Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: y1l2c3n4 - 23 Nisan 2014, 22:34:10

Başlık: BCB bora ma bakım yaptırdım
Gönderen: y1l2c3n4 - 23 Nisan 2014, 22:34:10
Sevgili forumdaşlar hem google da arandığı takdirde bulunması  hem de sizlere yardımcı olması amacıyla bu konuyu açtım.Bugün Kırıkkale ilinde 138.000 km de ki 1.6 16V BCB motor kodlu manuel borama  ağır bakım yaptırdım.
Triger seti Ruville marka                                      200 TL
Vantilatör kayışına 2 gergi bilyası                         80 TL
Castrol Magnatec 10-40 yağ 4 lt                         60 TL
Hava Filtresi                                                        15 TL
Lpg Filtresi Atiker                                                10 TL
Sağ çamurluk iç davlumbazı                                 25 TL
2 adet halojen h4 osram far                               20 TL
Park ampul,stop ampulleri                                  10 TL
Lpg ayarı                                                             bedelsiz
Araç hata kaydı sorgulama(kontrol için)              bedelsiz
180 TL işçilik ile toplamda                                    600 TL ye bakım yaptırdım :D :D :D :D :D :D :D
 ve daha sonra küheylana iç,dış,motor yıkama yaptırdım  :saygılar :saygılar :saygılar

NOT: fiyatların bazıları bana özel fakat genel bir kanı oluşturması amacıyla yazdım inşallah yardımcı olabilmişimdir hayırlı paylaşımlar  ::) ::) ::)
Başlık: Ynt: BCB bora ma bakım yaptırdım
Gönderen: edincol - 23 Nisan 2014, 23:26:10
Yağ filtresi değişmedi mi ?
Gönderen: y1l2c3n4 - 24 Nisan 2014, 07:44:59
Filtre 6ay önce değişmişti, gerek  görmedi usta
Başlık: Ynt: Ynt: BCB bora ma bakım yaptırdım
Gönderen: Prokizya - 24 Nisan 2014, 08:20:10
E filtre icinde eski yag kalacak o da yeni koydugunuz yaga karisacak. Filtreyi degistirmeye gerek duymayan usta komple yagi neden degistirdi ki ?

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: BCB bora ma bakım yaptırdım
Gönderen: west_55 - 24 Nisan 2014, 08:27:13
Filtre 6ay önce değişmişti, gerek  görmedi usta

Usta yag filtresi ustanin uygun gormesine gore degil, her yag degisiminde filtrede degismeli

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Gönderen: Frequency - 24 Nisan 2014, 09:01:44
6 ayda filtre kirlenmiyormuymuş? büyük hata...Hemen değiştirin bence...zaten içindeki eski yağ da yenisine karışmış, berbat etmiştir...bu ustaları enseden kör testereyle keseceksin, başka bişey demiyorum...
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 09:51:59
Magnatec 10W-40 gibi çok düşük kalite bir yağ kullanılması da kötü olmuş, verdiğiniz paraya da yazık. Castrol EDGE 5W-40 80 liraya internette satılıyor.
Gönderen: rene - 24 Nisan 2014, 10:24:27
Magnatec 10W-40 gibi çok düşük kalite bir yağ kullanılması da kötü olmuş, verdiğiniz paraya da yazık. Castrol EDGE 5W-40 80 liraya internette satılıyor.

Emre kardeşim yazılarını okuya okuya bende 10-40 ı bıraktım 0-40 new life aldım evet daha pahalı ama aracın çalışması değişti ilk çalıştırmadaki vibrasyon bitti şuan çok memnunum.değiştirttiğim usta 30 bin kullan bunu sadece eksilirse tamamla dedi ama 30 binde çok uzun geldi bana sen ne dersin ?
Gönderen: dirgin - 24 Nisan 2014, 12:53:31
5/30 yada 5/40 makul bizim araçlara.ayrıca filtre değişseydi 10-15 tl lik bişey daha iyi olurdu.işçilik 180 tl de çok geldi bana fiyat olarak.devidaim sağlammıymış değişmedi?
Gönderen: y1l2c3n4 - 24 Nisan 2014, 12:54:26

