Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: Ali07 - 09 Ağustos 2014, 00:31:15
-
7 ay bi beraberlikten sonra arabamı sattım. 99 model, lpg'li değişen hasar kaydı olmayan siyah 193,000de. 19,000e verdim dün.
Arabanın konforu donanımı güvenlik hissine diyecek bi lafım yok, her mekanda yeni arabalaın arasında bile ayrı bi havası var bu bi gerçek, lakin benim alışamadığım tek yanı hantal performansıydı, kıytırık arabalar ışıklarda arkadan sellektör yapıyodu sinir oluyordum. Bidaha golf 4 alır mıyım almam. Belki 1.8 olursa olur.
Şimdi ise 26,27 bin civarında araba araştırıyorum, Civic, mazda 3, lancer ya da golf 5 bakıyorum, hayırlısı.
-
Hayirlisi olsun simdiden aratmaz insallah yenisi eskisini
-
Hayırlı uğurlu olsun...aklımda olanları söyleyim mazdanında motoru golf 4 le aynı gibi 105 beygir diye biliyorum,civic fiyatları çok uçuk.2003-2005 mondeolara bir bak istersen
-
Dogru arac alinmadiginda eksiklik hissedilecegi kesin ama performans haric. Performans gercekten yerlerde golfte. Cok iyi bakildiginda, bakimi yapildiginda cok iyi de bir yakit alindiginda ancak biraz canlaniyor. Yoksa bildigin ölü ;)
Golf 5 tdi al bak keyfine ;)
-
kardeş bende 98 model aracı topladım desem yeridir bende ışıklarda kalkıyorum yavaş kalkarsam tabi banada sellektör yakıyorlar ama söyle gazı kokledinmi banamısın demiyor aracı tutamıyorum biraz devirli kullanırsan kimse sellektör yakamaz fazla yakar biraz ama okadarda her arabada oluyor
-
8 valf miydi araban kardş. 2004 16 v leri dene derim ben cok memnunum golf 5 honda cıvık ford focus kalkışta ve uzun yolda yanıma yaklaşamıyolar. gurescının de dedıği gibi bıraz devirli kulnnmk gerek
-
aynen golf4e biniyorsan 16v veya 20v binmelisin ben bu arabayı alırken degilde aldıktan sonra burda ögrendim. bidaha satıp alırsamda zaten 130lk tdi alırım
-
Evet 8 valfti. Gazı da köklesem zıplasam da gitmiyodu araç :) 17 jant 225 lastik vardı bunun da etkisini söylemem gerek. 25-28 kuruş arası yakardı. Performans hariç yaşına göre herşeyi muhteşem araç. Aynen ben de aracı aldıktan sonra tanıdım.
-
Yapmayın arkadaşlar duyan da 8v gitmiyor, 16v uçuyor sanacak. 4 devirden sonra ikisi de yürüyor. 16v biraz daha yürüyor hepsi bu.
-
Bende hocama katiliyorum, 8v ile 16v arasinda gozle gorulebilir, ayakla hissedilebilir bir fark olduguna inanmiyorum. 8v ile 20v arasinda belki.
Motor sonucta 1.6, turbo olmadigi surece bu farklar kozmetik detay gibi baska bisi degil.
Benim aracim sahsen bazen gercekten cok iyi kaciyor. Cogu zaman da kacmiyor. Eminim ki hepimizin boyle. Ben yakittandir diyorum ama baska neyden olabilir bilmiyorum. Gaz pedalindaki degisiklik olsa olsa yakittandir baska neyden olacak ki.
-
http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/compare-cars/?items=26875,19837,14125
;D ;D
-
Bende hocama katiliyorum, 8v ile 16v arasinda gozle gorulebilir, ayakla hissedilebilir bir fark olduguna inanmiyorum. 8v ile 20v arasinda belki.
Motor sonucta 1.6, turbo olmadigi surece bu farklar kozmetik detay gibi baska bisi degil.
