Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: a.murat sunar - 19 Ağustos 2008, 16:16:39
-
arkadaşlar ; bora ' larımız hakkında bilinmeyen küçük şeyleri , problemleri , sohbetleri vs ' leri burdan konuşmak ve bildiklerimizi paylaşmak adına böle bi konu açmak istedim .
konunun açılması şerefine ilk soru benden gelsin o zaman . 1.6 16v bora pac . ' lerin g60 gibi bi kodu vs varmı ?
-
Herkese merhaba,ben de Bora Pasific alarak aranıza yeni katıldım.
Sizlere danışmak istediğim konu şu bu araçların yol bilgisayarlarında değerlere baktığınızda yakıtta bır değişiklik olurmu ?
Ben ortalama ve anlık değerleri sürekli değiştirerek kullanıyorum ve aldığım kişi yol bilgisayarı ile oynamamam gerektiğini,bunun yakıtı büyük olçüde arttıracağını söyledi.Böyle birşey olabilir mi ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler..
-
Sizlere danışmak istediğim konu şu bu araçların yol bilgisayarlarında değerlere baktığınızda yakıtta bır değişiklik olurmu ?
Ben ortalama ve anlık değerleri sürekli değiştirerek kullanıyorum ve aldığım kişi yol bilgisayarı ile oynamamam gerektiğini,bunun yakıtı büyük olçüde arttıracağını söyledi.Böyle birşey olabilir mi ? Bilgisi olan paylaşabilir mi ?
Şimdiden teşekkürler..
Öncelikle hoş geldiniz....Yol bilgisayarıyla oynamanın yakıt artışıyla ne alakası olur...bence çok saçma birşey.. o zaman giderken kaç km yapmışım, ne kadar yakmışım diyede bakamayacağız..çok saçma, böyle bir şey olamaz.
-
Şimdiden teşekkürler..
:D saçmalık :D ...
-
bende temmuz ayında bora pasici 2004 model aldım.Merak ettiğim bu yol bilgisayarını tam olarak ahngi işlevleri var? 1-2 kısımları var.sadece anlık tüketimi kaç saattir yoldayız onu ve yapılan km yi mi veriyor?Acaba yakıtla kaç km daha ypılır falan vermez mi?
-
pasific araç olan yada tüm bora modellerini kullanan arkadaşlara sorum olacak.Cevaplarsanız sevinirim.
Bu boralarda hangi gizli özellikler var?
Ben sadece camları azcık indirip kapıları kilitleyebiliyorum.Bunun haricinde özellikleri yazarsanız sevinirim..
-
çook saçma
-
yılbasnda bora sahibi Olcagm
-
slm arkadaşlar boro auto 2002 comfort seri aracım var bunun yol biğisayrıyla ilğili sorunlarım oluyo bazen koda düşü kullanım klavuzu olan arkadaşım varsa sevinirim birde benim başıma su alma olayı geldi sol siğorta panelinin oradan su aldı arkadaşlar sizden ricam haftada 1 kez sol silecegin hemen orada menfez deliği var temizlemenizi önerecegim eger tıkalıysa su içeri alıyo bilğinize saygılarımla kullanma kılavuzu olan arkadaşlardan ricam olacak tşk ederim
-
bende temmuz ayında bora pasici 2004 model aldım.Merak ettiğim bu yol bilgisayarını tam olarak ahngi işlevleri var? 1-2 kısımları var.sadece anlık tüketimi kaç saattir yoldayız onu ve yapılan km yi mi veriyor?Acaba yakıtla kaç km daha ypılır falan vermez mi?
Benim bildiğim kadarıyla bu tür bi özellik yok.Sizin araba grafiti mavisimi acaba? Eğer öyle ise benimkinin otomatiği galiba.
-
volkan hocam aracın rengi trend mavi diye geçiyor.Aracım manuel vites.Çok memnunum aracımdan şahin kullanırken ölmüşüm ben...
En sonunda öğrendim kalan benzinle ne kadar yol gittiğini vermiyor.Anlık tüketimi ve ortalamayı veriyor.
-
volkan hocam aracın rengi trend mavi diye geçiyor.Aracım manuel vites.Çok memnunum aracımdan şahin kullanırken ölmüşüm ben...
En sonunda öğrendim kalan benzinle ne kadar yol gittiğini vermiyor.Anlık tüketimi ve ortalamayı veriyor.
Güle güle kullanın kazasız belasız inşallah.Benimde aynı renk ama ruhsatta grafit mavi yazıyo.Sizin ki kaç km'de?Benim ki 122.000'de.
