Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: ozkanunverdi - 26 Ocak 2015, 09:11:56
-
Merhaba arkadaşlar 2000 model golf 4 comfortline aracım var baskı balatayı yeni değiştirdim yalnız sıkıntılar bitmiyor. vites geçişleri hala sert ve ayrıca önemli sorun araba 3000 devirden sonra aşırı derecede bağırmaya başladı. sorun ne olabilir sizce ona göre ustaya tekrar yaptıralım.
-
Bende valla araca fazla mi alistim fazla mi dinler oldum bilmiyorum ama benim aracta sesli geliyor ya bana. Dediginiz gibi 3.000 devir sonrasi boyle bataryası az kalmis pilli araba gibi zorlanma sesi gibi bagiriyor filan ilginc. Onceden de vardi buyuk ihtimalle ben baska seylerle ilgileniyormusum herhalde.
Simdi araci cozduk ettik sadece sese mi bakiyoruz yani psikolojik mi anlayamadim ama sesli arac ya. Kisin zaten birazcik daha sesli de. Normalde de 3000 devir sonrasi bagiriyor yani vites fark etmeksizin.
-
o sadece psikolojık 5. viteste 30bin devirde 100 ile gidiyorsanız arabanız normal :) bagırmasıda
-
yalnız bu ses baskı balata değişimi sonrası oldu ve cidden can sıkıcı. konuştuğum bazı kişiler volans ile takılan baskı balatanın uyumsuz olmasından kaynaklanacağını söylediler olabilir mi acaba?
-
Volanda bir aktarma aracı dedikleri gibi olabilir. Viteslerin sert geçişide şanzıman yağından kaynaklı olabilir veyahut vites telinden kaynaklanabilir.
-
bendede oluyor 3000 devirde araç aşırı bağırıyor manifoldtan olabileceğini düşünüyorum
-
3000 devir 5. vites kaç yaptığını söyleyin o zaman bir şeyler anlaşılabilir.
-
Mesele hizda degil. 100-120 km hizda bagirmasi normal tabiki. Gerci 100km de normal degil bence de ama bagiriyor bu arac.
Mesele vites gecislerinde ara hizlanmalarda biraz seri kalkayim vitesi 3200 lerde filan degistireyim derseniz 3000 de cikan o bagirma sesini diyor sanirsam arkadaslarda. Yani hizin 50km de olabilir 60km de. Sonucta 1. vites i kac binde degistirdigine bagli. Hadi diyelim 1. vitesi 2500 yani normal devrinde degistirdik. 2. vitesi 3500- 4000 de devirince tabiki normalden fazla ses cikmali ama sanki normalin ustunde bir bagirma var gibi.
Yani vitesleri biraz yuksek devirli degistirdigimizde o ara hizlanmada cikan ses beni sahsen rahatsiz ediyor.
-
aracın hızlanmasında bir problem yok 5. viteste 100km/h da 3000 devirde oluyor ama by_tata arkadaşımızında dediği gibi 1. viteste 2800 devirde bile aracın içine aşırı ses giriyor normal bi bağırma değil araç aşırı cozluyor 2. vitestede aynı 3000 devirde aşırı bağırma var. egzoz manifoldundan olabileceğini düşünüyorum ben sizce olabilirmi manifoldtan.
-
Yapısı boyle herhalde aracin. Bosuna cozum ariyor da olabilirsin.
-
yapısı böyle bence yemiyor bide gaz varsa tamam söylemesi ayıp kıcını kaldıramıyor araba. araba napsın
-
benim araç baskı balata değişiminden sonra bağırmaya başladı daha önce böyle bir sıkıntı yoktu. usta gidiyoruz usta anlam veremedi. servis ise volandan olacağını söyledi . araçtan soğuttular beni :(
-
baskı-balata değişimi sonrası ses olduysa demek ki montaj-malzeme hatası ya da birşeyleri yanlış veya eksik yapmışlar, başka şey gelmiyor akla.
-
ben de bikaç keredir okuyorum konuyu...aracın yapısı motoru vs. bu şekil diyorum ama siz de sonradan olan bişey diyorsunuz ısrarla..başka çare yok ya takılan baskıda ya da volanda sorun kesinlikle.Yine söylicem eğer psikolojik olarak hissetmiyorsanız bu durumu akla da başka bişey gelmiyor malesef.baskı balatayı nerede değiştirdiniz mesela?yapılan işlemleri gördünüz mü,ne marka takıldı,nereden alındı vs.?