Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: hellfire39 - 30 Mayıs 2014, 20:33:51

Başlık: vag com değerlerine bakıp avans ayarı yapma...
Gönderen: hellfire39 - 30 Mayıs 2014, 20:33:51
s.a
Arkadaşlar benim amacım vagcom değerlerine bakıp avans ayarı yapmak
yani vagcomda  emin değilim bolk olçümlerinde sanırım oradaki kodu ne ise seçip çıkan değerlere bakarak avans ayarı yapmak istiyorum distribütöre
ama değerleri ve hangi kodlamayı yapacağımı bilmiyorum...
yardımlarınızı bekliyorum...
Başlık: Ynt: vag com değerlerine bakıp avans ayarı yapma...
Gönderen: speedystop - 30 Mayıs 2014, 21:00:15
s.a
Arkadaşlar benim amacım vagcom değerlerine bakıp avans ayarı yapmak
yani vagcomda  emin değilim bolk olçümlerinde sanırım oradaki kodu ne ise seçip çıkan değerlere bakarak avans ayarı yapmak istiyorum distribütöre
ama değerleri ve hangi kodlamayı yapacağımı bilmiyorum...
yardımlarınızı bekliyorum...

Abi kusura bakma yoğunluktan dönemedim sonrada unutmuşum hakkını helal et sen beni ara müsatim şu anda
Başlık: Ynt:
Gönderen: hellfire39 - 30 Mayıs 2014, 21:26:56
Simdi rahatsiz etmeyeyim sen saat ver yarin o saatte ararim...
Yada olmadi sen tarif et buradan olmazsa yarin goruselim
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: vag com değerlerine bakıp avans ayarı yapma...
Gönderen: hellfire39 - 30 Mayıs 2014, 21:27:57
Abi kusura bakma yoğunluktan dönemedim sonrada unutmuşum hakkını helal et sen beni ara müsatim şu anda
ESTAĞFIRULLAH resulum balik yemegi dgil tutmayi ogrenmek gerek :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: vag com değerlerine bakıp avans ayarı yapma...
Gönderen: west_55 - 30 Mayıs 2014, 22:34:25
ESTAĞFIRULLAH resulum balik yemegi dgil tutmayi ogrenmek gerek :)

Ne yaptiniz abi duzelme var mi?

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Gönderen: hellfire39 - 30 Mayıs 2014, 22:43:33
Ne yaptiniz abi duzelme var mi?

huseyın kardeşim hararet müşürü daha gelmedi takınca sana bıldırıcem yarın yapabılırsek resul kardeşimle avansada bakalım olurmu dıye her halükarda dönücem kardeşim sana birlikte çözücez bu titremeyi :D
Gönderen: speedystop - 30 Mayıs 2014, 22:45:23
huseyın kardeşim hararet müşürü daha gelmedi takınca sana bıldırıcem yarın yapabılırsek resul kardeşimle avansada bakalım olurmu dıye her halükarda dönücem kardeşim sana birlikte çözücez bu titremeyi :D

Yarın 10 gibi arayabilirsin abi.
Gönderen: west_55 - 30 Mayıs 2014, 22:47:25

İnsallah cozersiniz abi. Resul abi zaten yapamazsa, baska yapacak usta bulamazsin. Onerim; hemen 2 lt benzin al ve yak arabayi ;D

Gönderen: hellfire39 - 30 Mayıs 2014, 22:55:28
İnsallah cozersiniz abi. Resul abi zaten yapamazsa, baska yapacak usta bulamazsin. Onerim; hemen 2 lt benzin al ve yak arabayi ;D

son ve kesin çözüm o kardeşim yakmak ne zevk olur dimi
ama benzinede yazık ya uçurumdan aşşağı el sallayacaksın :)
Gönderen: azap5555 - 03 Haziran 2014, 23:35:04
böyle bir niyetim olsa, mke nin günü geçmiş imha edilecek mühimmatlarının tam ortasına koymalı ki geriye bir hatıra kalmasın :)
Gönderen: metinmb407 - 04 Haziran 2014, 09:09:21
Bunu neden yapıyorsunuz? Aracınızda ne tür sıkıntı görüyorsunuz? Asıl önemli konu vag com dan avans ayarı 99-00 model arabada nasıl yapılıyor ya da yapılabiliyor mu?
Gönderen: hellfire39 - 04 Haziran 2014, 16:02:17
Bunu neden yapıyorsunuz? Aracınızda ne tür sıkıntı görüyorsunuz? Asıl önemli konu vag com dan avans ayarı 99-00 model arabada nasıl yapılıyor ya da yapılabiliyor mu?
Motorda sarsintili calisma, stop etme gibi sorunlar icin cok sukur stop etme yok ama motor biraz sarsintili calisiyr.

