Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: Bushido - 10 Mart 2014, 21:00:41

Başlık: bana bir örnek gösterirmisiniz
Gönderen: Bushido - 10 Mart 2014, 21:00:41
yakın zmanda araç alma ihtimalimiz var ve ben bora taraftarıyım bana sitelerden bu iyidir temzdir diye örnek gösterirseniz çok mutlü olurum. :sevgi:
Başlık: Ynt: bana bir örnek gösterirmisiniz
Gönderen: TEYOLOGY - 10 Mart 2014, 21:11:26
aracın temizliği fotoğraftan anlaşılmaz ki. ancak aracın geçmişini bilen kişi bildiğini anlatabilir. senin bütçene uyan kafana yatan ilanları buraya atarsan bilen tanıyan veya fikri olan arkadaşlar yazarlar bildiklerini.
Gönderen: Bushido - 10 Mart 2014, 22:41:22
peki o zman şunuda sorayım ben benzinli olsun istiyorum ama lpg siz nadir görüyorum boranın lpg konusunda bi sıkıntısı varmı
Gönderen: Bushido - 10 Mart 2014, 22:43:15
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-kazasiz-boyasiz-156857099/detay

km si bu yaşta bi arac için uygun bence fikriniz?
Gönderen: TEYOLOGY - 10 Mart 2014, 22:53:12
lpgsiz benzinli cidden zor. ama bu km civarlarında nadiren çıkıyor. onlarında fiyatı verdiğin linkteki gibi yüksek sayılabilir.
Gönderen: Bushido - 10 Mart 2014, 22:58:56
lpgsiz benzinli cidden zor. ama bu km civarlarında nadiren çıkıyor. onlarında fiyatı verdiğin linkteki gibi yüksek sayılabilir.

lpg ye çok meraklı degilim orjinal kullanmayı tercih ederim ama mecbur kalırsam diye merak ediyorum lpg bana göre başlıca bi sorun ama bora da kullananlar memnunmu oda kalitesine göre degişir tabi bu böyle uzar ama ben genel bi yorum arıyorum
Gönderen: edincol - 10 Mart 2014, 23:13:15
Hocam LPG'yi sorun olarak düşünmeyin. En büyük sorun araçlarda kalitesiz parça kullanımıdır. Özellikle LPG uygulamalarında daha fazla sorun yaşanmasının sebebi LPG ile kullanımda motor daha da zorlandığı için kullanılan kalitesiz parçalar daha çabuk aşınıyor ve sorunlar oluşuyor. Özellikle yağ ve buji seçimi LPG kullanımında çok önemli. Arabanın sahibiyle servis geçmişi konusunda bilgi almaya çalışmalısınız.

Bence ilk yapılması gereken kontrol kompresyon testi, ikinci olarak da şanzıman testi. Bunlardan sonra bilgisayarla da kontrol yapılıp, yol testi yaparsanız genel anlamda iyi bir araba olduğu anlaşılır. Zaten ondan sonra boya badana konularına bakılır. Yani ilandan araba beğenmek çok da iyi değil.
Gönderen: TEYOLOGY - 10 Mart 2014, 23:23:24
lpg ye çok meraklı degilim orjinal kullanmayı tercih ederim ama mecbur kalırsam diye merak ediyorum lpg bana göre başlıca bi sorun ama bora da kullananlar memnunmu oda kalitesine göre degişir tabi bu böyle uzar ama ben genel bi yorum arıyorum

bora ve golf için 1.6 motor olarak ülkemizde satışa sunulmuş 4 farklı motor var. bu 4 motorun lpg ile uyumuna genel olarak baktığımızda 8 sübapların lpg ile genel uyumunun daha iyi olduğu söylenebilir. 16V uyumsuz demiyorum sadece lpg kiti konusunda daha seçici. bir de işin içine 2002 ve sonrası üretimde çift lambda sensörü olduğu da eklenince lpg ile birlikte arıza lambası yanabiliyor.

