Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: alplion - 20 Temmuz 2012, 21:43:45
-
3 seferdir sol dış aks ı speedan marka ile değiştirmeme ragmen hala araç ile uzun yol yaptıgımda ara ara tıkırtı yapıyor sebebi ne olabilir başına gelen ve çözüm bulabilen var mı?
-
yardımcı olabilecek kimse yok mu? usta ses çogalacak duyacagız ona göre işlem yapacagız dedi ama yine sol dış aks dğişirse 4. aks olacak bunun asıl sebebi ne olabilir
-
acaba yuvalarda bir sorun mu var arabanın bir parçası bilyaları bozuyor olabilir
-
genelde uzun yolda ara ara ses yapıyor ustanın yanına gidince tık veya şehir içinde tık yok usta da sesi duymadan ne oldugunu bilemiyor.açtıklarında özellikle başında durup burası sağlam mı şurası sağlam mı diye sürekli soruyorum ama belki gözden kaçan bi yer olabilir deneyim li bi arkadaş olsada şuraya baktır desede oraya bakacağım ama
-
genelde uzun yolda ara ara ses yapıyor ustanın yanına gidince tık veya şehir içinde tık yok usta da sesi duymadan ne oldugunu bilemiyor.açtıklarında özellikle başında durup burası sağlam mı şurası sağlam mı diye sürekli soruyorum ama belki gözden kaçan bi yer olabilir deneyim li bi arkadaş olsada şuraya baktır desede oraya bakacağım ama
aks kolu ne alemde arabada belli bir hızdan sonra sallantı oluyor mu ?
-
tıkırtı yokken ne sağa ne sola çekme var yolda ip gibi gidiyor. sol ön tekerde arka beşik ve aks kolu değişti ama bu sebepten değil de usta değiştirirsek iyi olur diye değiştirdim.
-
bu tıkırtıyı hangi durumlarda veriyor araba bilya ile tıkırtı arasında bir bag kuramadım
-
aks bilyalarının taşıyıcılarından olabilir amortisör kafasından olabilir.
iyi bir rotçu arızayı tespit edebilir
umarım taşıyıcılardan değildir taşıyıcıların değişmesi ve değişirken yenilemen gereken parçların toplam maliyeti 500 ü buluyor umarım yukarıda yazdığım sorun değildir.
geçmiş olsun ustan arabada iken ani sola ya da sağ direksiyon kırmalrında ses gelecek mi kontrol ettir
birde baskı balatadan gelebilir dikkatli olmak gerek
-
sert sağda solda yapmıyor. baskı balatayı geçen sene temmuz da değiştirdim ve 15 gün önce yine bitti vede volan felan taşlandı, km 15 000 km olmamıştı dahi ama vites geçişlerinde hiç bi sıkıntım yok hatta normal da yavaş hızlı iken dahi birinci vitese geçemiyordum şimdi öyle bi problem yok
-
ben sanzımanı degıstırmeden once tıkırtı bendede vardı ustaya goturdum aks larda bosluk var dedı bırak dedım kalsın.o tıkıtrtı geldıgı zaman araba 90 dan sonra tıtremeye baslıodu.bıde tıkırtı basladıgı zaman debrıyaja basınca kesiodu sesı.tabi sonra actıkkı sanzumanı sızlere omur.sımdı sanzımanı degıstım o sesde gitti.akslardada bı sorun yok simdi
-
sola tam kırın olduğunuz yerde dönün tak tak tak ses yapıyosa akstandır, iç aks kafasıdır
ama çoğu şey olabilir
disk muhafazası yamulmuştur ara ara o ses yapıyordur o bile olabilir
bende mesela cızt cızt cızt diye sürekli bir metalden metale değme sesi geliyordu, hatta aynı ses eniştemin 407sinde de var, ben jantı değiştirdim sorun morun kalmadı
