Herkese selam.
son olcumum su seklide.132.55 liraya 31,48 litre benzin aldim.bununla 409 km yol yaptim. 100 km de 7,7 lt yapiyor.km de 0.324 kurus. bu rakamlari daha once hic gormemistim. yanlizca lastikleri degistirdim. 175 70 13 olan lastikleri 185 55 14 olarak degistirdim. istanbul ici tikali trafikte sakin kullandim.onceki olcumlerim yuksekti.giderek dustu.lastiklerin etkisi buyukmus.surpriz oldu.
:o bence bır yanlıslık var sankı lastıkebatların buyudukce yakıtın artar dıe bıllıyorum ben.
Bencede yanlislik var aayrica 7.7 lt fabrika verilerine aykiri.hevesininzi kirmis olmayim ama tam depo olcmeyi deneyin.
Ben gecen sene bayramda İstanbul sehir icinde 6.5lt/100km yaktim.Trafik nerdeyse hic yoktu. Normal trafikte rekorum 8lt .
Bence mumkun.
Lastiklerinin yuvarlanma direnci düÅükse arabanı kasmayacaÄı için yakıtını da aÅaÄı çekecektir. ÃrneÄin brigstone turanza :)
Uzun zamandır benzin tüketimini ölçüyorum. KıÅın 10-10,5 litreleri gördüm. Son 3 ölçümümde 9 lt civarıydı. Ãlçümü Åu Åekilde yapıyorum. Depoyu full yapıyorum. Km saatini sıfırlıyorum. Depo bitmeye yakın aynı benzinci mümkünse aynı pompadan tekrar fullüyorum. Tabanca ilk attıÄı anda bıraktırıyorum. AldıÄım benzin litresi fiyatı ve kilometresine göre hesap yapıyorum. Son ölçtüÄüm deÄere ben de inanamadım ama gerçek. Åehir dıÅında bile bu deÄeri görmek zor. Tek deÄiÅen lastikler oldu. 6n lerde orjinal lastik 175 65 13 tür. Ben yıllarca 175 70 13 kullandım. Lastik hesap programlarında Bu deÄerle %4-5 oranında sapma veriyor. Jant takıcaÄım için lastikleri de deÄiÅtirdim. 175 65 13 ün birebir karÅılıÄı 185 55 14 veya 195 45 15 tir. Ben 14 tercih ettim. DeÄiÅen tek Åey bu. Haa bir de bakımlarını tam yaptırıyorum. Bir sonraki ölçümümü burada sizlerle yeniden paylaÅacaÄım.
ankara-rize arası 117 tl ye 840 km yaptım(lpg) 1999 polo resmen kokluyor yaa
Sakin kullanımda yakıt harika gerçekten poloda. ÅehirdıÅı ortalama 100 km'de 7.3 litre klima açıkken lpg'de yaktırdım.
beyler galıba kardesımızı ve aracını tebrık etmekten baska yapılacak bırsey yok. :saygılar bu arada benım bogaz kelebegı patladı ıst avr. yakasında bıldıgınız gerckten ıyı karboratorcu usta varmı sorunumu cozebılecek olan?
iyi geceler arkadaÅlar rizeden ankaraya yeni geldim inanın 14 kuruÅu geçmedi sizce iyi mi
3.2 kuruŠölçülebilir deÄer..bende 1.4 sportline var..Åehir içi 3.6 kuruÅ yakıyor..sakin ve agresif kullanım karıÅık
Alıntı yapılan: polokolo - 07 Temmuz 2012, 02:38:49
iyi geceler arkadaÅlar rizeden ankaraya yeni geldim inanın 14 kuruÅu geçmedi sizce iyi mi
Bu soruyu Karadenizli olmana raÄmen sormamıŠkabul ediyorum :)
Ayrıca hemen git bi nazar boncuÄu taktır, yada bana adresi ver ben sana bi tane hediye yollayayım.
benzin deÄil lpg ama pololar normalde Åegirlerarası nekadar yakar bilmediÄim için sordum daa
Tekrardan selam arkadaÅlar. Dün yine benzin aldım sizlerle paylaÅayım dedim. Bu deÄerler beni gerçekten Åok etti. Aynı benzinciden aynı pompadan aldım ve ilk tık attıÄında bıraktırdım. Åehir içi istanbul trafiÄi sakin kullanım olarak kullandım. 1 kere kocaeli gidiÅ dönüŠyaptım. 160 km. Åimdi gelelim deÄerlere.
