Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Passat => Konuyu başlatan: devran - 21 Aralık 2008, 17:58:34
-
belkı admın yada forumla haşir neşir olan arkadaslar ve abilerımız kızacaklar belkı bana durduk yere konu actım dıye ama baska carem yoktu....
arkadaslar yaklasık 2 haftalık passat sahıbıyım ılk baslarda cok guzeldı herkes forumda bısıler yazıyodu sımdı ya kımse gırmıyor yada yazmaya gerek duymuyor...özellıkle passat forumu ölü!!! arkadaslar bu guzel forum sayfalarını guzellestirelım ve aktıf olalım...belki bu uyarıyı bana yapmak dusmez ama, ben rahatsız oluyorum böle gordukce forumu...lutfen kızmayın bana...
-
Ben burdayim :)
Forumumuzda passat sahibi veya severler ne yazikki fazla degil.Fazla yazilip cizilmiyor fakat merak ettigin konular, yardima ihtiyacin oldugu seyler olursa passat topigine acip gereken cevabi bilen herkes paylasir.Fakat passat hakkindaki bir konuyu baska yerlere acarsaniz bunu herkes gormeyebilir...
Selamlar...
-
bnde burdayım :)
vallahi bildiğim konular olunca seve seve cavep vermeye çalışıyorum
gençler de daha cok golf var tabi passat biraz daha ağır
-
bende burdayım ama passatım yok..
-
bende bualardayım.passat,ım yok ama olsun sonuçta vw
-
:) buna sevındım işte...genelde yeni konu açılmıyor ve fazla yorum yapılmyor...sanırım dedgınız gıbı passata bınen az.. bende diger topiclere takılıyorum golf ve bora daha hareketli...
-
bende burdayım hemen hergün girip bakıyorum ama yeni konular olmadığı için çok fazla yazışamıyoruz
-
evet sorun bu sanırım yenı konu aılmayınca herkes bakım cıkıyor yazan yok malesef ....
-
aynen ole kardesim
-
hedefimde passat var :)
sevgili babacığımla araba konusunda yaşadığımız polimiklerden sonra, ilk arabam olan kırmızı binek renault 12 aldım.. babamın hacı yeşili 1.3 motor hyundaiside 140 yapıo buda, hem bunun rengi çekici, alev kırmızısı diyerek kendimi teselli ederekten bir vw kullanıcısının arabasıyla ilgilendiği gibi 2 sene boyunca o kırmızı binek renomla ilgilendim..
askerden sonra çok çok çalışarak tırnaklarımı yiyerek baktığım vw ailesine katıldım.. evet gümüş gri ve o zamanlar fuuull+full die adlandırdığımız golf 3 üm oldu.. en çok hoşuma giden tarafı tavan lambasının geç sönüşü ve artık benimde 140 km hızın üstüne çıkabilmem oldu..
henüz golfüme doyamadan hayırlı bi iş için arabamla vedalaştım..
ilerleyen zamanda eski günlerin hatırına yine tercihim renault oldu, renault brodway.. yol tutuşu zayıf bilmemne falan filan derken sattım renoyu.. 91 model toyota aldım, toyotamla çok uzun yolculuklara çıktım, 2-3 gün boyunca içinde yolculuk yaptığım gün oldu ama yoruldu.. bi kaç arıza ve büyük masraf istedi bende sattım.. ve şimdide 99 model polo sahibiyim.. uzun bi süre kullanmayı düşünüyorum.. bundan sonrada inşallah bi passat alıp sağdan soldan fotolarını çekip, yol bilgisayarım yanlış gösteriyo, yok hız sabitleyicim bozuldu, yok 230 la giderken balans yapıo, yok iki döneyim derken el freni koptu falan filan die sizlerle paylaşırım.. ama malum kriz nerden baksan 4-5 sene sonra :)
bana dua edin la :)
-
ben de buradayım :)
-
hedefimde passat var :)
sevgili babacığımla araba konusunda yaşadığımız polimiklerden sonra, ilk arabam olan kırmızı binek renault 12 aldım.. babamın hacı yeşili 1.3 motor hyundaiside 140 yapıo buda, hem bunun rengi çekici, alev kırmızısı diyerek kendimi teselli ederekten bir vw kullanıcısının arabasıyla ilgilendiği gibi 2 sene boyunca o kırmızı binek renomla ilgilendim..