Benim aracim sahsen bazen gercekten cok iyi kaciyor. Cogu zaman da kacmiyor. Eminim ki hepimizin boyle. Ben yakittandir diyorum ama baska neyden olabilir bilmiyorum. Gaz pedalindaki degisiklik olsa olsa yakittandir baska neyden olacak ki.
benmkide öyle bazan cok güzel gidiyor bazan motor sagırlasıyor bagırıyor sorun ne anlamadım yokus aşşa bile gaza basmadan gitmiyor
-
Aynen oyle yokus asagi gaza yuklendigimde gitmemesine cok kil oluyorum. En cok moralimi bozan o. Cus diyorum icimden hadi duz yolu ve rampayi gectim la asagi dogru duran arabaya basarsin da neden gitmez cok ilginc. Acaba bizim baski balatalar mi randıman vermiyor. Hava durumuna gore mi degisiyor yapisma ivmesi v.s
Ben sabah erken yola ciktigimda ornegin sabah 5 etrafta boyle kırağı ve nem olur ıslaktır. İste tam o zaman kaciriyor benim arac. Tabi gecici bu kisa sure sonra toparliyor. Ama ilk kalkis ve ramplada 1-2dk. islak v.s nemden mi bilmiyorum kaciriyor. Ama gidince de gidsinde sıkıntı yok. Usta git dedi rampaada dene kalkis v.s sonra dedi ki rampada kalkislar v.s denedim. Sorun yoktu kalkislari yapiyordu ne bilim.
-
Aynen oyle yokus asagi gaza yuklendigimde gitmemesine cok kil oluyorum. En cok moralimi bozan o. Cus diyorum icimden hadi duz yolu ve rampayi gectim la asagi dogru duran arabaya basarsin da neden gitmez cok ilginc. Acaba bizim baski balatalar mi randıman vermiyor. Hava durumuna gore mi degisiyor yapisma ivmesi v.s
Ben sabah erken yola ciktigimda ornegin sabah 5 etrafta boyle kırağı ve nem olur ıslaktır. İste tam o zaman kaciriyor benim arac. Tabi gecici bu kisa sure sonra toparliyor. Ama ilk kalkis ve ramplada 1-2dk. islak v.s nemden mi bilmiyorum kaciriyor. Ama gidince de gidsinde sıkıntı yok. Usta git dedi rampaada dene kalkis v.s sonra dedi ki rampada kalkislar v.s denedim. Sorun yoktu kalkislari yapiyordu ne bilim.
evet ilk calıstırmada 15 20 dk gidiyor sonra sagırlasmaya baslıyor ben bi yagını degiştircem sonra ustaya durumu söylüycem bakalm.
-
Aynen ya, ilk calistirmada iyi sonra uzun kullanimda sonuyor gibi. Biz mi alisiyoruz acaba anlamadim ki.
-
Aynen ya, ilk calistirmada iyi sonra uzun kullanimda sonuyor gibi. Biz mi alisiyoruz acaba anlamadim ki.
alıskanlık degil gazın tepkisiyle anlasılıyor
-
benim aracımda 8 v 16 v çok farkettiiğini düşünmüyorum benim gaz telinde boşluk vardı o boşluğu abimle aldık araç gaz tepkimelerine çok çabuk tepki vermeye başladı çok farketti yani devrini zamanında buluyor he daha önceki turbolu aracım gibi sollamalarda uçuşa geçmiyor ama bu normal oda turbo farkı. aracın bakımlarının zamanında yapılması yağı tekerleri motorun durumu önemli bide dediğin gibi 17 inç farkedebilir bende 16 inç var 205 lik lastikçi bile bunu değiştir aracı yorar diyor ama yakışıyor keretaya standartı 15 inç 195 lik bide benim aracın tek beğenmediğim tarafı dik bayırlarda çekişi birden azalıyordı komşumda 18 higline var onunkiyle aynı bayırda çıktık onunki benim araç gibi zorlanmadan ve rahat çıktı km ve seneleri hemen hemen aynı onun ki 15 inç orjinal tabi
-
2009 Lancer e bakmaya gidecem çarşamba günü, dediği gibi çıkarsa alacam hayırlısıyla.
-
Gaz telindeki bosluk nasil aliniyor peki ? Sanki biraz bende de var gibi bir gariplik de. Yılların verdigi kullanım hava sartlari v.s etkiliyor mu acaba bu teli.
