Volkswagen Türkiye
Otomobil Forumu => Genel => Konuyu başlatan: KemalSume - 06 Kasım 2008, 10:17:14
-
Performans/konfor ve yakıt tüketimi günümüzde lastik markalarına ve tiplerine göre ne kadar değişir, aracın standart lastikleri her koşulda en iyi sonucu mu verir, dar yanaklı ya da geniş tabanlı lastiklerin olumlu olumsuz yanları nelerdir? Bu konularda paylaşımlarda bulunalım istiyorum.
Ek olarak aracımda 175/70 R13 Michelin Energi var dört mevsimlik. Yine aynı lastikleri mi önerirsiniz yoksa 70 olan ölçüde 65 tercih ederek daha iyi bir yol tutuşu elde edebilir miyim sizce? Marka için yapılan ankette Hankook yoktu, bu marka hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
Yanak uzunluğu azaldıkça **virajlarda** ki yol tutuş artar.
Gunumuzde kullanılan spor tipi araçlar hariç hepsinin muhendislik hesaplamaları normal kullanıma göre dusunulmustur. Yakıt sarfiyatı, yol tutusu, konfor ve performans arasındaki en iyi ortalamaya göre hesaplanıyor. Fakat zaten bizim modifikasyon dediğimiz olay bu muhendislerin dusundukleri gibi kullanmıyacaksak aracımızı işe yarar. Örneğin atıyorum polonun kitapçığında maksimum hız için 160 mı yazıyor biz bunu aynı guvenlik şartlarında 180 veya 200 ile kullanabilmek için en basitinden lastik genişletiyoruz, arabayı alçaltıyoruz ve 180 e çıkartabilmiş oluyoruz. Saçma sapan bir laf vardır "koskoca muhendisler 175/13/65 lastik koymuş sen neden gidip 195 yapıyorsun?" gibilerinden. Bu kadar komik bir söylem olamaz. Adamlar 160 için onları takmış ben guvenliğimi biraz daha olsun koruyup 180 basabilmek için 195 takıyorum zaten. Ama buseferde yakıttan ve konfordan ödünvermiş oluyorum ki bu bizim tercihimizdir. Umarım anlatabilmişimdir...
-
"koskoca muhendisler 175/13/65 lastik koymuş sen neden gidip 195 yapıyorsun?" gibilerinden. Bu kadar komik bir söylem olamaz. Adamlar 160 için onları takmış ben guvenliğimi biraz daha olsun koruyup 180 basabilmek için 195 takıyorum zaten. Ama buseferde yakıttan ve konfordan ödünvermiş oluyorum ki bu bizim tercihimizdir. Umarım anlatabilmişimdir...
Bu söylem için bir şey daha eklemek istiyorum.
Biliyorsunuz aldığımız arabalar yüzbün dolarlık arabalar değil. O nedenle üzerindeki jant\lastik'ler de aracın fiyatına göre en ideal seçilen donanımlar.
Ben gidip Audi s4'e takılan jant ve lastiği takıyorsam firmanın kaçındığı masrafı kendim sonradan karşılıyorum demekir.
dangerfield'in dediği gibi de ödün verdiğim yakıt ve konfordur.
Yok gidip de jant\lastik ikilisini çin işi ucuza getirip ağırlık ve güvenlik sınırlarının üstüne çıkıyorsanız da o sizin bileceğiniz iştir.
Kısacası ben 195x65x15'ten 225x45x17'ye çıktım. 15" 8kg olan jantlardan 17" 10kg olan jantlara çıktım. Zaten arabayı normalde yüksek devirde kullanıyordum, yakıtta hiçbir değişiklik görmedim. Yay takmadığım için de konfordan ödün vermedim. Ama yol tutuşu öyle bir değiştiki size anlatamam.
O nedenle yaptığınız her bir marka\model tercihi bahsettiğiniz performans/konfor ve yakıt parametrelerini doğrudan etkilemektedir. Bu yola baş koyduysanız da öncelikle nelerden ödün vermeyi göze aldığınızı iyi değerlendirmek gerekir.
