Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: omer faruk - 27 Aralık 2012, 23:16:21

Başlık: muayne
Gönderen: omer faruk - 27 Aralık 2012, 23:16:21
xenon'dan dolayı arabam muayneden geçmedi arkadaşlar bildinize  :'( söküp ampule dönücem malesef far ayarı bile yaptırmıştım ama ne yazıkki kbul etmediler geçen yıl bişey diyen yoktu halbuki   :bekleriz:
Başlık: Ynt: muayne
Gönderen: selimbzrc - 27 Aralık 2012, 23:23:04
xenon muayeneden geçmiyor malesef forumda bayagı konuşuldu aslında bu konu xenon ampülleri söküp normal ampülle gidin muayeneye çıkınca tekrar takarsınız. Ben öyle yapmıştım geçmediğini bildiğim için.
Gönderen: bugrabey - 28 Aralık 2012, 00:03:58
peki orj. xenon cıkıslılar ne oluyor bir bilginiz var mı?
Gönderen: SeyitE - 28 Aralık 2012, 00:06:06
peki orj. xenon cıkıslılar ne oluyor bir bilginiz var mı?

onlarda sorun olmuyor
Gönderen: selimbzrc - 28 Aralık 2012, 00:25:14
aynen onlar sorun olmuyor.
Gönderen: west_55 - 28 Aralık 2012, 02:15:05
onlarda sorun olmuyor

aynen onlar sorun olmuyor.

Fantaziye bak yaa  :bekleriz:
Gönderen: SeyitE - 28 Aralık 2012, 09:45:09
Fantaziye bak yaa  :bekleriz:

Fantezi değilki onlarda far yıkama, far ayarı ve mercek oluyor genelde bence en mantıklısıda o adamda mercek olmadan takıyor zenonu arkadan gelse aynadan, önden gelse direk gözümüz gidiyor.
Gönderen: mcetin - 28 Aralık 2012, 19:17:34
seyitE'ye katılıyorum millet çin işi xenonları takınca bi halt ettim sanıyor,tehlikeden başka birşey değil,bir nedeni var ki yasaklanmış,karşıdan gelirken fara yakalanmış tavşan gibi oluyor insan,takmayın arkadaşım sizde
Gönderen: Buhar - 28 Aralık 2012, 19:39:11
Angel far varsa takılabilir xenon bu arada
onlarda mercek oluyor  :tamamdir
Gönderen: MurdeR - 29 Aralık 2012, 03:11:22
peki sonradan takılan mercekli far ve xenon muayneden geçiyor mu far yükseklik ayarıda çalışıyorsa?
Gönderen: west_55 - 29 Aralık 2012, 09:27:08
Peki angel yaptırsak, sonra xenon taktırsak muayene'den geçer mi ustalar?
Gönderen: SeyitE - 29 Aralık 2012, 09:45:54
yerine göre bakan uzmanın insafına göre
Gönderen: omer faruk - 29 Aralık 2012, 11:16:07
bendeki o rahatsız edici doğan şahin gurubunun taktığı karşındakini rahatsız edici çakma xenonlardan değildi arkadaşlar sonuçta herkesin güvenliği önemli trafikte geçmiyosa mayneden yapack bişey yok değiştiricem artık xenonlarıda saklarım her sene bişey değişiyo zaten belli olmuyo bi sene kabul edilen diğer sene edilmeye biliyo

Gönderen: vp703 - 29 Aralık 2012, 16:58:51
arkdaslar ne gerek var onu yaptırsak da oyle mı gıtsek bunu yaptırsak da mı oyle gıtsek alın muayeneden once normal ampul hem yedegınız olmus olur takın gıirin cıkın uzun yol da da kullanırsınız hem
Gönderen: mcetin - 29 Aralık 2012, 20:19:28
xenonların muayeneden geçebilmesi için sadece mercekli olöası yetmiyor,otomatik far ayarı olması lazım o da orjinal xenon olanlarda var,otomatik far ayarı aparatı bagajda oluyor genelde,aracın yüküne göre ön kafa kalktıkça farı otomatik ayarlıyor.
Gönderen: s1nanozk - 29 Aralık 2012, 21:09:22
valla en rahatı ne istiyolarsa ona göre gitmek garanti olması açısından.ben geçen hafta yaptırdım muayneyi herşey standart  :tamamdir 2 sene var zaten mercekli far alıp xenonları onlara takıcam,orjinal farlar da saklanmış olur.
Gönderen: metinmb407 - 31 Aralık 2012, 20:29:50
Benim xenonlarım kimseyi rahatsız ediyor demesin kimse. Işığı dağıtan bir far tası isterse en aşağı ayarda olsun adamın gözünü alıyor. Mercek var bende ama far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmadan olayın sadece %70 ini tamamlamış oluyorum.
Gönderen: mcetin - 31 Aralık 2012, 23:44:40
Benim xenonlarım kimseyi rahatsız ediyor demesin kimse. Işığı dağıtan bir far tası isterse en aşağı ayarda olsun adamın gözünü alıyor. Mercek var bende ama far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı olmadan olayın sadece %70 ini tamamlamış oluyorum.