fakat en genel haliyle şunu diyeceğim. motor ne olursa olsun tam uyumlu lpg kitleri mevcut.

aracı beğenirken kaput değişmiş mi boyası orijinal mi diye sormak yerine Emrenin dediği gibi motor şanzıman ve diğer yürür aksama öncelikli bakılmalı. büyük kazası olmadıktan sonra, taklası olmadıktan sonra şasilerde direklerde amortisör kulelerinde işlem olmadıktan sonra boya orijinal olsa ne olur olmasa ne olur.
Gönderen: ALPER. - 10 Mart 2014, 23:35:47
linkteki araç eski, koltuklar rezil, fiyat yüksek, aracın içinde kristal kül tablası var 9801293810293 tane bora ilanından bunu mu buldun hocam :)

şehir sakarya görünüyor, istanbul yakın, istanbuldan çok daha uyguna çok daha iyi bir araç bulabilirsiniz. bence tam bir araba cenneti.

iyi baktırmak kaydıyla 4000 liraya kadar hasar kaydı limitli, 3-4 parça boyalı ve en fazla 1 parça değişenli (sökülüp takılabilen çamurluk, kapı gibi parçalardan biri; arka çamurluk kesinlikle değişmiş olmamalı) bir borayı daha ucuza, daha dolusunu almak mantıklı. boya olmamasını çok kafaya takmayın, sırf boya yok diye rengi solmuş 13 yaşındaki ergen arabaya o paraları vermeyin bence.
Gönderen: ALPER. - 10 Mart 2014, 23:40:27
yapmış olduğum ilan filtreleme ile 23 ilan bulundu, bunlardan başlayabilirsin beğendiklerini buraya koy yorumlayalım

http://www.sahibinden.com/volkswagen-bora?a706=32474&a5_min=2003&a4_max=120000&address_country=1&address_city=6&address_city=34&address_city=41&address_city=54&price_max=26000
Gönderen: Bushido - 11 Mart 2014, 12:21:31
yapmış olduğum ilan filtreleme ile 23 ilan bulundu, bunlardan başlayabilirsin beğendiklerini buraya koy yorumlayalım

http://www.sahibinden.com/volkswagen-bora?a706=32474&a5_min=2003&a4_max=120000&address_country=1&address_city=6&address_city=34&address_city=41&address_city=54&price_max=26000

bu araç çekici geldi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibinden-kazasiz-boyasiz-orjinal-km-147286086/detay
Gönderen: okaykay_1 - 11 Mart 2014, 15:56:19
bu araç çekici geldi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibinden-kazasiz-boyasiz-orjinal-km-147286086/detay
aynen bu arac tertemiz belli
Gönderen: ALPER. - 11 Mart 2014, 17:38:56
o araç güzel ben de beğendim lakin şundaki boyalar önemsiz boyalarsa fiyat ve km olarak daha mantıklı geldi

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-74000-km-de-bora-comfortline-149740583/detay

boyaya çok takılmayın bence, temiz araba bulma şansınızı arttırır
Gönderen: Bushido - 11 Mart 2014, 17:57:25
sanırım 2003 te daha dsg yoktu bu araçların otomatigi nasıldır acaba
Gönderen: Bushido - 11 Mart 2014, 18:32:55
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-memurdan-tertemiz-bora-135207057/detay

