Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: bluerose1 - 15 Mart 2014, 20:06:26

Başlık: Yeni Arızam hoşgeldin.
Gönderen: bluerose1 - 15 Mart 2014, 20:06:26
Merhaba arkadaşlar...
Yeni bir arıza ile karşınızdayım.Ben yapmaya yavrum bozulmaya bıkmadı bakalım hangimiz pes edeceğiz.Bildiğiniz üzere stop etme ve çalışmama arızası üzerine aracın birçok sistemini parçasını yeniledim orjinale çevirdim ama sorunum düzelmedi.Şimdi son parçaları tamamlıyorum ve nasip olursa haftasonu Gebze ye Resül ün yanına gideceğim.Gelelim yeni sorunumuza daha bu sıkıntıyı çözmeden birde akünün şarj boşalması başladı.Akşam bıraktım sabah tık yok ses yok göstergeler sıfır akü boş çalışmıyor.takviye yaptık ertesi sabah yine aynı.Neyse aldık gittik elektrikçiye test ettik gösterge kadranım kaçırıyor.bir tane usta bulup yaptıramamış elektrikçi.Aldım kadranı Ersan Hocamıza yolladım Balıkesire.Sağolsun büyük çabalardan sonra bana müjdeyi verdi yapıvermiş.En kısa zamanda yollayacak ve bağlayacağım.sonuçları sizlerle paylaşırım.
  Bu arada bir de ışıklandırma paketi yaptı bende sizlerle paylaşayım dedim.Şimdi sorum şu; kadranın lcd ekranları beyaz mı olsun yoksa onlarda komple kırmızı mı kalsın.işte fotolar.
Beyaz lcd:
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/KhTEq.jpg)
Kırmızı lcd:
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/MF7pS.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/d6QrV.jpg)
Başlık: Ynt: Yeni Arızam hoşgeldin.
Gönderen: edincol - 15 Mart 2014, 20:14:15
Hepsi mavi olsa, güzel olmaz mı ?
Gönderen: gkhan35 - 15 Mart 2014, 20:31:37
bence kırmızı abi cünkü gördüğüm karıyla hızda 0 ve 200 km hız devirde de 0 beyaz oluyor galiba fotolardan gözüktüğü kadarıyla bence hepsi kırmızı olsun
Gönderen: mk_ank - 15 Mart 2014, 20:54:53
Geçmiş olsun öncelikle. Seçimim kırmızı :)
Gönderen: bluerose1 - 15 Mart 2014, 21:16:54
Hepsi mavi olsa, güzel olmaz mı ?
Mavi olamaz Emre çünkü araç kırmızı iç dizayn kırmızı-metalik gri ön göğüs teyp dahil tüm ışıklandırmalarda kırmızı..belki ilerde sıkılırsam komple mavi-kırmızı yaparım.
bence kırmızı abi cünkü gördüğüm karıyla hızda 0 ve 200 km hız devirde de 0 beyaz oluyor galiba fotolardan gözüktüğü kadarıyla bence hepsi kırmızı olsun
Doğru araya maskeleme yapılmıyor zor iş o yüzden beyazlar iki yana yansıyor ama içim kaldı çünkü beyaz lcd lerde yazılar daha tatlı duruyor ama kusuru var işte.
Geçmiş olsun öncelikle. Seçimim kırmızı :)
Teşekkür ederim Allah başka dert vermesi çözeriz inş.
Başlık: Ynt:
Gönderen: genc26 - 15 Mart 2014, 21:25:21
Cok gecmis olsun kirmiz cok guzel olmus
Gönderen: edincol - 15 Mart 2014, 22:03:15
O zaman, maskeleme yapılamadığı için, komple kırmızı güzel olur.
Gönderen: bluerose1 - 15 Mart 2014, 22:14:25
Cok gecmis olsun kirmiz cok guzel olmus
Teşekkürler...
Gönderen: bluerose1 - 15 Mart 2014, 22:15:51
Kaan,Kerem,Alper,Hüseyin de bi yorum yapsın aksi olmazsa kırmızıya devam. :)
Gönderen: alper19 - 15 Mart 2014, 22:45:17
kırmızı iyi abi oteki  turlu beyaz yanan yerlerin etrafını bişeyle kapatman lazım
komple beyaz denedinmi abi ?
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: Yeni Arızam hoşgeldin.
Gönderen: west_55 - 15 Mart 2014, 23:46:32
Kaan,Kerem,Alper,Hüseyin de bi yorum yapsın aksi olmazsa kırmızıya devam. :)