-
pasific araç olan yada tüm bora modellerini kullanan arkadaşlara sorum olacak.Cevaplarsanız sevinirim.
Bu boralarda hangi gizli özellikler var?
Ben sadece camları azcık indirip kapıları kilitleyebiliyorum.Bunun haricinde özellikleri yazarsanız sevinirim..
Benimki işte bu renk.
(http://img244.imageshack.us/img244/673/vwboramkivpy6.jpg) (http://imageshack.us)
-
Güle güle kullanın kazasız belasız inşallah.Benimde aynı renk ama ruhsatta grafit mavi yazıyo.Sizin ki kaç km'de?Benim ki 122.000'de.
[/quote]
volkan bey sizin ki sanırım bi ton koyu reklisi benim aracın...Yalnız gece sanki başka bi renk oluyo benim araç.Bukalemun gibi.Rengi çok asil benim için.Sizin aracın rengide çok güzel.Sizinde hayırlı olsun aracınız.Ben temmuzda aldım aracımı..Aldığım zaman 82 000 km de idi.Şimdi 89 000 oldu..Allah a çok şükür çok memnunum aracımdan.Rabbim herkese daha iyisini nasip etsin.
-
volkan bey sizin ki sanırım bi ton koyu reklisi benim aracın...Yalnız gece sanki başka bi renk oluyo benim araç.Bukalemun gibi.Rengi çok asil benim için.Sizin aracın rengide çok güzel.Sizinde hayırlı olsun aracınız.Ben temmuzda aldım aracımı..Aldığım zaman 82 000 km de idi.Şimdi 89 000 oldu..Allah a çok şükür çok memnunum aracımdan.Rabbim herkese daha iyisini nasip etsin.
Bende rengini çok seviyorum.Benim için çok kıymetli bu araba.Daha bu sabah BP'den benzin alırken pompacıyla konuştuk adam hasta oldu regine.Siyah desem değil,Laciver desem lacivert değil değişik bi renk.Ben de eylülde aldığımda 119.000' deydi şimdi 122.000' de.Biraz bakım yaptırdım.Bir de şimdi triger seti değiştiricem o zaman gönül rahatlığıyla 3 sene daha binerim.Allah herkesin gönlüne göre versin.İyi günler diliyorum...
-
volkan bey trigeri değiştirdiğinizde haberimiz olsun.Bende güvenemiyorum aracın trigerine.Ben 2. sahibiyim satan kişi ağır bakıma sokmuş ama içim rahat değil.Benimde aracım için yapacaklarım şunlar
1-Lpg taktıracağım
2-Triger seti + yağ değişecek zamanı gelmeye başladı
3-Oksijen sensörü arızası çıktı
Ben temmuzda aldığımda hemen 4 tane michelin lastik ve tüm yağ filtreleri değiştirmiştim.Şimdi tekrar yağın zamnanı geliyor.6000 km yi devirdi.10 bini beklemeden değiştireceğim.
Arkadaşlar yağ değiştireceklere duyurulur
hepsiburada.com da shellin 5 lt 10*40 yağı 50 TL fiyatı çok uygun.Ben yazın castrol magneteci 4 lt sine 60 TL vermiştim o da cingen pazarlığı ile...
-
volkan bey trigeri değiştirdiğinizde haberimiz olsun.Bende güvenemiyorum aracın trigerine.Ben 2. sahibiyim satan kişi ağır bakıma sokmuş ama içim rahat değil.Benimde aracım için yapacaklarım şunlar
1-Lpg taktıracağım
Ben temmuzda aldığımda hemen 4 tane michelin lastik ve tüm yağ filtreleri değiştirmiştim.Şimdi tekrar yağın zamnanı geliyor.6000 km yi devirdi.10 bini beklemeden değiştireceğim.
hepsiburada.com da shellin 5 lt 10*40 yağı 50 TL fiyatı çok uygun.Ben yazın castrol magneteci 4 lt sine 60 TL vermiştim o da cingen pazarlığı ile...
hocam 10-20 TL için castrol veya mobilden vazgeçmeyin. kaliteli yağ motorun ömrünü uzatır ve aracın daha rahat çalışmasını sağlar.
-
1-Lpg taktıracağım
Alper bey; Gazi vw özel servisinden fiyat aldım 500 tl. orjinal parça kullanıyorlar.Kredi kartına da ikiye bölüyorlar.Burada bayaa meşhur biyer.Büyük ihtimalle orada yaptırcam.
