Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: buyukvardar - 13 Eylül 2012, 14:54:42
-
selam arkadaşlar aracımın geç çalışma problemi vardı yeni yeni işi çözüyor gibiyim hangi tamirciye gittiysem işi çözemediler. olayı sizlere baştan anlatayım bir gün aracımın kapısını çok sert kapattım öyleki camlar zangırdıyacak gibi. ve marşa bastım aracım çalışmadı ve çok uzunn süre sonra aracım çalıştı. o günden beri bazen sık bazen de seyrek olmak üzere aracım ilk çalıştırdığımda çalışmıyor kapıyı açıp kapatıyorum veya kumandadan kendimi içine kitliyor ve tekrar açıyorum aracım 2,3 denemeden sonra çalışıyor. kapıları kumandadan açtığımda ve şoför kapısını açtığımda önceden benzin pompasının çalışma sesi duyulurdu bu ses duymadığım zaman aracım çalışmıyor yada çalışsada 100 metre gitmeden stop ediyor. bir ayrıntı daha söyleyeyim aracım lpgeli brc marka kapıları kumandadan açtığımda lpg göstergesindeki kırmızı bir ışık ynıp sönüyor bu ışık yandığında aracım kolay çalışıyor fakat kumandadan kapıları açtığımda bu ışık yanmaz ise aracımda çalışmıyor. olay bundan ibaret arkadaşlar bu olayı tabi tamircilere bu şekilde anlatmadım benim jeton yeni yeni düştü desem yeridir. kafamda olayları baştan beri toparladım bu durum ortaya çıktı. sizden şimdi yardım istiyorum aracta benzin pompasını harekete geçire bir sensör gibi bişey var mı bu işin tamiri nasıl olur lütfen yardım edermisiniz.
-
Merhaba,
Benim aracımdada BRC sistemi var ara sıra araca biner binmez kırmızı ışığın yandığını görebiliyorum ama her araca bindiğimde yanmıyor, neye göre yanıp yanmaığını bilmiyorum...
-
merhaba
şöför kapı sivici yakıt pompasının çalıştırır.
tamiri mümkün, servis ve parçacılarda siviçler ayrı satılmıyor.kilit oldukça pahalı ,
siviçler kapı kilidi ile bütün satılıyor.
siviç kısmı bildiğim kadarıyla bazı makineler ile aynı (sanayi makineleri )kapsamlı elektronik malzemeleri satan yerlerden tedarik edilebilir.
birde bunu yapacak ustayıda bulmanız lazım..
-
Kilitleri açıp sürücü kapısını açınca benzin pompası kısa bir süre çalışır ki motoru çalıştırınca biraz benzin pompalanmış olsun.
O nedenle kapı switchlerinin çalışması önemli.
Switch'i çalışmayanlar biraz daha geç marş alır (1-2 saniye) :)
-
benim sürücü kapısının switch i de arızalı,benim araçta mı o yüzden zor çalışıyor acaba ??? dizellerde de aynı sistem var mıdır?
-
bazı dizel araçlar da da kızdırma bujilerini çalıştırır
-
hocam bendede aynı sorun vardı, tüplü değil aracım fakat 2.marşta çalışıyordu devamlı,baya araştırdım ustalara sordum,ilk olarak hava sıcaklıklarına bağlı içerde kalan benzinin buharlaşıp ilk anda yeterli benzin olmadığı için çalışmaması
2. olarak ise benzin az ise ilk marşta yeterli benzini çekememesi, yani 30-40 tl lik benzin değiilde 70-80 tl lik alıp denemek gerekiyor,hem pompa kuru kalmasın hemde yeterli benzini çeksin,ben benzin litresini arttırdığımda ilk marşta çalışmama problemini gidermiştim.
-
Depolar zaten 56 Litre :)
Saçmalamasınlar. Ustalar da iyi atıyor ha.
-
eee ozaman arkadaşlar ben kapıyı çok sert kapattığım için kapı siwicini mi bozdum.
-
Depolar zaten 56 Litre :)
Saçmalamasınlar. Ustalar da iyi atıyor ha.
birdaha okursanız litre değilde TL olduğunu görürsünüz
-
Pardon. Haklısınız benim hatam.
Ama depodaki benzin ile marş basmanın ilişkisiz olduğu konusunda ısrarcıyım.
-
Pardon. Haklısınız benim hatam.
Ama depodaki benzin ile marş basmanın ilişkisiz olduğu konusunda ısrarcıyım.
estf. karışıklıklar olabilir, hocam şöyle söyleyeyim mesela benzin bitmeye yakın teklemeye başlar araba,az benzindede ilk çalışmada aynı mantık,birde hava sıcak borudaki benzinde buharlaşıyor , hareket halindede değilsin ilk marş bıu yüzden zorluk çıkabilir çalışmada,arkadaşımızın aracı tüplü çok benzin aldığını düşünmüyorum 20-25 tl lik atıyordur büyük ihtimalle,ben kapı çarpmasıyla arıza olacağını düşünmüyorum.benzin pompası benzinin içinde değil ilk marşta tam benzin çekemiyor,yani tabi ki farklı birşeyde olabilir ama arıza ararken masraf yapmadan önce denemekte fayda var.