Kardeş bir dahakine denerim önerin için sağol.  Ayrıca araç 6 aydır yatıyordu,  önceki bakımda zaten 6 ay önce yapılmıştı,  ben ne olur ne olmaz diye triger ile beraber yağ da değiştirdim
Gönderen: dirgin - 24 Nisan 2014, 13:18:46
Kardeş bir dahakine denerim önerin için sağol.  Ayrıca araç 6 aydır yatıyordu,  önceki bakımda zaten 6 ay önce yapılmıştı,  ben ne olur ne olmaz diye triger ile beraber yağ da değiştirdim
iyi yapmışsın 50 liraya 100 liraya değmez.işini garantiye alman güzel
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 14:46:53
Emre kardeşim yazılarını okuya okuya bende 10-40 ı bıraktım 0-40 new life aldım evet daha pahalı ama aracın çalışması değişti ilk çalıştırmadaki vibrasyon bitti şuan çok memnunum.değiştirttiğim usta 30 bin kullan bunu sadece eksilirse tamamla dedi ama 30 binde çok uzun geldi bana sen ne dersin ?

İyi yapmışsın kardeşim, bunları duymak benim için çok sevindirici oluyor. Ne yazık ki ustan yağ kilometresi olarak yanlış bilgi vermiş. Bu yağların değişim aralığı, üretici farklı şekilde belirtmediği takdirde, 12 ay veya 15bin kilometredir.

Bundan sonra ki yağ değişiminde Mobil 1 ESP 0W-40'a geçmeni tavsiye ederim. New Life'ın gelişmiş versiyonudur.
Eğer arabanda yağ eksiltme yoksa ESP 5W-30'a da geçebilirsin, VW motorlarında kullanılabilecek en iyi yağ budur.
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 14:51:50
5/30 yada 5/40 makul bizim araçlara.ayrıca filtre değişseydi 10-15 tl lik bişey daha iyi olurdu.işçilik 180 tl de çok geldi bana fiyat olarak.devidaim sağlammıymış değişmedi?

Aman hocam 5W-30 ya da 5W-40 uygundur demeyelim çünkü yağ seçimi yaparken sadece yağın viskozitesine göre seçilmez.

İlk olarak, aracınız için doğru yağ seçimi, üreticinin istediği şartname ve viskozite sınıfını aynı anda karşılayan ürünü bulmanız ile olur. Üreticinin tanımladığı şartnameler, motorun tasarım felsefesi ve üreticinin motordan beklentileri (güvenilirlik seviyesi ve tasarımın hurdaya gidene kadar göstermesi gereken faydalı ömür) ve hukuki düzenlemelere (emisyon hadleri ve vergi) bağlı olarak, motor yağından istenen asgari performansı tanımlar.

Ancak ürünün şartnameyi karşılıyor olması, o performansın tüm kullanım boyunca görüleceği anlamına gelmez. Çünkü yağ kullanıldıkça katık paketi (çeşitli parçalarda karşılaştığı yüksek ısı ve yüksek basıncın sonucu olarak) yavaş yavaş çökelmeye başlar, yani bazyağdan ayrılır. Halbuki katık paketinin amacı seçilen baz yağın zayıf yönlerini güçlendirmektir. Katık çökelmesi ilerleyen kilometrelerde bu zayıflıkların görülmeye başlanmasına neden olur. Kullanıcılar olarak bizler ise kullandığımız motor yağından, 15-20 bin km aynı performansı bekleriz. Bunu sağlamanın yolu ise zayıflıkları son derece az olan yüksek kaliteli baz yağların seçildiği ürünleri kullanmaktır. Görece eski teknoloji araçlarda da, en yeni teknolojileri taşıyan, zorlanmaların daha yüksek olduğu, dolayısı ile motor yağı performansının önemli olduğu araçlara göre tasarlanmış kaliteli ve performansı sürekli olan motor yağlarının kullanılması, motorların aşınmaya karşı korunması açısından çok faydalıdır. Bu yeni teknoloji motor yağları, yüksek kaliteli baz yağ seçimleri nedeni ile daha az katığa ihtiyaç duyarlar.
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 15:01:09
Örneğin yukarıda arkadaşımıza New Life yerine ESP serisine geçmesini tavsiye ettim çünkü yeni emisyon hadlerine bağlı olarak geliştirilen bu yağların yanma sonucu daha az kül bırakması ve DPF veya 3 way catalyt gibi egzoz gazı yakan sistemleri tıkamamasıdır. Yağın daha az kül oluşturmasını sağlamak için ise yüksek kaliteli baz yağlar kullanılımakta ve zayıf yönleri az olan baz yağlar kullanıldığı için de yağ daha az katığa ihtiyaç duyuyorlar. Bu yağlar low SAPS olarak adlandırılıyor, yani düşük sülfat külü, fosfor-sülfür.

