Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: infernaltr - 05 Ekim 2014, 11:25:30
-
Herkese iyi bayramlar dün gece 100 le giderken tümseğe vurdum ondan sonrada çukur varmış karteri oraya vurdum hava yastığı lambası yandı ve araba olduğu yerde kaldı elim girecek kadar delinmiş karter haliyle yağın hepsi boşaldı aracı çalıştırıp vitese takıyorum hiç gitmiyor ve ses çıkarıyor. Araba viteste ama boşta gibi , arabayı çektirdim dün gece yolda giderken tak tuk ses geliyor ön taraftan.
Daha önce böyle birşey yaşayan var mı ? Bayram günü de böyle olması iyi olmadı artık bayramın bitmesini bekliycez. Yağ karteri değişecek , daha ne gibi hasarlar olmuştur ? Şanzımana filan bişey olmuşmu dur ? Tahmini ne kadar masrafım olacak merak ediyorum. :-[
-
Geçmiş olsun kardeş.
Yanlız arabayı 100 le tümseğe vurdum, kartel delindi yağ boşaldı diyosun ama birde o halde çalıştırmaya uğraşmışsın.
Şimdi ses geliyo diyosun, çok zorladıysan kuru motor yatak sarmış olabilir. İşin zor Allah yardım etsin. Kızma da kardeş, karteli delinen arabayı çalıştıracak kadar tecrüben olmasa bile, insan bi yakınını, ustasını arar. Onunla geçmiş olsun.
İyi bayramlar.
-
Geçmiş olsun kardeş.
Yanlız arabayı 100 le tümseğe vurdum, kartel delindi yağ boşaldı diyosun ama birde o halde çalıştırmaya uğraşmışsın.
Şimdi ses geliyo diyosun, çok zorladıysan kuru motor yatak sarmış olabilir. İşin zor Allah yardım etsin. Kızma da kardeş, karteli delinen arabayı çalıştıracak kadar tecrüben olmasa bile, insan bi yakınını, ustasını arar. Onunla geçmiş olsun.
İyi bayramlar.
Bunları yaşamamın tek sebebi Alkol.
Sağolun kartelin delindiğini öğrenmeden önce çalıştırmaya çalıştım çünkü çarptıktan sonra araba stop etmişti bende durunca çalıştırdım hareket etmedi. Sonra kaputtan dumanlar çıkıyordu yağ dumanıymış bi daha da çalıştırmadım yakınımı çağırdım arabayı çektirdim. Garajıma koydum bayram bitince özel servisin çekicisini çağırıp arabayı servise çektirteceğim işim baya zor .
Travers sacıda darbe almış sanırım tekerler biraz geri kaydı , Sol aksı değiştireli 1 ay olduydu şimdi çıkacak gibi boşluk var. Şanzıman zaten çalışmıyor, Yağ karterin üstlerinden de yağ geliyor motor tarafından 3bin TL gidecek sanırım. :-[
(http://i.hizliresim.com/nGRB1R.jpg)
-
gecmiş olsn bayram bayram sıkıntı valla
-
ben gün yokki karter muhafazasını biryere sürtmeyim. sürtünmeye alışık olmayanlar korkuyor ya karteri deldin falan diyorlar
-
kardeş geçmiş olsun . travers deki hasarı kesinlikle onar ve kamber kaster ayarına baktır. benim araba da benden önceki sahibinde alttan darbe almış ve ben cok sonra öğrendim. 3 defa sol iç aks başı bilyası körüğünü degistim. kartelden kaçış yok illaki yapılcak, traverse de çok dikkat et derim yani.. yolda kalmak ikinci üçüncü kez daha kötü soğutuyo. bununla geçmiş olsun 100 km hız, alkol.. gerçi onlar bahane başa gelcek olduktan sonra kaçış yok. geçmiş olsun
-
bende dün aksam sürttüm kanalizasyon gecis yerleri derinde duruyormus hızlı girdim arabada 5 kişi vardık genc arkadas. ön taraf bi sürttü karter koruma var bende ona yol izi gecmiş yarın kontrol amaclı bi göstercem
-
Zamanında ben de karteri vurmuştum, delinmedi ama artık yarım litre az yağ alıyor...Yağ masrafım azaldı..
Şaka bir yana çok ciddi bir şey olduğunu sanmam, kartet değişir, tablalar değişir, rot kolu, rotil ve viraj çubuğu lastiği gibi şeyler çıkar, öyle 2-3 bini falan bulmaz bence...geçmiş olsun.
-
Çok sağolun arkadaşlar Allah kimseye kaza bela vermesin ne olursa olsun.
Bugün sabah arabayı servise çekiciyle çektirdim arabanın işi bitti yarın sabah teslim alıcam. Kaç para gittiğini nelerin yapıldığını öğrenicez bakalım. :-\
-
ben dün baktım sıkıntı yok karter korumanında arasında baya pay varmıs
-
Evet arkadaşlar maliyetleri yazayım.
Çekici: 100 TL
Yağ Karteri Kaynağı: 150 TL
Sol Aks İç Kafası: 100 TL
Motor Yağı: 81 TL
Yağ Filtresi: 12 TL
Sıvı Conta: 10 TL
Sprey Temizleyici: 8 TL
Mekanik İşçilik: 150 TL
Allahtan şanzımanda sorun yokmuş sadece vites ayarları bozulmuş onu düzelttiler geri vitese takarken ve 1.vitese takarken zorlanıyordum şimdi hiçbir sorun yok. Toplamda 600 TL ye araç düzeldi :tamamdir ucuz kurtuldum
-
(Yağ Karteri Kaynağı ) keske kaynak yaptırmasaydın kardes sıfırı zaten o paralar sıfır taktırsaydın
-
(Yağ Karteri Kaynağı ) keske kaynak yaptırmasaydın kardes sıfırı zaten o paralar sıfır taktırsaydın
1.8 AGN motor yağ karteri 400 TL fiyat sordum :saskin:
-
hangi ildesin kardeş sen 220 tlye temin ettim ben
-
hangi ildesin kardeş sen 220 tlye temin ettim ben
Denizlideyim internet ve bayi fiyat araştırmasında bu fiyatlardaydı karter bende kaynak yaptırdım