yorumlarınız? önde sağ farda bir anormallik var gibi ne dersiniz?
Gönderen: ALPER. - 11 Mart 2014, 19:45:36
sağ ön far tarafında bişey yok sol ön far tarafında far yamuk duruyor, kaputta ayarsızlık var, ufak bir tıklama yapmış olabilir, ayarla boyasız bir şekilde halledilebilir.ön ve arka lipi boyamışlar hoş değil ama olsun. bu paraya sunrooflusunu alırsın, aramaya devam...
Gönderen: ALPER. - 11 Mart 2014, 19:46:47
bu araçların otomatiği karadüzen otomatiktir, dsgden falan çok daha sorunsuzdur.tam otomatiktir, eğer ki şanzımanda bir sıkıntı yoksa rampada milim kaçırmaz.düzgün kullanırsan manuelle aynı bile yakabilir, ben yaktırıyordum
Gönderen: edincol - 11 Mart 2014, 20:26:00
bu araçların otomatiği karadüzen otomatiktir, dsgden falan çok daha sorunsuzdur.tam otomatiktir, eğer ki şanzımanda bir sıkıntı yoksa rampada milim kaçırmaz.düzgün kullanırsan manuelle aynı bile yakabilir, ben yaktırıyordum

Hocam tork konvertöründen dolayı güç kaybını düşünürsek manuel şanzımanla aynı yakması imkansız diye düşünüyorum, çünkü manuelde güç aktarımı %98-99 civarında. Aynı zamanda bunların otomaikleri de 4 ileri olabilir, onun da dezavantajını da düşünmek lazım.
Başlık: Ynt:
Gönderen: metinmb407 - 11 Mart 2014, 20:34:40
4 ileri yakıtıda 1 litre fazla :)

Nokia Lumia 820 cihazımdan yollandı.
Gönderen: ALPER. - 11 Mart 2014, 21:17:23
3 sene otomatik bora kullandım,4 ileri, 70k kilometreden 118k kilometreye kadar, ciğerini bilirim. bakımlı ve evveliyatı bilinen bir bora manuelle ha gayret aynı yakar ;) üstelik sürekli bahçeli kızılay trafiğine de giriyordu. ayda 1000 kilometresi taştı ve aracın hiç sıfırlanmamış "yaz" ortalaması 9.3 litre idi. fotoğrafları da duruyordu hatta.

arabadan arabaya çok farkediyor arkadaşlar,kullanımdan kullanıma da.özellikle otomatik vites maharet istiyor biraz.genelde kullananlar gayri ihtiyarı bas çek yaparlar aynı vites içinde, ışıklarda D konumunda bekler, arabayı akıtmak yerine akmayan trafikte gaz fren yapar.rampada ayağı gazda bekler.sabahları vites geç değişir, o sırada ayağı gazdan çekerek ya da manuel kullanarak vites atmak gerekir. benim 318 otomatik 143hp aracım 116 hp manuel 3.16ım ile aynı yakıyordu.

keza a6 quattro 2.4 v6nın fabrika verisi 16.1 litre, amcam yaktırıyordu 16 litre, ben yaktırıyordum 12.3 litre, araba sende kalınca yol bilgisayarı sapıtıyor der hatta bana hep .

o borayı hala ararım arkadaşlarım bile arar,sattığım adam bile çok güzel araba diye tekrar aramıştı.
Gönderen: Bushido - 11 Mart 2014, 23:05:48
sağ ön far tarafında bişey yok sol ön far tarafında far yamuk duruyor, kaputta ayarsızlık var, ufak bir tıklama yapmış olabilir, ayarla boyasız bir şekilde halledilebilir.ön ve arka lipi boyamışlar hoş değil ama olsun. bu paraya sunrooflusunu alırsın, aramaya devam...

ben yeni başlıyorum bu işlere acele etmeden bilgi edinerek gidicem,sizde sıkılmazsınız çok konuşucaz inş bu işi  ::)
Gönderen: Bushido - 11 Mart 2014, 23:12:22
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-satilik-1-6-comfortline-bora-sanruflu-156792569/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-daha-63.000-km-de-ilk-sahibinden-garaj-arabasi-156986338/detay

