Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: mc_exrem - 22 Temmuz 2014, 02:10:10

Başlık: Hız Sabitleyici
Gönderen: mc_exrem - 22 Temmuz 2014, 02:10:10
Saygılar Arkadaşlar,

Aracıma hız sabitleyici taktırmayı düşünüyorum ama olur mu olmaz mı muallaktayım. Aracım 2001 model 8v sr motor yani akl diye geçiyo. Lpgli ve epc ışığının yandığını hiç görmedim. Elektronik gaz sisteminin olup olmadığını nası anlarım? Benim araca olur mu?
Başlık: Ynt: Hız Sabitleyici
Gönderen: emcayi - 22 Temmuz 2014, 09:51:13
malesef sizin araçlara bu sistemin takılması baya maliyetlidir. Sizin aracınızda gaz pedalı tellidir. Basit ve ucuza takılan motorlar gaz pedalı elektronik olan geneli 16v olan motorlardır.
Gönderen: mc_exrem - 22 Temmuz 2014, 12:47:59
bugün servisi aradım servis de AKL motorlara olmadığını söyledi :(
Gönderen: dirgin - 22 Temmuz 2014, 12:53:24
Saygılar Arkadaşlar,

Aracıma hız sabitleyici taktırmayı düşünüyorum ama olur mu olmaz mı muallaktayım. Aracım 2001 model 8v sr motor yani akl diye geçiyo. Lpgli ve epc ışığının yandığını hiç görmedim. Elektronik gaz sisteminin olup olmadığını nası anlarım? Benim araca olur mu?

bcb yada atn motor olması lazım akl ve 8 valf artı epc olmayan araca zor değil imkansız.umudunu kırmak istemezdim ama. :-\
Başlık: Ynt:
Gönderen: s1nanozk - 22 Temmuz 2014, 15:25:01
Çok kafaya takıldıysa elektronik boğaz kelebeği takılıp yapılabilir mi acaba? Ama değer mi ayrı mesele :D
Gönderen: by_tata - 22 Temmuz 2014, 15:44:48
AKL hitler motoru iste saglam ve teknolojiden uzak cok bile teknoloji entegre etmisler bu motora :)
Gönderen: silver_line - 22 Temmuz 2014, 16:16:47
Ankarada bir usta takıyordu ama aklımda değil şimdi. Hem maliyetli çok yüksek oluyor hem hem teferruatlı hemde kullanım açısından BCB motor kadar performans sağlamayabilir.
Gönderen: umut_mk4 - 22 Temmuz 2014, 19:57:06
Eloktrinik gaz pedali ve bogaz kelebegi birde adapdasyon ile hallolur tahminim
Gönderen: barut - 23 Temmuz 2014, 18:43:52
o kadar uğraşı yerine akl satılır bcb alınır 200 liraya iş biter  :saskin:
Gönderen: rene - 24 Temmuz 2014, 12:08:48
bcb yada atn motor olması lazım akl ve 8 valf artı epc olmayan araca zor değil imkansız.umudunu kırmak istemezdim ama. :-\

BFQ motora takılıyor ve 8 valf nasıl imkansız :)

olay motor kodunda yada valfte değil gaz telli olup olmamasına bağlı.
Gönderen: dirgin - 24 Temmuz 2014, 14:11:53
BFQ motora takılıyor ve 8 valf nasıl imkansız :)

olay motor kodunda yada valfte değil gaz telli olup olmamasına bağlı.
ben bfq ye takılmaz demedim ki?
akl ve 8 valf olan sizin motorda epc olmadığını bu yüzden takılamayacağını söyledim.bcb ve atn de benim bildiğim takılan motor kodları olduğu için onları yazdım .
 ;)
Gönderen: htmetin - 24 Temmuz 2014, 18:38:16
Nasıl CC fark etti mi? Ben öyle alıştım ki gaz peladının yerini unutucam yakında.
Başlık: Ynt:
Gönderen: s1nanozk - 24 Temmuz 2014, 20:37:18
Cc uzun yolda cok iyi ;) şehir icindr zorlanıyorum ben ayarlamada :D
Gönderen: adnk_55 - 09 Eylül 2014, 07:03:17
Benim motor 8v ve bfq motor. EPC ışığı yanıyor. Anladığım kadarıyla buna hız sabitleyici takıkıyor
Bilen varsa nasık takıldığjnı paylaşabilirmi bizim yapabileceğimiz bir iş mi

