S.a arkadaÅlar geçtiÄimiz kurban bayramında 2001 1.6 comfortline aracımla memleketime giderken. yolda yaÄ seviyesini kontrol ettim biraz eksikti 1 lt yaÄ ilave ettikten sonra yola devam ettim. evin önune geldiÄimde ayaÄımı gazdan çektim araba rölantide calıÅıyo ama nasıl calıÅıyo m50 helikopter gibi tekliyo saat sabahın 5 i olduÄundan pek fazla bakamadım tabi ertesi gün gene çalıÅtırdım aynı tekleme devam ediyo bizim ilçede bi ustaya götürdüm buji yaÄlanmıŠdedi bujiyi orjinal olmayan 3 trnaklı bi bujiyle deÄiÅtirdi istanbula kadar idare eder dedi ama sorun gene devam etti aÅırı çekiÅ kaybı ve yakma oluyo arabada Åimdi istanbuldayım ustaya götürdüm yeni buji taktı onuda yaÄlıyo yani araba bujiyi yaÄlıyo segman gerekli dedi en aÅÅa masrafı 2000-2500 dedi beynimden vurulmuÅa döndüm. böyle bi durumla karÅılaÅan varmı sorun gerçektende segmanda mı yoksa araÅtırdıÄım bi kaç yerde öÄrendiÄim kadarıyla subablarda yada trigel kayıÅın diÅ atlamasındanda oluyomuÅ heralde bilen anlayan bi arkadaÅım varsa yardımını bekliyorum. TeÅekkür ederim hepinize,Saygılar...
sente ayarı olmaması durumundada dediÄiniz çekiÅ kaybı düzensiz çalıÅma gibi durumlar olur. ama o durumdada sibopları parçalar pistonlar yada yamultur incedende olsa
buji yaÄlaması segman kaçırmasından da,olur...
en iyisi kompresyon testi yaptırın siz, bujiyi yaÄlayan silindirden baÅlayarak hangisi kaç bar? bir görün, hepsi birbirine yakınsa sibop ve egzantrikte aranır sorun.
Alıntı yapılan: Frequency - 16 Ekim 2014, 08:59:31
buji yaÄlaması segman kaçırmasından da,olur...
en iyisi kompresyon testi yaptırın siz, bujiyi yaÄlayan silindirden baÅlayarak hangisi kaç bar? bir görün, hepsi birbirine yakınsa sibop ve egzantrikte aranır sorun.
bugün ikitellide bir kaç özel servise götürdüm hepside sıkıntı aynı olduÄunu söylüyor motor bitik diyo en aÅÅa 1500 motor yenilenmesi durumundas 5-6 bin civarı masraf söylüyolar kafam çok karıÅtı ne yapsam bilemedim c.tesi kompresyon testini yaptırayım bakalım pek umudum kalmadı ama inÅalla oralardan çıkar sorun. teÅekkür ederim.
GeçmiŠolsun, umarım çok büyük masraflara yol açmadan çözülür.
Arabayı yeni mi almıÅtınız veya ne kadar zamandır sizde ? Kilometresi ne kadardı ?
Alıntı yapılan: edincol - 16 Ekim 2014, 20:28:11
GeçmiŠolsun, umarım çok büyük masraflara yol açmadan çözülür.
Arabayı yeni mi almıÅtınız veya ne kadar zamandır sizde ? Kilometresi ne kadardı ?
İnÅallah kardeÅ ben arabayı mayısta almıÅtım 181.000 de Åuan 189.000 de yani benim bildiÄim göstergede görünen bu km düÅürlmÅ olmasıda muhtemel bilmiyorum napcam böyle satıp yeni bi golfmü baksam masrafı karÅılayıp yola devammı etsem anlamadım
YanlıŠanlamayın ama arabayı bu durumda satmak biraz zor olabilir ama bu sizin elinizde olmuÅ bir Åey deÄil, siz de satın almadan bir motor kontrolü yaptırsaydınız veya en azından bir kompreyson testi yapılsaydı arabanın durumu anlaÅılırdı. EÄer arabadan motor dıÅında sorununu yoksa ve daha binerim diyorsanız motor yenileme(rektefiye) yapılıp binilir tabi ki.
aracın temizse motorunu yaptır bin derim.satsan zaten o fiyatı düÅecekler.zararına satacaksın.ya saf birini bulacan kaktıracan oda bana ters. kul hakkına girer bence.
sen en iyisi rektefe ile kurtarmaya çalıÅ.
Alıntı yapılan: dirgin - 17 Ekim 2014, 15:24:58
aracın temizse motorunu yaptır bin derim.satsan zaten o fiyatı düÅecekler.zararına satacaksın.ya saf birini bulacan kaktıracan oda bana ters. kul hakkına girer bence.
sen en iyisi rektefe ile kurtarmaya çalıÅ.
teÅekkür ederim kardeÅim aklım karıÅık en iyisi öyle yapmak servisin söylediÄide o kanaatte zaten araba temiz daha kullanılır dedi. yarın bi kompreyson testine sokayım barı serviste yaptırıyoruz galiba deÄil mi ?
geçmiÅ olsun. sonuç ne oldu? bujiye bulaÅan yaÄ deÄil de ateÅleme düzgün olmadıÄından dolayı yakıt olabilir mi? acaba bobin arızası sebebiyle 3 silindir çalıÅmasından dolayı tekleme olabilir mi?
Alıntı yapılan: TEYOLOGY - 21 Ekim 2014, 17:01:54
geçmiÅ olsun. sonuç ne oldu? bujiye bulaÅan yaÄ deÄil de ateÅleme düzgün olmadıÄından dolayı yakıt olabilir mi? acaba bobin arızası sebebiyle 3 silindir çalıÅmasından dolayı tekleme olabilir mi?
vallayarın servse bırakcam bakalım üstnü ltını açıçaklar ama sıkıntı otor da görüÅtüm bi kaç ustayla daha yüzde bimilyon sekman kırmıÅtır diyolar bakalm görcez yarın bırakırım cuma günü öÄreniriz sonucu
Bugün aracı servisten aldım morun üst ve alt kapaÄı açılmıŠsıkıntı subapların birindeymiÅ kırılmıŠoyüzden motor sekman kırmıŠnihayetinde sekman atıldı s sıkıntılı subak deÄiÅtirildi üst kısmı taÅlandıfilitreler deÄiÅtirildi bujiler deÄiÅtirildi daha sayamdıÄım çok Åey var toplam olarak 1700 liralık bi fatura çıktı. 1600 fit olduk arabamın Åuanda sapasaÄlam maÅÅallah. hepinize kazasız belasız yolculuklar
GeçmiÅ olsun, güvenli sürüÅler.
hayırlısı olsun. geçmiŠolsun. bu haliyle sizi çok uzun bir süre üzmeden götürür.