Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: fosilci - 23 Aralık 2008, 22:11:29
-
Arkadaslar merhabalar arabayı satın aldıgımız günden beri ön sol far camında çatlak vardı simdi büyüdü gitti bide bugun aksam ampul yandı diyorum ikisini birden degiştirelim farın camı ne tutar fiyat bileniniz varmıdır arkadaslar ???
-
far camı satılmıyo ki ;)
-
komple far alacaksın, bide ampül :)
-
merhaba birol abi oyle yazmısım işte komple degişirse mecbur komple degiştirecegiz peki ne tutar abi sence öteki farla sırıtırmı teki sarı olurmu ?
-
renk farkı illaki olacaktır ama sırıtmaz korkma.
bana kalırsa çıkma al bitane tak. hatta sağlam olanıda kirliyse sök temizle farlar sıfır gibi olsun.
senin farlar sissiz sanırım. çıkması 50-60 ytl, sıfırıda 120-130 ytl civarı sanırım.
-
sisli olanları ne kadardır ki sisli alsak :)
-
sıfır sisli far çifti 300 civarında, bide ona sisli anahtar alcaksın hesapla artık. :)
al normal bir far tak, tek far için komple farları değiştirmeye gerek yok bence.
-
ayri sis farı taktırmak daha iyi o zaman neyse ben kısa zamanda su ampulu degiştireyim farı yaza dogru degiştiririm
-
bencede ampülü bir an önce değiştir, karşıdan motorsiklet geliyo sanıp üzerine çıkmasınlar.
hatta her ampülden ve sigortadan yanında bulundur, her zaman elinin altında olsun.
farıda yaza atma araştır, uygun fiyata sağlam çıkma bulursan al hemen.
-
tamamdır ampulu degiştirmesi zor mu ??
-
farın arka kapağını çıkarıp ampülün arkasındaki fişi çekip ampülü çıkaracaksın sadece.
lakin o fişi nasıl asılırsam asılayım çıkmıyor, bende arasına bir tel sıkıştırıp öyle çıkarıyorum.
ya bir ilmi var o fişi çıkarmanın, yada benim yaptığım gibi bir malzeme yardımı ile çıkıyor anlamadım gitti.
çıkarmayı başardığım için hiç sormadımda nasıl çıkıyor bu fiş diye :D
-
Birol sen bir ara bir yazında farı sökmeden içi temizleniyor yazmışsın nasıl oluyor diye sana yazmıştım ama konuyla alakası yok diye silindi bende bununla alakalı yeni başlık açmayı düşünüyordumki fosilci açmış sağolsun. Nasıl oluyor bu far sökülmeden içi nasıl temizlenir benmi yanlış anladım yoksa....
-
farınızın içine 100 gr pilavlık pirinç atın ;D buğu muğu kalmaz (şaka şaka) ama yapanları (birkaç tane pirinç tanesi) ve işe yarayanları duydum..bilginize.. ;)
-
farı sökmeden demedim. far camını sökmeden dedim.
xenonları taktığımda tamponu söküp farları dışarı almıştık.
far içindeki kabloları söktükten sonra içine yarım litre camsil döküp güzelce çalkaladım, sonra tanzikli su ile duruladım. en son yumuşak bir telin ucuna camı çizmeyecek şekilde bez dolayıp kalan su damlacıklarını sildim. ben yazın yaptığım için farın kurumasıda kısa sürmüştü.
sonuç mükemmel oldu, hatta yeni far mı taktın diyen arkadaşlarım oldu ;)
-
Tabi buradada tamponun sökülmesi işin püf noktası tamponu sökmek biraz zor bir iştir büyük ihtimalle..
-
arkadaşlar, farın temizlenmesi öyle kolay değil bildiğim kadarıyla...
birara farlarını siyaha boyayan bir arkadaş bir konu açmıştı, orada farın söküldüğü resimlerle anlatmış,
farı sökmek için tamponu falan söküyorlar, farın cam ve arka kısmını üstten keserek birbirinden ayırıyorlar, sonra tekrar yapıştırıyorlar, yani ustalık isteyen bir iş.
bence en iyisi Ostim 88 Oto Sanayi' de ki yedek parçacılara bakmak, ben yazın stop için gezmiştim, kazalı gelen bir kaç tane Golf 4 vardı, belki sağlam bir tane denk gelir.
-
tamponu sökmekte , farları temizlemekte çok basit.
nasıl söküldüğünü anlatan bir sürü site var oralardan öğrenebilirsiniz.
ancak burda asıl önemli olan bu işi yapabilecek bir yerinizin olması, benim araç garajda durduğu için sorun olmadı. yer yoksa bu işi yapmak çok zahmetli olabilir.
farı nasıl temizlediğimi anlattım, ayrıyetten camını sökmeye gerek yok.
zaten farlar valeo ise istesenizde camını sökemezsiniz :)
-
arkadaşlar size bi sorum olacak,benim farların içinde,sinyal lambasının yanındaki kısımda mercekler var,daha önce mikelaj boya sanıyordum ancak mercek olduğu ortaya çıktı,benim farlar şimdi sis lambalı mı oluyor?
-
far camı satılıyor istanbul kadıköyde fiyatı 25 ytl idi en son üzerindeki camıın silikonları var onları kazıyıp camı çıkarıyorsun daha sonra yeni camı iyice boşluk kalmıycak vaziyette silikonlayıp yapıştırıyosun kurumasını bekliyosun daha sonra takıyosun :tamamdir
-
benim farlar valeo, siyah zemin yapacaktım kırılacak diye vazgeçmiştim.
bahsedilen far camı orjinal değil galiba ama yinede komple farla kaşılaştırdığımızda fiyat olarak uygun.
eğer far camı plastik değilse, siyah zemin yapmayı tekrardan düşünebilirim. :)
-
doğru valeo lar çıkmıyor ama hella olanların tırnakları var onları açıp maket bıçağıyla silikonu kesince açılıyor
bir arkadaşın far camı kırılmıştı sade cam bulup değişmiştik iki sene önce bugünde benimki çatladı inşallah buluruz bi tane daha
-
geçmiş olsun
-
sağol
-
ben ampulu degiştirdim arkadaslar aslında pekde zor degil kendimizde degiştirebiliriz biraz usta yaparken baktım dikkatlice yapılabilir ;)
-
evet gerçekten dikkatli olmak lazım. kısalarda fazla bir problem yok ama uzunları takarken orada bir kablo var tam adını bilmiyorum ama ustalar bile takarken çok sinirleniyolar. aman :t dikkat :D
-
far camı tek satılıo sole aksamlı bı stopcuya gıdersen bulabılırsın far camını ısıtıp cıkartıolar sonra presle yerıne takıp yapıstırıolar arkadaslar fıatıda 50tl yalnız farını sokmek ıcın tamponu sen sokuosun onunda bıseyı yok 3tane cıvata tutuyo esnetıpfarı cıkarabılırsın