arkadaÅ bilindiÄi gibi insanlar arasında km yüksek araçlarda bi ön yargı vardır 100 bin ve üstü araçları alırken yok km çok yok bakımları gelmiÅtir diye söylentiler duyarız ben 2000 model comfortline kullanıyorum alalı 4 ay oldu 101000 deydi km bütün bakımları serviste yapılmıŠonun için gözüm kapalı aldım benim merak ettiÄim bir vw motoru kaç km sorun çıkarmadan gider bakımları zamanında yapıldıÄı sürece ? kısacası ömrü ne kadardır ....
normalde benzinli bir aracın motor ömrü düzenli bakımları yapıldıÄı zaman 300000- 500000 km arasında (kullanıma göre ) deÄiÅir.sonra iyi bir ustada güzel bir reklefiyeden sonra bir o kadar daha gider. kazasız belasız yolculuklar
432184 km 83 model dizel passat 170 km otobanda vw olması yeter :D :-X
kullanıma baÄlı tabi de vw nin 100000 deyse arkana bakma daha çok kmler yaparsın bakımlarını düzenli yaptırmak ve kullanmak kaydı ile...
Benim makina 2000 model 180 000 de canavar gibi gidiyor .BildiÄim kadarıyla bakımsız 300 000 yapıyor (kullanıma göre deÄiÅir)
valla kullanıma göre deÄiÅiyor ama benim arabada yaÄ lambası yanıyordu ana ve kol yatakları dediler deÄiÅtirdik bunun yanında yaÄ pompası yaÄ müÅürü vs. ama araç düzelmedi Åuan araba 170 000 km de 2 sefer sekman attırdım Åimdide motor yaptır diyorlar valla ben bıktım bu sr motordan onun için yaptırmıyorum araç yatıyor Åuan daha iyi bir motor bulabilirsem onu taktıracam arıyorum gerçi oda yok... sr motora dikkat yani
kötü bi durum senin ki valla onu deÄiÅtir bunu deÄiÅtir olmayınca insan kızıyor haliyle söylediÄin gibi motor deÄiÅtirmek en iyisi olabilir ama iyi saÄlam bir motor bulman lazım ama SR motorlar için nelere dikkat edelim ?
sr yani 8 valf olan motor volkswagenin sorunsuz motorlarından biridir ve hala güncelliÄini korumaktadır bakım periyotlarına uyulduÄunda ve düzgün kullanıldıÄında bence çok rahat 500.000kmyi devirebilir.
aksi durumda sadece sr deÄil tüm motorlar sorun çıkarır.
Alıntı yapılan: MK-IV 35 - 10 Nisan 2008, 11:59:27
sr yani 8 valf olan motor volkswagenin sorunsuz motorlarından biridir ve hala güncelliÄini korumaktadır bakım periyotlarına uyulduÄunda ve düzgün kullanıldıÄında bence çok rahat 500.000kmyi devirebilir.
aksi durumda sadece sr deÄil tüm motorlar sorun çıkarır.
çok doÄru birol hocam. bende de 2000 trendline var 1.6 sr motor. 1 sene oldu alalı ve hem kullanımından hem çalıÅmasından çok memnunum. bencede bakım çok önemli. kazasız belasız günler.
iyi bir kullanıcıda en az 300000 yapar
hocam yanlıŠanlaÅılmasında benim merak ettiÄim bir konu var.madem arkadaÅın arabası motorda sıkıntı var ve yeni bir motor alacam diyor.bu durumda motor numarası deÄiÅiyor.emniyetten tekrar ruhsat çıkart muayene vs.bu durumda araç emniyete bildirildiÄi için change (çenç) görünmüyor.birde ateÅe olayı var.aracın motoru deÄiÅtirip yazdıÄım iÅlemlerden geçse dahi ateÅe olarak görünür diyorlar.bunun aslı nedir hocam.doÄruluk payı varmıdır?
benm dedemım golfu var suan 98model 1.9 TDI statıon wagon 260.000 de banamısın demıyor ve dedem daha once kullandıÄı golfler de ve mercedeslerde 1.000.000 km'yi devirdi :)
Efsaneler asla ölmez :D
GOLFÃN MOTORU DEÄİLDE YAÅI ÃNCE GELİR MESELA 90 MODEL GOLF ARTIK PEK TERCİH EDİLMİYOR AMA ALAN HALAMOTORU İÃİN ALIR.