:tamamdir :tamamdir :tamamdir
Gönderen: MurdeR - 01 Ocak 2013, 21:40:34
mercekli far var far ayar motoru da var yukarı aşağı kaldırabiliyorum şuan xenon takılı değil ama yazın taktırmayı düşünüyorum bu şekilde geçermi muayneden ?
Gönderen: SeyitE - 01 Ocak 2013, 21:57:24
mercekli far var far ayar motoru da var yukarı aşağı kaldırabiliyorum şuan xenon takılı değil ama yazın taktırmayı düşünüyorum bu şekilde geçermi muayneden ?

ne yazık ki geçmiyor bende de aynı şekilde mercek + far ayarı geçemedi
Gönderen: omer faruk - 02 Ocak 2013, 08:58:16
arkadaşlar bzm araçların far ampulleri h7 oluyo dimi  bugün alıp takıcmda muayneye gdıcem pek anlamıorum bu far ampul gruplarını
Gönderen: MurdeR - 02 Ocak 2013, 12:47:31
uzunlar h1 kısalar h7
Gönderen: omer faruk - 02 Ocak 2013, 15:03:13
eyvallah hocam çok sagol
Gönderen: adige_60 - 02 Ocak 2013, 16:20:56
Forumda  yazılanları okumadan  muayeneye öylesine gidip sıra alan  ben ; ağır ve hafif kusurları görünce  H7  ampulleri değişip tekrardan mauyeye gittim :)

3 ağır kusur- 3  hafif  kusur verdiler.

ağır kusur : Zenon far . ön park lambaları yanmaması ve  sağ arka  fren lambasının yanmaması.  2  gece  önce arkadaş arka  fren lambamın üstüne eli ile vurup  yakmıştı  oysaki :)

hafif kusurlar : camlara sonradan  film yapıştırılmış , ön cam üstünde siyah görüş engelleyici kalın bir  film var , yangın tüpü yok..

8+8=16 TL     H7 kısa far lambaları
1+1=2 TL       öm park lambaları-duysuz geçirmeli  (Beyaz renk)
1 TL               arka fren lambası
oto elektrikcisi de  25 TL ver,far ayarında benden  yuvarlak  hesap olsun abi dedi.  159.30 TL Mauyene , 39.83 TL gecikme ücreti (02.08.2012 muayne bitiş tarihi) = 199.13 TL  + 25 TL = 224.13 TL bağıra bağıra gitti :) 

iyi forumlar :)     
Gönderen: metinmb407 - 04 Ocak 2013, 10:34:34

Xenon farın muayeneden geçmesi için 3 şart var far mercegi otomatik far yükseklik ayarı (bakın far yükseklik ayarı demiyorum otomatik far yükseklik ayarı) ve far yıkama.
Gönderen: omer faruk - 07 Ocak 2013, 18:03:47
iyı akşamlar herkese arkadşlar güzel karlı bi kış akşamında Allah herkesin yardımcısı olsun golfu olanlara ayrı ayrı yardımcısı olsun kazadan beladan korusun (amin.)  :) sorum şu 2.kez muayneye gttiğimizde yne randevuya falan gerek varmı yne 1.de oldugu gbi komple muaynedn mı geçıo araç yksa sadece kusurlu kısımlarınamı bakıyolar?
Gönderen: metinmb407 - 07 Ocak 2013, 19:46:50
Kusurlara bakıyorlar sadece.