Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: KemalSume - 13 Ekim 2008, 14:53:21

Başlık: Acil Yardımınıza İhtiyacım Var Arkadaşlar...
Gönderen: KemalSume - 13 Ekim 2008, 14:53:21
Arkadaşlar dün akşam büyük bir kaza yaptım. Bi aracın sıkıştırması sonucu diğer araçlara vurmamak için kaçarken kaldırımın tam köşesine aracın ortasıyla vurdum. Kaldırım yüksekti ve tampon, alt muhafaza, radyatör, motorun piston yatakları (alt kısım kırıldı), tekerlek düzeneği, baskı balata düzeneği, ön cam, göğüs, klima düzeneği oldukça darbe aldı. Kaportada belli bişi yok ama kaput ve çamurluklar da pombeleşmiş durumda.  Ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım. Aracımın kaskosu yok ve sanırım astarı yüzünü geçecek gibi bir durum var. Komple hurdaya ayırmak gerekebilir mi? Ankara'da önerdiğiniz bir çıkma parçacı var mı? Ya da şeytana uy ver bi ton para serviste sıfır gibi mi yaptır dersiniz. Aracımın özellikleri aşağıda. Yardımcı olursanız sevinirim.

POLO 6N 1997 1.6 HB
71.000 km
Başlık: Ynt: Acil Yardımınıza İhtiyacım Var Arkadaşlar...
Gönderen: fanatic06 - 13 Ekim 2008, 14:59:27
Çok geçmiş olsun...