2.si daha güzel ama 1.de sunroof a tav oldum  :tamamdir
Gönderen: nurigökay - 12 Mart 2014, 10:25:33
ikinci ilan 63 binde değil gibi nerden anladın dersen benim 2000 model 96300 km deki arabamın döşemesi bundan daha güzel özellikle kapının hemen yanındaki sırt dayama kısmına dikkat edin airbag olan yere ama
Gönderen: nurigökay - 12 Mart 2014, 10:26:15
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orjinal-bora-comfortline-1-6-16-valf-155524005/detay
bide buna bakın isterseniz iyi görünüyor.... ereğli de yetkili serviste var expertiz yaptırabilirsiniz
Gönderen: Bushido - 12 Mart 2014, 11:33:50
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-orjinal-bora-comfortline-1-6-16-valf-155524005/detay
bide buna bakın isterseniz iyi görünüyor.... ereğli de yetkili serviste var expertiz yaptırabilirsiniz

içindende resim olsa daha açıklayıcı olurdu nasıl kullanıldıgı daha iyi anlaşılırdı dıştan her bora güzel bana göre  ;D
lpgsiz olması güzel ama,ALPER aga yorum yaparmısın
Gönderen: Bushido - 12 Mart 2014, 11:38:05
ikinci ilan 63 binde değil gibi nerden anladın dersen benim 2000 model 96300 km deki arabamın döşemesi bundan daha güzel özellikle kapının hemen yanındaki sırt dayama kısmına dikkat edin airbag olan yere ama

bence o kullanımdan kaynaklanıyodur 2006 da akrabam 0 caddy aldı 1 senede sürtmeden koltugun kenarı açıldı.
genelde bana temiz gibi geldi çoğu boraya göre renk daha canlı döşemenin 2.ellere göre tabi.
Gönderen: nurigökay - 12 Mart 2014, 13:51:27
bence o kullanımdan kaynaklanıyodur 2006 da akrabam 0 caddy aldı 1 senede sürtmeden koltugun kenarı açıldı.
genelde bana temiz gibi geldi çoğu boraya göre renk daha canlı döşemenin 2.ellere göre tabi.

siz bilirsiniz vallahi ben bilmem tanımamda satan kişileri biri 8v diğeri 16 v bu da önemli bir etken
Gönderen: Bushido - 12 Mart 2014, 21:50:56
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2001-model-bora-1-9-tdi-otomatik-vites-dizel-comfortline-full-157131288/detay

dem dizel hem içi temiz nasıl?
Gönderen: Bushido - 12 Mart 2014, 21:51:46
siz bilirsiniz vallahi ben bilmem tanımamda satan kişileri biri 8v diğeri 16 v bu da önemli bir etken
siz haklısınız para vercez temiz bişey olması lazım 0 almıyoruz sonuçta  ;D
Gönderen: ALPER. - 12 Mart 2014, 23:33:58
öncelikle limitini net belirle, alabileceğin en iyisini al ama, cebindeki son parayla da araba alma, 1 lira köşede dursun.

2000 model comfort ile 2001den itibaren comfort arasında fark var.1 sene değil, mesela en basitinden 2000 comfortta dijital klima yok.

otomatik vites malesef dizel borada, en azından şehiriçinde az yaktırmıyor.9un altına biraz zor iner.onu ele.

diğer araba için kimsenin günahını almayım diyorum ama o araba 63binde ise ben de latif doğanım. doğuşun ceosu gelse inandıramaz.

2000 comfort boranın çok çok temizse edeceği 21 bilemedin 22.

190binde araçlara pek yeltenme, binmiyorum binicimisin satacak mısın ama 30bin de sen binsen 200bine gelir.2. el piyasasında 100bin kilometre nasıl psikolojik sınırsa 200binde 2. bir psikolojik sınırdır.

zonguldaktaki araç dışarıdan temiz gibi, ama bir araba için, hele hele bora gibi çok bulunan bir araba için taaa oradan zonguldağa gidilmez.kaldı ki fırsat ürünü de değil.

son olarak 1 parça değişen olabilir, değişen yoksa 4 parça boya olabilir. hem daha ucuz alırsın, hem kafan rahat binersin.sırf boyasız diye çok değişik araçları favoriye alıyosun. kaporta durumunda sınırın bu olsun.

model yılı olarak da 2003ün altına düşme, highline ya da düşük kilometreli dizel olmadığı sürece.

hiç bir boraya 25 liradan fazla verme.

