Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf II => Konuyu başlatan: emreguner84 - 24 Ocak 2009, 16:01:40
-
Arkadaşlar bnm dizel golf II mde devamlı hararet problemi çekiyorum özellikle yokuş tırmanırken bu problemden nasıl kurtulurum?
radyatör yeni değişti
+
silindir kapağı yeni rektefiye oldu
daha ne yapcam
-
termostatı küçültebilirsin bnmki şu an 60 lık hararet sorunum bitti artık.
-
Arkadaşın da dediği gibi termostat müşürünü değiştirirsen fan erken açacaktır.Bu da motorun rahatlamasını sağlar ama bence 60 lık ta çok düşük. 85 iyi derim.
-
şimdi 65 lik var üstünde yarıyı geçmior hararet. yakıtıda çok etkilemiyor.109 bin yakıyor.bnm 85 likte conta yaktı ya :)
-
termostat derecesi küçük takıldığında fan erken açmaz. fanı harekete geçiren fan müşürüdür.
-
termostat derecesi küçük takıldığında fan erken açmaz. fanı harekete geçiren fan müşürüdür.
:tamamdir
-
termostatın küçük olması motordaki suyun erken devirdaim etmesine yarar yani su çok ısınmadan devirdaim eder.
-
Fan müşürüyle karıştırdık galiba:)
-
o hiç bir zman kalıcı bir çözüm olmayacaktır. üst kapak contan yanık olabilir söylediğimiz gibi termostat arızalı olabilir. bunları göz önünde bulundur önce. arkadaşım.
-
motordan su haznesine gelen hortuma bir bak eğer su haznesine suyla birlikte hava da geliyorsa conta yanıktır. onları bir kontrol et bence.
-
her neyse müşürüde değistır termostadıda değiştir bu sorundan kurtul öyle değilmi ama >:D
-
en basta isten anlayan bir usta bulursan o sana yardimci olacaktir cünkü kafana göre hepsini degistirmeye kalkarsan bayagi masrafli olur cözüm bulabileceginde cabasi
-
dizellerde hastalık bu zaten bendede var aynı sıkıntı sıkıştırmaya başladımmı hararet ortada oluyo hep bazen geciyo bile
-
bizim aptal tamircide kışın zor çalışıo die 120 likmi ne termostat takmış 70 80 le giderken hararet artıo delleniorum değiştirmesi pahalı bişi mi ???
-
30 lira olması lazım termostatın varsa 72 liğini yada 82 liğini al taktır zaman kaybetmeden
-
Arkadaşlar bnm dizel golf II mde devamlı hararet problemi çekiyorum özellikle yokuş tırmanırken bu problemden nasıl kurtulurum?
radyatör yeni değişti
+
silindir kapağı yeni rektefiye oldu
daha ne yapcam
dostum aynı sorun bende de var yokuş tırmanırken artıyor fan çalıştığı halde emin ol çoğunda da var bu sorun özellikle dizellerde fazla sıkıştırma yani diyceğim o ki yokuş bitmese motor yanıcak
-
Bizim bu dizel golflerdeki en büyük hastalık hararet. Bir sürü nedeni var.1- Yaz kış antifiriz kullanın faydasını görürsünüz.(4 mevsim antifiriz).Korozyonu önlüyor. 2-fan müşürü ve termostat kaynaklı sorunlar.3- motor yeni dahi yaptırsan eger üst motor kapagın da egrilik varsa ondan bile yapıyor.İyi usta biliyor.ölçtürmen lazım.üst kapak da egrilik sorunu. 4- devirdaim pompası çalışıyordur ama işlevini tam yapamıyor olabilir. 5- pompanın ayarsız olması 6-enjektörler işeme yapıyorsa7-Ben Antalyada yım yazın arabada 5 kişi olunca azıcık sıkıştırdıgım zaman hararet yükseliyor onun için her ihtimale karşı manuel fan dügmesi yaptırdım.Aslında saglıklı olanı termostatı açıp kendiliginden fanı çalıştırması. 7-Ben birisinde gördüm orjinal fanını çıkarmış biraz daha büyük fan takmış. Şimdi sorun kalmadı diyor. vs.............................. :melek:
-
Hazır konu açılmışken bende birşey soracam.Bizim hararet göstergelerinde çubuk tam 90 derece dik durunca normal değerdemi çalışıyor yoksa biraz daha aşagılarda ilk çeyrek falan gibi mi olması lazım.Benim aracımda genelde ortada duruyor biraz ileri geçince fan devreye giriyor tekrar ortalara hatta çok az yukarısına çıkıyor.
-
Hazır konu açılmışken bende birşey soracam.Bizim hararet göstergelerinde çubuk tam 90 derece dik durunca normal değerdemi çalışıyor yoksa biraz daha aşagılarda ilk çeyrek falan gibi mi olması lazım.Benim aracımda genelde ortada duruyor biraz ileri geçince fan devreye giriyor tekrar ortalara hatta çok az yukarısına çıkıyor.
en ideali dizel icin ;)
-
en ideali dizel icin ;)
Teşekkür ederim abi...
-
bende aynı sorunu yaşıyordum.Yazın 72 lik kışın 85 lik takıyorum.Yazın klimam açık oldugunda bile fazla hararet yapmıyorum kışıınsa kaloriferimde ısınma problemi çekmiyorum.Fiyatı sanırsam termostatın 15-20 lira bişi..
-
aynı sorun bendede vardı ama benimkisi benzinli 1.3 termostat 15 lira ben bos takdım yanı hıc yok:D:D: ne yapdımsa fan acmıyordu birde cok karisik 1.3 lerin su tertibati sökdüm termostadi su an sıkıntım yok cok sukur bos takınca dıyolarkı motor soguk calısıyor hıc alakası yok şunu anladımkı oyle rasgele tamırcı vosvagenden anlamıyor egerkı iş yerı levgasında w amplemı gormuyorsan girmiyecen derim