Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: revelation - 15 Kasım 2008, 23:19:18
-
merhaba arkadaşlar... Üç gün önce ben de artık hayallerimdeki arabama kavuştum...Siyah olması nedeniyle çok toz tutuyor ama olsun :D Bugün öğlen yıkattırdım ama bir sorunla karşılaştım. Yıkama sonrası aracımı çalıştırdım. Fakat airbag ikaz lambası sürekli yanmaya başladı. Toyotalarda olduğu gibi emniyet kemerini takınca kapanacak zannettim fakat hiç bir türlü kapatamadım.şuan airbag ikaz lambası yanıyor. Bildiğim kadarıyla yıkamacı arabayı çalıştırdıktan sonra koltuk ayarını oynamış bu da o lambanın yanmasına neden olmus. acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim. İyi geceler. Bu olayı sadece servisler de yapıyolarmıs aman ne olur beni su servisin eline düşürmeyin dünyanın parasını aldılar.
Bir de arkadaslar bu sorunu kendim çözdüğüm zaman ki tahminen küçük bir hatadır... ikaz lambasının yanma olayı devam edecek mi yoksa bir servis mi çözecek tekrar bu sorunu?
-
merhaba arkadaşlar... Üç gün önce ben de artık hayallerimdeki arabama kavuştum...Siyah olması nedeniyle çok toz tutuyor ama olsun :D Bugün öğlen yıkattırdım ama bir sorunla karşılaştım. Yıkama sonrası aracımı çalıştırdım. Fakat airbag ikaz lambası sürekli yanmaya başladı. Toyotalarda olduğu gibi emniyet kemerini takınca kapanacak zannettim fakat hiç bir türlü kapatamadım.şuan airbag ikaz lambası yanıyor. Bildiğim kadarıyla yıkamacı arabayı çalıştırdıktan sonra koltuk ayarını oynamış bu da o lambanın yanmasına neden olmus. acaba bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim. İyi geceler. Bu olayı sadece servisler de yapıyolarmıs aman ne olur beni su servisin eline düşürmeyin dünyanın parasını aldılar.
Bir de arkadaslar bu sorunu kendim çözdüğüm zaman ki tahminen küçük bir hatadır... ikaz lambasının yanma olayı devam edecek mi yoksa bir servis mi çözecek tekrar bu sorunu?
aracın hayırlı olsun ortaaam( konyalıların meşhur sözü).Tekrar hayırlı olsun arkadaş.Benimki sadece bi tahmin yıkamacı koltuğu oynatırken belki airbagların fişini falan çıkartmış olabilir.Özel servise baktırıver karatay sanayisinde yada tanıdığın bir ustada...
-
alper teşekkür ederim :D evet fişten şüphelendiğim yer dediğin yer fiş çıkmış olabilir ama bu airbag ikaz lambası sönecek mi? vallahi bakacam şimdi aşağıya inip :)
-
Belki sönmeye bilir ama onu sen servise götürüp bilgisayar ile sildirebilirsin ;)
-
İlk önce araban hayırlı olsun, iyi günlerde kullanman dileğiyle...
Airbag sorununa gelince benim arabada da bir keresinde yandı, sebebiyse bahsedildiği gibi koltukarın altındaki kablolara dokunulunca sanırım o sırada bir temassızlık oluyor ve uyarı veriyor.
Fosilci arkadaşımın da dediği gibi sorunu çözmek çok basit, gittiğin bir özel VW servisi varsa arabaya küçük bir test cihazı bağlıyorlar ve hatayı siliyorlar...
herkese iyi günler dilerim.
-
eğer hata fişlerden kaynaklanmıyorsa direksiyon kutusunun içinde bi potansmetre var o bozuluyor ve arıza lambası yakıyor.kendi aracımda meydana geldi vagcom da çıktı bu hata
-
tholl-ga hatayı çözdük. yıkamacının bilinçsizliği bir daha arabayı bırakır gider miyim ben?
-
aynısı bugun başıma geldi
yıkamacı içini temizlerken koltuklarla oynamıs airbag ısıgı bir türlü sönmüyor
sağ koltukmu sol koltukmu bilmiyorum,koltugun altındaki soketler ulaşılması kolay yerlerde değil biraz ugrastım ama fayda etmedi tamamen söküp tekrar takamadım soketleri
arkadasım sen nasıl hallettin servise gitmene gerek kaldımı acaba?
-
arkadaslar bende detaylı ıc temızlık yaptırcam bayram bitimı adam detaylı ic temızlıkte koltukarı komle sokup dısarı cıkarıyoz dedı.bendede bu problem olmasın?bıde olursa nsl kendı basına hallettın ???
-
kendi başına halletmen imkansız... eğer adam çıkaracaksa koltukları airbaglerin bağlı olduğu fişleri de çekecek sorun orada... bu problem kesin olur.. bunu da herhangi bir serviste sildirirsin..
-
ee simdi napayım karrasız kaldım abi yaa :-[
-
sildirmek için kaç para bayıldın????
-
cok sinir bozucu bi durum
ikazı gördükçe uyuz oluyorum
servise yolum düştüğü zaman hallettiririm diye düşünüyorum
sanırım acelesi yok
-
Devran,
koltukları söktürme ve kesinlikle sulu iç yıkama yaptırma bence.
