Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: fhrttn - 22 Ekim 2012, 09:35:50

Başlık: Subap Sesi Yardım ????
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 09:35:50
ARkadaşlar geçenelerde Mk1 (82 Model 1.6 Dizel) in Silindir kapak contasını üst kapak contası yağ hava filtrelerini falan değiştirttim.Usta benim kapağın subapları otomatik ayarladığını söyledi fakat.Sabahları çalıştırınca eskisine göre aşırı subap sesi geliyor (şakırtı gibi ) acaba bi sıkıntı mı var yoksa usta hatalımı yaptı arabanın çekişinde falan sıkınıt yok yardımcı olursanız sevinirim?
Başlık: Ynt: Subap Sesi Yardım ????
Gönderen: Mk1GTI - 22 Ekim 2012, 10:27:34
 Usta hatasıda olabilir takılan contada yanlış olabilir.
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 10:59:59
Cevabın için saol kardeşim gerçekten yanlış conta takmış olabilirmi bilmiyomu bu usta contayı.Ne yapmam gerekiyo acaba yoksa normalmi bu durum ?
Gönderen: PassatMk2m - 22 Ekim 2012, 11:39:44
sadece contalari degistirdiysen subaplarla alakali bir durum olmaz. Conta ve tork degeriyle alakali olabilir. Ustan gerekli tork degerine göre sikmamis olabilir buda ses yapar. Silindir kapak contasini neden degistirdin? Silindir kapagi taslama gördumu?
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 11:45:37
Kardeşim conta yanıktı hortumlar aşırı derecede sertleşmeye başladı usta conta yanık dedi değiştirdik contaları kapa sanırım taşlama gördü ama bu işlemler olduktan sonra özellikle sabahları çalıştırırken aşırı bi şakırtı geliyo önceden böyle değildi ustaya sordum normal diyo ama içime sinmedi :(
Gönderen: PassatMk2m - 22 Ekim 2012, 11:59:32
Kapak taslama görduyse subaplarin tekrar alistirilmasi gerekiyor, bu islemi yaptimi ustana sor alistirildiktan sonra kapak gerekli tork degeriyle sikilacak, gerekli tork degeriyle skildimi, kullanilan conta nasil conta sen mi aldin yoksa ustayami biraktin butun isi? Bunlar önemli. Eger kapak taslandiysa subaplar ayarlanip alistirma yapilacak. 1 hafta kullan araci ayni ses devam ediyorsa ustana git ve bunlari sor.
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 12:06:19
Contayı Kendim almıştım orjinalini.Ben ustaya subap sesini söyledim bana senin kapak otomatik kendi ayarlıyo dedi.Biraz kullan gel kapağı sıkayım tekrar falan demedi çalışması normal dedi ama önceden bu kadar subap sesi gelmiyodu acaba yanlış bişeymi yaptı.Arayımda sorayaım senin dediklerini yardımın içi saol birader teşekkür ederim
Gönderen: STAK67 - 22 Ekim 2012, 12:18:28
belki o ses subap sesi değildir. taşlanan motorda ses artar zaten. tabi motorunuz daha öncede taşlama işlemi görmediyse
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 12:21:55
Sabah Çalıştırırken aşırı şakırtı sesi geliyo bu subap sesi değilmi ??
Gönderen: STAK67 - 22 Ekim 2012, 12:24:45
evet sübap vuruyo olabilir. aynı durum bende vento varkende olmuştu. gittim otomatik ayarlar zaten dedi hiç bakmadan ustanın yanında çalıştırınca düzelmişti tesadüfen :)
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 12:26:00
Bana da senin kapak otomatik ayarlar dedi ama nedense bi türlü ayarlamadı :))
Gönderen: STAK67 - 22 Ekim 2012, 12:27:25
Bana da senin kapak otomatik ayarlar dedi ama nedense bi türlü ayarlamadı :))

bende epey kullandım ses en son arttı iyice ertesi gün düzeldi
Gönderen: Mk1GTI - 22 Ekim 2012, 13:56:26
Kalbur üstü bu işler olmaz.. Üst kapak işlem görmüş buna görede subabların ayarlanması lazım. İşlem sonrası kompresör değerleri ölçüldümü bu önemli.. Komp değerin 23,5 üstündeyse sıkıştırma çok yüksek demektir ve yakın zamanda subab yada kapağı yiyebilirsin bunlara dikkat edin.