Sözün özü, low SAPS ürünler formulasyonları daha istikrarlı olduğu için motorun aşınmaya karşı korumasında (daha uzun süre kullanılsalar dahi) öne çıkarlar. Bu nedenle, DPF veya katalitik könvertör gibi donanımlar araçta olmasa dahi, Low SAPS formulasyona sahip motor yağlarının kullanımını tavsiye ederim. Ayrıca şartnameler açısından bakarsak, hemen tüm low SAPS ürünler üreticilerin Low SAPS şartnamelerinin yanı sıra mid SAPS şartnamelerini de karşılarlar.
Gönderen: dirgin - 24 Nisan 2014, 15:07:17
tşkler yorumun için güzel paylaşım.bizimde bilmediğimiz yada doğru bildiğimizi sandığımız yanlışlar olabilir. ;)
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 15:09:33
Bir de şöyle kıyaslama yapayım, aşağıdaki resimde 10W-40 yarı sentetiklerin üretildiği zamanın teknolojisini gösteren bir bilgisayar var.
(http://www.smashinglists.com/wp-content/uploads/2010/07/macintoshii-600x457.jpg)

Bir de yeni teknoloji yağlların üretildiği zamanın teknolojisine bakın.
(http://cdn.macrumors.com/article-new/2013/06/2013_mac_pro.jpg)
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 15:11:41
tşkler yorumun için güzel paylaşım.bizimde bilmediğimiz yada doğru bildiğimizi sandığımız yanlışlar olabilir. ;)

Aynen hocam, forumlar zaten bunun için var. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Gönderen: Ali07 - 24 Nisan 2014, 15:38:33
Yağ konusunda tereddütlerim var, 99 Golf 4üm var lpg li 190.000de ve 1000-1500 km'de 250 gr yağ yakıyor. hep 10-40 magnetec kullanıldı, tam sentetik yağa geçmek istiyorum lakin 10-40 tam sentetik yok, ya 5-30 ya da 0-40 a geçmem lazım, bunlar daha ince yağ ve antalyada yaşadığım için araç daha fazla yağ yakmaz mı?
Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 16:10:56
Motor yağlarının viskozitesini gösteren değerler SAE(Society of Otomotive Engineering) tarafından belirlenen skalaya göre kodlandırılıyor.

xW ile başlayan değer soğuk çalıştırma, 40 derece sıcaklıktaki viskozitesini gösterir. Bu değer ne kadar düşük olursa ilk çalıştırmada motorun yağlaması o kadar hızlı olur. Bildiğiniz gibi araç park halindeyken bütün yağ kartere toplanıyor. Aracı uzun beklemeden sonra ilk çalıştırma esnasında, motor yağının karterden yağ pompasıyla pistonlara ulaştırılana kadar geçen sürede motor yağsız çalışır(çok kısa bir süre). Geçen bu süre boyunca motor bir önceki yağlama sonucunda kalmış olan yağ filmi ile korunur. Şimdi ilk değeri ne kadar düşük olursa bu yağsız çalışma süresi o kadar azalacaktır çünkü yağ daha akışkan olduğu için yağ pompası tam basınca daha çabuk şekilde ulaşacaktır. Aynı zamanda yağ çalışma sıcaklığına(100 derece) ulaşana kadar motor daha kalın bir yağa karşı çalışır ve yakıt tüketimi artar. Peki yağ kalınlığı soğuk değeri ile sıcak değeri ile ne kadar viskozite farkı var? Diyebilirsiniz, ortalama 6 kat fark vardır, yani yağ soğukken 6 kat daha kalındır. Bu arada motor aşınmalarının %70-80'i bu yağsız çalışma esnasında geçen sürede olur. Aynı zamanda kaliteli bir tam sentetik yağ kullanımı, yağ filmininde koruyucu yağ filminin de kaliteli olması demektir.

