Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: ksaltanfb - 28 Ocak 2015, 11:39:04

Başlık: Araç İçi Temizliği
Gönderen: ksaltanfb - 28 Ocak 2015, 11:39:04
Merhabalar ,

Şöyle bir sorunum var ;

Araç içinde   torpido bölgesi , orta konsol ve yan yüzeyleri , el freninin alt tarafındaki plastik  yapış yapış oluyor . Neyle sildiysem çare olmadı . En iyi sonuç veren yöntem 1 hafta götürmüyo . Toz olmasını anlarım da neden yapış yapış oluyo .Hadi benim ellerim terlese  , ön yolcu tarafı da aynı şekilde hatta daha kötü .

Bu sorundan kurtulmam için bi ürün önerebilecek olan var mı ?  Sizler torpido ve göğüsü temizlemek için neler kullanıyorsunuz ?
Başlık: Ynt: Araç İçi Temizliği
Gönderen: edincol - 28 Ocak 2015, 12:58:02
Hocam öncelikle Atas Vinet, Scholl Concepts Spam, 3D APC, Amway LOC gibi bir genel amaçlı yemizleyici ürünle yüzeyi güzelce temizleyin. Daha sonra melamine sponge(magic sponge, sihirli sünger, nano silgi vs. isimlerde de satılıyor) ile yüzeyde fiziksel bir temizlik yaparak hiç kir kalmamasını sağlayın. Son olarak Atas Plak, 303 Aerospace Protectant, Meguiar's Ultimate Protectant gibi antistatik ve koruma özellikli olan bir ürünü yüzeye uygulayın.

Kolay gelsin.
Gönderen: edincol - 03 Şubat 2015, 19:46:10
Çözüm sağlayabildiniz mi ?
Gönderen: dirgin - 03 Şubat 2015, 21:01:03
Bence konsolu falan söküp atmıştır.haber vermediğine göre  :D
Gönderen: edincol - 04 Şubat 2015, 01:18:25
Bence konsolu falan söküp atmıştır.haber vermediğine göre  :D

İş o raddeye gelmeden çözülür diye düşünmüştüm :D
Gönderen: ksaltanfb - 04 Şubat 2015, 14:05:54
1 haftadır gece 11 lere kadar çalıştığımdan dolayı henüz deneme fırsatı bulamadım . İlk fırsatta sonucu burda açıklayacağım .  İlginiz için teşekkür ederim .  :tamamdir
Gönderen: silver_line - 20 Şubat 2015, 15:41:58
Çözücü veya inceltici birşeyle üzerindeki katmanı silin derim. Ama sonuç ne olur bilmiyorum. Tam hatırlamıyorum ama ya kolonya yada alkolle silmiştim. üzerindeki yapışkanlığı almıştı.
Gönderen: Prokizya - 28 Şubat 2015, 09:27:15
Orta konsol ve vites topuzu etrafında ki bölgeyi bir gün kolonyalı mendille temizlerken baktım güneşte yanmış insan derisi gibi kavlıyor bende fırsat buldukça temizledim. Parlak plastik yüzey çıktı ortada. Ama el freninin altına gelen böyle hafif desenli olan yüzeyde şimdilik öyle yapış yapış olan bir sorun yok.
Gönderen: dirgin - 01 Nisan 2015, 13:20:17
ben ıslak mendil ile temizledim konsol bölgesini.el freninin orda bi sorun yok şuan.
Gönderen: ksaltanfb - 08 Nisan 2015, 09:15:46
würth genel amaçlı temizleyiciyle denedim . Daha kötü oldu durum :(  .  Kapkara oluyo bez silerken ama bu üstündeki kir mi yoksa malzeme mi soyuluyo anlamadım . Baya bi sildim ancak yapışkanlık geçmedi    . Nano silgi sipariş ettim . Geldiğinde onunla denicem . Sonucu paylaşırım .
Gönderen: MurdeR - 08 Nisan 2015, 12:16:52
islak mendille sil en guzel o temizliyor. ama ugrastiricaktir baya
Gönderen: ksaltanfb - 08 Nisan 2015, 20:42:48
İşin ilginç yanı göğüs kısmında sorun yok . El freninin alt tarafınfaki hazne ve bacakların denk geldiği kısımlar yapış yapış.
Gönderen: MurdeR - 09 Nisan 2015, 03:36:41
bendede ayni sekildeydi
Gönderen: edincol - 09 Nisan 2015, 12:08:57
würth genel amaçlı temizleyiciyle denedim . Daha kötü oldu durum :(  .  Kapkara oluyo bez silerken ama bu üstündeki kir mi yoksa malzeme mi soyuluyo anlamadım . Baya bi sildim ancak yapışkanlık geçmedi    . Nano silgi sipariş ettim . Geldiğinde onunla denicem . Sonucu paylaşırım .