bence şeytana uy...  ;)
Gönderen: qb5tp - 13 Ekim 2008, 16:14:31
Çok geçmiş olsun Kemalcim, üzüldüm gerçekten.
Önce bi fiyat al istersen.
Gönderen: starsky64 - 13 Ekim 2008, 16:18:24
çok geçmiş olsun arkadaşım. bencede fiyat makul olursa uy şeytana derim..
Gönderen: captain_07 - 13 Ekim 2008, 16:35:59
üstad geçmiş olsun öncelikle, eğer biniciysen şeytana uy ve yaptır adam akıllı aracını. ilerde satılacak olursa da servis bakımlı diyebilirsin. 70 bindeki arabayı sağa sola oynatıp da ziyan etme bence..
Gönderen: KemalSume - 13 Ekim 2008, 16:53:46
Sağ olun arkadaşlar, araştırma içerisindeyim. Acaba çıkma parçalar bulup serviste mi yaptırsam diyorum. Çünkü bu haliyle neredeyse kendi fiyatının 1,5 katına çıkacak. Çok kafam karıştı.. Ne olursa olsun bu kadar dağılmaması lazımdı anlamış değilim..
Gönderen: gs007tr - 13 Ekim 2008, 18:17:08
hocam önün kış piyasa düşecek 7-8000 gibi bir rakam çıkacaksa hiç uğraşma 2el temiz bişeye gir derim...
Gönderen: dangerfield - 13 Ekim 2008, 18:19:16
bunu sormaya utanıyorum fakat bukadar guvendiğimiz bir araba nasıl bukadar hasar alabiliyor ona şaşırdım. yaklaşık kaç kilometre hızla vurdun?
Gönderen: papatya - 13 Ekim 2008, 18:29:45
Ben az daha şeytanca bir öneride bulunacağım.
Kasko yaptırırken şirketler arabaya bakmaz bile birşeyi varmı diye.
Ruhsatla gider kaskonu yaptırırsın hiç göstermeden arabayı.
1 ay yatır arabayı bir yerde.
1 ay sonra aynı kazada olduğu gibi çıkarsın bir kaldırımı yada aynı yere.
Polis çağırır rapor tutturursun , kontrolü kaybettim,kaldırıma çıktım diye.Eksper felan çağrılmıyor artık kaza yerine. fotoğraf çeker zaten polis. onunla serviste yaptırırsın. cillop gibi olur.
Bu kazanda rapor tutturmuşmuydun?
1 milyara malolur kasko.
ne masrafın varsa yaptırırsın.
Tabii çok şeytana uymuş olursun.. yapmamak ta da serbestsin..
Gönderen: TR74Ercan - 13 Ekim 2008, 21:14:35
öncelikle cok gecmis olsun.aracın simdiki degerini bi ögren.tamir masrafını da.böyle satmak mı yaptırmak mı uygun o zaman karar verirsin.motor bloguna zarar verdiysen o blok kaynakla eskisi gibi olmaz.degeri de düser aracın.krank mili de hassastır.egiklik varsa yenilemen lazım.ucuz degildir.ayrıca kasko 1 saat icinde aracın resimlerini cekmisti bende.bakıyorlar demekki artık.tekrar gecmis olsun :-[
Gönderen: ozmo - 13 Ekim 2008, 22:15:30
öncelikle geçmiş olsun aracın 10 yaşından büyük olduğu için daha önceden kaskosu yoksa yapmayabilirler ben aldığımdan beri yaptırdığım için 10 yaşını geçtiğinde yapıyorlar zamanında öyle bir şey söylemişti diye hatırlıyorum sigortacım ama birde sigorta resürans birliğinini sigortasız araçların hasarını ödediği bir fon var onu bir araştır istersen sanırım böyle durumlarda ödeyebiliyor eğer avukat bir tanıdığınız var ise ona sorabilirsiniz.
Gönderen: dangerfield - 14 Ekim 2008, 00:01:28
aracımı 4 ay önce aldım. kasko işleminde araca bakmak istemediler, zaten isteselerde araç başka şehirdeydi. ama benmki 99 model. birşey deiştirirmi bilemem.
Gönderen: rye - 14 Ekim 2008, 01:14:25
   öncelikle geçmiş olsun,  aracın daha önce kaskolu olmadığı için  ve 10 yaşından büyük olduğu için kasko yapmazlar, aracı kazalı alan galeriler oluyor(yapıp satıyorlar), yada sanayide tamirciler alıyor, bi onları araştır.
   elden çıkarma alternatifini kullan. çünkü arabayı öylece satarsan alacağın parayla birlikte tamir ettirmeyi dşündüğün parayıda üstüne koyarak temiz bir başka araç alabilirsin.
    bence; eğer yaptırırsan belli bir zaman sonra değişen parçalar, ufak tefek kusurlar seni zamanla huzursuz eder, elden nasıl çıkarırım diye düşünürsün, satarkende piyasanın altında satma ihtimalin doğuyor, artıları eksileri bir tarafa koy sonra karar ver.
     mesela; aracın değeri: 12 000,  kaza masrafı: 7-8 000,  aracı kazalı satış minumum 4 000, yapılmış değişeni olan bir aracı şatış. 10 000. 2 000 zarar
    yani aracına o kadar masraf yapacaksın 2 000 aşağı satacaksın. ama kazalı satarsan yapılacak masraf max.masraf:8 000+ aracı kazalı sattığın bedel min.4 000= 12 000araç bedeli.( rakamlar 97 polo ve tahmini kaza masraflarıdır) ben böyle düşünüyorum araştır sonra kara ver.
     hiç moralini bozma çalıştıkça tekrar kazanırsın parayı yeter ki allah sağlık versin kardeş, tekrar geçmiş olsun...
Gönderen: rye - 14 Ekim 2008, 01:21:34
sigorta fonunun resürans birliğinin kazanızızın bedelini ödediği zaman zaman duyuluyor.bi tanıdık tecrübleli trafik polisi yada sigortacıyla konuşmakta fayda var. ancak bu işlere girip yüzde alırım diyip dolandıranlarında olduğu söyleniyor. dikkat etmekte fayda var...
Gönderen: KemalSume - 14 Ekim 2008, 08:52:01
Vakit ayırıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. Dün akşam olay telaşıyla ve karanlığın etkisiyle sanırım yanlış görmüşüz, motordan kırıldığını sandığımız parça şanzımana aitmiş. Tamir/bakım bedeli 7-8 lere çıksaydı zaten tek seçenek bu haliyle satmak olacaktı ama rizikosuz parçaları çıkma, diğerlerini orijinal kullanmak suretiyle 4,5-5 e kadar düşürdük (ilk etapta 6-7 bin YTL istediler). Özel bi VW servisine bıraktım (adını özelden soran arkadaşlara veririm). Ön aksam tamamen sökülerek aracım şasesi teraziye alınacak ve orijinal ölçülere getirilecek. Kaportada oluşan hasarlar giderilip motor bloğu, şanzıman, debriyaj baskı balata yerleştirilecek. En son tampon onarılarak takılacak ve boyanacak. Orijinale ek olarak alt kısıma muhafaza levhası yaptıracağım. Daha önce altına çok defa girmeme rağmen muhafaza levhasının orijinalde neden olmadığını hiç düşünmemiştim. Eğer olsaydı şimdi bu kadar arıza çıkmayacaktı, dandik Renaultlarda Tofaşlarda bile varda neden Polo da yok aklım almadı.. "Dangerfield" evet maalesef bu kazadan sonra aracımın o kadar da sağlam olmadığını görmüş oldum. Ha şu var bu kazayı yerli bi araçla yapsaydım çok daha kötüsü de olabilirdi o ayrı. Gelişmeleri bildiririm.

