ArkadaÅlar herkese iyi günler bugün arabama biraz bakım yaptım bu arada hava filitresine giren hava giriÅ borusunun ortasındaki sıcak ve soÄuk havayı ayran parçanın içindeki kapaÄın çalıÅmadıÄını gördüm size bu parçayı kısaca anlatayım motor soÄukken bu parça manifoltdan gelen sıcak havayı çabuk ısınması için motora veriyor motor ısınıncada manifotdan gelen tarafı kapatıp diÄer boÅtaki tarafı açıp soÄuk hava giriÅi saÄlıyor bu haraketi içindeki civanın itme gücüyle yapıyor..ve bu parça bence hem araba için özelliklede yaz aylarında çok önemli çünkü çalıÅmaz ve motora sürekli sıcak hava verirse motorda çekiÅi ve yakıt olayını etkiliyor çünkü sıcak havada soÄuk havaya göre oksijen miktarı az oluyor buda yakıttaki yanmayı etkiliyor birde motora gereksiz yere ısı veriyor ben çalıÅıp çalıÅmadıÄını söküp saç kurutma makinasıyla denedim benimkinde soÄuk taraf kapalıydı nekadar ısıtısam ısıtayım sıcak tarafı kapatıp soÄuk tarafı açmıyor.. bu parçanın resimlerinide paylaÅıyorum acaba bu parçadaki sadece civalı parça deÄiÅiyormu yoksa komple mi deÄiÅiyor bilgisi olan arakadaÅlardan da yardımını bekliyorum.. umarım faydalı olmuÅumdur(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/KE0bg.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/EncG.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/i9n81.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/2CJMR.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/8Ttag.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/fgZev.jpg)
...
Benimki de çalıÅmıyordu eminim çoÄu kiÅininkide çalıÅmıyordur. Ben onu komple iptal ettim içinden çıkardım.kıÅın flexi hortumu manifold ısı kalkanına baÄlıyorum zaten oardan sıcak havayı alıyor sol taraftanda soÄuk hava.yazında hortumu direk ön tarafa alıyorum hem oradan soÄuk hava alıyor hemde sol taraftan yine çamurluktan alıyor.Bence uÄraÅma benim gibi yapabilirsin.
bu parça çok soÄuk iklimler için yapılmıŠolmalı, ama ömrünü doldurmuÅ demek ki, bence bizim ülkemizde gerek de yok, öylesine duruyor arabada iÅte, sökmeye de gerek yok dursun varsın, ben de bir test ederim zaman bulunca, çalıÅmazsa da güle güle derim :)
Yenisi tabiki var:
Parça Numarası Tanım Fiyat
6N0129608G PANELVAN REGÃLATÃR 267,26 TL + KDV
Buda çıkması ne kadar çalıÅır bilmem
http://www.ebay.de/itm/23-VW-Lupo-6X-6E-1-4-16V-Reglerkasten-Luftansaugrohr-6N0129608G-/131120190938?pt=DE_Autoteile&hash=item1e875f55da
Ama o yayı o civa nasıl itecek anlamıyorum ben elimle itemiyorum ???
Abi o fiyata acik hava filtresi takilir. Ne pahali parcaymis bu meret
GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bence o parça üzerindeki civalı bölüm çok rahat sökülüyor o parça belki bulunabilir ve diÄer plastik gövdeyi de atmaya gerek kalmaz...
Alıntı yapılan: bluerose1 - 08 Nisan 2014, 21:21:47
Benimki de çalıÅmıyordu eminim çoÄu kiÅininkide çalıÅmıyordur. Ben onu komple iptal ettim içinden çıkardım.kıÅın flexi hortumu manifold ısı kalkanına baÄlıyorum zaten oardan sıcak havayı alıyor sol taraftanda soÄuk hava.yazında hortumu direk ön tarafa alıyorum hem oradan soÄuk hava alıyor hemde sol taraftan yine çamurluktan alıyor.Bence uÄraÅma benim gibi yapabilirsin.
Semih bey sizce benim yaptıÄım saç kurutma makinası ile deneme doÄrmu yoksa bu parça daha fazla sıcaklıkta mı çalÅıyor birde o parçanın iptalini nasıl yaptınız...
Alıntı yapılan: bozgun - 08 Nisan 2014, 22:39:41
Semih bey sizce benim yaptıÄım saç kurutma makinası ile deneme doÄrmu yoksa bu parça daha fazla sıcaklıkta mı çalÅıyor birde o parçanın iptalini nasıl yaptınız...
