Evet arkadaÅlar beni hiç üzmez diye düÅünerek aldıÄım polomda büyük bir hüsrana uÄradım araçla ıspartaya gitmem gerekti yol için bütün bakımlarını yaptırdım akü biraz zayıflamıÅtı onu deÄiÅtirdim yaÄı deÄiÅtirirken karterde sorun olduÄunu fark ettiler karter dahil deÄiÅtirdik 240+180 akü parası ödedik neyse helali hoÅ olsun araç yola çıktı ıspartaya sorunsuz gittik lpg ile km de 19-21 kuruÅ arası yaktı fakat birde antalya yapalım dedik ki tam antalyaya giderken araç bir anda inanılmaz bir ses çıkarttı binlerce zincir koptu sanki her yeri duman bastı 110 km hızla giderken ne yapcaÄımızı ÅaÅırdık neyseki durabildik hemen aracı terk ettik vede bulundumuz yerde telefon çekmiyordu her neyse öle böle bir çekici geldi aracı ısparta merkeze götürdük 200 tl çekici parası aldılar vede motorun yatak yaptıÄını öÄrendik aracı istanbula çekiciyle getirsek 1.500 tl istediler bizde mecbur yaptıralım dedik 2 gün önce motor bulundu benim sınavlarım olduÄu için mecburen istanbula otobüsle döndüm cuma günü hazır olur dediler geri gidip alıcam cuma günü kısmetse toplam olarak bana 1900 motor + 400 tl iÅcilik+100 tl motorun kargosu(ankaradan geliyormuÅ)+triger kayıÅıda eskimiÅ deÄiÅtirelim dediler bende olmuÅken hepsi olsun tamamdır dedim toplamda bana 2900 tl fiyat çıktı aracı Åuan satıyorum desem 13-14 bin saÄolsun bayaÄa bir zarara soktu bizi megandan sonra vw iyi olur dedik fakat sonuçta yaÅlı araba neyse cana gelmesin mala gelsin sizinlede paylaÅmak istedim herkeze iyi forumlar :):)
GeçmiÅ olsun... yatak sarmıÅsa motor hepsine totalde 3000 TL. masraf iyi çıkmıŠburada olsa daha fazla istenir di bu kadar iÅe emin ol.
dostum büyük geçmiÅ olsun allah beterinden saklasın :-\ valla bende iyicine bıktım geçen gün semih abiyle baya bi konuÅtuk saÄolsun. :tamamdir ama sonunda benim gibi bir adamı da çileden çıkardı en kısa zamanda satıcam bende ben sorunsuz bir araba istiyorum artık bakalım kısmet
Alıntı yapılan: 34GIH28 - 11 Haziran 2014, 21:18:44
dostum büyük geçmiÅ olsun allah beterinden saklasın :-\ valla bende iyicine bıktım geçen gün semih abiyle baya bi konuÅtuk saÄolsun. :tamamdir ama sonunda benim gibi bir adamı da çileden çıkardı en kısa zamanda satıcam bende ben sorunsuz bir araba istiyorum artık bakalım kısmet
Sportline da ne sorun varki? :-[
geçmiÅ olsun, karter ve yaÄ deÄiÅiminden sonra yatak sarması ilginç, ne marka ve numara yaÄ koydular, filtre de deÄiÅmiÅ miydi, yaÄ kanallarına ya da pompaya tel süzgeci söküldüyse yabancı cisim kaçıp tıkamıŠve bu yüzden sarmıŠolabilir.
karter direkt deÄiÅti mi?
yaÄ pompası karterin içinde diye biliyorum. pompa yaÄlamayı kestiÄi için yatak sarmıŠolabilir. pompaya zarar verilmiÅ diyerek günahlarını da almak istemiyorum ama motoru yapan ustana bir sor, pompa ne durumda diye.
yaÄ falan eksiltmiyor muydu, hiç ara ara yaÄını kontrol ettiniz mi? öncesinde araçta çekiÅ zayıflıÄı, hırıltılı çalıÅma, egsozdan duman atma vesaire var mıydı?
bu arada komple swap mı yapılıyor anlamadım, kapak yapılması gerekmiyor mu araca, blok da mı çatladı da komple motor geliyor?
Alıntı yapılan: speedystop - 11 Haziran 2014, 21:27:09
Ben dinledim adaÅımın sıkıntısı büyük sportline dan soÄumuÅ ben senin aracı örnek verdim benim bildiÄimde sportline sorunsuzdur aee ye göre ama denk gelmiÅ.
geçmiÅ olsun. bende yaÅadım aynı Åeyleri alfa romeo ile. tekirdaÄ da kaldım...
Cok gecmis olsun
Alıntı yapılan: speedystop - 11 Haziran 2014, 21:27:09
aslında çok büyük dertlerim yok açıkcası sıkıntının aslı benim sakınan göze çöp çabuk batar derler ya ondan benim olan Åeylere aÅıra deÄer veririm ve baÅına illa biÅi gelir ;D arabayı aldım maÅallah sıkıntı yok form'a kayıt oldum buradaki sıkıntıları görünce aynıları bende çıkmaya baÅladı bende anlamadım :melek:
Alıntı yapılan: bluerose1 - 12 Haziran 2014, 00:21:28
Ben dinledim adaÅımın sıkıntısı büyük sportline dan soÄumuÅ ben senin aracı örnek verdim benim bildiÄimde sportline sorunsuzdur aee ye göre ama denk gelmiÅ.
abi konuÅtuk seninle zaten benim sıkıntım bir pazar günüm var ondada kendimemi vakit ayırayım arabayamı bilemiyorum hafta içi ustalar 7 de kapatıyor sana anlattıklarım aslında basit çözülcek Åeyler ama vakit yok :-\