Abi bugun yogundum foruma giremedim. Oncelikle gecmis olsun, sonra yeni gostergelerin hayirli olsun. Ayrica Ersan hocamin ellerine saglik. Yine bir saheser cikarmis.

Bence 5 fazla olsun, ama kirmizi olsun ;D

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Gönderen: bluerose1 - 15 Mart 2014, 23:47:18
kırmızı iyi abi oteki  turlu beyaz yanan yerlerin etrafını bişeyle kapatman lazım
komple beyaz denedinmi abi ?
hayır komple beyaz olmasın dedim bazı yurtdışı sitelerde yapanları gördüm çok göze batıyor.plasma indiglow olmadığından canalıcı durmuyor zaten hangi renk olursa olsun.ya orjinal olacak ya plasma ya da böyle  komple kırmızı olacak bu durumda.Ben Ersan hocaya son bir msj atayım bittiyse paketlesin.
Gönderen: 06kzn39 - 15 Mart 2014, 23:47:38
kirmizi guzel
Gönderen: bluerose1 - 15 Mart 2014, 23:48:41
Abi bugun yogundum foruma giremedim. Oncelikle gecmis olsun, sonra yeni gostergelerin hayirli olsun. Ayrica Ersan hocamin ellerine saglik. Yine bir saheser cikarmis.

Bence 5 fazla olsun, ama kirmizi olsun ;D

Sağol Hüseyinim.Ersan hoca bu işin piri.  :)
Gönderen: kerem0537 - 16 Mart 2014, 09:54:24
ben olsam beyaz yapardım. ama açıklamayı yapmışsın sen. dersin ki olmamışmı, benimkinden çok güzel :D
Gönderen: bluerose1 - 16 Mart 2014, 15:04:13
ben olsam beyaz yapardım. ama açıklamayı yapmışsın sen. dersin ki olmamışmı, benimkinden çok güzel :D
BEnim niyetim zaten lcd beyaz olmasıydı ama öyle bir yapmışlarki hoca açıkladı ne yaparsam yapayım o beyaz yanlara yansıma yapacak ve hoş durmayacak.E o adam yapamadıysa ben hiç yapamam.bir süre sonra gözüme gözüme batar soğurum.o da komple kırmızı daha iyi durur dedi.Bende bi sizlerinde fikrini alayım dedim.Bu arada işlem bitmiş.yarın nasipse kargoya verecek.
Gönderen: mmtcn - 16 Mart 2014, 15:19:09
abi öncelikle geçmiş olsun. ben yazıların beyaz kadranların kırmızı olması taraftarıyım lcd de beyaz olsa hoş olur ama engellenemiyorsa kaçaklar yapıcak bişey yok yinede 10 numara olmuş güle güle kullan :)
Gönderen: kerem0537 - 16 Mart 2014, 19:12:06
BEnim niyetim zaten lcd beyaz olmasıydı ama öyle bir yapmışlarki hoca açıkladı ne yaparsam yapayım o beyaz yanlara yansıma yapacak ve hoş durmayacak.E o adam yapamadıysa ben hiç yapamam.bir süre sonra gözüme gözüme batar soğurum.o da komple kırmızı daha iyi durur dedi.Bende bi sizlerinde fikrini alayım dedim.Bu arada işlem bitmiş.yarın nasipse kargoya verecek.