Saygılarımla,
Koray
NOT: Amma gereksiz cümle kurmuşum be. İdare edin artık :D
-
benim aracımdada lastik ölçüleri 175/65/13 tü lastikçinin önerisiyle 175/70/13 taktım sizce bu dogrumu :? bi sorun cıkarmı :?
-
eğer aracını alçaltmadıysan, virajlara çok sert girmiyorsan ve konfor istiyorsan iyi yapmışsın.
-
benim aracımdada lastik ölçüleri 175/65/13 tü lastikçinin önerisiyle 175/70/13 taktım sizce bu dogrumu :? bi sorun cıkarmı :?
Bence lastikçi, 65 yanaklı lastik elinde olmadığı için onu önermiş. Zor bulunan bir ölçü zaten. Ben de değiştirip orijinalindeki gibi 65 yanaklı almayı düşünüyorum ama bulamazsam yine üzerindeki gibi 70 olandan alırım. Çok fark olmamakla birlikte biraz daha alçak olmasında fayda var diye düşünüyorum.
-
Bence lastikçi, 65 yanaklı lastik elinde olmadığı için onu önermiş. Zor bulunan bir ölçü zaten. Ben de değiştirip orijinalindeki gibi 65 yanaklı almayı düşünüyorum ama bulamazsam yine üzerindeki gibi 70 olandan alırım. Çok fark olmamakla birlikte biraz daha alçak olmasında fayda var diye düşünüyorum.
aynen dediğin gibi oldu valla.65 yanak olmadıgı için 70 yanak önerdi.bende 65 yanağa geri dönmek istiyorum.hangi markada bulabilirim ki 175/65/13 ölçülerini
-
Ben bi bakim yarın, yazarım dostum. Bi lastikçi bana dar yanakta balon yapma ihtimali var dedi ama pek ihtimal vermedim 65 in hepsi dar olsa nolurki.. Bulamazsam 70 takarım. Daha sportif bi lastik ve jant düşünülebilir ama ne aracımız ne de yollar uygun buna..
-
Ben bi bakim yarın, yazarım dostum. Bi lastikçi bana dar yanakta balon yapma ihtimali var dedi ama pek ihtimal vermedim 65 in hepsi dar olsa nolurki.. Bulamazsam 70 takarım. Daha sportif bi lastik ve jant düşünülebilir ama ne aracımız ne de yollar uygun buna..
saoalsın.nedenki daha sportif bişiler düşünülebilir aslında.yolların uygun olmadıgı kesinde
-
bnim aracımın lastikleri 205/45/16 fabrıka cıkısı orjinal ebatları 3.5 luk yay taktım virajlara çok güvenli giriyorum tabi ESP nin de hakkını yememeklazım :D
-
175 65 13 bulamadım, yerine yine 175 70 13 aldım Hankook marka. Bu markayı kullanmak konusunda tereddüt ettim ama şirketteki otoların bi çoğunda olduğu için tavsiye üzerine aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu, henüz yağışlı/buzlu havalarda deneme imkanım olmadı ama kuru ve ıslak zeminde bi sıkıntı yok gibi.
-
175 65 13 bulamadım, yerine yine 175 70 13 aldım Hankook marka. Bu markayı kullanmak konusunda tereddüt ettim ama şirketteki otoların bi çoğunda olduğu için tavsiye üzerine aldım. İlk izlenimlerim gayet olumlu, henüz yağışlı/buzlu havalarda deneme imkanım olmadı ama kuru ve ıslak zeminde bi sıkıntı yok gibi.
Ben aynı markanın 185*55*14 H 80 olanını 1 yıldır kullanıyorum memnunum fiyatıda makul yerlerde
-
175x65x13 continental sport normal lastik fiyatı aldım 4 adet 300 ytl gerçi nerdeyse bayi giriş fiyatı aldım sizce nasıl fiyat?
