Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Polo ve Lupo => Polo 6N => Konuyu başlatan: infernaltr - 06 Eylül 2012, 15:23:31

Başlık: Kaportada ki noktasal boyalar
Gönderen: infernaltr - 06 Eylül 2012, 15:23:31
Merhaba arkadaşlar aracımı daha önce demir atolyesinin yakınına koymuştum , ben yokken demir boyama yapılmış tabanca sprey ile rüzgar sayesinde uçan boyalar aracın tavan , kaput , çamurluk ve ön camda yüzlerce siyah noktasal boya var. Tırnakla kazıyınca zar zor çıkıyor ancak altında ki boyaya zarar veriyor. Bu  noktasal boyaları nasıl çıkartabilirim ?

-Polisaj Makinası ile Pasta uygulaması
-Selülozik Tiner ?
-Kil ?
-Gaz yağı ?
-Benzin ?

Bunlardan hangisi boyayı çıkarabilir yardımcı olursanız sevinirim.
Başlık: Ynt: Kaportada ki noktasal boyalar
Gönderen: htmetin - 06 Eylül 2012, 15:27:24
gaz yağını dene en azından arabanın boyasını bozmaz
Gönderen: infernaltr - 06 Eylül 2012, 15:36:21
gaz yağını dene en azından arabanın boyasını bozmaz

Daha önce petrol istasyonlarını gezmiştim gazyağı için ama hiçbir yerde bulamadım yaşadığım yerde malesef yok. Buna benzer başka madde kullansam olmaz mı ?
Gönderen: htmetin - 06 Eylül 2012, 16:34:11
oto sanayilerde yağ satan toptancılarda bulma ihtimalin var. ben asfalt lekesini  ve bant artığını tek hamlede gaz yağı ile temizliyorum.
Gönderen: BARRACUDAY - 06 Eylül 2012, 19:30:34
çbs aqua ince pasta cila bunun üstesinden rahat gelir. Hemde aracın parlaklığı da artar  :tamamdir
Gönderen: ysnkck - 26 Eylül 2012, 20:52:49
benim aracda folyo vardı söktüm yapışkan izini kaldırmak icin selilozik tiner kullandım boyaya zarar verir dediler hiçbir sıkıntısı olmadı hiç ugraşma dene bence etkilioldugunu görürsün
Gönderen: goffo - 26 Eylül 2012, 22:08:50
pasta ile uğraşma meguiars kil var temzleme kili onunla çıkartabilirsn
Gönderen: uygaraga - 27 Eylül 2012, 11:19:13
aracınıza bilmediğiniz hiç bir madde kullanmayınız sonunuz pişmanlık olabilir cila ve gaz yağını zararları olmayacağını düşünüyorum gaz yağını gaz lambası hediyelik eşya bazı tekel bayisi ve sanyiden teymin edebilirsin