Yağ numaralarındaki ikinci değer de yağın sıcakken ki viskozitesini gösterir. Bu değerin belirlenmesi motorun tolerans değerlerine göre belirlenir veya motor aşınma seviyesine göre. Bu değerinde düşük olması yakıt tüketimi için daha iyidir çünkü motor daha az yağ kuvvetine karşı rahat çalışır, bu yüzden VW araçlar için 30 değerinden başlamak güncel standartlarda doğru olandır. Eğer motor aşınma fazlaysa, yani yağ eksiltme miktarı bin kilometrede 1-1,5 litre düzeyine geldiyse bir üst viskozite olan 40 değerine geçmek doğru olur, yani xW-40 olan bir yağ.

Gönderen: edincol - 24 Nisan 2014, 16:33:33
Yağ konusunda tereddütlerim var, 99 Golf 4üm var lpg li 190.000de ve 1000-1500 km'de 250 gr yağ yakıyor. hep 10-40 magnetec kullanıldı, tam sentetik yağa geçmek istiyorum lakin 10-40 tam sentetik yok, ya 5-30 ya da 0-40 a geçmem lazım, bunlar daha ince yağ ve antalyada yaşadığım için araç daha fazla yağ yakmaz mı?
xW-40(0W-40, 5W-40, 10W-40) olan bütün yağların sıcakken kalınlığı aynıdır.

■Tüm içten yanmalı motorlar aşağıdaki nedenlerden dolayı doğal olarak bir miktar yağ eksiltirler:
–Yağın yüksek ısıya maruz kaldığında buharlaşması,
–Silindir yüzeylerinde bulunan ince yağ filmi tabakasının yanması,
■Bir motorun yukarıdaki doğal nedenlerden dolayı ne kadar yağ tüketeceği, o motorun üreticisi tarafından belirtilmektedir ve bu değer ekipmanın kullanıcı el kitabında gösterilmektedir.

Tam sentetik yağların kalitesi daha yüksek olduğu için yağ eksiltme miktarı daha düşük seviyededir.
Gönderen: dirgin - 24 Nisan 2014, 16:45:55

■Tüm içten yanmalı motorlar aşağıdaki nedenlerden dolayı doğal olarak bir miktar yağ eksiltirler:
■Bir motorun yukarıdaki doğal nedenlerden dolayı ne kadar yağ tüketeceği, o motorun üreticisi tarafından belirtilmektedir ve bu değer ekipmanın kullanıcı el kitabında gösterilmektedir.

Tam sentetik yağların kalitesi daha yüksek olduğu için yağ eksiltme miktarı daha düşük seviyededir.
harikasın emre
benden tam not aldın
 :tamamdir :tamamdir :tamamdir
Gönderen: Bushido - 24 Nisan 2014, 17:02:30
gerçekten emre bu işin uzmanı galiba viskozite falan gecen seneki hidrolik-pnömatik dersinden beri duymamıştım :D

yapılan değişimlere göre 600tl kimseyi üzecek bir rakam değil.bu konuyu bende düşünüyodum bilgilendirici olmuş. :tamamdir
Gönderen: y1l2c3n4 - 24 Nisan 2014, 22:00:44
Paylaşım budur işte :tamamdir, adı lazım olmayan nice forumda çok kötü konuşmalara şahit olmuştum lakin bizim forum maşallah  :melek: :melek: konunun böyle doyurucu olması beni çok sevindirdi.
Gönderen: edincol - 25 Nisan 2014, 01:16:55
Rica ederim. Yağ değişiminden sonra ki yorumlarınızı da bekliyorum.
Gönderen: Frequency - 25 Nisan 2014, 12:33:52
Bu topic te paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, şimdiye kadar yağ konusunda bilmeden, sezilerimle yaptıklarım doğruymuş, tescillemiş oldunuz...
Gönderen: edincol - 25 Nisan 2014, 16:37:38
Bu topic te paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, şimdiye kadar yağ konusunda bilmeden, sezilerimle yaptıklarım doğruymuş, tescillemiş oldunuz...

Sezilerinizle nasıl bir yağ seçmiştiniz ?
Gönderen: Bushido - 25 Nisan 2014, 17:59:43
ben yine kafa karışıklığından doğan bir problemimi size danışma istiyorum 16v bcb bora motorları için çok olumsuz yorum var yok ilerde parcası bulunmaz bakımı pahalı(bu en fazla 100-200tl fark eder sorun değil) yani kısacası bu motora sahip bir araç edinirsem ilerde sorun yaşarmıyım bilmek istiyorum

aklıma bide şu geldi bcb motoruna uyumlu parcalar hala farklı motorlarda kullanılıyomu acaba en uç örnekler pistonlar gibi o zman hiç bir sorun yaşanmaz.

