Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: M.emin - 12 Ocak 2015, 10:00:47

Başlık: sola veya sağa dönmelerde benzin göstergesi inip çıkıyor
Gönderen: M.emin - 12 Ocak 2015, 10:00:47
sanırım depodaki benzinin hareketlenmesinden dolayı bir sorun var nereden kayanaklanabilir
Başlık: Ynt: sola veya sağa dönmelerde benzin göstergesi inip çıkıyor
Gönderen: nismoo - 12 Ocak 2015, 20:43:04
Depo içindeki şamandıra sıkıntılı olabilir. Eğer onda sorun yoksa göstergeyle alakalı olabilir sorun.
Gönderen: cybertronics - 20 Ocak 2015, 11:34:49
hız göstergesinde de sorun varsa eğer bundan dolayı yapıyor olabilir (ama sorun göstergede değil sensörde) ya da hız göstergesi'nin soketini kotrol edin şanzımanın üzerinde hava filtresinin altına doğru kalıyor. Zamanla sıcak-soğuk kavladığı için benim hız sensörü'nün soketini tutan klips çıkmıştı yerinden araç temassızlık yaptığı için hızı göstermiyordu ve aynı zamanda özellikle sert dönüşlerde depo yarımın üstünde bile olsa benzin ışığı yanıp sönüyordu kontrol etmekte fayda var zaten ucuz bir parça değiştirmeni tavsiye ederim. Ama bunlardan birisi değilse şamandıra üzerinde parçayı değiştirin.
Gönderen: htmetin - 20 Ocak 2015, 15:44:00
Aracımı ilk aldığımda paşa otoda bujileri değiştirmeden önce kompresyon testi yaptırmak için benzin pompasını iptal etmiştik. Akşam bütün işlerimiz bitip yola çıktığımda, yarım depo benzin olması rağmen zaman zaman ibre çok seri bir şekilde dibe inerek "bitte tanken" uyarısı veriyordu. Sonra Eyüp ustaya götürdüm bilgisayara bağladı ve kalibrasyon yaptı. O zamandan beri herşey normal.
Gönderen: M.emin - 21 Ocak 2015, 14:17:16
hız göstergesinde de sorun varsa eğer bundan dolayı yapıyor olabilir (ama sorun göstergede değil sensörde) ya da hız göstergesi'nin soketini kotrol edin şanzımanın üzerinde hava filtresinin altına doğru kalıyor. Zamanla sıcak-soğuk kavladığı için benim hız sensörü'nün soketini tutan klips çıkmıştı yerinden araç temassızlık yaptığı için hızı göstermiyordu ve aynı zamanda özellikle sert dönüşlerde depo yarımın üstünde bile olsa benzin ışığı yanıp sönüyordu kontrol etmekte fayda var zaten ucuz bir parça değiştirmeni tavsiye ederim. Ama bunlardan birisi değilse şamandıra üzerinde parçayı değiştirin.

km saatide çalışmamaya başladı. dediğin gibi o soket kırılmış km müşürü  veya sensörü diye geçiyor daha önce tamir edilmiş şimdi tamamen gitti.35 tl ile 50 tl arası yarın gidip değiştirecem
Gönderen: sevket_06 - 21 Ocak 2015, 17:36:59
Hocam bizim aracında km çalışmıyordu ve özellikle yokuşlarda benzin dibe geliyordu. 11 ve 15 numaralı sigortaları değiştirdim, sorun çözüldü. Hatta ikisini değiştirmenize bile gerek yok biri gösterge paneli aydınlatması diğeri sayacın sigortası. Bence bununla başlarsanız daha az masraflı olur(Bir sigorta 25 kuruş).