askerden sonra çok çok çalışarak tırnaklarımı yiyerek baktığım vw ailesine katıldım.. evet gümüş gri ve o zamanlar fuuull+full die adlandırdığımız golf 3 üm oldu.. en çok hoşuma giden tarafı tavan lambasının geç sönüşü ve artık benimde 140 km hızın üstüne çıkabilmem oldu..
henüz golfüme doyamadan hayırlı bi iş için arabamla vedalaştım..
ilerleyen zamanda eski günlerin hatırına yine tercihim renault oldu, renault brodway.. yol tutuşu zayıf bilmemne falan filan derken sattım renoyu.. 91 model toyota aldım, toyotamla çok uzun yolculuklara çıktım, 2-3 gün boyunca içinde yolculuk yaptığım gün oldu ama yoruldu.. bi kaç arıza ve büyük masraf istedi bende sattım.. ve şimdide 99 model polo sahibiyim.. uzun bi süre kullanmayı düşünüyorum.. bundan sonrada inşallah bi passat alıp sağdan soldan fotolarını çekip, yol bilgisayarım yanlış gösteriyo, yok hız sabitleyicim bozuldu, yok 230 la giderken balans yapıo, yok iki döneyim derken el freni koptu falan filan die sizlerle paylaşırım.. ama malum kriz nerden baksan 4-5 sene sonra :)
bana dua edin la :)
:)
Dualarimiz sizinle Salman bey.
-
passatcı kalmadı polocu versek olmazmı ;D
-
salman kardeşim en kısa zamanda işallah istediğin
arzulaıdğın arabaya yada daha doğrusu passata kavuşursun
-
annadım burda poloculara yer yokmus küstüm ben gididom bizim hız sabitleyicimiz yok yhaa salman ondan böle yapıolar :D
-
bir passatım yok ama
bildiğim bir konu olursa seve seve paylaşırım :)
-
annadım burda poloculara yer yokmus küstüm ben gididom bizim hız sabitleyicimiz yok yhaa salman ondan böle yapıolar :D
:D
Yaa iyi tamam gelmeyin ustume.Hem benden daha sanslisiniz.Sonradan servise gidip hiz sabitleme taktiracam deseniz 200 lira vereceksiniz.Benim hiz sabitleme bozuldu 340 lira istiyorlar.Daha ne iste, benden sanslisiniz :)
Iyi geceler.
-
cok ilginç vallahi hız sabitleme taktırmak 200 lira
bozulanı tamir etmek 340 lira :D
-
renomun jiklesini sonuna kadar asılndımı 40-50 yapıodu :D 40-50 civari sabit sayılır gidiodu öle kendi kendine.. :)
bak şimdide hız sabitleyici kompleksine girdim :) oof of :)
-
renomun jiklesini sonuna kadar asılndımı 40-50 yapıodu :D 40-50 civari sabit sayılır gidiodu öle kendi kendine.. :)
bak şimdide hız sabitleyici kompleksine girdim :) oof of :)
puahahhahaha :D :D :D manuel hız sabıtlıyeci
-
ben de passatcı değilim ancak aranıza kabul ederseniz mes-ut etceksiniz beni...bu "cruise control" bu kadar ucuzmuymuş,hemen yaptıralım..
-
Passata binmek öölee kolay mı bu devirde? Passatın küçüğüne biniyoruz işte. O da vw ailesinden.Aslında kendi için de Bora'da biz ona passatmışcasına bakıyoruz :tamamdir ( Hyundai Accent'ten sonra mercedes bile desek az olur )
-
ben de passatcı değilim ancak aranıza kabul ederseniz mes-ut etceksiniz beni...bu "cruise control" bu kadar ucuzmuymuş,hemen yaptıralım..
aaa ne demek, şeref verirsiniz.
Arkadaşım Boraya taktırdı 200 liraya yetkili serviste.Tavsiye ederim gerçekten, taktırda passatçılar utansın :D
-
Passata binmek öölee kolay mı bu devirde? Passatın küçüğüne biniyoruz işte. O da vw ailesinden.Aslında kendi için de Bora'da biz ona passatmışcasına bakıyoruz :tamamdir ( Hyundai Accent'ten sonra mercedes bile desek az olur )
Hayırlı olsun inşallah.Ha passat ha bora ha golf...Hepsinin damarlarında aynı kan yok mu?Farketmez, vw olsunda...