-
volkan bey bu 500 değin rakam sadece triger ve seti iiçin mi?neler dahilmiş?taksit olayı güzelmiş...
teşekkürler..
Bi de BOSCH Car servisleri var onalrda hesaplı olması lazım.Bide onlara sorun isterseniz yapacağınız değişimler için...
-
volkan bey bu 500 değin rakam sadece triger ve seti iiçin mi?neler dahilmiş?taksit olayı güzelmiş...
teşekkürler..
Bi de BOSCH Car servisleri var onalrda hesaplı olması lazım.Bide onlara sorun isterseniz yapacağınız değişimler için...Ben de duydum ama izmir de kime sorsam Gazi vw servisinden memnun.Adamlar sadece vw grubuna bakıyor ( vw - audi - seat - skoda - vs ) ve sahipleride eski yetkili servis çalışanları.Adamların kadrosu da bayaa uzman.O yüzden orda yaptırcam büyük ihtimalle.
-
Alper Bey ;
Evet sadece triger seti ve devir daim pompası işçilik dahil fiyatı bu.Arabanın diğer bakımları yeni yapılmıştı.Bujiler yağ ve yağ filtresi yeni değişti çünkü.Tavsileniz için teşekkür ederim...
-
arkadaşlar cumartesi sorgun ilçesindeki sanayiye gittim.Aracım için LPG düşünüyorum.atikeri 1000 / 10 taksit yapacağını söyledi usta.Bende düşüneyim dedim döndüm geldi.Pazar araba evin önünde yattı.
Sabah okula gitmek için aracı çalıştırdım araba zor gidiyor ve sağ taraf biraz yan yatmış.İndim araçtan ve baktım arka sağ lastik patlamış yerde sürünüyo.İndim araçtan diğer öğretmen arkadaşı aradım sağolsun geldi aldı beni.
Giderkende aracın krikoya aldık lastik ezilmesin diye.Öğleyin de lastikçiye söktüm götürdüm.Lastiğin iç tarafından yanağın başlangıç yerinden çivi girmiş içiren tekrar sışarıya yanağın orta yerine doğru tekrar dışarı çıkmış.Ya lastikleri daha temmuzda almıştım.Yanaktan girmeseydi ii olcaktı ama lastikçi temizledi ve geniş bir get ile yapıştırdı.Bize 15 TL ye mal oldu....sanırım birazcık kazıkladı.Zaten kışlık lastikleri ucuz aldın benden diyip duruyordu lastiklerin kalan parasınıda yavaş yavaş çıkarıyo benden.
İnşaallah tekrar yaşanmaz bu olay ...
Arkadaşlar yedek lastiğin içinde bir siyah kutu gibi bişi var.İçinde kriko bijon anahtarı kilit bijon tornavida bide çatal anahtar var.O sihay plastiğin içinde 2 şey eksik görünüyo.Acaba sizlerin o plastik kutuda neler var?
-
Alper Bey ;
Evet sadece triger seti ve devir daim pompası işçilik dahil fiyatı bu.Arabanın diğer bakımları yeni yapılmıştı.Bujiler yağ ve yağ filtresi yeni değişti çünkü.Tavsileniz için teşekkür ederim...
hocam o fiyat bence bayağı pahalı. ben 1 ay önce sormuştum özel vw servisine (türkiyenin en eski 5. vw servisi) orjinal parçalar kullanıyolar. triger seti+su devirdaim 340 TL demişerdi. gerçi motor koduna göre değişiyormuş fiyat. en hesaplı benimkiymiş (AKL motor) ama bence bu kadar oynamaması lazım gibi geliyor bana. kısmetse yaza bende değiştiricem. kazasız belasız günler.
-
hocam o fiyat bence bayağı pahalı. ben 1 ay önce sormuştum özel vw servisine (türkiyenin en eski 5. vw servisi) orjinal parçalar kullanıyolar. triger seti+su devirdaim 340 TL demişerdi. gerçi motor koduna göre değişiyormuş fiyat. en hesaplı benimkiymiş (AKL motor) ama bence bu kadar oynamaması lazım gibi geliyor bana. kısmetse yaza bende değiştiricem. kazasız belasız günler.
Benim triger seti 320 tl ( BCB MOTOR ) + 60 TL devir daim pompası. Kalan 120 tl de işçilik.Bence uygun ( izmir için )
-
380 tl lik parçalar onlardan mı senden mi?
-
Benim triger seti 320 tl ( BCB MOTOR ) + 60 TL devir daim pompası. Kalan 120 tl de işçilik.Bence uygun ( izmir için )
[/quote]
volkan bey özel servis mi yoksa yetkili servis mi?
