının deÄiÅme zamanı gelmiÅtir.Serviste 50 liraya deÄiÅtirmiÅtim ben.Sanayide 15-20 liraya deÄiÅtirebilirsiniz.
İnÅallah yag degiÅtirmeyle kurtarabilirim halil hocam
Bi ustaya sormuÅtum vakumla ilgili biÅeyler söylemiÅti...
Alıntı yapılan: Espadon - 13 Şubat 2009, 11:25:12
İnÅallah yag degiÅtirmeyle kurtarabilirim halil hocam
Bi ustaya sormuÅtum vakumla ilgili biÅeyler söylemiÅti...
Aracınız kaç km de hocam?Bakımları düzenli olarak yapıldıysa zaten disklerle alakalı bir durum olacaÄını sanmıyorum.Vakum olayını anlayamadım açıkcası.Benim araçtada sert frenlerde fazla dozaj yapıyordu.Araba gayet iyi duruyordu fakat dediÄiniz gibi çok sertleÅme yapıyordu.Fren hidrolik yaÄından sonra normale dönmüÅtü.
Fakat passatın frenleri normalde de diÄer araçlara göre biraz sert.ÃrneÄin passattan inip abimin megane ye bindiÄimde frene dokunur dokunmaz araba yere oturuyordu.Pederin doblosuna bindiÄimde ise fren yumuÅak ama istediÄin kadar bastır düzgün durmuyordu araç :)
Fren meselesi önemli, dıÅarda ustaya göstermeni tavsiye etmem.Yetkili servis pahalıdır ama saÄlam iÅ olur.
art arta pompalama yapılırsa yani aragazı verilir gibi frene basılırsa frenin ÅiÅmesi normal benim aracımdada oluyor aynı sorun
araç 180000 km de
kuzenimde 98 model 1.9 tdi passat var onada bindim ama pompalamada sertleÅme olmuyor
beni korkutan pompalamadan sonra sertleÅtigi zaman hiç tutmaması
sertleÅtikten sonra hiç tutması kafa karıÅtırıcı bi olay acıkcası
bnce fazla vakit kaybetmeden goster kardeÅim
guvendiÄin bi usta varsa daha iyi olur
bendede dedigin olay oluyo sert frenlerden sonra fren hidroligini yeni degiÅtirdim acaba bu olay normalmi
Alıntı yapılan: Halil Kara - 13 Şubat 2009, 09:47:30
Merhaba, aramıza hoÅgeldiniz.
Frene bastıÄınızda sertleÅmesi normaldir.Ãzellikle sert frenlerde böyle oluyor.Fakat bu dozlanma gereÄinden fazlaysa fren hidrolik yaÄının deÄiÅme zamanı gelmiÅtir.Serviste 50 liraya deÄiÅtirmiÅtim ben.Sanayide 15-20 liraya deÄiÅtirebilirsiniz.
[/quote
]sertleÅme problemi varmıŠ....hidroliÄin etkisi ne oluyor ?????