-
bızdede yok bızdemı taktırsak :)
-
Hayırlı olsun inşallah.Ha passat ha bora ha golf...Hepsinin damarlarında aynı kan yok mu?Farketmez, vw olsunda...
halil sana iyice kırılmaya basladım kardes hani buda polo ;D
-
halil sana iyice kırılmaya basladım kardes hani buda polo ;D
Aaa kambersiz dugun olur mu? :D
Kimse kirilmasin arkadaslar, lupo-polo-golf-bora-jetta-eos-scirocco-passat-phaeton-caddy-transporter-caravelle-multivan-kablumbaga... :D
Herkes burda...
-
işte gerçek aile VW ailesi :sevgi: :sevgi: :sevgi: çok şanlıyım kı böle bi aılenın içindeyim...
-
FOREVER VW :) :tamamdir
-
ula şimdi oldu valla halilim seviom seni ;D
-
2004 model passat aldım.Özel sevise baktırdım.Usta iyi dedi. de aldığımdan beri 1500 ytl masraf açtı halada açıyor.Şimdi enjektör"Temizlenmesi gerekiyormus" problemi çıktı başıma.Servis biz yapmıyoruz dışarı gönderiyoruz dedi.Başka bir özel sevrvise sordum 200 ytl dediler.Acaba diyorum Enjektör temizleme katkısı alsam işe yararmı diyorum.Şark kurnazlığı ama bıktım artık para vermekten.
-
abi gecmıs olsun oda senın sanslıızgın passatlar valla cok zor masraf acar basın hemde 2004 ??? alırken ıyı baktırmadınızmı??? ve kaca aldınız aracı
-
Baktırmazmıym ya.Ağustos 13 de aldım 24.300 lpg dahil .Bakanlar iyi dedi demekki usta değillermiş.
Araç hemen hemen hatasız seviyesine getirdim ama beni çok kastı.
-
Baktırmazmıym ya.Ağustos 13 de aldım 24.300 lpg dahil .Bakanlar iyi dedi demekki usta değillermiş.
Araç hemen hemen hatasız seviyesine getirdim ama beni çok kastı.
Geçmiş olsun.2004 model bir passat için 24000 ytl çok çok iyi bir rakam.Bırakın 1500 lira masrafı 3000 lira bile masrafınız olsa halen daha çok iyi.
-
Geçmiş olsun.2004 model bir passat için 24000 ytl çok çok iyi bir rakam.Bırakın 1500 lira masrafı 3000 lira bile masrafınız olsa halen daha çok iyi.
aynen ben pıyasasını 30bin tl ye yakın oldugunu bılıyorum bıde 2004 almıssın abi hala kastı dıyon 26 ya felan gelse bile yıne cok cok karlıısın
-
kardeşim hesağlı almışsın
bu arada enjektör temzleme muhabbeti dediğin carbon clean mi? eğer
oylyse en fazla 70 lira..
benzine katkı falan alma kardeşim etki yapacağını sanmıyorum
-
Arkadaşlar arabamı çok seviyorum.Gerçekten çok iyi bir yol tutuşu var.Ancak sürekli problem çıkartıyor, o canımı sıktı.carbon filtre dediler, 200 ytl fiat çıkardılar sizce ne yapayım??? :tavazn:
-
passi sen bu işi biliyorsun.Dediğin gibi doğuş servisine sordum 66 ytldediler.tebrikler. ;)
-
eyvallah kardeşim
yaptır bi carbon clean temizlet aracını
cok buyuk para deil, her ne kdr sen iyileştiğini anlamasanda
aracın için iyi bişe
-
Yaptırayım değilmi araba tam kararında olsun herzaman.