-
volkan yukarıdaki msjınıza bakılırsa Gazi Özel servis fiyatı değilmi?
-
volkan yukarıdaki msjınıza bakılırsa Gazi Özel servis fiyatı değilmi?
Doğrudur Alper bey özel servis.
-
380 tl lik parçalar onlardan mı senden mi?
Hepsi onlardan Serkan bey.
-
slm boracılar yazılanları biraz geç oldu ama okudum alper dostum 500 tl uçuk bir rakam motor cinsini bilmiyorum ama ne olursa olsun en fazla 300 tl yi geçmemeli yani bende bu bakımları yaptırdım 250 tl verdim bilgilerinize saygılarımla...
-
slm boracılar yazılanları biraz geç oldu ama okudum alper dostum 500 tl uçuk bir rakam motor cinsini bilmiyorum ama ne olursa olsun en fazla 300 tl yi geçmemeli yani bende bu bakımları yaptırdım 250 tl verdim bilgilerinize saygılarımla...
abi bugün gittim moralim bozuldu.535 TL masraf çıktı bana çok geldi işçiliği az yazdılar ama parçaları eklediler valla...
-
Yapma yaa valla çok üzüldüm ne yaptılarki bu kadar çıktı yazarmısın dostum merak ettim doğrusu...
-
benim yaptırdığımla karşılaştırmak istiyorum ve su alma işini ne yaptın...
-
triger seti 290
devir daim pompası 95
şarz kayışı 40
şarz bilyesi 30
işçilik 80
toplam 535 ediyor.Parçalar pahalı geldi.Kendilerinede söyledim internet fiyatlarına inanmıyorlar.Sanırım bide bocsh car servisleri arayacağım.
-
hmm trigel biraz pahalı ve bilye dğiştirmişsin ayrıca ve devir daim pompası çok mu gerekliydi bilmiyorum ama bazen sadece parça satmak için bile parça değiştiren yerler var arkadaşım ne denebilirki değişmesi gerek diyorlar bizerde anlamadığımız için aklımız kalmasın diye söyleneni yapıyoruz artık vicdanlarına ...
-
triger seti 290
devir daim pompası 95
şarz kayışı 40
şarz bilyesi 30
işçilik 80
toplam 535 ediyor.Parçalar pahalı geldi.Kendilerinede söyledim internet fiyatlarına inanmıyorlar.Sanırım bide bocsh car servisleri arayacağım.
hocam fiyatlar sudan ucuz diyorum fakat sasirma hemen söyle acikliyim ayni seyleri ben yaptirsam burda vw servisine sadece iscilik olarak! senin toplam ödediginin 2 mislini öderim(örnek aracimda motorda sallanti vardi ariza tespiti icin vw servisine gittik 281 euro aldilar üstelik arizayi tespit edemediler tam olarrak tespit icin motor kopmle inecekmis buda extra para demekmis bende vaz gectim aldim arabayi ordan ama 281 euroyu pasa pasa ödedim:) Allah kimseyi ne hastaneye nede sanayiye düsürsün... saygilar
-
benim yaptırdığımla karşılaştırmak istiyorum ve su alma işini ne yaptın...
kadir abi kaçgündür yağmur yağıyor ama ıslaklık yok hafta sonu çeşmede araca kovayla su dökecem bakalım ondan da bişi çıkmaz ise allatn alıyor demek araç...Havalar soğuk ve yağışlı ilgilenemedim boramla...
-
sayın xjandarmax siz neredesiniz?sanırınm yurt dışında.Amma pahalıymış arıza tesbitiniz.Burada biz par bile vermiyoz arıza tesbite tabiki özel serviste..
-
SLM dostlar ben alper arkadaşıma katılıyorum biz türkiyede bazı işlemlere para bile vermiyoruz ayrıca özel servis fiyatlarıda çok farklılık göseriyor ben su alan yeri buldum; polen filitresini değiştiğimde filitrenin kapağını takmamış çıraklar filitrede su içinde kalmış zaten ve havalandırma alt bölümünden su alıyormuş yeni filitre verdiler ve kapağıda bulup taktılar sorun halledildi.