-
Gaz kelebeğinin orda ayar vidası var, biraz gereceksin.
-
gaza basarsan gider ama yakıttan korkumuza basamıyoruz sorun sadece bu.ışıklarda 3-4 bin deviri geçtim mi araba şahlanıyor ama motor bağırıyor ve yakıt artışını yol bilgisayarında görünce hemen gazı kesip sağa yanaşıyorum.gerek yok maceraya.bana hız değil beni biyerden başka biyere götürecek araba lazım yarış arabası değil :D ;D
-
Şimdi de araba bulamıyom iyi mi?
Satmayaydım keşke diyorum. Millet uçmuş 2004 civic e 28-30 çekiyolar.
-
Şimdi de araba bulamıyom iyi mi?
Satmayaydım keşke diyorum. Millet uçmuş 2004 civic e 28-30 çekiyolar.
aslında herarabanın bi fiyatı ederi degeri vardır bunu nekadar yukarı cekersen cek temiz arabayada 1 2 lira fazla verip almak mantıgındayım herzaman
-
2012 model Colt buldum 30.000 km.de. bagaj kapagı değişik 5700 tl hasar kayıtlı. 27.000e verecek. 1,3 elegance modeli. Var mı aranızda Colt kullanan arkadaşlar, hiç binmediğim bi araç?
-
2012 model Colt buldum 30.000 km.de. bagaj kapagı değişik 5700 tl hasar kayıtlı. 27.000e verecek. 1,3 elegance modeli. Var mı aranızda Colt kullanan arkadaşlar, hiç binmediğim bi araç?
mitsubishinin burda ne işi var baskan yaa
-
mitsubishinin burda ne işi var baskan yaa
mitsunun burda işi yok fakat zamanında colt kullanmış yorum yapabilecek arkadaşlarım var burada.
-
Yapmayın arkadaşlar duyan da 8v gitmiyor, 16v uçuyor sanacak. 4 devirden sonra ikisi de yürüyor. 16v biraz daha yürüyor hepsi bu.
+1500 :) arkadaşın biri bide civic ve focus yaklaşamıyor demiş yani hepsine binmesem tamam dicemde neyse susayım :)
-
Geçen yıl aldık Colt, 2013 ya da 2014 model 22 civarına almıştık. BRC tüp var.
-
Colt a çok para istediler anlaşamadım, İbiza aldım 1.4 Tdi.
-
bence önümüzdeki ankara buluşmamızda 8v bir araçla 16v bir aracı zevkine 50km hızda 2.vites roll (giderken gazlama) yapalım, bakalım fark nası olacak :tamamdir
Bence araca bakmakta motorun durumuda önemli çünkü kağıt üstünde baktığımızda bmw 1.16 (120hp) benzinlinin yanına yaklaşamamız gerekiyor ancak roll(giderken gazlama) yaptığımızda yan yana gidiyoruz arkadaşla :D kalkışımız zaten zayıf olduğundan onu sölemeyim bile ;D
Kalkışta 1 ve ikinci vites arasındaki koruma nedeniyle yüksek devirde vitesin birden ikiye geçirilememesi ise hantallığın bence asıl nedeni.
Çünkü golf 3 de bu koruma olmadığından araç hemen uzuyor, palioda bile bu koruma yok ve tak diye 2ye geçiyor ;D
Bence ibiza güzel seçim zevkli bir araç :tamamdir
-
Colt motor tepkileri çok zayıf. ibiza hayırlı olsun :tamamdir
-
Teşekkür ederim, Konfor güvenlik konusunda kıyaslayacak değilim, zaten o konularda Golfümü severdim, fakat performans olarak 1.4 Tdi motor beklentimin çok üzerinde çıktı.