Abicim çok basit bu sensörün hava akıÅı ile çalıÅması gerekiyor dimi.EÄer benim kuvvetim bunu saÄa sola döndürmeye anca yetiyorsa oradan geçen havanın akıÅı benim kas gücümden daha mı kuvvetli.Tabikide deÄil o zaman parçanın çalıÅmadıÄı gün gibi ortada.Ben o parçayı ikiye ayırdım sonra içinden sensörü çektim çıkardım panel kapaÄını da yayını da çıkardım kalan plastik parçalarını da pense ile tam dibinden kırdım Åu an o twin portun içi boÅ saÄa ve sola olmak üzere iki yola ayrılıyor sıcak soÄuk olayını da kıÅa-yaza göre dediÄim gibi ben ayarlıyorum.Elimde bir tane de yedek var linkteki parçadan komple onu da denedim ben o da çalıÅmıyor her ihtimale karÅı tutuyorum depoda.müsait bir zamanda fotosunu da çeker eklerim daha açıklayıcı olur.çok kafanıza takılacak bir parça deÄil abi kıÅın hortumu manifold ısı kalkanına baÄlayın zaten gereken sıcak havayı oradan alacak eÄer içini iptal ederseniz gereken soÄuk havayı da diÄer borudan(çamurluÄa giden) alır.böylece sensör çalıÅtı çalıÅmadı derdiniz olmaz.O kadar parayı ben o parçaya ölsem vermem.custom twin port cai üzerine birde catch oil tank alırım. ;D
Yarın ilk iÅim o parçanın iptali teÅekkürler... ;)
daha öncedende bu konu hk. çok konuÅmuÅtuk eski arkadaÅlar hatırlar? bendeki o parça aktif çalıÅtıÄı halde iptal ettim ayrıca semihin dediÄi gibi el ile bile zor itiliyor ancak sıcak hava gelen bakır parça ısınınca içerideki klepeyi nasıl açıyor bir görün hayran kalırsınız! iptal etmeme gelirsek dikkatli bakarsanız parça zaten dar birde ieçrisni soÄuk ve sıcak bölüm olarak 2 ye ayırmıÅlar ee bize gereken performans için zaten soÄuk hava! hal böyle olunca soÄuk hava sadece yarım olan küçücük kendi bölümünden gemek zorunda kalıyor komple sökeyim içini deseniz bile, bence filtre hortumunun çapına bakarak parça hava akıÅı için dar! ben o parçayı eve kaldırdım araya hortuma tam uycak Åekilde ısı geçirmez flex dirsek taktım cuk oturdu araç nefes alıyor resmen zaten yaz geldi 1 aya kalmaz açık hava filtremide tekrar takarım ;) (akÅam müsait olursam resim eklerim.)
biraz geç oldu ama sözümüzü tutalım dedik iÅte resim.
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/8mwF7.jpg)
Alıntı yapılan: KAAN60 - 09 Nisan 2014, 10:03:42
daha öncedende bu konu hk. çok konuÅmuÅtuk eski arkadaÅlar hatırlar? bendeki o parça aktif çalıÅtıÄı halde iptal ettim ayrıca semihin dediÄi gibi el ile bile zor itiliyor ancak sıcak hava gelen bakır parça ısınınca içerideki klepeyi nasıl açıyor bir görün hayran kalırsınız! iptal etmeme gelirsek dikkatli bakarsanız parça zaten dar birde ieçrisni soÄuk ve sıcak bölüm olarak 2 ye ayırmıÅlar ee bize gereken performans için zaten soÄuk hava! hal böyle olunca soÄuk hava sadece yarım olan küçücük kendi bölümünden gemek zorunda kalıyor komple sökeyim içini deseniz bile, bence filtre hortumunun çapına bakarak parça hava akıÅı için dar! ben o parçayı eve kaldırdım araya hortuma tam uycak Åekilde ısı geçirmez flex dirsek taktım cuk oturdu araç nefes alıyor resmen zaten yaz geldi 1 aya kalmaz açık hava filtremide tekrar takarım ;) (akÅam müsait olursam resim eklerim.)
Aynen budur... kıÅa girerkenden sıcak için flexi boruyu baÄlarsın motor ısınmama sorunu da olmaz.Åunu da belirteyim benim için çok farketmiyor çünkü bizim memleket kıÅın soÄuk olmuyor yazında çok yakıcı sıcak olmuyor o yüzden ortalama biÅeyler yapınca hem kıŠhem de yaz idare ediyor.
Bugün o iÅi hallettim artık bizim arabada rahat nefes alacak ;D
Hadi hayırlısı...
semihede , kaanada katiliyorum bendede bozuktu bende durek iptal ettim , bize lazim olan bence soguk oksijeni bol hava yaz , kis ben hatta on sag sis yanindan hortum cektim havayi ordan aliyorum ayrica sizde fark etmissinizdir araba lpg de daha cabuk isiniyor yanma isisi fazla oldugundan onun icin hic gerek yok bence o parcaya
6N 99 AEE 1.6
Alıntı yapılan: azap5555 - 08 Nisan 2014, 21:37:55
bu parça çok soÄuk iklimler için yapılmıŠolmalı, ama ömrünü doldurmuÅ demek ki, bence bizim ülkemizde gerek de yok, öylesine duruyor arabada iÅte, sökmeye de gerek yok dursun varsın, ben de bir test ederim zaman bulunca, çalıÅmazsa da güle güle derim :)
Bu yaptıÄım bakımda sizin baÅka bir konuda bahsettiÄiniz manifolt basınç sensörünüde söküp temizledim arabadaki silkeleme 100/80 azaldı bilgi için teÅekkürler...
saÄolun, belki de manifold basınç sensörü zamanla ve çevresel etkilerle ömrünü dolduran bir parçadır, sorun tekrarlarsa artarsa ona kanaat getireceÄim, arabanın ilk sahibi olmadıÄım için bu sorun kaç km de ne kadar yılda çıkıyor bilemiyorum, aracının ilk sahibi olan arkadaÅlar hangi sorunların hangi km de kaç yıl sonra çıktıklarını yazarlarsa çok faydalı olur :)