Ãncelikle herkese selam arabam 1.4 sportline 16V Sportline Polo bu sorunum yaklaÅık 4 aydır var ve hiçbir usta benim sorunumu çözemedi.
Olay aynen Åöyle adım adım anlatıyorum ;
Aracın motoru soÄuk ve çalıÅtırıyorum tek marÅta alıyor fakat ayaÄımı gazdan çektiÄim an stop ediyor yaklaÅık 1-2 dk civarı gaz vericem sonra çektiÄimde stop etmiyor fakat rölanti çok düÅük çalıÅıyor titreyerek çalıÅıyor bu Åekilde yola çıktıktan 2 bin deviri geçtiÄim an araba tekliyor sanki duvara vuruyor gibi arkadan biri tutarmıÅçasına hararet 70 ila 90 a gelene kadar böyle devam ediyor motor ısınıyor hararet kalkıyor fakat rölanti hep düÅük 500 100 arası sürekli oynuyor.Ayrıca parantez içinde silecekleri çalıÅtırsam , klimayı açsam , direksiyon çevirsem rölantim düÅüyor.
Neyse devam edelim arkadaÅlar hararet kaldı 90 derece arabayla stabil Åekilde devam ediyorum 5. vites 110 km hız birden bire boÄuluyor gaz kesiyor gaz yemiyor boÅa atıyorum gaz yiyor vitese takıyorum yemiyor illa stop edicem tekrar çalıÅtırıcam böyle yapınca belki 3 dk sonra yine gaz yemiyor belki 3 saat gidiyor beynim yandı lütfen yardım.
Yapılan iÅlemler:
Hangi ustaya gidersem gideyim bir laptopla geliyor ve gaz kelebeÄi diyor
Denemek için çalıÅan aynı model arabadan taktık bu sefer 2.500 e kadar iner çıkar oldu araba kafayı yedi benimkini taktık kime gitsem uÄraÅmıyor boÄaz kelebeÄi diyor arkadaÅlar var mı yaÅayan bence boÄaz kelebeÄi deÄil benim sorunum
ARKADAÅLAR BELİRTMEMİÅİM ARABAMDA LPG YOK BENZİNLİ
Ãok fazla bir tecrübeye sahip olmamakla birlikte , anlattıÄınıza göre aklıma ilk gelen sorun Elektrik aksamı oldu. Sıkıntının baÅladıÄı zamanlarda elektrik ile alakalı bir deÄiÅiklik yaptırdınız mı ? Radyo teyp taktırmak vb. YanlıŠbeslenen aksamlar, dediÄiniz sorunu ortaya çıkartabilir diye düÅünüyorum. ::)
DeÄiÅiklik yapmadıysanız da herhangi bir elektrik arızası.
DEPOYA WURTH KOY Hİà BİRÅEY KALMAZ
Ben de önceki aracımda benzer sıkıntı yaÅmıÅtım boÄaz kelebeÄinizi deÄiÅtirmeden orjinal bir distribitör bulup takıp deneyin boÄaz kelebeÄinizde rolantinizde düzelecektir ama parçacılar yan sanayi takıyor bulabilirseniz orjinal bitane deneyip oyle satın alın
Åİmdi sizin sorununuz direk bir parçaya baÄlamak çok yanlıÅ(boÄaz kelebeÄi gibi) çok farklı nedenler etki edebilir daha Åanslısınız lpgsiz araç kullanıyorsunuz boÄaz kelebekleri ömürlük parçadır heleki lpg takılmamıŠbir araçta bozulması imkansıza yakındır deÄiÅtiripte sorunum %100 düzeldi diyen görmedim.BoÄaz kelebeÄi ve distribitörün doÄru çalıÅtıgından emin olduktan sonra buji ve buji kablosunu yenileyin ve gerçekten sadece vw grubu araçlara bakan bir ustaya gidin ve avans ayarınızı çok az yükseltsin tabi bu ayarı iyi yapmalı daha fazla yapmak daha büyük sorunlara neden olabilir ama inanın bana bu ayarı düzgün yaparsa sorunlarınızdan %90 oranında kurtulursunuz emin olun bende eski aracımda benzer sorunlarla karÅılaÅmıÅtım ne yazıkki büyük umutlarla aldıgım polo zamanında beni çok üzmüÅtü bu nedenlerle sonradan adam ettim ama tabi hevesimi kaçırmıÅtı birkere en azından yeni sahibi benim yaÅadıÄım sorunları tıyaÅamayacak Åanslıydı :)