Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: JinIwus - 15 Eylül 2012, 13:07:20

Başlık: ARAÇ LASTİK HAVASININ HİDROJEN Mİ ? HAVA MI ? OLMASI DAHA İYİ
Gönderen: JinIwus - 15 Eylül 2012, 13:07:20
başlıktan da anlayacağınız üzere araç lastiklerinin dolumu iki çeşit olabiliyormuş ve hidrojen yanlış hatırlamıyorsam dolumunda lastiğin esneme katsayısı daha çok artıp aracı daha çok rahatlattığını duydum ? yorumlarınız..
Başlık: Ynt: ARAÇ LASTİK HAVASININ HİDROJEN Mİ ? HAVA MI ? OLMASI DAHA İYİ
Gönderen: battal gazi - 15 Eylül 2012, 15:19:30
Ben kısa süre önce 4 adet kontinental lastik aldım,hepsinede hidrojen dolum yaptırdım,ayrıca çelik sübap taktırdım,lastiği soğuk tuttuğunu söylemişti firma bazı faydalarınıda söylemişti ama aklımda kalan bunlar ayrıca 2003 model vectram vardı lastik basınç sensörü çok hasastı sürekli 15 güne bir uyarı veriyordu opel forumundan bir usta ve bir kaç forum üyesi sorunun hidrojen ile dolum yapıldıktan sonra bitebileceğini ima etmişlerdi,ben yapmamıştım eski aracımda fakat yorumdan anlaşılcağı üzre sanırım havadan daha ağır olsa gerekki kolay kolay boşalmıyor,belkide eksikliğim ve yanlış yorumlamam olabilir konuya daha hakim birisi daha net cevap verecektir elbet.
 :) bu arada nitrojen hidrojen yazmışız. :D
Gönderen: furkanyldrm - 15 Eylül 2012, 17:31:11
Affınıza sığınarak soruyorum, bahsettiğiniz gaz nitrojen:azot olmasın?  Çünkü hidrojen yanıcı bir gazdır, tehlikeli olur diye düşünüyorum.
Nitrojen, yüksek hızlarda lastiğin ısınmasını yavaşlatıyor ve lastik içinde oluşabilecek nemi engelliyor diye biliyorum.
Gönderen: nesquik - 15 Eylül 2012, 17:34:52
hocam ben lastiği yeni aldığımda bastırmıştım.
hiç bi fark göremedim.
sonra jantları değiştirdiğim için tekrar hava bastırmam gerekti, lastikci nitrojen basalımmı dedi 20 TL fark oluyordu hiç gerek duymadım.
lastığın ısınmaması fizik kurallarına aykırı hocam.
sonuçta sürtünme yoluyla ısınan lastiği, herhangi bir gaz hiç enerji harcamadan nasıl soğutabilir?
ozaman klimalara hiç gerek kalmazdı..
Gönderen: furkanyldrm - 15 Eylül 2012, 17:41:16
Lastik şişirmekte nitrojen kullanmak havacılıkta kullanılan bir yöntemdir.Normal havanın içinde bulunan oksijenin meydana getirdiği korozyonu azaltmak ve yüksek sıcaklıklarda yanma riskini azaltmak için uçak lastikleri nitrojen ile şişirilir. Ancak otomobil lastiği o kadar kritik yüklere maruz kalmadığı için otomobillerde kullanmak fazla bir fayda sağlamaz.
Gönderen: nesquik - 15 Eylül 2012, 19:38:17
Lastik şişirmekte nitrojen kullanmak havacılıkta kullanılan bir yöntemdir.Normal havanın içinde bulunan oksijenin meydana getirdiği korozyonu azaltmak ve yüksek sıcaklıklarda yanma riskini azaltmak için uçak lastikleri nitrojen ile şişirilir. Ancak otomobil lastiği o kadar kritik yüklere maruz kalmadığı için otomobillerde kullanmak fazla bir fayda sağlamaz.
:tamamdir :tamamdir :tamamdir
Gönderen: Sinancetintas - 15 Eylül 2012, 21:29:36
Ustat kimya mühendisligi falan mı okuyorsun.. valla süper açıklamışsın tebrik ederim.. ;)
Gönderen: furkanyldrm - 15 Eylül 2012, 21:36:55
Ustat kimya mühendisligi falan mı okuyorsun.. valla süper açıklamışsın tebrik ederim.. ;)

Kusura bakmayın alıntı olduğunu belirtmeyi unutmuşum, konuya çok yabancı değilim fakat daha uzmanca bir açıklama gerektiği için alıntı yaptım.
Gönderen: Sinancetintas - 15 Eylül 2012, 21:49:53
;) Sagolasın bilgiyi paylaşmış olman yeterli.. ;)