başka aracımda lastiklerin arasında taş var mı diye baktım, üşenmeden en küçük taşa kadar temizledim, ses kesilmedi, bir gün tesadüfen dişlerin arasından değil de dişin tam üstünden vida girmiş olduğunu gördüm, öyle bir yere girmiş ki sadece aralara baktığımız için doğal olarak görmek imkansız.vida siyah lastik siyah kamufle olmuş, vidayı söktüm o ses de öyle düzeldi
bir başka ihtimal direksiyon kutusunda az bir bışluk varsa yapabilir
o tekerden ya da ön takımdan gelen ses bulunması en gıcık seslerdendir
-
çözümü heralde ses çoğalacak vede yeni dış aks kafası değişecek:(
-
ben sanzımanı degıstırmeden once tıkırtı bendede vardı ustaya goturdum aks larda bosluk var dedı bırak dedım kalsın.o tıkıtrtı geldıgı zaman araba 90 dan sonra tıtremeye baslıodu.bıde tıkırtı basladıgı zaman debrıyaja basınca kesiodu sesı.tabi sonra actıkkı sanzumanı sızlere omur.sımdı sanzımanı degıstım o sesde gitti.akslardada bı sorun yok simdi
sürekli mi idi tıkırtı yoksa ara ara mı yapıyordu
-
aynı sıkıntı bendede mevcut arac düzde giderken ses yok saga dönerken sürtme sesi gibi bi ses geliyo debriyaja basınca ses kesiliyo büyük ihtimal benimki şanzımandan geliyo..aşagı yukarı bi şanzıman ne kadara patlar
-
ben 4 ay once yaptırdım sanzımanı baskı balata falan degıstrmıstım 1400 e mal oldu.3 ay kullandım kendı sanzımanımı verıp cıkma aldım 1150 ye
-
acaba bnde degiştirmelimmiyim şanzımanın sıkıntısı dönüşlerde sadece saga dönerken ses yapıyo düz de giderken sola dönerken ses gelmiyo hangi ustaya servise götürdüysem sesi kesemediler en son çare şanzıman aklıma geldi aracın vites geçisleri güzel ne yapsam bilmiyorum
-
aynı sıkıntı bendede mevcut arac düzde giderken ses yok saga dönerken sürtme sesi gibi bi ses geliyo debriyaja basınca ses kesiliyo büyük ihtimal benimki şanzımandan geliyo..aşagı yukarı bi şanzıman ne kadara patlar
sizin sorununuzun komple şanzımandan olduğunu sanmıyorum, aks olabilir
-
bu sesi direksiyon yağından yapar. yağı kontrol etmende fayda var. bende sola dönüşte yapıyodu bugün yağı kontrol ettim eksikti tamamladım ses mes kalmadı.
-
araç ısınınca ses yine peydah oldu şanzıman yağını değiştirsem mi ki?
-
yoksa akis mi ki?
-
arızaya bir türlü teşhis koydurttamadım.
-
ben 4 ay once yaptırdım sanzımanı baskı balata falan degıstrmıstım 1400 e mal oldu.3 ay kullandım kendı sanzımanımı verıp cıkma aldım 1150 ye
şanzımanı neden değiştirdiniz sebebi neydi?yağ mı saldı yoksa geçişler mi zordu yada ses mi yapıyordu
-
şanzıman aracın oncekı sahıbınde tamır gormus aldıgımda haberım yoktu debrıyajım kacırmaya basladımıstı baskı balatam yenı olmasına ragmen sanzımanı ındırdık baktık ki balatayı yaglamıs keceden ve ön kapaktakı kaynak yerınden.on kapagı aldık sanzıman ufak bır tamırden gectı 3 ay sonra aynı sıkıntı yıne basladı sanzıman yagım camur gıbydı her ıkı sanzıman ındırdıgımızdede aynıydı yağı.sonra baktık ki olacak ıs degıl gıttık cıkma sanzıman aldık.oncekı sanzımanda 2. vıtesde ugultu falanda vardı gecısler de sıkıntı yoktu.ama yaglamayı kesemedıler.şimdi cok şükür iyi sıkıntı yok
-
bende sol tekerden mi yoksa şanzımandan mı yapıyor anlamadım bakalım araba gelince şanzıman yağını
castrol tafix 75/90 la değiştireyim manuel için dogru seçim dimi?
bide araç uzun yolda ısının ca problem oluyor kısa süreli