beyaz yapmıyorsan illaki vardır bi sebebi. canlı canlı bakarız o zaman. bi gelsinde :D

akü işini naptın, hallettinmi ?
Gönderen: bluerose1 - 16 Mart 2014, 20:23:12
beyaz yapmıyorsan illaki vardır bi sebebi. canlı canlı bakarız o zaman. bi gelsinde :D

akü işini naptın, hallettinmi ?
Dedimya kadranda kaçak varmış sökülü şu an.sigortasına taktım bir gün bekledim sabah bastım marş aldı.Demekki kablo tesisatında sigorta panelinde,kadran swich soketinde ya da başka yerde kaçak yok.Sadece göstergede var.onuda hoca halletti.gelsin bakalım takıp deneyeceğim yine akü boşalacakmı.
Gönderen: ERSAN - 16 Mart 2014, 21:52:31
kırmızı olarak, hazır ve yarın kargolanacak. Güle Güle kullan,
Gönderen: bluerose1 - 16 Mart 2014, 22:03:56
kırmızı olarak, hazır ve yarın kargolanacak. Güle Güle kullan,
Ellerin aklın dert görmesin Ersan hocam...
Gönderen: kerem0537 - 16 Mart 2014, 22:25:43
Dedimya kadranda kaçak varmış sökülü şu an.sigortasına taktım bir gün bekledim sabah bastım marş aldı.Demekki kablo tesisatında sigorta panelinde,kadran swich soketinde ya da başka yerde kaçak yok.Sadece göstergede var.onuda hoca halletti.gelsin bakalım takıp deneyeceğim yine akü boşalacakmı.

hadi hayırlısı...
Gönderen: speedystop - 16 Mart 2014, 22:43:48
Abi hadi geçmiş olsun neyi varmış göstergenin? Bence beyaz olsun.
Gönderen: bluerose1 - 16 Mart 2014, 23:05:36
Abi hadi geçmiş olsun neyi varmış göstergenin? Bence beyaz olsun.
Sağolasın. Valla o kadar detayını bilmiyorum elektronik rakamlar bilgiler verdi ama  pek bilmem ben.
Beyaz mı dedin? :'( :'(  naptın şimdi komple kırmızı oldu paketlendi yarın yolcu.
Gönderen: speedystop - 16 Mart 2014, 23:08:47
Sağolasın. Valla o kadar detayını bilmiyorum elektronik rakamlar bilgiler verdi ama  pek bilmem ben.
Beyaz mı dedin? :'( :'(  naptın şimdi komple kırmızı oldu paketlendi yarın yolcu.

O zaman kırmızı olsun abi  ;D Hayırlı uğurlu olsun bence senin stop sorununda bunu takınca düzelecek  :melek:
Gönderen: necmettinarabaci - 17 Mart 2014, 00:09:02
Kırmızıya bayildim. Hatta klima aydinlatmalari falan da kirmizi olsa  cok yakisikli olur bence. Sakaryada bu kirmizi olayini yaptirabilirmiyim acaba yoksa ersan hocaya mi gondermem lazim :) hem km sifirlama tusu da bir suredir calismiyor. Sokturmusken onu da aradan cikartirim..

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gönderen: kerem0537 - 17 Mart 2014, 00:17:02
Kırmızıya bayildim. Hatta klima aydinlatmalari falan da kirmizi olsa  cok yakisikli olur bence. Sakaryada bu kirmizi olayini yaptirabilirmiyim acaba yoksa ersan hocaya mi gondermem lazim :) hem km sifirlama tusu da bir suredir calismiyor. Sokturmusken onu da aradan cikartirim..