-
yaptır kardeşim ama sana bi tavsiye sadece bosch servislerinde yaptır derim ben
diğer yerlerde bazen isimsiz markalar kullanılıyor, ne olur ne olmaz garanti iş olsun
-
aynen boshtan şasma
-
arkadaslar yenı topic acıp kirlılık yapmayım dedım burda sourorum... passatın haporlorlerı degıstırcem
4 mıd alcaktım kapılara bı abımızden ıstanbuldan uygun fıyata buldugumu dusunuyorum.
PIONEER TS-A172C- 4mıd+4tiz var yanı komple takım 8 adet sızce takarsam nasıl bı degısıklık olur ? ve pıyasa fıyatı kaca ??? bana komple takım 280 dedı...ana ünite orj. blackpaunt la nasıl bı ses alıırım ???
-
http://www.sirkecidogubank.com/images/TS_A172C_2.jpg
arkadaslar resmini buldum 1 takım mid
-
arkadaslar yenı topic acıp kırlılık yapamayım dedım burda sourorum... passatın haporlorlerı degıstırcem
4 mıd alcaktım kapılara bı abımızden ıstanbuldan uygun fıyata buldugumu dusunuyorum.
PIONEER TS-A172C-4mıd+4tiz var yanı komple takım 8 adet sızce takarsam nasıl bı degısıklık olur ? ve pıyasa fıyatı kaca ??? bana komple takım 280 dedı...
Fiyat gayet uygun.Pioneer iyidiri ama bahsettiğin modelin çıkış gücü çok iyi değil.
Ben sadece arka kapılara aldım JBL mid bass.Yani 2 tane bass 2 tane tiz.Tabi burda fiyatları biraz tuzlu ben 180 ytl verdim ikisine İstanbulda daha uygundur diye tahmin ediyorum.
Tam olarak adı: JBL gt5-650C 165 mm
Ön kapılardakini değiştirmedim orjinal blaupunk var fakat aracın arkasına oturduğumda daha iyi bir ses verdiğini anladım.Aracımda amfi-wofeer yok ama inan bu şekilde de eğer koltukta zıplamak istemiyorsanız yaptığınız ses sistemi yeterli gelecektir.Tabi bundaki en önemli faktör Alpine mp3 çalardır.
Şu an hangi marka mp3 çalar kullanıyosun bilmiyorum ama eğer mp3 çalar alacaksan kesinlikle Alpine öneririm.Aynı fiyatlardaki hem Alpine hem Sony hem de Pioneer(arkadaşımın aracında var) arasında karşılaştırma imkanın olursa Alpine nin ne kadar güçlü olduğunu görebilirsin.
Saygılarımla...
-
tesekuurler.bızde orj kasetcalr blackpaunt var şuan transsmıstor var 1gb hafızalı ondan dınlıyorum.ana ünite orj. kalcak yaza kadar...ben zaten ole arabanın içinde deprem olsun ıstemıyorum ole bı cabam yok :D sadece orj. haparlorden daha kalıtelı ve daha fazla ses versın ıstedegım sadece bu...sız kapı ıcıne ızalasyon yaptırdınızmı ???
-
tesekuurler.bızde orj kasetcalr blackpaunt var şuan transsmıstor var 1gb hafızalı ondan dınlıyorum.ana ünite orj. kalcak yaza kadar...ben zaten ole arabanın içinde deprem olsun ıstemıyorum ole bı cabam yok :D sadece orj. haparlorden daha kalıtelı ve daha fazla ses versın ıstedegım sadece bu...sız kapı ıcıne ızalasyon yaptırdınızmı ???
Hayır kapı içinde herhangi bir izalasyon yok.Orjinali nasılsa benimkiside öyle.
Anladığım kadarı ile orjinal kasetçalarınızı değiştirmeyeceksiniz.Fakat bu durumda iyi bir randıman alamazsınız.Teybin çıkış gücü hoparlorun ses kalitesinde önemli bir faktör.Pioneer ya da herhangi bir marka taktırıp orjinal teyp çalar ile devam ederseniz belki de fark edemeyeceğiniz kadar az bir netice alırsınız.Bundan dolayı ya orjinal olarak sunulan cd çalarlardan taktırmalısınız(fiyatı çok yüksek.Exclusive donanımdaki orjinal cd çalar 1000 ytl nini üzerinde.Sadece changer bile 500 lira civarında) ya da çıkış gücü yüksek kaliteli bir cd çalar almalısınız.Yoksa dediğim gibi alacağınız mid-bass takımından fazla performans beklemeyin.
