Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: Apaydin - 12 Ekim 2012, 10:43:26
-
Değerli golf tutkunu arkadaşlar. Sizlerden bana fikir vermenizi istiyorum.Akıl akıldan üstündür. Golf'ümü satıp 2008 model 1.6 elegan octavia almayı düşünüyorum, fiyatlar 29-31 civarı. Tercih meselesi ama sizce yanlış bir karar mı olur? Malüm 12 yaşında olacak ama 1.000 tl bir masrafla ağır ve her türlü bakımla 3-4 sene daha rahatlıkla binilir. Amacım biraz daha yeni ve donanımlı araç almak.Mali durum 30 civarı. Ne dersiniz?
-
1.6 motor o kasa için agır kalır mk4 ü ararsın her türlü
-
o paraya gidip leon TSİ alabilirsin 30.000TL civarında hem zevkli olur..
-
bende geçen ay böyle bir başlık açmıştım ama kesin bir hükme varamadım...2003 sonrası CİVİC almak istiyordum bende ama forumdan karar çıkmadı >:D
-
Forumda vw'den başkasına izin çıkmıyor ;D ;D ;D
-
alamandan başkası yalan :)
-
1.6 motor o kasa için agır kalır mk4 ü ararsın her türlü
Aynen Nizam kardeş, görüşdüğüm kişide octavia dan serilik bekleme biraz hantal dedi. TSİ motor demişken yakın bir arkadaşım 36.000 TL ye 30.000 KM de 2010 octavia TSİ elegant ını verecekti bana ama malüm maddi durumu zorlamam lazımdı. Bilmiyorum tsi octavia piyasası için bana yapılan fiyatı uygunmuydu.
-
Ya arkadaslar tsi diyosunuz iyi guZelse almakla
Bitmiyorki km yapan adamin ocagina incir agaci diker tsi etrafimda 3 4 kisi aldi 2sinin araba yatiyor surekli diger ikisi dayanamadi satti benzin olmus 5 tl seneye muhtemelen 7 lira olacak bu belli bisey mpi octavia ti kaldirmazmi hayir kaldirir ama tsi gibi elbwtte gitmez fakat lpgyi takarsin kafan rahat olur
-
benim belirttiğim durum elbet olacak herkes istediği arabayı alabilir onda sorun yok
golf 1.6 o araba ölçülerinde makul bir motor ve gidişe sahip ama o motoru octavia gibi bir arabaya koyarsanız ve sizde alırsanız herşeye yazık edersiniz para zaman sinir stres, passat ölçülerinde bir araba aile olarak binildiğinde arabaya giydirmekten arabayı süremezsin isyan edersin
TSİ veya FSİ olarak birşey belirtmiyorum hafta sonları biner gezerim derseniz ( ki aile için en büyük yalan o araba gezecek illa ) yanlış olur lpg kiti uygulanacak bir araba bulmanız daha iyi olur. illa alman olması gerekmez derseniz farklı modelleree yönelebilirsiniz
-
hemşerim bence bagaj sorunun yoksa bakımını yaptır golfe devam...
ama daha geniş araba olsun diyosan tercih senin... :)
-
Ya arkadaslar tsi diyosunuz iyi guZelse almakla
Bitmiyorki km yapan adamin ocagina incir agaci diker tsi etrafimda 3 4 kisi aldi 2sinin araba yatiyor surekli diger ikisi dayanamadi satti benzin olmus 5 tl seneye muhtemelen 7 lira olacak bu belli bisey mpi octavia ti kaldirmazmi hayir kaldirir ama tsi gibi elbwtte gitmez fakat lpgyi takarsin kafan rahat olur
çevremde tsi kullanan çok kişi var kimse yakıtından şikayetçi değil.. ayağına sahip çıktığın zaman yakmaz araba... şöylede bişey var 30.000tl ye yüksek model o segmentte dizel bir araçta yok malesef başka önereceğimiz bir araç yok diye düşünüyorum...
1.6 motorun neler yapabileceğini forum olrak herkes biliyor.. octavia ile 1.6 heleki lpg ile sıkıntı yaratabilir..