Papatya, Ozma ve Rye kardeşler kasko öneriniz için sağ olun ama o şekilde yaparsam bi şekilde çıkar o benden biliyorum:)

Son bişi, LÜTFEN SİZ SİZ OLUN EMNİYET KEMERİ KULLANMADAN BAKKALA BİLE GİTMEYİN.. Ben de çok kötü kafa attım cama ama arkadaşın nerdeyse bonu kırılacaktı. Hiç kullanmayan ve kullanmaktan nefret eden birisi olarak söylüyorum. Dikkat edin.
Gönderen: PoloGTI - 14 Ekim 2008, 09:01:45
Geçmiş olsun :(
Gönderen: KemalSume - 14 Ekim 2008, 09:04:53
Saol kardeşim.
Gönderen: rye - 14 Ekim 2008, 17:55:53
yanlış anladınız sanırım ben kasko yaptırın demedim zaten istesende yapmayacaklar dedim 10 yaşını geçtiği için. ayrıca kazadan sonra kasko yapmaya bende karşıyım yaptıran varsa saygı duyarım ama bana da ters.
arkadaşım kaza yaptı3 ay önce kasko mu yaptırsak acaba dediler, ben tuttuğum gibi sanayiye götürdüm. o şekilde kasko yaparsın sonra yaptığın kazada arabanı geri alırsın ama belki onu canınla yada kayıp bir organla ödersin. ama yaptıran varsa da saygı duyarım. para herzaman kazanılır, herşey satın alınır ama bazı şeyler parayla olmuyor be. rahmetli dedem şöyle derdi;  doğrudan aç, eğriden tok görmedim. tekrar geçmiş olsun.
Gönderen: TuningLINE - 14 Ekim 2008, 18:03:48
geçmiş olsun
Gönderen: ARDAcan - 14 Ekim 2008, 20:00:50
cok sukur sizde bisi yok ya, allah korumus,
cok cok gecmis olsun  :(
Gönderen: chef sami - 14 Ekim 2008, 20:21:52
çok geçmiş olsun kardeşim...Allah daha beterinden saklasın..buna şükür
Gönderen: Ouzoo - 15 Ekim 2008, 01:47:43
Çok geçmiş olsun, cana gelmesin diyelim fakat alttan darbe ile bugün günümüzün en sağlam arabaları bile pert olabilir arkadaşlar, o yüzden yok sağlam değilmiş dandikmiş muhabbetlerini sabit cisime çarpmada pek düşünmeyin ki kaldıki korumasız bir yerden almış araç darbeyi..
@papatya
malesef o şekilde olmuyor efendim, sigorta şirketleri günde onlarca benzeri hadise ayıklıyor.Nasılmı?

1-Bugün kaza yapmış bir araç ile 1 ay önce kaza yapmış aracın dış görünümü itibariyle hadisenin oluş şekil ve zamanı iyi bir eksper tarafından kolayca analiz edilir.
2-sigorta şirketleri bu gibi özel ve eksperin bilirkişiliğini aşan durumlarda dosyayı özel araştırma kurumuna devreder ve dosya araştırmaya gider.Akıbetinde dedektif olarak tabir edebileceğimiz kişiler sizin haberiniz bile olmadan çevrede  ve olay yerinde bir takım incelemeler yapar ki bu yola boşalmış olan yağın ne kadar süredir yolda olduğunu bile ortaya çıkarır.

benim aracım 11 i bitirecek 10 yaşındaydı kasko yaptığımda fakat ilk başvurduğum sigorta şirketiyle anlaştım çünkü güzel bi ekmek teknesiyim ben onara.. senelik 750 ytl prim ödüyorum ve sıfır araç alıpta benden daha az prim ödeyenler var mesela, yaş düştükçe primler yükselir, eğer hasarsızlık indiriminiz yok ise.Ha birde filo müşteri iseniz mesela bizim bir ustamız var onun bütünmn evi işyeri araçları bi sigorta şirketinde 92 model doğan aracının kaskosu var aynı şirketten..Yani bu tamamen ordaki vatandaşın keyfine ve (veya) sizin ne kadar kaymaklı olduğunuza bağlı..
Gönderen: KemalSume - 15 Ekim 2008, 09:16:23
Rye, seni yalnız konuda yazmışım özür.

Tunç, Arda ve Sami, teşekkür ederim arkadaşlar.