evet klima aydınlatmaları da kırmızı :)
Gönderen: bluerose1 - 17 Mart 2014, 17:45:31
O zaman kırmızı olsun abi  ;D Hayırlı uğurlu olsun bence senin stop sorununda bunu takınca düzelecek  :melek:
Allah mı söyletti be kardeşim inş.duan kabul olur.bende ömür boyu sana dua ederim. :)
evet klima aydınlatmaları da kırmızı :)
Aynen benim iç aydınlatmaların hepsi kırmızı-beyaz.sadece kaloriferin soğuk kısmı mavi birde çakmak aydınlatması.
Gönderen: speedystop - 17 Mart 2014, 18:13:47
Allah mı söyletti be kardeşim inş.duan kabul olur.bende ömür boyu sana dua ederim. :)Aynen benim iç aydınlatmaların hepsi kırmızı-beyaz.sadece kaloriferin soğuk kısmı mavi birde çakmak aydınlatması.

Abi son durum nedir?
Gönderen: aquantis007 - 17 Mart 2014, 18:51:08
Kirmizi basarili bence

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gönderen: bluerose1 - 17 Mart 2014, 20:49:38
Abi son durum nedir?
Son durum beklemedeyiz.kadran bugün yola çıktı nasipse elime ulaşır haftasonu eve döndüğümde hemen takıp deneyeceğim.
Gönderen: ERSAN - 17 Mart 2014, 21:08:07
Bu da videosu,

https://www.youtube.com/watch?v=NxZEUVBaJyg&list=UUVqUjghVv_SkeCZYvcASA6w
Gönderen: bluerose1 - 17 Mart 2014, 21:17:30
Bu da videosu,

https://www.youtube.com/watch?v=NxZEUVBaJyg&list=UUVqUjghVv_SkeCZYvcASA6w
Adam yapmış arkadaş kendimi audi gibi hissetim bi an. yalnız video da gözüme birşey takıldı hocam.sağdaki lcd yazıları soluk mu,kmh ışıklarıda soluk gibi soldakine nazaran ışık yansıması mı öyle gösteriyor tam çözemedim. ???
Gönderen: bluerose1 - 17 Mart 2014, 21:19:23
Hocam şu led küp projesi nedir çok enteresan geldi gözüme.prototip mi yoksa yapım aşamasında bir yeni ürün mü?
Gönderen: ERSAN - 17 Mart 2014, 21:36:02
kendi tasarımım,
şuanda yeni animasyonlar ve yazı da yazıyor, ama videosunu cekemedim.
Başlık: Ynt: Ynt: Yeni Arızam hoşgeldin.
Gönderen: west_55 - 17 Mart 2014, 22:02:55
Eline saglik Ersan hocam. Yine yapacagini yapmissin

Semih abi gule gule kullan abi gercekten harika gorunuyor

Gönderen: ERSAN - 17 Mart 2014, 22:11:22
tesekkur ederim :tamamdir
Gönderen: necmettinarabaci - 17 Mart 2014, 22:12:23
Bir de su sinyaller ne renk oldu onu göremedik?

Gönderen: ERSAN - 17 Mart 2014, 22:18:47
sinyaller beyaz
Gönderen: bluerose1 - 17 Mart 2014, 23:40:48
Aslında lcd ler beyaz sinyaller beyaz geri kalanı kırmızı olacaktı ama lcdlerin ışık yayma sorunu projeyi bozdu olsun komple kırmızı sinyaller beyazda güzel duracak eminim.

