Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: Alpha - 05 Şubat 2015, 19:30:24
-
Herkese öncelikle merhaba.
2000 model 1.6 Boram var ve bir kaç sorum olacak sizlere. Bu konu üzerinden sizlere ilerleyen zamanlarda sorularım olcak şimdiden teşekkürler.
1. Benim aracın debriajı yumuşak. arkadaşımın borasına binince onunki benimkine göre sert geldi. Acaba genel sorunu nedir. birde vites 1 e geçerken bazen zorlanıyor. debriaj seti değişmiştir.
-
Belki sorun sizde değil arkadaşınızın aracındadır. Araç hareket halindeyken 1. vitese zor geçebilir, durduğu yerde zor geçiyorsa, carrlama yapıyorsa senkromeç arızası olabilir.
Sorunlarınız için forumda arama yapabilirsiniz, mevcut konuda benzer çok Sayıda mesaj, yorum bulunmaktadır.
-
durduğu yerde geçişte cırlama sesi gelmiyo sadece geçirmede sıkıntı oluyo ama motor ısınınca sorun olmuyor. baktırdım yağladılar sorun yok dediler ama dediğim gibi soğuk havalarda arada yapıyor.
-
Soğuk havalarda şanzıman yağının da viskozitesi azaldığı için olabilir. Yağ eklemeyle durum iyileştiyse belki şanzıman yağı değişimi yarar sağlayabilir, yağ zamanla özelliğini kaybetmeye başlamış olabilir.
-
evet şanzıman a yağ takviyesi yapıldıktan sonra biraz toparladı bu nadiren yapmaya başladı eskiye nazaran. Ama arada sırada yapması can sıkıcı oluyo.