-
175x65x13 continental sport normal lastik fiyatı aldım 4 adet 300 ytl gerçi nerdeyse bayi giriş fiyatı aldım sizce nasıl fiyat?
Bence güzel.Hayırlı olsun.
Benim lastiklerin ölçüsü de 175/65/R13 bugün ustamla bayrama kadar değiştirelim dedik.Pirelli P2500 4 mevsim-dengeli performans lastiğine tanesi 83 ytl dedi. önleri değiştiricem sadece. Pirelli nin fiyat kataloğunda 120 ytl gözüküyor.Ben almayı düşünüyorum.Ne dersiniz?
-
pirelli fiyatına göre pek tatmin edici güzel bir lastik değil.
-
pirelli fiyatına göre pek tatmin edici güzel bir lastik değil.
normal liste fiyatı 110 ytl eğer fiyata göre kıyaslıyorsan. sonuçta alman üretimi lastik yerli üretim değil.
-
merhaba,
micheline energy 185/55/14 H lastiklerim var aracımda.
değiştirmem gerekiyor. Hankook marka lastikleri çok övdüler.
açıkcası bende ısındım, fiyatından mıdır bilmem ama gayet hesaplı geldi bana.
ayrıca desenide micheline yakın. kullanan bir arkadaş yazmış gerideki mesajlarda.
başka kullanan varmı acaba.
tavsiye edermisiniz...
-
Fiyat iyi bence kardeşim ama farklı markalarda 4 mevsim lastik bulabilirsin. Tavsiye edebilirim.
-
merhaba,
micheline energy 185/55/14 H lastiklerim var aracımda.
değiştirmem gerekiyor. Hankook marka lastikleri çok övdüler.
açıkcası bende ısındım, fiyatından mıdır bilmem ama gayet hesaplı geldi bana.
ayrıca desenide micheline yakın. kullanan bir arkadaş yazmış gerideki mesajlarda.
başka kullanan varmı acaba.
tavsiye edermisiniz...
En son mesajımda kuru havadaki deneyimimi yazmıştım. Yağmurlu havalarda da sorun yok bence. Hele de yağmurun en tehlikeli olduğu anlarda yani yeni ıslatmaya başadığında denedim, Michelin'den falan çok farklı değil BENCE..
-
En son mesajımda kuru havadaki deneyimimi yazmıştım. Yağmurlu havalarda da sorun yok bence. Hele de yağmurun en tehlikeli olduğu anlarda yani yeni ıslatmaya başadığında denedim, Michelin'den falan çok farklı değil BENCE..
hocam teşekkür ederim. hafta sonu taktırıcam, bilgiler için teşekkürler...
-
sonunda bugün lastiklerimi taktırdım continental sportiva 175x65x13 zor bulunduğunda sipariş ile geldi 300 ytl'ye mal oldu sessiz ve yol tutuşu gayet iyi yakıtıda bir göreyim sizinle paylaşarım
-
arkadaşlar, babam inatla kumho lastik alacağını söylüyor bana, siz ne dersiniz iyi mdir kötü müdür? yoksa başka kesinlikle tavsiye ettiğiniz bir lastik var mı ? :-\
bu arada benim lastikler 185 / 55 / 14
-
basiretim bağlandı kumho solus 185 tabanlı13inç yanagı kaçtı?60 dı heralde, aldım.fiyatı, markalı lastiklere bakarak 3 alana bi bedava kıvamındaydı. ilk zamanlar gayet iyiydi sonradan su koyverdi..ben birdaha bu lastiği tercih etmem.aslında lastik çok önemli herşeye para buluyoruz.turanza yı bi incele kullananlar memnun.
-
Ben kumho ve benzeri kalitede lastik alan arkadaşları görüyorum ve sonradan pişman olduklarını da görüyorum.
Herkes ilk 10.000km'de memnun, ondan sonra lastiklere güvenmediklerinden gaza bile basamaz hale geliyorlar.
Aldıkları zaman da bir şey diyemiyoruz, malum benim param değil.