Saygılar
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: BCB bora ma bakım yaptırdım
Gönderen: rene - 25 Nisan 2014, 18:35:40
ben yine kafa karışıklığından doğan bir problemimi size danışma istiyorum 16v bcb bora motorları için çok olumsuz yorum var yok ilerde parcası bulunmaz bakımı pahalı(bu en fazla 100-200tl fark eder sorun değil) yani kısacası bu motora sahip bir araç edinirsem ilerde sorun yaşarmıyım bilmek istiyorum

aklıma bide şu geldi bcb motoruna uyumlu parcalar hala farklı motorlarda kullanılıyomu acaba en uç örnekler pistonlar gibi o zman hiç bir sorun yaşanmaz.

Saygılar

Kardeşim hicbir sorun yasamazsin 16 valf 8 valften ziyade diri ve temiz bir araba bul önemli olan o.bu motora sahip bora, golf, toledo, leon vs bi dünya sattı bugün arayan mk1 in civatasina kadar buluyor sende 40 yil kullanmayi dusunmuyosan al gitsin.

Tapatalk
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: Ynt: BCB bora ma bakım yaptırdım
Gönderen: rene - 25 Nisan 2014, 18:36:14
Kardeşim hicbir sorun yasamazsin 16 valf 8 valften ziyade diri ve temiz bir araba bul önemli olan o.bu 16v motora sahip bora, golf, toledo, leon vs bi dünya sattı bugün arayan mk1 in civatasina kadar buluyor sende 40 yil kullanmayi dusunmuyosan al gitsin.

Tapatalk

Tapatalk
Gönderen: Bushido - 25 Nisan 2014, 18:47:54
şu an gündemimde bi highline var canıma tak etti artık pazartesi kredi çekicem mecbur kalırsam alıcam o aracı

cevap için teşekkür ederim içime su serpildi :)
Gönderen: Mikoko - 11 Mayıs 2014, 14:18:56
peki arkadaşlar otomatik sanzıman yagının ne olması hususunda bilgisi olan var mı ??
Gönderen: edincol - 11 Mayıs 2014, 15:34:28
peki arkadaşlar otomatik sanzıman yagının ne olması hususunda bilgisi olan var mı ??

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

Bu adresten aracın marka ve model bilgilerini girerek kendin de öğrenebilirsin.
Gönderen: Mikoko - 15 Mayıs 2014, 16:36:54
oto. sanzıman yagı yok  sadece motor yagı var o da 5-30

maltepe erel de bir servis yetkilisine sordum değişmez dedi ee dedim sanzıman bozulunca mı gelecez dedim sacma bir durum yani
Gönderen: okaykay_1 - 15 Mayıs 2014, 18:42:31

kardesim ben aracı alalı 6 ay olucak daha hiç bakım yaptırmadım bagajda 5ltlk shel marka 15*40 yag var muhtemeleden arabada bu yagdan var benm ve arac için zararlı veya yararlı bir durum mu
Gönderen: edincol - 15 Mayıs 2014, 20:35:44
kardesim ben aracı alalı 6 ay olucak daha hiç bakım yaptırmadım bagajda 5ltlk shel marka 15*40 yag var muhtemeleden arabada bu yagdan var benm ve arac için zararlı veya yararlı bir durum mu

15W-40 mı  :o

Hocam Shell'in 15W-40 motor yağı ağır vasıta yağıdır. Hangi akla hizmet koymuşlar bilmiyorum. Bir an önce değişim yapsan iyi olur.

Mobil 1 ESP 0w-40, Castrol EDGE 5W-40 veya Motul 8100 X-clean 5W-40 yağlar aracın için uygundur.