-
Evet dediğiniz konularda Golf üst seviye bir araç, her zaman sınıfında seviye belirlemeyi başarmıştır ama artık eskisi gibi değil, araba fiyatları çok yükseldi ve alım gücü artmıyor. Yakıt fiyatları da uçtu gitti.
-
Bende golf5 var ışıklarda gaza çok yuklenmeden devir 3000 e gelecek şekilde basıyorum gayet seri eğer sorun buysa golf5 alın...
-
Bende golf5 var ışıklarda gaza çok yuklenmeden devir 3000 e gelecek şekilde basıyorum gayet seri eğer sorun buysa golf5 alın...
Sizin Golf 5 16.Sr mi*
-
abi kalkışı bilmemde top speed de ancak mercedes bmw falan gecebılıo benı :) uzun yolda hıc uzmuyor mesela
-
bızım maraşta bı yokus var araba alacak adamlar once o yokusta arabayı denerler bayağı uzun bir yokus yanı. ben o yolda dızel arabalar bırde buyuk motorlu arabalar harıc kımseyı tanımam :)
-
Motor düz mpi Motorsa 8 valf mk4 mk5 ten daha seri...1.4 tdi ye gelince aracınıZ hayırlı olsun o motorda metre bazında Yda teknik anlamda Sr motordan hıZlı değil fakat torkun etkisiyle daha akıcı bir sürüşü var golften.
-
bende bu gün mavişimi sattım. arabayı alan elemanla helalleştik. arabaya bindi. giderken gözlerim doldu o derece kötü oldum. alışmıştım 3 yıldır ufak tefek sıkıntılarına. sıkıntı da değil aslında 2 defa aks körüğü bilya dağıtması sorunu yaşadım. onuda kamber-kaster ayarı ile halletmiştik. onun dışında maşallah taş gibiydi. 1 parçanın değişmiş olması. km nin 265 bin olması, motorun 1000 km de 1.5 L ye yakın yag yakması, kaputta güneş yanığı başlaması,boyatsam ilerde satamayacak olma korkusu ile ilana koydum geldi aldı gitti elin oğlu. ne alcam ne yapcam bilemiyorum saatlerdir araba bakıyorum hiç tadı yok ilanların.
kazasız belasız günler forum. brudayım golfüm mavişim gitti demeyle muhabbetinizden yoksun kalmıycam ins. :sevgi: :sevgi: :sevgi:
-
Hayırlısı olsun hocam. Sen de zevkine göre bir araba bulursun inşallah.
-
Arkadaşlar aracımı satışa çıkardım ama sabahtan beri telefonda yapışık haldeyim çok mu ucuza satıyorum. 16.750
1999 model yeşil renk 231.000 km. ilanın içeriği de aşağıdaki gibi en sonunda yayından kaldırdım.
Arabamı çok isteyerek 30/04/2011 tarihinde aldım. aldığımda 177.000 km idi.
Arabamda 3 parça boya, 1 parça değişen mevcuttur.
Boyalı parçalar; sol ön kapı, sol arka kapı, sol arka çamurluk (Bel altı boyalıdır, ben aldığımda da vardı)
Değişen parça; sol ön çamurluk aldığımda vardı. (07/07/2011 tarihinde arkadaşımın çarpması yüzünden aynı çamurluk boyanmıştır)
Yürüyeninde ve moturunda herhangi bir sorun yoktur.
Muayenesi 14/08/2016 tarihine kadar geçerlidir.
12/10/2013 tarihinde 4 lastik değişmiştir (GT Radial marka) stepne yenidir.
Bakımları zamanında ve eksiksiz olarak 10.000 km de bir yapılmıştır.