-
Sıkınti falan yaratmaz o motor passatta kullaniliyor golf 4 te bile atak olmayan motorun octaviada vs performansli olmasini cocuk bile beklemez bu tercih meselesidir tsi cok yakmaz evet ne zaman yakmaz uzun yolda cc ile sabitlersin az yakar 5 lt gibi ama altinda tsi var kasayi soyle bi ceksin dersen 9 litre yakiyor golftede leondada kullandim denemesi bedava dedigim gibi almasi problem degil ama ben 25 bin km yapiyorum yilda belki 30 bİn bu benzin fiyatlarinda sahsen kesinlikle almam baskasi yilda 5bin km yapar yada parasi coktur yakita verecek tabiki qlinacak en kral motorlardandir tsi. Bu ulkede benzin Pahali tdi bile az yakamaz hale geliyor tsi s ici ne yakar krus bazinda getcekci olarak vi hesaplasin alacak arkadas
-
hocam sizin yoruma göre hiç araba almayalım o zaman ..
arkadaş yardım istemiş benzinin yükselişi polemiğine girmeye gerek yok ....
-
Aynı motor Jetta da da kullanılıyor. Ben alınmaması bir engel görmüyorum. Taktırırsınız lpg yi mis gibi rahat rahat gezersiniz. Eren bey bunu anlatmaya çalışmış.
-
ulen eskiden araba alınamazdı simdi araba alınıyor ama arabaya binilemiyor
-
hocam sizin yoruma göre hiç araba almayalım o zaman ..
arkadaş yardım istemiş benzinin yükselişi polemiğine girmeye gerek yok ....
valla ustat yazdigimdan hic araba almayalim sentezini cikardiysaniz bencede almayalim dolmusa binelim.denildigi kadar az yaksa keskede hemen alsam kimse bayilmiyor mpi motora ama tsi ile fiyatlar ayni fsi den pahali ikinci eli
-
valla ustat yazdigimdan hic araba almayalim sentezini cikardiysaniz bencede almayalim dolmusa binelim.denildigi kadar az yaksa keskede
,
+1
bence araba aksiyonundan suan için uzak durmak ii dir bekleyin zamanı kurus kurus sıkıyorlar nasılsa :)
-
Sıkınti falan yaratmaz o motor passatta kullaniliyor golf 4 te bile atak olmayan motorun octaviada vs performansli olmasini cocuk bile beklemez bu tercih meselesidir tsi cok yakmaz evet ne zaman yakmaz uzun yolda cc ile sabitlersin az yakar 5 lt gibi ama altinda tsi var kasayi soyle bi ceksin dersen 9 litre yakiyor golftede leondada kullandim denemesi bedava dedigim gibi almasi problem degil ama ben 25 bin km yapiyorum yilda belki 30 bİn bu benzin fiyatlarinda sahsen kesinlikle almam baskasi yilda 5bin km yapar yada parasi coktur yakita verecek tabiki qlinacak en kral motorlardandir tsi. Bu ulkede benzin Pahali tdi bile az yakamaz hale geliyor tsi s ici ne yakar krus bazinda getcekci olarak vi hesaplasin alacak arkadas
Eren usta dediklerine katılıyorum ama şöylede bir durum var kabaca hesaplarsak uzun yolda 8 LT LPG yakıyor golf (4 kişi 1 hafta boyunca günlük 65 km ş.dışı (5 km'si ş.içi) yol yaptım km'de 245 krş yaktı). 90 km hız.
100 km = 8LT X 2.89 TL Lpg = 23.1 TL yani KM'de 231 krş, hesap hemen doğru yani.Ayrıca LPG ye geçmeden soğuk motorun yaktığı benzini hesaba katmadım.
TSİ motor ş.dışı 100 Km= 5 LT X 4.83 TL Benzin = 24.2 TL yani KM'de 242 krş
Anlayacağınız arkadaşlar LPG ninde tadı kalmadı.Yanlışım varsa düzeltin.
-
Eren usta dediklerine katılıyorum ama şöylede bir durum var kabaca hesaplarsak uzun yolda 8 LT LPG yakıyor golf (4 kişi 1 hafta boyunca günlük 65 km ş.dışı (5 km'si ş.içi) yol yaptım km'de 245 krş yaktı). 90 km hız.