-
size kolay bulamayacağınız bir bilgi vermek istiyorum canımızı sıkabilir biraz ama dikkatli inceleyin lütfen başka yerden sağlam bir bilgi alıntısıdır;ruhsatınıza bakınız ve 11 hanesini, vereceğim listeden kontrol ediniz ve arabanızın nerede imal edildiğini öğreniniz.W ALMANYA-A-ALMANYA-B BELÇİKA - C TAYVAN-D SLVAKYA-E ALMANYA-VE Y İSPANYA Anlayacağınız bizim arabalar almanyanın dışında 4 ülkede daha üretiliyor almanyada da 3 ayrı şehirde üretiliyor merkez wolfsburg türkiyede satılan arabaların büyük kısımı almanya dışında üretimi yapılıyor,özelliklede ispanya ve slovakya saygılar...
-
Bu listeden şase numarasının 11'inci hanesine mi bakıcaz? Eğer öyle ise benimki W, anavatanından gelmiş Alman yani... ;)
-
ARKADAŞLAR 2001 BORA COMFORTLİNE 17,500 NASIL? ARACA BAKTIRDIK TEMİZ.125.000 DE.CEVABINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER
-
2001 comfortline hemde temiz hemde 125000 vede 17500 TL. daha ne duruyorsun ;)
ben 2000 trendline golfümü o fiyattan aşağı vermem ;D
-
arkadaşlar merhabalar...benim corollam var..ama bora ya geçmek istiyorum.temmuzda Türkiye ye gelecem.bora ile ilgili tavsiyeleriniz olursa sevinirim..
-
ARKADAŞLAR 2001 BORA COMFORTLİNE 17,500 NASIL? ARACA BAKTIRDIK TEMİZ.125.000 DE.CEVABINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER
Çok uygun hiç kaçırma derim ama servise falan göster kilometresi filan düşürülmüş olmasın.
-
arkadaşlar merhabalar...benim corollam var..ama bora ya geçmek istiyorum.temmuzda Türkiye ye gelecem.bora ile ilgili tavsiyeleriniz olursa sevinirim..
Komfor,güvenlik,fren, yol tutuş mükemmel.Hız da fena değil ama seri, atak bi araba değil.Tavsiye ederim memnun kalırsın.Birde vw alırsan dönüşün yok başka arabaya... :tamamdir
-
yok orjinal km. yalnız iç plstik aksmları biraz yıpranmış.
-
Teşekkürler volkan kardeş.inşallah temmuzda geçecem vw e.allah izin verirse.mersin ve adana da gezip bulacam temiz bir bora.
-
slm dostum anlaşılan çukurovada'sın ben 2002 comfort auto kullanıcısıyım ve temiz ve orjinal bir bora bulursan 3 e 5 e bakma al derim harika bir makine şiddetle tavsiye ederim her yaşa ve her konuma uygun bir yapısı var ayrıca tam bir aile arabasi saygılarımla...(bende adana/poazntılıyım)
Teşekkürler volkan kardeş.inşallah temmuzda geçecem vw e.allah izin verirse.mersin ve adana da gezip bulacam temiz bir bora.
-
bu fiyatta ciddimisin valla hiç durma al derim hatta km'si orjinal olmasa bile bu arabalar 600,000 km ye kadar sorunsuz yol yapar tabiki bakımlarını aksatmadan yaptırmak şartıyla diğer arbalarda olduğu gibi...
-
Şimdiden hayırlısı olsun o zaman kazasız belasız inşallah...
-
evet arkadaşım 11. hanesine bakılacak zaten orada harf var rakam yok işte ona göre değerlendirme yapılacak...
-
fiyat ii eğer araba yıpranmamış ve motorunda sorun yoksa ve gerekli bakımları yapıldıysa al ve keyfine bak...
-
Selam arkadaşlar;
Sonunda arabamın debriyaj ve triger setini değiştirdim.O kadar rahatladım ki anlatamam.Üzerimden büyük bir yük kalktı sanki.Şimdi 4 yıl boyunca kafam rahat arabanın tadını çıkarıcam.
Yapılanlar;
1. Debriyaj seti değişimi - Look marka ( inş.doğru yazmışımdır ) işçilik dahil 400 tl.
2.Triger seti değişimi - ( Orjinal ) İşçilik dahil 500 tl.
3.Şarj kayışı ( V kayışı ) 25 tl
4.Motor temizliği
5.Dört tekerlek sökülüp diskler,balatalar,rolmanlar kontrol edildi.
hepsi toplam 900 tl.
-
volkan bey trigerde setinde hangi parçalar değişti?setin haricinde?Markası nedir ?orjinal demişsiniz merak ettim.
Güle güle kullanmanız dileğiyle.Artık kafanız rahat bir şekilde kullnırsınız aracınızı...