-
benzin pompası deponun en alt seviyelerinden çekme ve basma işlemini yapar .yakıt doluluğu ,pompa üzerinde kalan yakıt miktarı basıncına etki etmesine ama bu etkiyi ölçebilecek kadar hassasiyetli bir basınç ölçer skalası var mı bilyorum ::)
-
fatih mrb bileciktensin sanırım bende bilecik söğüttenim. kapıdaki switch ile alakalı olduğunu düşünüyorum bende kumanda ile kapıyı ilk açtıgımda araba hemen marş alıyor ve çalışıyor fakat kumanda ile kapıyı açıp arabayı 5 10 dk snra çalıştırdıgımda araba geç çalışıyor biraz fazladaa uzun basmıyorum marş motorunu yakmayayım diye bu şekilde bi düşüncem var benim. benim tahminimce böyle kumandadan aç aracı o şekilde bi dene bu arada aracım 2003 comfortline golf
-
selam arkadaşlar benim aracımdada aynı geç çalışma problemi var
BENİM HİKAYEMİ ANLATAYIMDA DİNLEYİN: :( :( :(
araba soğukken yani motor soğudumu en az 3-4 marjtan aşağı başmayınca çalışmıyor araç sıcakken sorun yok tek marş çalışıyor önce devamlı gittiğim özel servise götürdüm deiler benzin pompası benzin pomasını değiştirdim orjinal pompa 400 tl komple sorun gene hallolmadı dedıler kızdırma bobınleri hepsini sıfır taktık gen olmadı eksoz manıfoldundaki süzgeç gibi bişey var içinde o oynuyordu söktüler ondan dedıler ve manıfoldu kaynakla açıp aldılar ve tekrar taktılar motor suğudumu gene aynı SONUÇ ÖZEL SERVİS SINIFTA KALDI BENIM İÇİNDE BİTİTİ.........onu değiş bunu değiş toplam 1000 tl hesap
>:( >:( 2. bugunde yetkili servise götürdürdüm araç birgün kaldı denediler önce arıza tespiti yaptılar. sonra dedıler motor bölümünde soför tarafında araç silecek suyu ile antifiriz konulan deposunun arasında benzin ve hava ile alakalı bie siyah kutu var şey var hortumlar var 2 adet birde swiç var üsütnde dediler sorun onda onu devreden çıkardımı araç çalışıyor sorunsuz. ok dedık şimdi onu devreden çıkardık birkaç gün deneyeceğim sorun çörüzlürse o devre kutu-2 adet hortumu-swici ve kablosu yenisini taktıracağım kopmle yenisi 500 tl dediler fakat yetkili servis dedıklerı gibi abartılan gibi bir elemeğide almıyor aracım 2 gun kalmasınarağman o kadar uğraştılar sadece 10 tl hesap ödedim eğerki sorun ordansa düzelirse hemen yenisini yetkili serviste taktıracağım ha bu arada birde bugun motor arıza ışığıda yanmaya başladı fakat motor çalışması hararet herşey normal sanırım o devre dışı bırakılanparçadan heralde . bu gibi sorunları yazarsak en azından bize klavuz olur arkadaşlar.........
-
>:( >:( >:( >:( :-\ :-\ :-[ :-[
-
aracın sürücü kapısı açıldığında lpg nin ışıkları yanar yakıtpompası enjektörlere yakıt basıncı sağlar aracı çalışmaya hazır konuma getirir eğer bu olmuyosa aracın sürücü kapı kilidi arızalı demektir buda geç çalışmaya neden olabilir öncelikle kapı kilit swicini değiştirt ama 70liradan fazla verme ben o fiyata yaptırdım
-
:-[ :-[benim araç benzinli tüplü deyil benim araçta sıkın benzin fazla geldği için boğuluyor araç geç çalışıyor benkapıyı kullanmadığımda sorun yok sorun kapıdaki swiç te pompadan benzin basırırsa yanı vızzzz sesı gelirse araç geç çalışyor :-\ :-\ :-\
-
aracın sürücü kapısı açıldığında lpg nin ışıkları yanar yakıtpompası enjektörlere yakıt basıncı sağlar aracı çalışmaya hazır konuma getirir eğer bu olmuyosa aracın sürücü kapı kilidi arızalı demektir buda geç çalışmaya neden olabilir öncelikle kapı kilit swicini değiştirt ama 70liradan fazla verme ben o fiyata yaptırdım
tek kapı icınmi 70 tl verdiniz eger öyleyse gerçekten ucuk bi rakam bu ben sol ön kapı icın sadece 15 tl para verdim parca dahil.bence arastırın biray para kolay kazanılmıyor.
-
Aynı sorun bendede var bazen kapı ışığı yanmıyor enjektörlere benzin pompalanmıyor. Sorunu şöyle çözüyorum; anahtarı takıp açık konuma getiriyorum vıııııı... diye ses gelince enjektörlere benzin pompalanıyor sanırım, marş hemen alıyor. Direk marşa bassamda çalışmamazlık yapmadı şu ana kadar şeytan kulağına :D Kilit dilinin yayı gevşedi sanırım ondan swice sert çarpma yapmıyor, Swici veya sorum kilit dili yayındaysa bu sorunu kendimiz nasıl yapabiliriz yardımcı olacak üstad arkadaş varmı acaba? :)