Gönderen: ALPER. - 12 Mart 2014, 23:37:59
benim favorilerim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-piril-piril-80-000-km-de-lpg-li-orjinal-bora-155961290/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2003-vw-bora-1.6-comfortline-otomatik-vites-93.000-km-de-bakimli-149482628/detay

Gönderen: Bushido - 13 Mart 2014, 11:08:26
öncelikle limitini net belirle, alabileceğin en iyisini al ama, cebindeki son parayla da araba alma, 1 lira köşede dursun.

2000 model comfort ile 2001den itibaren comfort arasında fark var.1 sene değil, mesela en basitinden 2000 comfortta dijital klima yok.

otomatik vites malesef dizel borada, en azından şehiriçinde az yaktırmıyor.9un altına biraz zor iner.onu ele.

diğer araba için kimsenin günahını almayım diyorum ama o araba 63binde ise ben de latif doğanım. doğuşun ceosu gelse inandıramaz.

2000 comfort boranın çok çok temizse edeceği 21 bilemedin 22.

190binde araçlara pek yeltenme, binmiyorum binicimisin satacak mısın ama 30bin de sen binsen 200bine gelir.2. el piyasasında 100bin kilometre nasıl psikolojik sınırsa 200binde 2. bir psikolojik sınırdır.

zonguldaktaki araç dışarıdan temiz gibi, ama bir araba için, hele hele bora gibi çok bulunan bir araba için taaa oradan zonguldağa gidilmez.kaldı ki fırsat ürünü de değil.

son olarak 1 parça değişen olabilir, değişen yoksa 4 parça boya olabilir. hem daha ucuz alırsın, hem kafan rahat binersin.sırf boyasız diye çok değişik araçları favoriye alıyosun. kaporta durumunda sınırın bu olsun.

model yılı olarak da 2003ün altına düşme, highline ya da düşük kilometreli dizel olmadığı sürece.

hiç bir boraya 25 liradan fazla verme.

dizeller de neye dikkat etmem gerek otomatik kesinlikle istemiyorum
varsa dizel favorilerinizide görmek isterim
biz benzinli konusunu konuştuk ve lpgsiz olsun diye karar alındı benzindede otomatik tercihimiz degil..

babam gördüğü siyah bir bora dan bahsediyodu çok temiz diye 3. ilandaki o olabilirmi diye merak ediyorum bakalım ne olcak  ;D ;D ;D
Gönderen: Bushido - 13 Mart 2014, 20:24:53
uzun zmandan beri bakıyorum 3. ilandaki araç çok ilgimi çekti bu günden beri git gel yapıyorum pc başına işten fırsat buldukca sakaryada olmasıda avantaj benim açımdan görünen oki araçta mükemmel durumda...
Gönderen: ALPER. - 13 Mart 2014, 22:11:02
ilk etapta sakaryadakine bakacaksın zaten.diğer şehir dışındaki araçları düşünürken git gel yol masrafını falan da düşün.

diğer bir olay 2 kere şehir dışına araba almaya çıktım 2sinde de boş döndüm, 3 kere arkadaşım gitti; hatta birinde antalyadan girdi, egeden çıkıp istanbula gitti.adamı arıyosun oraya kadar gidiyosun, hadi fazladan 1-2 çıkar anlarım. adama araban böyle diyosun ben de bilmiyodum diyor. yahu yalan. 50 lira verip ekspertiz mi yaptırmadın, biliyosun ne olduğunu sende. oraya kadar gidince bari boş dönmeyelim oluyor, basiretin bağlanıyor, alıyosun.