Semih abi gule gule kullan abi gercekten harika gorunuyor

sağolasın Hüseyin.
sinyaller beyaz
Hocam soruyu görmediniz sanırım.
Gönderen: KAAN60 - 18 Mart 2014, 00:31:50
semih şimdi yeni gördüm konuyu kusura bakma geç kaldım sanırım benim fikrimde kesinlikle beyaz kadranlar kırmızı olması idi. tam anlayamadım hızlı okudum ama sanırım beyaz olmuyormuş, hayırlısı olsun aracın kırmızı oda çok yakışacağına eminim gece biraz led rengini kısarsın gözlerin yorulmasın! ersan beyi tebrik ederim bu arada. çokcada geçmiş olsun diliyorum umarım başka sorun olmaz rahat edersin kardeşim.
Gönderen: bluerose1 - 18 Mart 2014, 01:11:23
semih şimdi yeni gördüm konuyu kusura bakma geç kaldım sanırım benim fikrimde kesinlikle beyaz kadranlar kırmızı olması idi. tam anlayamadım hızlı okudum ama sanırım beyaz olmuyormuş, hayırlısı olsun aracın kırmızı oda çok yakışacağına eminim gece biraz led rengini kısarsın gözlerin yorulmasın! ersan beyi tebrik ederim bu arada. çokcada geçmiş olsun diliyorum umarım başka sorun olmaz rahat edersin kardeşim.
herşey için teşekkür ederim.Allah hepimize kaza bela arıza vermesin inş.
Gönderen: bluerose1 - 21 Mart 2014, 22:32:01
Arkadaşlar nihayet eve geldim hemen sıcak sıcak göstergeyi taktım öyle tatlı olmuşki kırmızı bir an audi içinde sandım kendimi.Ersan hocanın emeklerine sağlık öyle güzel ayarlamışki ışık dirençlerini amperlerini.Yalnız foto çekemedim ama yarın sanayide işim bitince akşamdan foto çekmek isterim hemen eklerim.
 İyiki lcd leri beyaz yapmamışım çünkü çok göz alıyormuş kırmızı olması en mantıklısı olmuş.çünkü sinyaller beyaz sinyal verdiğimde biraz göz alıyor ama kırmızı beyaz tatlı oldu.darısı hepinizin başına.yarın elektriçiye tekrardan gidip ölçtüreceğim kaçak varmı baktıracağım.sabah inşallah bir sıkıntı olmadan çalışırda pazar günü artık diğer işler için Resül kardeşimin yanına giderim gebzeye.
Gönderen: kerem0537 - 22 Mart 2014, 10:50:51
Arkadaşlar nihayet eve geldim hemen sıcak sıcak göstergeyi taktım öyle tatlı olmuşki kırmızı bir an audi içinde sandım kendimi.Ersan hocanın emeklerine sağlık öyle güzel ayarlamışki ışık dirençlerini amperlerini.Yalnız foto çekemedim ama yarın sanayide işim bitince akşamdan foto çekmek isterim hemen eklerim.
 İyiki lcd leri beyaz yapmamışım çünkü çok göz alıyormuş kırmızı olması en mantıklısı olmuş.çünkü sinyaller beyaz sinyal verdiğimde biraz göz alıyor ama kırmızı beyaz tatlı oldu.darısı hepinizin başına.yarın elektriçiye tekrardan gidip ölçtüreceğim kaçak varmı baktıracağım.sabah inşallah bir sıkıntı olmadan çalışırda pazar günü artık diğer işler için Resül kardeşimin yanına giderim gebzeye.

hayırlı olsun...
Gönderen: west_55 - 22 Mart 2014, 11:07:40
Gule gule kullan abi

Başlık: Yeni Arızam hoşgeldin.
Gönderen: 35EZ349 - 22 Mart 2014, 11:48:35
gule gule kullan ben gosterge icindeki yesil aydinlatma ledlerini kapatip gosterge etrafina kirmizi serit ledle yapmistim birde isik icine haps olsun diye bant cekmistim etrafina maliyet 10 TL :) ama bu iscilik kadar olamaz tabiki
buda benimkisi :)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/23/u3age4y4.jpg)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/23/bugy6a9e.jpg)

6N 99 AEE 1.6
Gönderen: ERSAN - 22 Mart 2014, 20:23:31
güle güle kullan
Gönderen: speedystop - 22 Mart 2014, 20:29:41

