Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: rd2a - 06 Ocak 2013, 11:37:58
-
Herkeze merhabalar kış ayı iyiden iyiye kendini hissetirmeye başladıgı su günlerde benımde en buyuk sorunum camlardaki bugulanma olmaya başladı aracın kaloriferini açtıgım halde bugu nerdeyse hiç gitmiyor aracın içinde nemli birseyde yok acaba bu polen flitresiyle alakalı olabilirmi
-
kaloriferi cama üfleyen pozisyona getir
-
kaloriferi cama üfleyen pozisyona getir
Tabiki getiriyorum ama fayda etmıyor aracın her camı bugu
-
aracı kaloriferde kullanırsan tabikide buğu çözülmez
aracına ilk bindiğin anda aracın ortam sıcaklığını buluna kadar pozisyonunu cama ve auto pozisyonunda kullan daha sonra ekona geç yani kalorifere al direk koloriferle camın buğusunu almaya çalışırsan içerden sıcak dışardan soğuk vurunca cam tabi buğulanır. auto sonra ekon
-
aracı kaloriferde kullanırsan tabikide buğu çözülmez
aracına ilk bindiğin anda aracın ortam sıcaklığını buluna kadar pozisyonunu cama ve auto pozisyonunda kullan daha sonra ekona geç yani kalorifere al direk koloriferle camın buğusunu almaya çalışırsan içerden sıcak dışardan soğuk vurunca cam tabi buğulanır. auto sonra ekon
bu yazdıkların manuel klima ile hangi tuşlar
-
bak senin yapman gereken şu.. Dışarıdan hava girmesini sağlaman lazım. Onun için de oval bi ok işareti var ona bas.. Dışarıdan alınan hava buğunu çözer..
-
valla manuel klimalısını kullanmadım ama mantık şu aracını beş dakika kadar klima açık kullan pozisyonuda cama ver bizimkilerde ben 22 dereceye ayarlıyorum auto pozisyonda klima çalışıyor daha sonra kalorifere geçiyorum. kısacası aracın içerisi soğukken birden cama sıcak hava verirsen şok oluyor ve camlar buğulanıyor. Yalnız bu araçtan önce manuel klimalı corolla vardı bende bahsettiğin problemi bende yaşardım daha sonra biraz sıkıcı oluyor ama ya klima acardım cama soğuk hava üfletirdim yada o soğuk havalarda cam açardım buğu öyle kaybolurdu şimdi ama böyle bir sorun kalmadı artık klimia digital olunca formulu böyle buldum. ön cama aşırı sıcak hava verince böyle oluyor fazla sıcak hava vermeden dene
-
hakanın bahsettiğini onaylıyorum benim de anlatmak istediğim buydu galiba ön cam buğusu sıcak havayla çözülmez
-
http://www.vwparcaci.com/image/cache/data/1J0820045F-500x500.jpg
Yukarıdaki resimde alt tarafta AC butonunu yanındaki OK işaretinden bahsediyorum..
-
hakanın bahsettiğini onaylıyorum benim de anlatmak istediğim buydu galiba ön cam buğusu sıcak havayla çözülmez
çözülür. dediğiniz sıkıntı cam soğukken geçerlidir. cam soğukken sıcak hava soğuk cama çarptığında buhar yapar. ama 3-4 dk sonra cam ısınır ve buhar kalmaz.
-
Tesekkur ederim herkeze bugun bir deneyim onu
-
peki bu soruna ek olarak yan ve arka camlardaki buğuları nasıl yok edebiliriz aynı zamanda benim bu buğulanma olayı başladı başlayalı tavan astarı sarkmaya başladı
-
Merhaba,
Bir dene istersen belli ki çok sıkıntı yaşıyorsun buğu yüzünden, gönderdiğim linkte ucuz ürünler var.
http://garaj.gittigidiyor.com/oto-yedek-parca-aksesuar/kis-urunleri/bugu-giderici?gclid=CPWQo7zc1bQCFSbMtAodDE8A1g&keyword=+cam%20+bu%C4%9Fu%20+%C3%B6nleyici&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0
-
Arka cam için cam ısıtma dügmesini kullanabilirsiniz. Yan camlar içinde konsoldaki kalorifer peteklerini camlara üfleyecek konuma getirirseniz yardımcı olabilir. Bu arada buğu önleyici kullanacaksanız forumda ön cam için kullanmayın diye bi başlık vardı bi göz atın isterseniz.