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Gönderen: s1nanozk - 09 Eylül 2014, 15:35:53
aracınız 2003 pasific ve bildiğim kadarıyla gaz kelebeği elektronik,takılabilir yani  :tamamdir elektrik tesisatından ve sigorta panelini iyi bilen birinin yapması daha sağlıklı olacaktır.Ben de taktırırken usta bi şemaya baktı bi sigorta paneline :) ki bir iki yerde ekstradan tesisat çekmek zorunda kaldık. ;)
Gönderen: adnk_55 - 16 Eylül 2014, 15:11:15
aracınız 2003 pasific ve bildiğim kadarıyla gaz kelebeği elektronik,takılabilir yani  :tamamdir elektrik tesisatından ve sigorta panelini iyi bilen birinin yapması daha sağlıklı olacaktır.Ben de taktırırken usta bi şemaya baktı bi sigorta paneline :) ki bir iki yerde ekstradan tesisat çekmek zorunda kaldık. ;)
teşekkür

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Gönderen: metinmb407 - 18 Eylül 2014, 13:36:07
Kendim takıp paylaşmıştım :) Geçtiğimiz hafta iki tane Golf e taktım. Bir tanesi Boşlayndı ama şimdi artık Boşlayn+CC oldu :D Arabada yol bilgisayarı yok CC var :D

http://www.vwtr.net/forum/bora/boragolf-iv-cruise-controlhiz-sabitleyici-montaji-yaptim-t31030.0.html
Gönderen: s1nanozk - 18 Eylül 2014, 21:15:30
benim de ufak çaplı eksiklerim var ama yavaş yavaş pasificomfortline karışımı olacak  :D
Gönderen: dirgin - 18 Eylül 2014, 21:32:55
Metin abi nerdesin sen benim aracada taksak beraber.gel misafirim ol ağırlayayım seni.gelirkenede bilgisayarı getirmeyi unutma.  ;)
Gönderen: metinmb407 - 19 Eylül 2014, 13:08:04
Rize deyim :)
Gönderen: dirgin - 19 Eylül 2014, 17:05:07
offff cok uzakmışsın beaa!
yolun düşerse bu tarafa beklerim haa haberin olsun.ben karşılarım seni.envanterde tüm alet edavat mevcut.sadece programlama yapamıyom.
 :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir
Gönderen: gökhanpolizei - 19 Eylül 2014, 17:23:44
arkadaşlar hazır konu açılmışken:) aranızdan hız sabıtleyıcıyı taktıran varsa eskı sınyal koluna talıbım :D benımkı bozulduda :tamamdir
Gönderen: MurdeR - 19 Eylül 2014, 20:14:07
arkadaşlar hazır konu açılmışken:) aranızdan hız sabıtleyıcıyı taktıran varsa eskı sınyal koluna talıbım :D benımkı bozulduda :tamamdir
bende mevcut eski kol duruyor boşta  :)
Başlık: Ynt: Ynt: Hız Sabitleyici
Gönderen: metinmb407 - 19 Eylül 2014, 21:34:25
offff cok uzakmışsın beaa!
yolun düşerse bu tarafa beklerim haa haberin olsun.ben karşılarım seni.envanterde tüm alet edavat mevcut.sadece programlama yapamıyom.
 :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir

Kısmet ama Ankara da her işini gorevçcek usta var o daha yakın :)
Gönderen: by_tata - 19 Eylül 2014, 22:30:35
Rize ne guzel memleket tam yasanilacak yer ;) Olmeden insallah gezerim oralari da.
Gönderen: dirgin - 19 Eylül 2014, 23:30:53
Hepinizi çok sewiyorum değerli forumdaşlarım.
Ankara da buluşma var keşke imkan olsa da gelsek hem o arada cc de taktırırım metin abiye. ;)
Eski sinyal Kolunuda sana veririm gökhan arada seninkinide değiştirmiş oluruz. :tamamdir
Gönderen: gökhanpolizei - 20 Eylül 2014, 12:37:46
bende mevcut eski kol duruyor boşta  :)
abi elındeki sinyal kolunu satmak ıstersen ben alabılırım.... özel mesaj attım :)
Gönderen: metinmb407 - 20 Eylül 2014, 23:02:03
Rize ne guzel memleket tam yasanilacak yer ;) Olmeden insallah gezerim oralari da.

Tavsiye ederim yeşil ile mavi başka Bi yerde bu kadar güzel değil hele çay toplama zamanı yola savrulan çaylar ve burnuna gelen işlenmemiş çay kokusu :)
Gönderen: metinmb407 - 20 Eylül 2014, 23:03:25
Hepinizi çok sewiyorum değerli forumdaşlarım.
Ankara da buluşma var keşke imkan olsa da gelsek hem o arada cc de taktırırım metin abiye. ;)
Eski sinyal Kolunuda sana veririm gökhan arada seninkinide değiştirmiş oluruz. :tamamdir

İmkan olsa da ben gelsem taksam ;) Ankara da değilim ki abi :)
Gönderen: dirgin - 21 Eylül 2014, 00:42:02
Düşünmen yeter. Allah razı olsun.
Bi gün inşallah görüşürüz.