-
abi ama yer dosemesı leş leş yıkamadan temızlenmez kı ??? zaten gostergem suan sorunsuz ama zaten aırbag ıkazına bu aralar kılım >:( ılk calısırken gostermesı lazım algıdan berı aırbag ıkazını hıc gostermıyo ısık yanmıyor yanı bı ara baktrmaya gıtcem zaten...
-
"AİRBAG FAULT" yazısını birkaç günden beri görüyorum ve sinirimi bozuyor benim de buna benzer bir sorunum var galiba..
-
Merhaba Arkadaslar bende yaklasuk iki hafta önce sahip oldum aracıma sonra gidiyim bi temizklik yaptırıyim dedim içime sinsin diye sonra airbag ikazı vermeye basladı sonra saniayide bi elektrikci arkadas cok iştahlı bi şekilde 30 saniyede sildi bi kabloyla baglanıp ve 10 papeli aldı....
-
hehhee :D o arkadası hiç unutmazsın artık. Çoğu zaman bu ikaz oluyor. dikkatli olmak lazım. kontak açık bir şekilde iken asla koltukla oynamamak lazım. ben çok samimi bir arkadasa bir bağırdım akıllara ziyan adam neredeyse arabadan inecekti. sonra anlatınca çok güldük. :D
-
malesef kontak kapalıykende oluyor
aracı yıkatırken anahtar bendeydi iç temizlik esnasında koltuklarla oynandı ileri geri flan
halen yanar lamba...
-
koltuğun altındaki jakları kontrol et. Sanırım jaktan çıkmıştır.
-
kontak açıkken veya araç hareket halinde iken bir çok kez koltuk ayarı yaptım,
kullandığım hiçbir golfte airbag lambası yandığını görmedim. :)
-
fişleri kontrol ettim ama bir kere yandımı malesef bilgisayara girmeden sönmüyo sanırım
bugun hallettik
-
bende de iki kez airbag lambası yandı, test cihazı ile sildirdim.
geçenlerde uzun yolda giderken, araba yolda hafif hafif yaylanırken, haliyle koltuk da yaylandı, o sırada "biiiiiip..." yine uyarı yandı. öyle duruyor vallahi, birara servise yolum düştüğünde hallettireceğim.
-
NasıL Yane KoLtuğu İLeri Geri Yaptırıcan İkazmı Veriyo
-
hayır öyle bişey olmuyor.
ben daha koltuk ayarlarken airbag ikaz lambası yandığını görmedim. :)
-
Burdaki herkes yalancı. sen haklısın MK-IV. Biz buna senin şanslı olman desek olmaz mı? töbe töbe
-
biraz sakin olalım. kimseye yalan söylüyorsunuz denilmedi.
birkaç arkadaşımızın bu konu ile ilgili sorun yaşamış olması,
bütün golflerde bu konu ile ilgili sorun yaşandığı anlamına gelmez. yani genelleme yapmak doğru olmaz.
eğer bu araçlarda böyle bir problem varsa, vw firmasının buna bir çözüm bulması gerekmezmiydi. böyle bir riski gözardı edebilirmi? sonuçta bu araçlar gerekli kontrollerden geçtikten sonra trafiğe çıkıyor.
Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Tüm vw severlere sorunsuz sürüşler diliyorum.
-
Arkadaşlar bu ne gerginlik biraz sakin olun, koltuğun altındaki soketler bazen koltukları ileri geri yaptığınız zaman yerinden çıkabiliyor,bu her araçta olacak diye birşey de yok..
-
biraz sakin olalım. kimseye yalan söylüyorsunuz denilmedi.
birkaç arkadaşımızın bu konu ile ilgili sorun yaşamış olması,
bütün golflerde bu konu ile ilgili sorun yaşandığı anlamına gelmez. yani genelleme yapmak doğru olmaz.
eğer bu araçlarda böyle bir problem varsa, vw firmasının buna bir çözüm bulması gerekmezmiydi. böyle bir riski gözardı edebilirmi? sonuçta bu araçlar gerekli kontrollerden geçtikten sonra trafiğe çıkıyor.
Yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. Tüm vw severlere sorunsuz sürüşler diliyorum.
abi dedıgıne katılıyorum illa herkeste olcak dıye bısey yok... arabayı ben ve babam kullanıyoruz ve her araba surusumuzde koltuk ayarı bıkac kez degısıyo ve bızdede bole bı problem yok
ve bole basıt bı konu ıcın gergınlıgıde gerek yok..! burası bı forum ortamı herkes burda kardeş gibi bole sacma gergınlıklere gerek yok dımı :sevgi: :sevgi: :sevgi:
-
ya arkadaşlar sabah ve öğlen hiç bişi yoktu..öğleden sora arcımı gölgeye aldım paspasları yıkatmıştım o esnada koltuklarla oynadım haliyşe..iş çıkışı airbag ikaz lambası yanıyordu ? bu sorun soketense nerde * kendim halledebilirmiyim ?
-
Herhangi bir serviste iki dakikalık bi iş para bile almazlar kontak acıkken koltuğu ayarlamamaya dikkat et ontan oluyo fiş çıkmasada oynaması yeter...