-
volkan bey trigerde setinde hangi parçalar değişti?setin haricinde?Markası nedir ?orjinal demişsiniz merak ettim.
Güle güle kullanmanız dileğiyle.Artık kafanız rahat bir şekilde kullnırsınız aracınızı...
Triger kayışı,rolmanları ve şarj kayısı değişti.Ama markasını bilmiyorum.Nuri Küçük diye bir vw özel servisi var ordan alınıp takıldı.290 tl' ye.Şarj kayışıda 20 tl.
Çok teşekkürler darısı başınıza...Bakımlar yapıldıktan sonra binmek çok keyif veriyo.Dün akşam kırmızı ışıkta beklerken yanıma Mercedes E 200 yanaştın genç bi çocuk.Yeşil ışıkta gaza gelip biraz yarıştık.500 mt falan.Sonuç ne oldu hadi tahmin edin bakalım...
-
Anlaşılan stop lambalarınımı seyrettirdim adama helal sana dostum ama unutma hız felekettir ben yaşadım sakat kaldım hemde arkadaşımın yüzünden sen sakın yapma bu son olur umarım!!!!
-
Anlaşılan stop lambalarınımı seyrettirdim adama helal sana dostum ama unutma hız felekettir ben yaşadım sakat kaldım hemde arkadaşımın yüzünden sen sakın yapma bu son olur umarım!!!!
Uyarın için teşekkürler.Ben araba bakımdan yeni çıktığı için deneme amaçlı yaptım.Arabada yalnız olduğum için ve zaten sadece 130 km hıza çıktım.Yoksa normalde arabada ailem varsa zaten 100 km'yi geçmem.Lambaları seyretti sayılmaz ama 1 mt falan önde bitirdim. :D
-
volkan bey keşke plakayı okutsaydınız.Arkadaşın hafızasından silinmezdi ;D
Hız felakettir unutmayalım...
-
Mesafe kısa olduğundan ve de araç Mercedes olduğu için ancak bu kadar oldu. >:D
-
Selam arkadaşlar;
Sonunda arabamın debriyaj ve triger setini değiştirdim.O kadar rahatladım ki anlatamam.Üzerimden büyük bir yük kalktı sanki.Şimdi 4 yıl boyunca kafam rahat arabanın tadını çıkarıcam.
Yapılanlar;
1. Debriyaj seti değişimi - Look marka ( inş.doğru yazmışımdır ) işçilik dahil 400 tl.
2.Triger seti değişimi - ( Orjinal ) İşçilik dahil 500 tl.
3.Şarj kayışı ( V kayışı ) 25 tl
4.Motor temizliği
5.Dört tekerlek sökülüp diskler,balatalar,rolmanlar kontrol edildi.
hepsi toplam 900 tl.
volkan bey aracınızın debriyaj setinin değişimini neden yaptırdınız?Yani bunun bitik olduğu nasıl anlaşıldı?Değişim yaptırmadan önce üstten mi kavrıyordu yoksa pedal alttan mı kavrıyordu?
Benim aracın debriyajı üstten kavrıyor ve ben hep duyduğum kadarıyla vw lerde üsttn kavrar diye duymuştum.Ama okulda ki arkadaş benim aracın debriyaj setinin değişmesi gerektiğini çünkü alttan kavraması gerektiğini söylüyor.Kendisinde daha önce bora vardı ve baskı balata değişiminden sonra ayağını çekmeye başlar başlamaz aracın hareket ettiğini söylüyor.Buda benim kafamı karıştırdı.Acaba benim aracın üstten kavraması bitik olduğunun yada sona gelindiğinin göstergesimi?
Bilgisi olan rkadaşlardan yardım dileğiyle sahip olduğunuz vw araçlarınızla keyifli sürüşler....
-
Alper bey; bunu anlamanın en kolay yolu ( bende bunu forumda Nakres veya Mekatronik Bey'den öğrendim ) Arabayı dururken 4.vitese alıyorsunuz,daha sonra herzaman kalkış yaptığınız devirden biraz daha fazla gaza basıyorsunuz ( mesela 1200-1300 devir ) ve ayağınızı debriyajdan yavaşca kaldırmaya başlıyorsunuz.Muhtemel sonuçlar;
1 - Eğer debriyaj tam kavrama noktasında iken motor stop ediyorsa sorun yok
2 - Eğer ayağınızı debriyajdan tamamen kaldırdıktan sonra motor stop ediyorsa debriyaj kaçırıyor
3 - Eğer ayağınızı debriyajdan çektikten sonra stop etmiyorsa bitik demekmiş.