100 km = 8LT X 2.89 TL Lpg = 23.1 TL yani KM'de 231 krş, hesap hemen doğru yani.Ayrıca LPG ye geçmeden soğuk motorun yaktığı benzini hesaba katmadım.
TSİ motor ş.dışı 100 Km= 5 LT X 4.83 TL Benzin = 24.2 TL yani KM'de 242 krş
Anlayacağınız arkadaşlar LPG ninde tadı kalmadı.Yanlışım varsa düzeltin.
Yanlışınız var. Uzun yolda 8 litre log yakıyorsa o araç zaten çok yakıyor. Ben şu son zamlar gelmeden önce inanın 90 km hızla 15-17 kuruş yaktırdım.
-
Yanlışınız var. Uzun yolda 8 litre log yakıyorsa o araç zaten çok yakıyor. Ben şu son zamlar gelmeden önce inanın 90 km hızla 15-17 kuruş yaktırdım.
Belkide senin hesabında bir yanlışlık var metin usta. Benimde bi ara 140 krş yakıyordu diğer arkadaşlarınki 160-170 krş yakarken, meğer LPG ayarını yapan usta benzin karışım oranını artırmış :) seninde öyle olmasın?
-
Belkide senin hesabında bir yanlışlık var metin usta. Benimde bi ara 140 krş yakıyordu diğer arkadaşlarınki 160-170 krş yakarken, meğer LPG ayarını yapan usta benzin karışım oranını artırmış :) seninde öyle olmasın?
Yok usta benim ayakla ilgili ;D
-
Yok usta benim ayakla ilgili ;D
Ne ayak varmış sende :D bu durumda ancak ayağına sağlık denir :tamamdir
-
Ne ayak varmış sende :D bu durumda ancak ayağına sağlık denir :tamamdir
Saolasın teşekkür ederim :) Bahsettiğim olayı desteklendiren fotolarda aşağıda :D
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/w6mJd.jpg)
(http://gorsel.vwtr.net/foecarse/tfdtyjm/xTImg.jpg)
-
hocam konu ile alakalı değil ama :D devir saatinin oradaki o sarı şey nedir benim aracımda hiç öyle bişeyle karşılaşmadımda ben
-
hocam konu ile alakalı değil ama :D devir saatinin oradaki o sarı şey nedir benim aracımda hiç öyle bişeyle karşılaşmadımda ben
Hız sabitleyici takmıştım ben onun ekrandaki göstergesi :D
-
bizim golf 4 2003 comfortlineye takılabiliyormu hız sabitleyici birde maliyeti ne kadar olur tahminen
-
bizim golf 4 2003 comfortlineye takılabiliyormu hız sabitleyici birde maliyeti ne kadar olur tahminen
Motor BCB veya BFQ ise takılır. Ben kendim taktığım için bana 200 e maloldu.
-
abimde skoda octavia var ful 2005. bizim arabaya göre kalkışda ağır araba fakat daha sonra performans olarak gayet iyi araç.bence tam bir aile arabası geniş konforlu bagaj sorunu olmayan gayet kullanışlı bir araç diye düşünüyorum.
-
octavianın performans olarak golften bir farkı yok aynı motor hatta aynı platformu kullanan araçlar, çok fazla kg farkı yok
-
Aklıma golf 7 1.2 tsi yatmaya başladı, performans olarak bizim1.6 lardan daha iyidir sanırım, kısmetse seneye imkanları zorlar hiç değilse sıfır araç almış olurum. Tabi octavi aklımın bir köşesinde "acaba" diye duruyor ::)
-
Motor BCB veya BFQ ise takılır. Ben kendim taktığım için bana 200 e maloldu.
bcb hocam montajı hakkında bilgi verirmisiniz forumda hiç denk gelmedim ben nasıl oluyor zor bişey mi
-
Hocam Bora forumunda açtığım konu :)
http://www.vwtr.net/forum/bora/boragolf-iv-cruise-controlhiz-sabitleyici-montaji-yaptim-t31030.0.html