Herkes bütçesine göre hareket ediyor.
Ama michelin vb. markalara verdiğiniz paranın %10'u markaya gidiyorsa, arada kalan fark gerçekten de kaliteye gidiyor.
Hele lastik konusunda çok çok dikkatli olmak lazım.
Tamam alıyorusunuz, üstünde gidip yok ediyorsunuz ama verdiğiniz para ölçüsünde o da size bakıyor.
Jant vs. onca şeye ne masraflar yapıyorsunuz, lastik konusunda ucuza kaçmayın lütfen :)
-
Fulda Yüksek Performans lastikleri almış babam sürpriz yapmış bana :) bakalım umarım iyidir :)
-
Fulda Yüksek Performans lastikleri almış babam sürpriz yapmış bana :) bakalım umarım iyidir :)
Hayırlı uğurlu olsun kardeşim.
-
normal liste fiyatı 110 ytl eğer fiyata göre kıyaslıyorsan. sonuçta alman üretimi lastik yerli üretim değil.
alman değil ne üretimi olursa olsun.alman üretince mükemmel olacak diye bir kural yok.maxis bile prelliden iyidir.ben o lastikleri yerde 15 cm kar varken ve sürekli yokuşlarda kullanıyorum.yeri geliyor yokuşta buzlanmaya elverişli zeminlerde kalkmak zorunda kalıyorum.benim gözlemim prelli yaramaz.parasınında hakkını vermez.lassa.michelin veya goodyear.olmadı hankook,maxis :)
-
alman değil ne üretimi olursa olsun.alman üretince mükemmel olacak diye bir kural yok.maxis bile prelliden iyidir.ben o lastikleri yerde 15 cm kar varken ve sürekli yokuşlarda kullanıyorum.yeri geliyor yokuşta buzlanmaya elverişli zeminlerde kalkmak zorunda kalıyorum.benim gözlemim prelli yaramaz.parasınında hakkını vermez.lassa.michelin veya goodyear.olmadı hankook,maxis :)
inan bana üretim yerinin çok önemi var fransada üretilem michelin ile ispanyada üretilen arasında inanılmaz fark olabiliyor.
-
o ayrı benim demek istediğim prelli reklamları sayesinde çok tanınan ama bence pekte iyi olmayan bir marka
-
arkadaslar 97 model polo 1.4 sportline aracimda 185*55 lastikler kullaniyorum michelen.sizce normal mi?alirken adam degistireceksen diye 185*55 demisti.memnunum ama yakit sarfiyati cok mu olur boyle?
-
valla arkadaşlar bende 175/65/13 olmasına ragmen 175/70/13 ebatlarında lastik aldım sürtünme ile ilgili bir proplemim olmadı.markası kliber mevsimlik kuru havalarda sorun yok ama yagışlı havalarda kayma yapıyor dün kış lastiği aldım pirellinin peşin 75 ytl ye inanın fark belirgin şekilde gözüküyor.en kral marka olsun mevsimlik lastik hiçbir kış lastiğinin yerini tutamaz.can güvenliğim için ben kışın ayrı yazın ayrı lastik kullanıyorum ankarada böyle.adam antalyada oturuyorsa o farklı.arkadaşların dediği gibi orjinalinden şaşmayacaksın ama bulamayıncada 175/70 şe mecbur kalıyoruz yoksa ustaların dediği hava civa.
-
benim eski poloda mislen energy vardı mukemmeldi şimdiki yeni poloda pirelli p6 var acıkcası hiç memnun diilim cok sert bi lastik
-
Lastikte Düşük Yuvarlanma Direnci
Bir aracın yakıt tüketiminin yaklaşık %20’si lastiklerden kaynaklanır. Yakıt tüketimini azaltmanın yollarından biri de, lastiğin neden olduğu yuvarlanma direncini azaltmaktır. Bu yüzden lastiklerin yuvarlanma direncindeki bir azalış yakıt tüketimini düşürür.