Oğuzcum doğru söylüyorsun, alttan darbede birçok araç pert olabilir ama şanzumanı, baskı balatayı vb öndeki tertibatı uyduruk bir tampondan başka birşeyin korumaması bana garip geldi biraz açıkçası. Kazadan sonra duydum ki yüksekçe bir kasise sert girerek bile hasar gören parçalar olabiliyormuş bu şekilde. 1982 model Ford Granada ile alttan çok sıkı bir darbe almamıza rağmen sadece egsoz manifoltu biraz eğilmişti. Yeni arabalar olsa ortadan seğim bile verir. Yeni arabaların güvenlik anlayışlarının sadece sürüşe ve yolcuya yönelik olduğunu düşünüyorum, kaporta vb aksam kutu kola gibi oldu iyice.
Gönderen: Ouzoo - 15 Ekim 2008, 10:08:35
Şimdi abi darbe var darbe var, kaldırım alttan darbenin günümüz şartlarında en son noktası, ford ile kaldırıma çıksaydınız fred çakmaktaş'ın arabasına dönerdi eminim :) Sanayi işi çelik muhafaza yaptırmanızı öneririm eğer yaptırıcaksanız, diğer plastik muhafazalarda pek tatminkar olmayabilir
Gönderen: KemalSume - 15 Ekim 2008, 10:12:39
Çelik yaptırcam Oğuzcum, bu kadar üzerinde durmamın sebebi biraz da herkesin yaptırmasını istmemden dolayı. Sonra daha büyük masraflar çıkıyor tedbiri almak lazım.
Gönderen: Ouzoo - 15 Ekim 2008, 10:21:08
Evet haklısın, tekrardan geçmiş olsunkolay gelsin..
Gönderen: KemalSume - 15 Ekim 2008, 10:34:53
Sağol kardeş.
Gönderen: rye - 16 Ekim 2008, 23:12:45
arkaşalar bu çelik muhafaza pololarda kaça patlar, ben 100 - 120 arası diye tahmin ediyorum. yaptırmak lazım dediğiniz gibi
Gönderen: KemalSume - 17 Ekim 2008, 08:47:05
O kadar tutmaz sanırım dostum, ben en son onu yaptırcam öğrenince söylerim.
Gönderen: kesik44 - 17 Ekim 2008, 09:37:45
abi geçmiş olsun allah beterinden korusun arabayı halletmene sevindim
Gönderen: KemalSume - 17 Ekim 2008, 11:19:08
Amin Kesik, sağ ol kardeşim hepimizi korusun.
Gönderen: papatya - 17 Ekim 2008, 12:37:34
Selamlar. Ben zaten en şeytana uyma olayını söyledim. aklını kullan böyle yap uyanıklık et demedim. En çaresiz anda böyle de yapılabilir dedim.
Zaten geri 2 seçenek kalıyor, yaptırmak (yaptırdıktan sonra binmek ve satmak diye kendi içinde ikiye ayrılır) 2.si de bu haliyle satmak.
Denemediğim için kaskonun ne şekilde araştırma yaptığını bilemeyeceğim.
benim de arabam 98 model. Trafik sigortasıyla biniyoruz. kazayı pek düşünmüyorum da çalınmasına karşı kasko şart. o da bu modellerde pahalı. Kazayı düşünmüyorum derken, cana geleni kasko zaten yerine getiremez. mala gelen ise hiç problem değil. Ama birkaç model yükseltmeyi düşünüyorum arabayı. O zaman yapmak istiyorum kasko.

Emniyet kemerine gelince, benimde 60 model bi vosvosum vardı. yağmurda tekerler kaydı, bariyere vurdum ama 40 la felan. bi kafa da ben attım cama. yumurta gibi çıkmıştı alnımın şişi.. şiddetle tavsiye ediyorum kemeri. O gün bugündür de hep takarım.

Bu alt koruma için eski şirkette partner vardı, plastik korıuma kırılınca metalini 80 e taktırmıştım. şimdi de olsun 120. en kısa zamanda bende yaptıracağım.

Tekrarçok geçmiş olsun.
Gönderen: KemalSume - 17 Ekim 2008, 13:11:18
Saol kardeşim ilgin için. Kasko konusunda konuşulanlar yanlış anlaşılmasın, kötü bişi denmedi tartışıyoruz. Görüşmek üzere.
Gönderen: rye - 17 Ekim 2008, 18:08:00
arkadaşlar benim yazdıkllarımda yanlış anlaşılmasın tabi burda söylenenler tavsiye niteliğinde. her görüş ve fikre saygımız var. ben motor muhafazasını sordum bugün 110 olur dediler. ama yaptırmak istesen bence 90 - 100 düşer.
Gönderen: polo35 - 27 Ekim 2008, 21:14:03
cok gecmis olsun.
Gönderen: KemalSume - 29 Ekim 2008, 18:11:43
Sağ ol dostum, araç çıktı zaten. Bi ara yeni fotoları göndercem.