Ben arka kapılardaki mid-bass takımını bağlatırken aracın üstündeki orjinal teyp vardı.Önce mid-bass takımını bağladıktan sonra en son olarak Alpine cd-mp3 çaları bağlattım.Mid bass bağlandıktan sonra ses denemesi yaptım orjinal blaupunk kaset çalar ile.Hem ön taraftaki blaupunk hem de arkadaki jbl mid-bass takımının performansına baktım.Fakat aralarında nerdeyse fark yok gibiydi.Sonra hemen Alpine cd-mp3 çaları bağlattım.Hem öndeki blaupunk mid-bass takımı hem de arkadaki jbl midd bass takımının ne kadar fark ettiğine kendim şahit oldum.Ayrıca orjinal teyp varken öndeki hoparlorle arkadakiler arasında fark yok gibiyken, mp3 çalardan sonra aralarındaki farkı da çok daha net olarak gördüm.
Eğer mp3 çalar almayı düşünmüyorsanız bence boşuna masraf edersiniz.Şu haliyle bile aracınızın üzerindeki hoparlorler gayet kaliteli.Sadece mp3 çalar takarak ses kalitesindeki artışı görebilirsiniz...
-
yardımlarınız ıcın tesekurler
-
Arkadaşlar Bor Motor yağı katkısı ve Bor suyu hakkında bilgisi olan varmı?Almaya değermi bu ürünleri, Passi kardeşim nedersin?
-
BORPower'in motor yağına katıldıktan sonra motorun metal parçaları üzerinde elmastan daha sert bir ince tabaka oluşturduğunu ve böylece sürtünmeyi azalttığını söylüyorlar. Sürtünmenin azalmasıyla, motorun yakıt tüketimi ve gücü gibi özelliklerini iyileştiğini ifade ediyorlar fakat ben hiç kullanmadım ve alacağımız neticeden cok umutlu değilim. arabada bi deişiklik olabilir ama farkedilebilir bir değişiklik olacağını zannetmiyorum kardeşim, yanılıyor da olabilirim çünkü kullanmadım kullanan arkadaşlar varsa bizi aydınlatsınlar lütfen.
-
saol passi.Sormak istediğim bir şey daha var?Benim araçta teybin direksiyondan kumandası yok.Diyorum ki Kumandalı bir direksiyon alsam olurmu?ne dersiniz
-
araban trendline o zaman. vallahi cok kullanışlı acıkcası ama fiyat olarak
nedir ne değildir oğrenmek lazım, değer mi değmez mi sonra karar verirsin kardeşim
ama bence cok pahalıdır, yurt dışında belki daha ucuz olabilir arastır kardesim
-
Salman kardeşim İkram sahibi alemlerin rabbi Allah celle celalühu gönlüne göre bi Passat versin.
Antalyadan Hacı amcan
-
bencede dıreksıyon cok cok pahalıdır onun yerıne duzgun bı ana unıte al onların yanında dıreksıyona takılan kumanda aparatı verıyolar onu dıreksıyona takarsın sorunuda cozulmus olur
http://images.gittigidiyor.com/1414/14147560_0.jpg
-
tşk arkadaşlar.Bir sorum daha olacak.Klimanın yanında
ESB düğmesi var.Nasıl çalıştığını söyleyebilirmisiniz.Yani basılımı kalacak yoksa kendimi devreye giriyor.Kitapçık olmadığı için nasıl çalıştığını bilmiyorum.
-
tşk arkadaşlar.Bir sorum daha olacak.Klimanın yanında
ESB düğmesi var.Nasıl çalıştığını söyleyebilirmisiniz.Yani basılımı kalacak yoksa kendimi devreye giriyor.Kitapçık olmadığı için nasıl çalıştığını bilmiyorum.
Esp duğmesi basılı konumda olursa göstergede işareti çıkar zaten, bu konumda iken esp devre dışındadır.Düğme basılı olmazsa esp devrededir ve gerekli görüldüğünde kendisi otomatik olarak devreye girer.Devreye girdiğinde göstergede yanıp söner zaten ordan da anlayabilirsiniz...
-
saol Halil mutlu günler.