İstersen önceki gönderilere ve bu linkteki paylaşımlara bir gözat, genel bir bilgi edinmek için.
http://www.vwtr.net/forum/polo-6n/ynt-bor-katikisi-ve-yag-t7725.0.html;msg459329#msg459329
Gönderen: y1l2c3n4 - 15 Mayıs 2014, 21:38:07
O halde ben bir sonraki yağda mobil esp 0 40 a direk geçeyimmi yoksa kademeli mi yapayım?
Gönderen: Mikoko - 15 Mayıs 2014, 21:41:45
Bu gun sanziman yağını degistirdim
Gönderen: Mikoko - 15 Mayıs 2014, 21:45:24
Arkadaslar Boralar icin çok önemli olan diferansiyel yağını da eklediler çünkü
Hic kalmamış sarmamasi şans olmus dediler

Şiddetle sanziman yağınızı ve diferansiyel yağınıza baktirin

Fotograflar çektim Anadolu yakasında Bostanci sanayide nihat ustaya gittim bir tanıdığım vasıtasıyla
Gönderen: Mikoko - 15 Mayıs 2014, 22:02:29
filtre bu
Gönderen: rene - 16 Mayıs 2014, 12:50:13
Arkadaslar Boralar icin çok önemli olan diferansiyel yağını da eklediler çünkü
Hic kalmamış sarmamasi şans olmus dediler

Şiddetle sanziman yağınızı ve diferansiyel yağınıza baktirin

Fotograflar çektim Anadolu yakasında Bostanci sanayide nihat ustaya gittim bir tanıdığım vasıtasıyla

diferansiyel yağına nerden bakabiliriz ?
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:21:06
kaputu kaldır on cam ile motor arasında uzun lokma anahtar takarak sokulen bir cubuk var onu sokup bakmanız lazım usta yaptıgı için ben ancak tarif edebiliyorum cubuk ve diğer fotolar için link atıyorum şimdi
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:24:03
(http://hizliresim.com/lYOZpg)
bu cubuk diferansiyel den sokulen ve yagın kontrol edilip ilave edilmesi için yerinden sokulen parca

içinde yag olsaydı diişlinin oldugu yere kadar yag olmalıymış ustanın soylediği

ve motorla ön cam arasından uzun lokma ile cıkarıp aldı bu cubugu
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:26:01
-60 derecede bile akıskan bir yag oldugunu soyledi usta

toplamda 270 tl hem sanzıman yagı hemde diferansiyel yagını değiştirdi
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:26:26
(http://i.hizliresim.com/ZN93va.jpg)
sanzıman yagı bosaltıldı kapak sokuldu temizlendi kapak comtası temizlendi
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:27:14
cıkan yag
ve filtre yenilendi
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:27:40
(http://i.hizliresim.com/djOvzX.jpg)
filtre kirlenmiş haliyle
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:28:07
(http://i.hizliresim.com/NVZn6X.jpg)

sanzımanın alttan goruntusu
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:28:42
(http://i.hizliresim.com/27J6mA.jpg)
yeni filitre
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:29:06
(http://i.hizliresim.com/7m6amY.jpg)

son olarak diferansiyel yagının eklenmesi için yerinden sokulen cubuk
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:30:17
(http://i.hizliresim.com/7m6amN.jpg)
bu işlemi yapan servis
Gönderen: Mikoko - 16 Mayıs 2014, 14:31:03
(http://i.hizliresim.com/XWPMW3.jpg)
Gönderen: edincol - 17 Mayıs 2014, 00:47:18
Konulan yağın ne olduğunu biliyor musunuz ?
Gönderen: Mikoko - 17 Mayıs 2014, 10:37:30
Sanzimandan çıkan yağa bakarak koyuyorlar yenisini
Iki renk yağ varmış sariysa sarı yeşil se yeşil yağ dolduruyorlar ustanin dediği bu
Gönderen: Mikoko - 17 Mayıs 2014, 10:39:33
Diferansiyel yağı da belli bir marka kutusunu göremedim ama  kırmızı bir yağdı
Özel bir yağ -60 derecede bile akışkanlığını koruyormuş
Gönderen: y1l2c3n4 - 22 Mayıs 2014, 12:12:39
Aslında Bora sına bakım yaptıran her arkadaş bu başlık altında paylaşım yapsa  çok faydalı olur, bakıma gitmeden ne kadar harcanır, işçilik nedir, parça fiyatlarını karşılaştırma imkânı bulur. Bu konu sabitlenebilir bence.  :tamamdir
Gönderen: Mikoko - 12 Haziran 2014, 17:02:20
[img(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/6eZHm.jpg)][/img]

bfq bora ağır bakım parçaları

devirdaim seti
triger seti
motor kulagı
yağ
yağ filitre
antifiriz
Gönderen: Mikoko - 12 Haziran 2014, 17:03:20
hepsi 520 tl.
bostancı oto sanayi üç-el den aldım.
Gönderen: dirgin - 12 Haziran 2014, 17:10:02
hepsi 520 tl.
bostancı oto sanayi üç-el den aldım.