önce sakaryadakine bak, ama ne olur son diye yapma pazarlığını, telefonda da yapma. çek karşına elini sık öyle yap, vermezse de dünyadaki son araba değil.

dizel araba kilometre yapmak için alınır.10 yaş üstü dizel her zaman risktir. benzinliye 1 bakıyosan dizele 2 baktırıp alacaksın. Enjektör işemeleri, turbo ve vakum hatları, hortumları, egrsi, pompa basıncı tek tek ölçülecek. kilometresi de eğer oynanmamışsa 150binin altında zor bulursun. samanlıkta iğne aramak gibi.
Gönderen: Bushido - 17 Mart 2014, 18:55:34
bora askıya alındı bir tanıdığımızda fsi passat(tüplü) varmış henüz donanım model yılı gibi bilgileri almadık ama 2009 kasalardan haftaya gelicek sanırım aracı görücez kendisi çok yaktıgını söylemiş fakat forumlardan araştırdıgım kadarıyla normal değerlerde yakıtığı söyleniyor sizin fikirleriniz nelerdir
Gönderen: ilGhiNC - 17 Mart 2014, 21:56:15
FSI motor+ LPG = RİSK

Bu FSI motorlar benzinde dahi hassas motorlar.Yakıt seçerler.EGR valfi arıza yapar vs vs.Eğer benzinli bineriz diyorsanız FSI passat alınır.Ama LPG li binmek istiyorsanız FSI motordan uzak durun bence.MPI motor gibi uyumlu olmuyorlar.
Gönderen: edincol - 17 Mart 2014, 22:35:24
Motorun mevcut altyapısını maksimum derecede kullanan, manifold delinmesine ve enjektör değişimine gerek bırakmayan bu LPG kiti kullanılırsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Tabi ki herşeyden önce iyi montaj ve ayar gerekli.
http://www.prins.com.tr/dosyalar/prins-direct-LiqueMax-Brosur.pdf
Gönderen: Bushido - 17 Mart 2014, 23:14:33
FSI motor+ LPG = RİSK

Bu FSI motorlar benzinde dahi hassas motorlar.Yakıt seçerler.EGR valfi arıza yapar vs vs.Eğer benzinli bineriz diyorsanız FSI passat alınır.Ama LPG li binmek istiyorsanız FSI motordan uzak durun bence.MPI motor gibi uyumlu olmuyorlar.

mpi motor nedir hangi araçta bulunur model yılı olarak?
Gönderen: Bushido - 17 Mart 2014, 23:15:38
Motorun mevcut altyapısını maksimum derecede kullanan, manifold delinmesine ve enjektör değişimine gerek bırakmayan bu LPG kiti kullanılırsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Tabi ki herşeyden önce iyi montaj ve ayar gerekli.
http://www.prins.com.tr/dosyalar/prins-direct-LiqueMax-Brosur.pdf

araçta lpg mevcut zaten bilmiyorum montaj nasıl yapıldı
Gönderen: TEYOLOGY - 17 Mart 2014, 23:17:06

Çok noktadan enjeksiyon. Yani fsi haric diger bora motor secenekleri (ve golf. Ve passat)
Gönderen: edincol - 17 Mart 2014, 23:19:20

MPI = Multi Point Injection = çok noktalı enjeksiyon. Model yılından bağımsız olarak her modelde bulunur. Yeni üretilen motorlarda FSI ve TSI olmayanların hepsi çok noktalı enjeksiyonludur. Tek noktadan enjeksiyon devri çok eskide kaldı.
Gönderen: Bushido - 17 Mart 2014, 23:20:51
25bin fiyat biçilmiş araca duyduklarımla anladımki araç 2005 model exculusive passat son modelden 2 önceki model bu durumda pek yanaşıcak değilim bu işe ama aracın temizliğine göre son kararı vericem