Üstündeki kaplama soyuluyor, hepsi soyulana kadar işleme devam etmeniz lazım. Aldığınız silgi işinizi kolaylaştıracaktır.
Gönderen: TEYOLOGY - 09 Nisan 2015, 13:51:24
vw polosundan passatına varana kadar klasik sorunu bu yüzey soyulması. aslında komple söküp sulu zımpara ıslak sünger vs temizleyip arkasından sulu zımpara astar ve boya en temiz görüntüyü sağlar. en azından her tarafı aynı parlaklıkta görünür. sırf temizleyerek alttaki parlak yüzeyi ortaya çıkartılarak da şu ankinden daha temiz bir görünüm sağlanacağı kesin ama homojen bir parlaklık olmaz.
Gönderen: ksaltanfb - 09 Nisan 2015, 16:14:24
Nano silgiyle fena olmadı Tavsiye ederim.   Ama garibime giden şu ;  güneş gören kısmın daha çabuk ömrünü yitirmesi gerekmez mi ?  Altta kalan kısımda bu sorunu yaşıyoruz .

Söküp komple soymak dışında bi fikrim var aslında. Ancak mümkün müdür veya öyle bi malzeme var mı bilmiyorum .

Ahşaba vernik sürdüğümüz taktirde sağladığı korumayı plastik ürün için sağlayan bişey var mı ?  Yani üstünde şeffaf pürüzsüz bir tabaka oluşturmayı amaçlıyorum .
Gönderen: edincol - 09 Nisan 2015, 18:21:30
Şeffaf, pürüzsüz bir tabaka oluşturacak koruma ürünler var. Örenek olarak Gtechniq C4 ve Crystal Concept C-coat Trim ürünleri kullanılabilir. Veya geleneksel koruma ürünlerinden 303 Aerospace Protectant veya uygun fiyatlı olarak Atas Plak2r ürünlerinin düzenli olarak kullanılması dış etkenlere karşı koruma sağlayacaktır.
Gönderen: MurdeR - 09 Nisan 2015, 19:17:48
Komple sildiginiz zaman parlak bir yuzey cikiyor zaten boyamaniza fslan gerek yok. Piril piril plastik cikiyor. Ama cikarmak epey zor. Ciktiktan sonrada normal bez ile silin tertemiz cikiyor toz moz kir tutmuyor oyle
Gönderen: ksaltanfb - 10 Nisan 2015, 14:23:29
Atas plak 2r aldım . Onu düzenli kullanıyım bakalım plastiğin üzerinde bir tabaka oluşturacak mı ?
Gönderen: edincol - 10 Nisan 2015, 20:26:49
Bir tabakadan beklentinize göre değişir. Vernik katmanı gibi kalın bir tabaka oluşturmaz, altta ki yüzeyi korumaya yetecek tabaka oluşur.
Gönderen: TEYOLOGY - 10 Nisan 2015, 23:41:54
Komple sildiginiz zaman parlak bir yuzey cikiyor zaten boyamaniza fslan gerek yok. Piril piril plastik cikiyor. Ama cikarmak epey zor. Ciktiktan sonrada normal bez ile silin tertemiz cikiyor toz moz kir tutmuyor oyle
ben temizlediğimde alttan bulut bulut siyah gri renk farkları oluşmuştu.
Gönderen: MurdeR - 11 Nisan 2015, 01:46:50
ben temizlediğimde alttan bulut bulut siyah gri renk farkları oluşmuştu.
ilk seferinde bendede oldu wd 40 ile sildim temizledikten sonra sifir gibi parliyordu.
Gönderen: s1nanozk - 11 Nisan 2015, 11:47:22
Ya müdürler şimdi baktım da Gtechniq C4 baya baya işe yarar bi ürün gibi gözüküyor.Emre sen de her türlü temizlik cila vs. markalarını biliyosun  :D :tamamdir acaba satan yer neresidir bu tip ürünleri?Bu arada bir de şöyle birşey var mesela kapı kolları,orta teyp ve bardaklığın olduğu kısım ve vites,küllük falan zemini ile el freninin alt kısmı(orta kısım uzunlamasına) veya torpido kapağının olduğu yüzeyler birbirinden farklı.Birinin altı düz diğeri pütürlü plastik.Altı düz olan yüzeyleri soyunca parlak güzel çıkıyor da pütürlü yüzey biraz sıkıntılı.Ben mesela torpidoyu folyo kaplama ile çare buldum ama diğer pütürlü yüzeyler olduğu gibi duruyor arada siliyorum o kadar Meiguars ın torpido parlatıcısı ile  :)
Gönderen: edincol - 11 Nisan 2015, 15:47:49
Ömer abi ile iletişime geçip fiyat alabilirsin.
Ömer Bayyurt
[email protected]
Gönderen: Frequency - 13 Nisan 2015, 10:12:54
Elleri sık değdiği yerleri mesela karbon görünümlü, uygun renk ile kaplayabilirsiniz, (vites, kapı kolları, cam düğme çerçevesi gibi...)
Gönderen: ksaltanfb - 13 Nisan 2015, 10:49:25
Elleri sık değdiği yerleri mesela karbon görünümlü, uygun renk ile kaplayabilirsiniz, (vites, kapı kolları, cam düğme çerçevesi gibi...)

Direksiyonda bile yok bu sıkıntı .  Tam tersine en az el değen yerlerde var .