Lastik bir topun sekme yüksekliği azaldıkça, her sekmede enerjisi biraz daha dağılır. Bir araç lastiğinin de, yuvarlandığında, enerjisi aynen böyle dağılır ve lastik biçim değiştirir. Daha az biçim değiştirmek daha az yuvarlanma direnci demektir.
Goodyear EfficientGrip lastikler mart2009 TUVSUD testlerinde en fazla yakıt tasarrufu yapan lastik olarak en yakın rakibi Michelin EnergySaver lastiklerini geride bıraktı
-
185/65/14R goodyear takılı polo mda. iki lastikte birden balon oluştu. değiştirmek istiyorum fakat koskoca gaziantep te bu ebatlarda lastik yok. farklı vermek istiyorlar ve birşey olmaz diyor lastik bayileri bile.. servise soracağım artık tek çare olarak... çok can sıkıcı bir durum oluştu ya.. herkese ii seyirler
-
185/65/14R goodyear takılı polo mda. iki lastikte birden balon oluştu. değiştirmek istiyorum fakat koskoca gaziantep te bu ebatlarda lastik yok. farklı vermek istiyorlar ve birşey olmaz diyor lastik bayileri bile.. servise soracağım artık tek çare olarak... çok can sıkıcı bir durum oluştu ya.. herkese ii seyirler
lastik almak istediğiniz markanın müşteri hizmetleri numarasını arayarak ellerinde o ebat lastik olup olmadığını ve almak istediğiniz bayiye gönderip göndemeyeceklerini öğrenin boşu boşuna farklı ebat lastik takmayın aracınıza bayi elindeki malı satmak istemesi normal ama fabrika o ebat lastik takmışsa vardır bir bildiği.
-
Goodyear bayi aramada bulabilirsin. 5 bayi gözükmekte Gaziantep için
http://eu.goodyear.com/tr_tr/services/dealerlocator/index.jsp
-
Aradığınız ölçülerde ki lastikler
http://www.mylastik.com/18565R14-86T-DURAGRIP,PR-64.html
Fakat üretimden kalmış bir desen arıyorsanız bayi arkadaşlar doğru söylüyor olabilir.
Tam olarak marka ve desen belirtirseniz daha net cevap yazabilirim.
-
arkadaşlar bende de 175/70/R13 petlas var yerli malı yurdun malı daha ne olsun ki. memnunum şimdilik kışınıda görebilirsek inşallah.
-
lastik24 ve petlas paylaşım alıntı
MODEL LASTİK ÖLÇÜLERİ
Volkswagen 1303 165 R15 86
Volkswagen Bora 195/65 R15 V,H
Volkswagen Corrado 16 V 185/65 R14 86H
Volkswagen Golf 175/70 R13 80T
Volkswagen Golf Cabriolet 185/60 R14 82H
Volkswagen Golf GTI 175/70 R13 82S
Volkswagen Golf IV 1.4i/1.6i 175/80 R14 88T
Volkswagen Golf IV GTI 2.0i 205/50 R15 86V
Volkswagen Golf Variant CL TD 185/60 R14 82 H
Volkswagen Jetta 1.3/1.6/1.8 185/60 R14 82 H
Volkswagen Passat 1.6/1.8 185/60 R14 83 H
Volkswagen Polo 175/65 R13 80 T
Volkswagen Polo CL/GT 155/70 R13 79 T
Volkswagen Polo Classic 185/60 R14 82 H,T
Volkswagen Polo Open Air 175/65 R13 82T
Volkswagen Polo Sportline 185/55 R14 89H
Volkswagen Scirocco 1.8 185/60 R14 82H
Volkswagen Vento 185/60 R14 82H
Volkswagen Vento GL 185/60 R14 82H
-
arkadaşlar 2001 polo trendline var 195/45/15 performans lastik var...185/55/15 dört mevsim almak istiyorum..acaba sürtme yaparmı 55 yanakta...???
-
bende racing jantlar ve goodyear lastikler var goodyear çok ii