iyi olmuş hayırlı olsun
Gönderen: edincol - 12 Haziran 2014, 17:28:52
Keşke kaliteli bir yağ alsaydınız, o kadar anlattım ama. Motorunuza yazık.
Gönderen: dirgin - 12 Haziran 2014, 17:51:49
bende torsiyon takozlarını değiştirdim.triger sıkıntılı gibi gelmişti bana onu kontrol ettik şükür sıkıntı yokmuş.

(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/Df8Av.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/TUy9O.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/WMQow.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/dX02V.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/FM89k.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/H3lrj.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/Dn6m2.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/Lm65o.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/XcyiC.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/50nJ3.jpg)
Gönderen: dirgin - 12 Haziran 2014, 17:55:35
eski takızlar eskimiş yırtılmış lastiği çürümüş ses yapıyordu ses yapıp ben yanacağıma param yansın dedim değiştirdim.
20tl takozun tanesi 40 tl verdim çiftine.
50 de 40 tl tornacıya verecez dedi tamirci.120-130 da 100 lirada bana veriver dedi.
140 lira dedi bende 10 tl daha kastım 130 verdim toplam.
bana 170 liraya mal oldu arka dingildeki torsiyon takozları. en azından ses gelmiyor.şükür.
 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Gönderen: y1l2c3n4 - 15 Haziran 2014, 02:20:00
güle güle binin arada benim arabadan da kasislerden geçince ses geliyor ama viraj denge çubuğunun plastiği olduğunu biliyorum   ::)
Gönderen: Mikoko - 15 Haziran 2014, 22:18:31
Keşke kaliteli bir yağ alsaydınız, o kadar anlattım ama. Motorunuza yazık.

Bora icin Orijinali neyse onu ver dedim, Castrol ya da mobil vermediler.  hatta
Yağı alırken biri geldi araba ne bora mi dedi evet dedim 4,5 litre yerine 5 tl lik al az gelmesin
Diye uyardı sagolsun, ayrıyetten niye mobil ya da Castrol almıyorsun demedi
Gönderen: edincol - 17 Haziran 2014, 11:22:46
Bora icin Orijinali neyse onu ver dedim, Castrol ya da mobil vermediler.  hatta
Yağı alırken biri geldi araba ne bora mi dedi evet dedim 4,5 litre yerine 5 tl lik al az gelmesin
Diye uyardı sagolsun, ayrıyetten niye mobil ya da Castrol almıyorsun demedi

VAG fabrika dolum ve yetkili serviste Castrol marka yağ kullanıyor.
Gönderen: Mikoko - 02 Temmuz 2014, 22:59:41
VAG fabrika dolum ve yetkili serviste Castrol marka yağ kullanıyor.
dün vw tech bostancıya gittim mobil 10/40 ya da motul 10/40 motor yağı koymamı tavsiye etti
Gönderen: edincol - 02 Temmuz 2014, 23:14:01
dün vw tech bostancıya gittim mobil 10/40 ya da motul 10/40 motor yağı koymamı tavsiye etti

Oraya yine gittiğinde bana VW 502.00 şartnamesini sağlayan ve low saps değerli bir yağ verin de. Anlayabilirlerse doğru yağı almış olursun.

Aşağıdaki yağlardan birini kullanabilirsin ama sakın yarı-sentetik, 10W-40 yağlardan kullanma.

Mobil 1 ESP 0W-40
Castrol EDGE 5W-40
Shell Helix Ultra 5W-40
Motul X-Clean 5W-40
Gönderen: Mikoko - 03 Temmuz 2014, 00:18:16
emre bey ayna L konumunda kapı aynaları ikisi bir hareket ediyor acaba ben yeni mi farkettim bu durumu
Gönderen: edincol - 03 Temmuz 2014, 01:22:12
Siz yeni farketmişsiniz. Önce sol tarafı sonra sağ tarafı ayarlayın.
Gönderen: Mikoko - 04 Temmuz 2014, 10:32:44
Teşekkürederim Emre bey
Gönderen: edincol - 04 Temmuz 2014, 12:38:52
Rica ederim.