Dediğim gibi kompresör değerin yüksek ise taşlama fazladır buna görede subaplar ayarlanıp gerekirse kullanılan conta kalın takılır yada çift conta uygulanır. Çift contada 1 çelik 1 cling yapılarak denge sağlanır 500km sonrada esas torklama yapılır.
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 14:08:40
kompresör değerleri nasıl ölçülecek acaba ?.Ya bide ustayı aradım durumu söyledim kapak işlem gördüğü için sesli olması normal dedi kullan bişey olmaz dedi ne yapmalıyım ?
Gönderen: satarfaction - 22 Ekim 2012, 14:55:40
şakırtı varsa subapların gevşektir ondan şakırtı yapar .subap ayarı yaptır gereken şimleri değiştir bence
Gönderen: taha_jetta80 - 22 Ekim 2012, 15:19:25
şakırtı varsa subapların gevşektir ondan şakırtı yapar .subap ayarı yaptır gereken şimleri değiştir bence
kadehlerde sıkıntı olabilir sıfır da olsa bazıları arızalı oluyor içleri tam olarak dolmuyor. O yzden de şıkırtı hatta takırtı yapıyor:) onları bi kontrol ettir derim.
Gönderen: fhrttn - 22 Ekim 2012, 15:29:50
Değerli arkadaşlarım 2 hafta önce falan silindir kapak contası değişti o zaman fincanları subap lastiklerini falan değiştirdim dedi usta yani tekrar kapakmı açılacak birde motor ısınınca geçiyo gibi ses biraz acaba elletmesemmi tekrar teşekkür ederim hepinize yardımlarınız ve bilgileriniz için
Gönderen: STAK67 - 22 Ekim 2012, 15:30:31
bildiğim kadarıyla sübap sesi ısındıkça artar
Gönderen: taha_jetta80 - 22 Ekim 2012, 16:56:05
bildiğim kadarıyla sübap sesi ısındıkça artar
bence arkadaşın söylediği ses kadeh sesi motor ilk çalıştığı anda bi şakırtı kopar sertçe bi ses gelir ama bi kaç saniye sonra o ses kesilir ısındıkça daha da azalır... ses motor ısındıktan sonra azalıyorsa eğer senin bahsettiğin ses kadehlerden geliyordur.
Gönderen: escocem - 23 Ekim 2012, 00:19:04
gti dan çevirme dizel heralde :)
Gönderen: Mk1GTI - 23 Ekim 2012, 10:58:25
Değerli arkadaşlarım 2 hafta önce falan silindir kapak contası değişti o zaman fincanları subap lastiklerini falan değiştirdim dedi usta yani tekrar kapakmı açılacak birde motor ısınınca geçiyo gibi ses biraz acaba elletmesemmi tekrar teşekkür ederim hepinize yardımlarınız ve bilgileriniz için

Hocam en kritik soruyu sormamışız. Yağ ne kullanıyorsun..  20w 50 filen ise hemen 10w 40 yqda 15w 40 a düşür dene..
Gönderen: fhrttn - 23 Ekim 2012, 11:00:13
Üstad 15/40 kullanıyorum
Gönderen: fhrttn - 23 Ekim 2012, 11:01:40
bu arada sabah fark ettim üst kapaktan hafif yağ sızdırıyo araba contayı da yeni değişttirmiştim valla usta arabadan soğuttu ya beni dostlar ne yapacaz :(
Gönderen: Mk1GTI - 23 Ekim 2012, 11:18:14
Sıkıştırmadan kullanmaya devam etmeye bak belirli bir rodaj atlatsın bakalım makina birde kullandığın mazota dikkat et. Alabiliyorsan PO dan pro dizel devamlı kullan. Normal eu mazot kullanırsan motor soğukken subap sesi yapar ama pro dizelde bu normale yakın değerlere düşüyor.
Gönderen: fhrttn - 23 Ekim 2012, 11:28:03
Bi deneyim bakalım saol kardeşim bilgin için
Gönderen: eses GTI - 24 Ekim 2012, 00:21:02
Conta seçimin yanlış olabilir taşlanan kapağa daha kalın conta takıllır. ince ise siboplar pistonlara vuruyordur bir süre sonra pistonlarda yer yapıp keser ancak sibop ayarına baktır derim.
Gönderen: deepdrastic - 24 Ekim 2012, 13:35:30
itecek sesidir o cikir cikir bir zamanlar banada kabus olmustu o ses ki benimki benzinli dizel gibi ses geliyordu

motor sogukken bir müddet ses yapar sebebi itecekler hidrolik oldugu icin ve arac calismadiginda yagi süzülüyor yag yukari cikanakadar ses yapiyor isininca sesin kesilmesi gerekir conta veya conta takilirken bir hata yapilmadi ise itecek sesi normal

kapagi acmisken itecekleri de yeniletseydin keske 8 tanesi 130tl di sanirim kendim icin bakmistim mk2