Benimki 3. maddedeki gibiydi ve kalkışlarda araba resmen titriyor ve zorlanıyordu.Bu yüzden değişti.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
iyi günler...
-
teşekkürler volkan bey akşam bi deneyeyim dediklerinizi buraya yaarım sonucu.Umarım bi sorun yoktur çünkü daha trigeri değiştiremedim bi de baskı balata çıkmaz umarım...
Peki şimdi altta mı kavrıyor yoksa üsttemi kavrıyor?yada bunu ustalar üstte kavrayacak şekilde ayarlaybiliyorlar mı?
-
teşekkürler volkan bey akşam bi deneyeyim dediklerinizi buraya yaarım sonucu.Umarım bi sorun yoktur çünkü daha trigeri değiştiremedim bi de baskı balata çıkmaz umarım...
Peki şimdi altta mı kavrıyor yoksa üsttemi kavrıyor?yada bunu ustalar üstte kavrayacak şekilde ayarlaybiliyorlar mı?
Şimdi eskiye göre altta kavrıyor ama en sonda değil tabi.Çünkü bu arabalarda debriyaj üstte kavrıyormuş,bildiğim kadarıyla da ayarı yok.Ama arabanın resmen karakteri değişiyor diyebilirim.Kalkışlarda ve vites değişimlerinde büyük fark oluyor.İnşallah değişim gerekli değildir.Çünkü 400 tl civarı masrafı var.
-
sayın öğretmenim nerelerdesiniz hiç sesiniz çıkmaz oldu n,ihayet yeni bir mesajınızı okudum umarım iyisinizdir....
-
bugün triger setini değiştirttim sadece şarj kayışı değişmedi oda eski değildi.Diğer parçalar değişti.Devirdaim pomapası arızalanmak üzereymiş o da değişti.Ayrıca karter koruma taktırdım ve polen filtreside dahil toplam 580 TL verdim.Saolsunlar güzel ilgilendiler 5 saat falan sürdü.
Motoruda özel bir sıvıyla yıkadılar artık kafam rahat.Kullanılan triger seti contitech marka diğerleride orjina parça..
-
Hayırlı olsun Alper Bey güle güle kullanın kazasız belasız inşallah....
Karter korumayı sactan mı yaptırdınız yoksa plastik mi?
-
volkan bey sacdan yapılmış.plastikler hemen kırılıyormuş. ön taraftan bir yere sağlamca tutturdular arkasınıda hazır delik varmış aracın altında oraya monte ettiler.
temennileriniz için teşekkürler
-
()
-
ben bu arabanın en çok 3-4 vitesini seviyorum.ama bu arabada niye esp asr yok bu büyük bi eksik.vede motoru 120 hp civarı olsaydı :D mükemmel olurda.ama memnunuz alman tankı sonuçta güven veriyor.tamam civic vtec 2 gibi gitmiyo kalkışlarda ama onun giibde sağ sola uçmuyo :D hele bi fren var civic lerle felan yani kıyaslamaya gerek yok.civicli arkadaş hayran kaldı. :D ben bu araba ile 205 km gördüm anlık ama daha da görürdü :D yeter ama hız felakettir.amacım son hızını meraktı sadece bir iki kere çıktım.200 e. tavisiye etmiyorum ne kadar sağlam arabalarda olsa o süratlarde paramparça olmaması giib bi ihtimali yok
-
Emre Bey esp sadece comfortline ve highline donanımlılarda var.Ama illa esp olsun dersenizi 300 tl civarı takılıyormuş yetkili servislerde.Fren konusunda haklısınız.Ben de hayranım frenlerine.Ayrıca civic lere binecek kadar genç ya da performans,hız tutkunu değiliz.Benim için araba demek içinde; içinde eşim ve oğlumla ( ki oğlum henüz 17 aylık ) komforlu ve güvenli seyehat edebileceğim araçtır.Ama gene de Bora hiç fena değil.Bundan yaklaşık 10 gün kadar önce Mercedes E 200 ile kalkışta 500 metre filan yarıştım ve yarım metre fark attım.Ama Mercedes tüplümüydü yoksa şoförü mü acemiydi orasını bilemem.Benim tek şikayetim parçalarının çok pahalı olşu.Başka bi şikayetim yok.
Bu arada sizin aracınızda küçük resimde çok iyi görünüyor mümkünse detaylı fotolarını görmek isterim.
Kazasız,belasız iyi günler diliyorum....