Hadi hayırlı olsun abi bak bütün randevularımı iptal ettim yarın seni bekliyorum.  ;)
Gönderen: bluerose1 - 22 Mart 2014, 20:34:55
Öncelikle Ersan hocama sonra diğer arkadaşlarımın hepsine tek tek teşekkür ederim.Bu akşam Kerem sağolsun izmite kadar götürdü beni dönüşte kadranın resimlerini ilk gören ve çeken oldu çok beğendi.Belki bu konu altına paylaşır resimleri ben çekme fırsatı bulamadım çünkü.
Başlık: Ynt: Ynt: Ynt: Yeni Arızam hoşgeldin.
Gönderen: west_55 - 22 Mart 2014, 21:13:21
Öncelikle Ersan hocama sonra diğer arkadaşlarımın hepsine tek tek teşekkür ederim.Bu akşam Kerem sağolsun izmite kadar götürdü beni dönüşte kadranın resimlerini ilk gören ve çeken oldu çok beğendi.Belki bu konu altına paylaşır resimleri ben çekme fırsatı bulamadım çünkü.

Semih abi nasil cekemezsin fotolari bekleyenleri hic mi dusunmedin;)

Sende yaslilik belirtisi basladi abi :P

Kerem abi foruma lütfen ;D

Gönderen: bluerose1 - 22 Mart 2014, 21:19:08
Semih abi nasil cekemezsin fotolari bekleyenleri hic mi dusunmedin;)

Sende yaslilik belirtisi basladi abi :P

Kerem abi foruma lütfen ;D

Akşam karanlığında çekmedim çünkü makinam yoktu Kerem ltfnu ile çekti umarım düzgün çıkmıştır.Yarın belki Resulün yanında çekebiliriz.Özürlerimi iletiyorum sizlere... :-[
Gönderen: bluerose1 - 22 Mart 2014, 21:19:46
gule gule kullan ben gosterge icindeki yesil aydinlatma ledlerini kapatip gosterge etrafina kirmizi serit ledle yapmistim birde isik icine haps olsun diye bant cekmistim etrafina maliyet 10 TL :) ama bu iscilik kadar olamaz tabiki
buda benimkisi :)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/23/u3age4y4.jpg)
(http://img.tapatalk.com/d/14/03/23/bugy6a9e.jpg)

6N 99 AEE 1.6
Güven benimki de buna yakın işte sen sağlamasını yap.seninkiler de hoş olmuş emeğine sağlık.
Gönderen: kerem0537 - 23 Mart 2014, 01:23:09
Bunlarda Semih Arkadaşımızın Göstergeleri. Canlı canlı gördüm harika olmuş. Güle Güle Kullan...

(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/e0t6H.jpg)

(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/dESi7.jpg)

(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/yWaNI.jpg)
Gönderen: bluerose1 - 23 Mart 2014, 02:09:16
eyvallah Kerem... kim bilir seninkileri de bir gün renklendiririz. ;)
Gönderen: west_55 - 23 Mart 2014, 09:12:52
Ooo fena olmus. Ersan hocamin elleri dert gormesin. Gule gule kullan Semih abi. Hersey gonlunce olsun. Ve asil kahraman Kerem abi, sana ayrica tesekkurler ;D

Gönderen: kerem0537 - 23 Mart 2014, 09:53:46
eyvallah Kerem... kim bilir seninkileri de bir gün renklendiririz. ;)

hoşuma gitti valla. inşallah bi ara olabilir :)
Gönderen: kerem0537 - 23 Mart 2014, 09:54:06
Ooo fena olmus. Ersan hocamin elleri dert gormesin. Gule gule kullan Semih abi. Hersey gonlunce olsun. Ve asil kahraman Kerem abi, sana ayrica tesekkurler ;D

eyvallah ;)  :tamamdir
Gönderen: KAAN60 - 03 Nisan 2014, 14:24:59
harika olmuş güle güle kullan kardeşim.
Gönderen: bluerose1 - 03 Nisan 2014, 18:13:29
En iyisi sizlerin olsun dostlarım. :tamamdir