2000 km önce baskı balata değişmiştir.
Araçta yılları yorgunluğu olarak tavan döşemesinde sarkma ve kapı kilitlerinde biraz sıkıntılar vardır ( burada yazıyorum ki geldiğinizde ve baktığınızda fiyat kırmak için bahaneler oluşmasın ve hayal kırıklığına uğramayın)
-
Arkadaşlar aracımı satışa çıkardım ama sabahtan beri telefonda yapışık haldeyim çok mu ucuza satıyorum. 16.750
1999 model yeşil renk 231.000 km. ilanın içeriği de aşağıdaki gibi en sonunda yayından kaldırdım.
Arabamı çok isteyerek 30/04/2011 tarihinde aldım. aldığımda 177.000 km idi.
Arabamda 3 parça boya, 1 parça değişen mevcuttur.
Boyalı parçalar; sol ön kapı, sol arka kapı, sol arka çamurluk (Bel altı boyalıdır, ben aldığımda da vardı)
Değişen parça; sol ön çamurluk aldığımda vardı. (07/07/2011 tarihinde arkadaşımın çarpması yüzünden aynı çamurluk boyanmıştır)
Yürüyeninde ve moturunda herhangi bir sorun yoktur.
Muayenesi 14/08/2016 tarihine kadar geçerlidir.
12/10/2013 tarihinde 4 lastik değişmiştir (GT Radial marka) stepne yenidir.
Bakımları zamanında ve eksiksiz olarak 10.000 km de bir yapılmıştır.
2000 km önce baskı balata değişmiştir.
Araçta yılları yorgunluğu olarak tavan döşemesinde sarkma ve kapı kilitlerinde biraz sıkıntılar vardır ( burada yazıyorum ki geldiğinizde ve baktığınızda fiyat kırmak için bahaneler oluşmasın ve hayal kırıklığına uğramayın)
Piyasa şartlarına göre çok uygun yazmışsın. Tabi piyasadan kastım 2. el ilan siteleri. Hızlı elden çıksın derseniz bu fiyata 1 saat içinde satılır diye düşünüyorum :)
-
Hayırlısı olsun hocam. Sen de zevkine göre bir araba bulursun inşallah.
sağolasın hocam
-
2008 audi a3 beyaz sanrooflu, yada 2010 leon beyaz sanrooflu çevresinde satlık olan varsa bi zahmet :)
-
Piyasa şartlarına göre çok uygun yazmışsın. Tabi piyasadan kastım 2. el ilan siteleri. Hızlı elden çıksın derseniz bu fiyata 1 saat içinde satılır diye düşünüyorum :)
2 saat icinde satildi :) 16700 e devrettik araba aramaya baslica artik yine vw tabiki :)
-
hayırlı olsun.niye o kadar ucuz verdin
-
Hayirlisi boyleymis diyelim
-
Hayırlı olsun :tamamdir
-
Arabanin ederi o normalde tebrik ediyorum bende. Gayet normal vermis normal olmayan digerleri herkesi biraz dusunmeye davet ediyorum bu kadar eski araclari bu kadar sisirmemek lazim. Hersey herkes zamaninda guzel ;)
-
Arkadaslar ben tuccar degilim ben arabamin ederinin farkindayim 3,5 sene once 16500 tl ye aldim 54 bin km yol yaptim.
Aldigimda 12 yasindaydi simdi 15. Zaman geciyor araba eskiyor yipraniyor.
Kendi kendine gaz verme olayi vardi arabamda
Tavan dosemesi sarkmisti
Kapi kilitleri porblemliydi
Arka diskler bitmisti nerdeyse
Cok olmasada arada bir stop etme problemi vardi
Oksijen sensoru bozuktu.
Aldigimdan fazla fiyata sattim zaten
3,5 sene kullanmam ve yaptigim masraflarla birlikte 200 lira kar ettim :)
Hepinize kazasiz belasiz surusler / hayirli alis satislar