Merhaba ArkadaÅlar, Ustalar;
Benim 1998 POLO 6N geçen sene 5. vites diÅlisini daÄıtmıÅtı. Dün yine ayı ses aynı sorun nüksetti. Daha 2500 km dolmadı ne bir zorlama ne bir ters hareket yapmadım arabayı yalnız ben kullanıyorum. Ustamı aradım bunlarda kronik sorun falan dedi nedir bunların derdi bilen var mı? bana yardımcı olabilirmisiniz? Aracımdan zorla soÄumaya baÅladım. ilginize teÅekkürler.
DoÄru kronik. Neden çünki kimse Åanzıman bakımı yaptırmıyor. 5 vites diÅlisi en arkada yaÄ eksiliyor, yaÄsız kalıyor. Ãözüm Åanzıman keçelerini deÄiÅtirip aÄzına kadar yaÄ doldurmak.
Alıntı yapılan: speedystop - 04 Mayıs 2015, 11:51:37
DoÄru kronik. Neden çünki kimse Åanzıman bakımı yaptırmıyor. 5 vites diÅlisi en arkada yaÄ eksiliyor, yaÄsız kalıyor. Ãözüm Åanzıman keçelerini deÄiÅtirip aÄzına kadar yaÄ doldurmak.
+1
2003 golf, 2012 caravelle ve polo 6n2 sahibi arkadaÅlarım 5.vites diÅlilerini kırdılar. Hepsi bu diÅlileri deÄiÅtirdi ancak hiçbir zaman sorunsuz bir Åekilde araçlarına binemediler. Sanırım bir kez deÄiÅtirince ayar tutmuyor. Caravelle Åirket aracımızdı ve 5. vites diÅlisi 3 kez deÄiÅti:)
Ben aracımı aldıÄımda kıÅın vites geçiÅleri inanılmaz kötüydü. Åanzıman yaÄımı bir türlü ustaları ikna edip deÄiÅtirtemedim. En son kavga dövüŠçamurlaÅmıŠyaÄı döktük mobil 1 düz Åanzıman yaÄı koyduk. Uzun yolda Åanzımanın daha sessizleÅtiÄini farkettim.
Ãmürlük yaÄ diye saçma bir tabir var sanayide. Böyle bir yaÄ yok arkadaÅlar. Yazın 40, kıÅın -10 dereceleri 20 yıl boyunca görerek formunu koruyabilen bir yaÄ olacaÄını hiç sanmıyorum. Ki mobil'i arayarak bu konu hakkında da bilgi almıÅtım. Motor bakımlarını full yapıyoruz ancak Åanzıman bakımları da en az motor kadar önemli..
Anladım arkadaÅlar. İlginize TeÅekkürler.
Benim anlayamadıÄım Åu 2500 km ve bir yıl dolmadan nasıl bu kadar çabuk yaÄ boÅalır ve keçeler bozulur bunu aklım almıyor. 5000 - 10000 km falan olsa tamam diyecem. Neyse tavsiyeleriniz ve önerileriniz doÄrultusunda 6 ayda bir Åanzıman yaÄı ve keçe bakımı yaptırmak farz oldu sanırsam yine gitti 500 TL :( :( :(
arabayı uzun sureli boÅa atıp gittikten sonra direk 5 e atmayın zıkkımı nasıl yaptılarsa 5 i yaÄlamıyor sizde beÅe attıÄınızda 5i yakıyosunuz büyük ihtimalle
Alıntı yapılan: alper19 - 11 Mayıs 2015, 01:59:36
arabayı uzun sureli boÅa atıp gittikten sonra direk 5 e atmayın zıkkımı nasıl yaptılarsa 5 i yaÄlamıyor sizde beÅe attıÄınızda 5i yakıyosunuz büyük ihtimalle
TeÅekkürler. bunu da aklıma yazdım ama pek yaptıÄım bir Åey deÄildi...