-
Arka cam için cam ısıtma dügmesini kullanabilirsiniz. Yan camlar içinde konsoldaki kalorifer peteklerini camlara üfleyecek konuma getirirseniz yardımcı olabilir. Bu arada buğu önleyici kullanacaksanız forumda ön cam için kullanmayın diye bi başlık vardı bi göz atın isterseniz.
evet öneride bulunanlardan irisi de bendim. ama "zehirli kimyasallar içerebiliyor. kullanmayın" şeklinde bir uyarı gelince ben de sustum. kabin içini iyice ısıtınca da çözülmüyor mu?
benim başıma buğu problemi özellikle ılık günlerde geliyor. dışarıya uygun şekilde giyinmediğimden üstüm kalın kaçıyor. bu da terlememe sebep oluyor. araç içine bindiğimde önce şoför kapı camı, ardından ön cam, ardından da diğer camlar buhar yapıyor. sıcak üfletmeyi 3. kademeye aldığımda buhar hızlı bir şekilde gidiyor. sıcaklık analog klima için en kırmızıda yapıyorum.
-
Zehirli olmasından ziyade cam üzerinde tabakamı oluşturuyomuş neymiş oda özellikle geceleri görüşü engelliyomuş galiba ışık kırılıyomuş falan... forumda vardı konusu öyle bi gözatmıştım
-
Zehirli olmasından ziyade cam üzerinde tabakamı oluşturuyomuş neymiş oda özellikle geceleri görüşü engelliyomuş galiba ışık kırılıyomuş falan... forumda vardı konusu öyle bi gözatmıştım
güzel de 3 numara cam filmi ile geziyor millet. hani olsa 13 numara çekecekler cama. onları neetcez? ;D
-
ön camına 3 numara film çeken varsa zaten önümü göremiyorum diye şikayet etmesin :)
-
valla ne denediysem olmadı bugu işi bir türlü çözülmedi bende bugu önleyıcı sonax sın spreyini aldım yrn denicem ama buda kesin bir çözüm degil buna bir çözüm bulmak lazım
-
bu arada suan aklıma geldi bilmiyorum bir alakası varmı ama aracı aldıgımdan beri motor suyunda bir eksilme oluyor 2 haftada bir nerdeyse tamamı boşalıyor fakat aracın altında veya kaputu açıp baktıgımda bir sızıntı olmuyor acaba dedim motor suyu kalorifer tesisatına karışıp araç ıcıne su buharı ile karışıyor ve buda hem camlarda bugu ya hemde motor suyunun azalmasınamı sebebiyet veriyor yanı bunu suan tamamen bir teori olarak düşündüm
-
motor suyunun kalorifer tesisatına karışması mümkün değil ama motor suyunun tamamen boşalması da hiç iyi değil. ileride çok büyük sıkıntılara sebep olabilir. mutlaka baktırın kaynağını buldurun. bugün vereceğiniz 50-60 en fazla 100 liralık usta parası, yarın vereceğiniz conta+üst kapak parasından iyidir.
-
Araba hava almıyor bence genel olarak trafikte bile gördüğüm çoğu golf buğulu :)
-
bugun araci calistirip kalorifer i actigimda kanallardan yogun sekilde buhar gelmeye basladi buda camlarda bugu ya sebebiyet veriyor daha once bir konu acilmisti kalorifer petegiyle alaka sanirim bendeki sorunda kalorifer petegiyle alakali diye dusunmeye basladim simdi aracin tum konsolumu sokulucek valla asabim bozuldu :(