Gönderen: west_55 - 05 Haziran 2014, 00:33:09

Metin abi ayni sorun bende de var. Sarsinti sorununu nasil asariz bilgin var mi? Arabaya hiz sabitleyici takmis adamsin, bu basit soruna bi el uzatsan diyoruz ;D

Gönderen: metinmb407 - 05 Haziran 2014, 08:45:12
O kadar anlamam Hüseyin :AD

Bahadır bey bu avans ayarını vag com dan nasıl yapacağınızı cevaplamadınız yalnız.
Gönderen: hellfire39 - 05 Haziran 2014, 10:49:26
O kadar anlamam Hüseyin :AD

Bahadır bey bu avans ayarını vag com dan nasıl yapacağınızı cevaplamadınız yalnız.
Metin hocam vagcomdaki degerlere bakip distiributore el ile ayar yapiliyor. Resul kardesim le yapmaya calistik ben degerleri felan anlamam resul vagcoma bakarak distrbörü asagı cevır yukarı cevır dıye avans yapmaya calistik yaptikta ama titremede bir degisiklik olmadi...

Gönderen: metinmb407 - 05 Haziran 2014, 11:39:49
İnşallah olur ben vag com dan olacağını sanmıyorum. Yalnız oluyorsa da dikkat edin ateşleme zamanları karışmasın.
Gönderen: hellfire39 - 05 Haziran 2014, 12:56:09
İnşallah olur ben vag com dan olacağını sanmıyorum. Yalnız oluyorsa da dikkat edin ateşleme zamanları karışmasın.
Himmm...
Peki atesleme zamani karisirsa ne olur?

Başlık: Ynt:
Gönderen: metinmb407 - 05 Haziran 2014, 14:57:32
2 ve 3 nolu pistonda aynı anda yakıt pusturtulup biri sıkışmadan ateşleme yapılmaya çalışılırsa veya yakıt olmadan ateşleme olursa. Sıkıştırma oranı karışırsa vs. Bence bilmediğiniz şeyleri kurcalamayın.
Gönderen: koug - 05 Haziran 2014, 16:36:47
Vag-Com daki hangi değerlere bakarak avans ayarı yaptınız? Golf'lerde yapıldığını okudum ancak pololarda bu değeri bulamamıştım. Anlatabilirseniz sevinirim..
Gönderen: hellfire39 - 05 Haziran 2014, 16:41:04
Vag-Com daki hangi değerlere bakarak avans ayarı yaptınız? Golf'lerde yapıldığını okudum ancak pololarda bu değeri bulamamıştım. Anlatabilirseniz sevinirim..
bu konuyu speedystop resul kardeşim biliyor onunla yapmıştık ona sorsay daha iyi olur benim fikrim yok...
Gönderen: speedystop - 05 Haziran 2014, 17:27:37
Ateşleme ms lerine bakılır, en düşük olduğu yerde motor sarsıntısıda dinlenerek yol testi yapılarak sonuçlanır.
Gönderen: speedystop - 05 Haziran 2014, 17:28:25
Bizim araçlarda piston başı avans ayarı yok hocam o yüzden pistonlardaki değişme tamamiyle olur.
Gönderen: west_55 - 05 Haziran 2014, 21:26:02
Ateşleme ms lerine bakılır, en düşük olduğu yerde motor sarsıntısıda dinlenerek yol testi yapılarak sonuçlanır.

Doktor yeni buji kablosu alip gelicem yanina. Bana da bir antibiyotik yazarsin artik ;D

Gönderen: bluerose1 - 05 Haziran 2014, 22:44:02
doktor bıçak parası serbest olmuş.
Gönderen: koug - 06 Haziran 2014, 08:33:27

Bu yöntemle yapmıştım ancak pek başarılı olmadı(oldu ama beni pek tatmin etmedi). Aslında avans ayarının fabrikasyon yöntemi en sağlıklısı ancak Krank'ın karşılıklı aynı hizada olması v.s. gerekiyor. Ben lambda değerlerine bakarak daha başarılı olmuştum(Ne alaka anlamadım ama yakılan gaz değerinden yola çıktım). Golflerde vag içerisinde belli değerler gözüküyor ve ona göre avans ayarı yapıyorlar. Keşke bizde de olsa  :'(
Gönderen: speedystop - 06 Haziran 2014, 09:06:00
Doktor yeni buji kablosu alip gelicem yanina. Bana da bir antibiyotik yazarsin artik ;D

Buyrun doktor bey sizi birazdan alıcak  ;D