-
o zaman ben size volkan abi diyim çünkü ben 19 yaşındayım :D ondan araba bana ağır gelebilir.avatardaki resim benim araba ama photoshoplu hali.yoksa ekstra bi modifiye benim aracımdada yok.babam da kullandığı için bazen şu an elleyemiyom :D evet parçasıda pahalı ama kaliteye göre çok ta pahalı değil
ayrıca ben higline dan başka modelde esp olmadığını biliyorum.daha rastlamadım comfortline da esp ye.eminmisiniz ?
saygılar... kazasız belasız iyi günler
-
Sen nasıl istersen öyle hitap edebilirsin kardeşim.Malum sanal ortamdayız kimin ne olduğunu bilemeyiz.Ben şahsen 32 yaşındayım ama dediğim gibi farketmez.Parça konusunu da şöyle açıklayayım;Ben ayda yaklaşık 500 tl arabanın kredi borcunu ödüyorum,Bunun üzerine arabanın kaskosu,vergisi,bakımı girince tabi parçalar pahalı geliyo bana.Yoksa debriyaj ve triger setine verdiğim 900 tl yi fazla bulurmuyum :D
-
mrb vw bora kullanıcıları benim bildiğim ESP sadece highline da var diğerlerinde yok.Ben 27 yaşındayım ve evliyim yeni doğmuş bbeğim var.Ben arabada önce güvenlik isterim.Güvenlik olmamış 0-100 km yi 5 sn de almış önemli değil benim için.Varsın ilk kalkışlarda biraz hantal kalsın sorun değil yeterki fren mesafesi kısa,sağlam bir karoseri ve güven versin bana.Ben aracımdan fazlasıyla memnunum çünkü bana güven veriyor.tank gibi araç.
Boraların asil bir duruşu var ben o duruşuna hayranım.Aracıma lpg de taktırdım şimdi sürşün keyfini çıkarıyorum.Aklım anlık yol bilgisayarında değil yada benzin ibresinde değil.Kesinlikle tavsiye ederim benzinin 3,13 olduğu bir ülkede boşuna para vermeyin benzine.
Parça konusunda haklısınız ama ben değdiğine inanıyorum.Ayrıca yetkili servise girmedikten sorun yok.Onlardada parça aynı fiyat ama işçilik çok uçuk.Zaten piyasada da orjinal parçaları herzaman bulabilirsiniz.Heleki İstanbul gibi yerde yaşıyorsanız çok şanslısınız...
Ben kar lastikleriyle 190 yaptım ama tırstım.Şimdi lpgde rahat 190 yapıyo gerisini denemedim.hız tutkunu olsam farklı bir araç alırdım örneğin saab alfa gibi ama onun yakıtına para yetmez.
İlk kalkışta birz hantal ama 3-4. viteslerde çok serileşiyor araba.
hepinize kazasız belasız ve zevkli sürüşler dileğiyle
saygılar..
-
2001 yılından itibaren ESP'nin comfortline donanımında olduğunu biliyorum.Benim komşumda vardı 2001 model comf.bizzat ben satmıştım arabayı ordan biliyorum...
-
esp için resistans düğmesinin yanında düğme olması gerekmiyor mu?
-
evet.
-
ya geçen arabayı test ettim.
1-60
2-98 (100 diyelim)
3-135
4-180
5-220 (tahmini) 6000 devirde 200 deydi.
vites verileri bunlar.bana 3 çok kısa geldi.
-
3 öle kısa olmasa bizim araçlar çok hantal olur 1.6 100 bg lik motorlarla
-
ESP birçok model de STANDARD Değilmi dostlar ayrı düğme olması gerekiyormu yoksa otomatik mi...
-
ESP birçok model de STANDARD Değilmi dostlar ayrı düğme olması gerekiyormu yoksa otomatik mi...
ESP benim bildiğim sadece higline de standart.
-
bizde pasific 1.6 var metalik gümüş renginde manuel vites güzel bi araba sokakta toyota corolla var bi tane yanında daha heybetli görünüyo çok güzel
-
boraların ASİL bir duruşu var.ben ona hayranım...
-
Merhaba ark...geçen hafta bora 2004 pasipic aldım.....esp varmı bilmiyorum
-
pasific 2004 şeker beyazı ...pasific boraların en düşüğü mü acaba..
-
şimdi önceki sayfaları okudum..esp yokmuş pasific te ...
-
pasific 2004 şeker beyazı ...pasific boraların en düşüğü mü acaba..
Pasific orta versiyon oluyor toplamda 5 versiyonu var.Highline,comfortline,pasific diye gidiyor...