valla arkadaÅlar doÄuÅ otoda servisteki bi arkadaÅım bizim golflerin motorunun 1000000 km ye kadar sorunsuz gidebilleceÄini söyledi (bakımlar eksiksiz ve zamanın da yapılırsa)
SR motor özellikle diÄerlerine nazaran daha saÄlamdır. öyle durup dururken sorun çıkarmaz. düzgün kullanımda ve bakımda bence en az 500 bin km der. ömrünü tüketir insanın.
bende 118 binde almıÅtım 110 binde aÄır bakımı yapılmıŠbende her 8-10 binde yaÄ yaÄ filtresi felan deÄiÅtiridm tık sorun çıkmadı 183 bine geldim bende triger seti devir daim bujiler v kayıÅı yaÄı yaÄ filtesi aÄır bakımını yaptırım motor hala saat gibi çalıÅıyor.nazar deÄmesin :)
2001 model. Åu an 180binde bakımları yapıldıÄı sürece sıkıntı çıkmıyor.
maaÅallah. Allah bozmasın.Cümlemize kazasız problemsiz yolculuklar.
ArkadaÅta 360.000'de var. Oldukça da agresif kullanır, sonunda motor yapıldı.
Fuar için İstanbul'a gittiÄimde ticari taksiye bindim, tabi otomobil hastalıÄı olduÄundan bindiÄim aracı yokluyorum Åöyle bir göz ucuyla iyi bakmıŠmı diye :D ;D ;D, bir accent eranın km si dikkatimi çekti, 524 bin km, kaç model dedim, 2009 dedi, 24 saat, 3 sürücüyle sürekli çalıÅır dedi, bakımları dıÅında motorda sorun yok dedi adam, ALTIN KELİME BAKIM arkadaÅlar, bakarsan baÄ, bakmazsan daÄ..
arkadaÅın 2000 bora tdı vardı 325 000 km idi daha anahtar vurulmadı dedi motora...
sanırım bakımları zamanında yapılırsa en az 400 bin gider..
deiÄimiz gibi bakımlar zamanındaysa vw de bize bakar:) :melek:
Alıntı yapılan: maminci - 20 Kasım 2010, 19:16:31
Fuar için İstanbul'a gittiÄimde ticari taksiye bindim, tabi otomobil hastalıÄı olduÄundan bindiÄim aracı yokluyorum Åöyle bir göz ucuyla iyi bakmıŠmı diye :D ;D ;D, bir accent eranın km si dikkatimi çekti, 524 bin km, kaç model dedim, 2009 dedi, 24 saat, 3 sürücüyle sürekli çalıÅır dedi, bakımları dıÅında motorda sorun yok dedi adam, ALTIN KELİME BAKIM arkadaÅlar, bakarsan baÄ, bakmazsan daÄ..
burdaki esas mesele Åu bence bakım tabi öenmli ama sürekli çalıÅan araç la haftada bir çalıÅan aracın motoru bir olmaz. İÅLEYEN DEMİR PAS TUTMAZ :D
Alıntı yapılan: ThE_Unforgiven - 21 Kasım 2010, 11:48:14
burdaki esas mesele Åu bence bakım tabi öenmli ama sürekli çalıÅan araç la haftada bir çalıÅan aracın motoru bir olmaz. İÅLEYEN DEMİR PAS TUTMAZ :D
deÄiÅik bir bakıŠaçısı. ama Åöyle bakınca mantıklı : araçlarımımzın motorları en çok soÄukken yıpranır. daha araç soÄukken gaza basar da basarsan sen tabii yıpranır. Dolayısıyla soÄumaya vakti olmayan motor için bu sözkonusu olmaz. :D
Kesinlikle öyle bu nedenle takside araç 500 bin yapar sende 200 bin bunun bir çok deÄiÅik sebebi vardır.
Mesela bir kullanıcı aracına yaÄı benzincide ücretsiz yaÄ deÄiÅiminde koydurur. Ozaman ne filitre deÄiÅir nede baÅka Åey akumla yaÄı çekerler yenisini koyarlar. Filitren kirli olduÄu için pompana zarar verir motorun yatak sarar vs. vs. böyle uzar gider bakımlı motor 300.000 + gider bence...