arkadaÅlar otoparkta durduk yere cam çatlar mı? kesin birileri kasıtlı vurmuÅtur, çatlak 15-20 cm her geçen gün açılmasından korkuyorum,ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim..
selam kardesım benımde ıkı ay önce catladı ama nedenını bende bulamadım darbe felan aalmadı ve herhangı bır tas sıcraması felanda olmadı.. kaskon varsa yılda bırkes degıstırme yapabılıorsun kaskoyu delmeden ben oyle yaptırdım. su an memnunum..herhangi bir sıkıntı yok.. sordugun soruya gelınce evet catlayabılır abı sıcaklık farkından dolayı camda catlak olusabıılr..eger catlak ufak olsaydı camcılarda cizdirebılırdın ama 15 20 cm yı cızemezler..
golfmk4 çok teÅekkür ederim, kaskom var bi görüÅeyim bakalım ne diyecekler,iyi akÅamlar..
ben tesekkur ederım kardesım ..ınsallah sorunu cözersın ıyı aksamlar..
Benim camımda çok çizilmiÅti.Cama güneÅ vurunca önümü göremiyordum.Kaskodan deÄiÅtirmek üzere camcıya gittim.Evrakları hazırladım, dilekcemi yazdım.Camı deÄiÅtirdiler daha doÄrusu yeni camı taktılar.Aptal herifler camı taktıktan sonra üzerine gereÄinden fazla aÄırlık koymuÅlar.Silikonlar kuruyunca da basınçla birlikte yeni takılan cam, ortadan diklemesine boydan boya çatladı.Geçen hafta oluyor bu olay.Elinde yeni baÅka camı yokmuÅ.1 haftadır bu Åekilde biniyorum.Ãnümüzdeki hafta içi yeni cam gelecekmiÅ.
Tavsiyem güneÅli bir hava camını deÄiÅtir.EÄer camda yaÄmur sensörü varsa dikkat etmelerini söyle yada en iyisi direk yetkili servise git, benim gibi uÄraÅma.Nasıl olsa kaskosu var, yetkili servise gidince ekstradan ücret talepleri olmayacaktır...
Halil kara ve golfmk4 çok teÅekkür ediyorum verdiÄiniz bilgiler için,yarın pazar kaplı olur ancak pazartesi servise gideyim,kaskoyu aradım ve senin dediÄin gibi söyledi daha önce hiç kırıldımı dedi,yılda bir defa böyle küçük çaplı bir hasarı kasko delinmeden halledebiliyorlarmıÅ, sana da geçmiÅ olsun,fikirlerimizi burda paylaÅtıkça çoÄu kiÅi bilinçleniyor..bu siteden çok Åey öÄrendim..iyi akÅamlar..
Alıntı yapılan: golfmk4 - 10 Ocak 2009, 17:54:53
selam kardesım benımde ıkı ay önce catladı ama nedenını bende bulamadım darbe felan aalmadı ve herhangı bır tas sıcraması felanda olmadı.. kaskon varsa yılda bırkes degıstırme yapabılıorsun kaskoyu delmeden ben oyle yaptırdım. su an memnunum..herhangi bir sıkıntı yok.. sordugun soruya gelınce evet catlayabılır abı sıcaklık farkından dolayı camda catlak olusabıılr..eger catlak ufak olsaydı camcılarda cizdirebılırdın ama 15 20 cm yı cızemezler..
abı bu cam cızdırme olayı nasıl oluyo bızdede var cam catlagı.on camda 4-5 cm buyuklugunde cakıl tasından dolayı ufak bı catlak var bunu nasıl gıderırız ???
Alıntı yapılan: devran - 11 Ocak 2009, 14:15:30
abı bu cam cızdırme olayı nasıl oluyo bızdede var cam catlagı.on camda 4-5 cm buyuklugunde cakıl tasından dolayı ufak bı catlak var bunu nasıl gıderırız ???
Elmasla ayaklarını kesip yürümesini engelliyorlar abi. Yaptırmassan sonra bizimki gibi boydan boya yürür ve patlar :D (Bizimkinde biraz sesinde etkisi vardı :p )
Eskiden bu tip olaylarda çatlaÄın gelmiÅ olduÄu noktayı yarım daire veya daire Åeklinde çiziyorlardı çatlaÄın durumu ve ustanın becerisine göre çatlak yürüyebiliyor veya duruyordu daha sonraları çatlaÄın ucuna nokta olarak bir iÅlem yapılıyor olduÄunu duymuÅtum ancak Åimdilerde ne yapılıyor tam bir fikrim yok buna benzer uygulamalardır heralde..
kaya kardesim sorunu cözdugune cok sevındım kazasız belasız surusler..
bızım kınede daıre cızmısler zaten yoksa ohoo cam gıtmıstı :D arkadaslar ön cam kaca degısıyo???? yagmur sensoru var onuda mı degıstrıyolar yoksa dıger cama mı aktarıyolar ???
digerine takıyorlar yagmur sensörünü bu arada ön cam fiyatı 200 ile 260 arasında bilgilerinize..
hadı ya tamam tesekkurler ...ben daha pahalı dusunmustum 500den fazla ... bi ara iç karartmalı dıkız aynasını sormustum burdan bı arkadas 500 demıstı de Åok olmustum ufacık dıkız aynası 500 kocaman cam 200 tl bu nasıl bısey ya ... ??? ??? ???
baÅına gelenlerin veya gelebilecek arkadaÅların dikkatine cam ilk çatladıÄı zaman elmasla kesin camın uçlarını dairesel bi Åekilde kesiyorlar o Åekilde de kalıyor daha da büyümüyor.ben bu sene kpss ye girdiÄim zaman dıÅarıya çekmiÅtim arabayı sanırım taÅ falan çarptı el kadar çatlamıŠhemen çizdirdim o Åekilde de biniyorum hala hiç bi sıkntım yok.
Yeni cam geldi (artik ikinci yeni cam oluyor bu) bugun cok sukur kazasiz belasiz takmayi basardilar...
gule gule kullan abı senın cam kaca geldı tam fıyat ?
Alıntı yapılan: devran - 14 Ocak 2009, 14:07:17
gule gule kullan abı senın cam kaca geldı tam fıyat ?
TeÅekkür ederim.
Fiyatını bilmiyorum.Kaskodan deÄiÅti.İlk kez deÄiÅtiÄi için de kasko delinmedi.Bi daha deÄiÅirse öyle delinecek.Fatura kesmedi daha camcı, kesince eklerim buraya ama tahminim 500 lira civarıdır.
yaklaÅık 4ay kadar saÄdan,alt köÅeden,orta dikiz aynası altı bölgeye kadar gelen 2 dallı çatlak camla gezdikten sonrasanırım ekim ayındaydı,bende ön camımı deÄiÅtirdim,kasko olmadıÄı için cepten verdim,ustanın bana dediÄi iki camdan biri yerli 150 ytl gibi bi fiyatı vardı,diÄeri orjinal ve üstü güneÅlikli,karartmalı filandı,290 lira civarı demiÅti,ancak Åansıma %40kadar filan bi indirimi vardı orjinal dediÄi camın,hemen ikinci Åıkkı tercih ettim haliyle,yani orjinal dediÄi camı 190 liraya taktırdım...belki bi fikir verebilir diye belirteyim dedim...
Fatura Åimdi geldi, kdv dahil 480 lira.