Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Passat => Konuyu başlatan: umt - 30 Eylül 2012, 18:03:14
-
2001 model 1.9 tdi 130bg passat aracımın turbosunda ıslık sesi tabir edilen bir ses gelmeye başladı daha önce hiç bir sorun çıkartmamasına rağmen bu ses beni rahatsız etmeye başladı konu hakkında yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
-
ıslık sesi turbonun gayet sağlıklı olduğunun ıspatıdır.
-
ıslık sesi turbonun gayet sağlıklı olduğunun ıspatıdır.
mı acaba?
daha önce gelmediğini söylüyor
o ıslık sesinden sesine fark var
baktırmanızı öneririm
-
genel kanı bu yönde tabi ama daha önce yoksa baktırmakta fayda var cidden. bide şöyle bi durum varki b5.5 130 luk passatların genelinde olan bir durum büyük ihtimal turbo 1 kere değişmiştir. çünkü bu sesi 70 bin km civarından sonra yapmaya başlıyor.
-
Aynı araç değil ayrıca ticari bir araç fakat fordların transit modelindeki turbo dizellerin hepsinde hemen hemen bu ses var ve çok güzel gidiyorlar sorunda çıkmıyor.
-
Aracın çekişinde çalışmasında veya size anormal tepki vermesi durumu yok ise ilk olarak Manifoldunuzda veya egzost boğazınca ufak bir kaçak olsa bile o ıslık duyulur. Öncelikle oraları baktırın.
-
Bilgilendirme için teşekür ederim.Muhtemelen benim şüpelendiğim kaçak olabileceği çünkü rolantide egzos kokusu geliyor .Seside alt devirde yapıyor üst devirde ses gelmiyor..
-
bende birtane passat alcaktım aynı sorun vardı trübün den gelıyor dedı ustalar.satıcıda fiyat kırmadı bende almadım.
-
benim aracta sadece 3. viteste hızlanırken böyle bir ses var 4. vitesde ses kesiliyo
-
benim aracta sadece 3. viteste hızlanırken böyle bir ses var 4. vitesde ses kesiliyo
Ses devam ediyordur da sen duymuyorsundur.. :)
-
Arkadaşlar,
lastiğin havası kacsa bile yapacağınız ilk şey turbonun yağlamasının normal olup olmadığını kontrol etmek. :tamamdir
-
İntercooler tesisatında sıkıntı olabilir mi? Benim başıma gelmişti usta intercoller'ın kelepçesini tam oturtmadığı için pıssss diye güzel bir ses geliyordu :D Ancak terleme yapıyordu o boğazdan o da sıkıntı tabi :)
-
turbo bağlantılarında kaçak duyuyorum şimdi müdahale ettirin ilerde başınız ağrımasın.