mazotun sürekli artmasından ve kırsal motorin heryerde bulunmamasından direk depoya 10 numara yaÄ koyanlar var biraz mazotla karıÅtıranlar var birde 30 numara yaÄ kullananlar var son haddine gelipte artık bitkisel ve atık yaÄları depoya doldurup yakanlarda var :)
Åimdi bunlardan herhangi biri faydalı olurmu yada zararları neler olabilir araç mk1 düz dizel hep mazotla kullanıyorum ama daha ekonomik bi yöntem varsa geçiÅ yapabilirim
10 numara yaÄ heryerde yok 30 numaranında litresi 6 8 tl arasında Åimdi arabaya 1 litre 30 numara yaÄ koyulduÄunda 2 litre mazotun fiyatına denk gelicek orta halli bi karıÅım saÄlanacak yaÄ ve mazot karıÅımı kalın olduÄu için pompa onu az basıp çok km mi yapacak yani fiyatı pahalı olmasına karÅı avantajı nasıl oluyor ve bu pompaya enjektörlere vs zarar verirmi bi çok kiÅi transporterlerde kullanıp sorun yaÅamadıÄını söylüyor
aracım biraz yaÄ eksiltiyor arada yaÄ alıp ekliyorum mecburen sonuç olarak ayrı yaÄ alma mazot alma karıÅtırma gibi iÅlerle uÄraÅmak yapılan ekonomiye deÄecekmidir..
yol ve trafik durumuna göre 180 200 lira yakan araç Åimdi 220 240 lira yakıyor hiç uÄraÅmayımmı
10 numara yaÄ kullanımı kesinlikle araç için çok zararlı.KullandıÄınızda zararı mazot filtresinden baÅlayıp motora kadar devam edecektir.Mazot filtresini ÅiÅirecek,püskürtme elemanlarına zarar verecek ve aÅırı kurumlanma yapacaktır.Bütün bunlar olurken de çekiÅ aÅırı Åekilde düÅecektir.Bu tür yaÄları genelde aÄır vasıtalar kullanıyor.Onlar içinde zararlı ama otomobillerden daha dayanıklılar.Bence hiç deÄmez..
o zaman bu zamlarla birlikte arabaları yerinden oynatmayacaÄız yazık gerçekten durum içler acısı...
sadece yag katma dostum
yarı yarıya kat yada 3 te 2 mazot 3 te 1 yag olarak...
mazotla yag dırek karısmaz o yuzden bı bıdonun ıcıne katıp bolca calkalayıp karıstırman gerek ardından depoya dokmen gerek..
onumuz kıs oldugu ıcın yag katmadan kullanman daha ıyı kısın mazot koyulasır gerek kalmaz yag olayına..
eskı dızellerın pompa enejtor elemanları bırazcık koyu ve yaglı mazota gore oldugu ıcın abartmamak kosulu ıle yag katılabılır..
az bi miktar yaÄ katmayı düÅünüyorum ama yaÄında litresi 7 tl avantajı nasıl olacak onu çözemedim :)
yagın lt sı 7 tl olamaz yaa .. mazottan daha ucuz bı kere..
mazottan 1 tl daha ucuz hatta.. ben kamyoncularla falan konusuyorumda 1 tl daha ucuza alıyoruz dıyolardı..
valla 10 numara yaÄ Åehir içinde falan yok 30 numara var millet arabasına 30 numara yaÄ koyuyor ama nasıl yapıyo bilmiyom bi koyana denk gelmedi soramadım ama yaÄcılar benzinlikler hep bundan veriyoz diyor
Babam yıllardır otobüs ve kamyonculuk yaptı. 2 hafta önce İzmir'e gittik. VW caravelle ve Fiat Fiorino vardı. Babam caravelle'ya 15-20 LT, Fıorınoya ise 10-15 LT 20-50 yaÄ koydu. Sebebini sorduÄumda mazotu koyulaÅtırıp, enjektörlerde kurum yapacaÄı için daha az yakacaÄını söyledi. Araçların ikiside tanıdıklarındı ve daha önce hiç kullanmamıÅtık. Ne kadar yakacaÄını da bilmiyorduk. Toplam 1160 KM yol katedilmiÅ olup yakıtları ise Åöyleydi;
VW:72 LT
Fiat: 64 LT
Not: Araçların ne kadar yaktıÄını bilmiyorum. Sadece o an için yaÄ koyup katedilen yol ve yakılan LT'yi yazdım
anladım yaÄ koyunca enjektörler daha az yakıt püskürtüyor haliyle daha ekonomik oluyor uygun fiyatlı yaÄ bulmak lazım sanırım
Evde bir teneke 20-50 yaÄ vardı, babamda depolara doldurdu :)