161 tl ye 37,44 litre benzin aldım. Bununla 533,5 km yaptım 100 km de 7,01 lt tüketimim olmuÅ. Bu yeni rekorum. :D 15 senedir bu aracı kullanıyorum ilk defa bu deÄeri gördüm. Km de 30 kuruÅ yapıyor. Daha önceden dediÄim gibi. Eskiden tek farkı lastikler.
evet kardeÅim yakıt tüketimin güzel bende geçen ay fulledim Åehir içi tamamen hiç uzun yol yapmadım 500 km yi geçtim çeyrek deponun altına biraz düÅtü daha ıÅıÄı yakmadı::))muhtemelen 4-5 gün içerisinde deÄerleri yazarım buraya hep aynı pompa ve benzinciden alırım benzinimi :) herkese kazasız belasız sürüÅler arkadaÅlar
ARACIM 2000 MODEL 1.6 8V MOTOR
EVET ARKADAÅLAR HAFTA SONU SONUNDA DEPOMU FULLEDİM TAM 600 KM TAMAMEN ÅEHİR İÃİN 4.VİTESİ ÃOK NADİR GÃRDÃM:) ARADA KLİMA AÃIK , ARADA AGRESİF 3000 DEVİR ÃSTà KULLANIMI:);
LASTİKLER 4000 KM OLDU TAKALI HAVA BASINCLARI 30 BARÃLÃÃLERİ 185X55 R14
AYNI POMPADAN ALDIM YİNE BENZİNİ
TAM 42.1 LT BENZİN ALDI 3 LT KALMIŠDEPODA:)
VERİLER:
1LT DE 14.25 KM YOL KATETMİŠBULUNMAKTAYIM.
BUDA 100 KM DE 7,01 LT YAPAR :)
BENZİNİN ÅU ANKİ GÃNCEL FİYATİ 4.29 TL DİR.(DEPOYU FULLEDİGİMDEDE AYNIYDI)
KM'DE 301 KURUÅ YAKMIÅ OLUYOR.
BU VERİLER BENİ ÃOK SEVİNDİRDİ BUNA BENM BENZİNLİ ARAÃTA DUYDUÄUM YENİ REKORUM::))
Ben 8.5 lt falan yaktıÄımda seviniyordum. Helal olsun...
uzunyolda ortalama 6.5 lt.Åehiriçi içiyor ama.gerçi Åehir içi de deÄil köy içi diyelim, hep bayır hep viraj hep 1-3 km arası kısa mesafe 15 litreyi buluyordur belkide zaman zaman.
Herkese selam,
KardeÅim ben de 96 6N Sportline sahibiyim, benim lastikler de 175 70 14 ben 30-32 KrÅ arası seyrediyordum. LPG gaz filtresi ve enjektörlerini deÄiÅtirmem gerektiÄini söyledi Atiker, deÄiÅtirdik Åuanda 26 KrÅ' a indik ne kadar daha ineriz bakacaÄız.
arkadaÅın 1.6 2005 model golf ü Åu anda 357 tl (lt fiyatı 4.41 iken) yakıyor km de inanılır gibi gelmedi bana benm arabanın deÄerleri hakkımızda hayırlısı :)
Temmuz 16 da fullediÄim depom 585 km de benzin ıÅıgını yaktı sonunda:) tamamen Åehir içi kullanım iÅe git gel hafta sonu gez bu ay çok gezmiÅiz:) Åehir dıÅı fırsatım iÅ yogunlugundan dolayı bayramdan bayrama oluyor.tamamen Åehir dıÅı verileri yok aracın Åu anda elimde onuda merak etmiyor deÄilim fullediÄimde tekrar bilgileri burda paylaÅacaÄım....
evet arkadaÅlar sonunda depoyu fulledim.
tam 649 km yol aldım tamamen Åehir içi her zaman aynı pompa 42,32 lt benzin aldı depo pompa atınca her zamanki gibi bıraktırdım.
1lt de 15,33 km yol aldı inanılmaz bir yakıt performansı benim için ::))100 km del 6,52 lt. benzinin 13/08/12 güncel lt fiyatı 4,5 tl.
allah bozmasın yakında uzun yol deÄerlerinide girerim bayram yaklaÅıyor Åehir dıÅı kullanım yapıcam...
aracımı alalı daha 4 ay oldu ilk ustama götürdüÄümde ustam aracın motoruna çok iyi bakıldıÄını söylemiÅti.arabaya haliyle temiz binilmiÅ 12 senelik araç 4000 km yol yaptım hiç beni üzmedi.
polo 6n araç almak isteyen arkadaÅları bilgilendirmek amaçlı eÄer aracın tüm bakımlarını lastik deÄiÅimi havaları ebatları ,yaÄ deÄiÅimleri,filtre deÄiÅimleri,hor kullanılmaması motorun yorulmaması kısacası çoÄu Åey yakıt performasını etkiliyor bunları yerinde zamanında eksiksiz yaptırdıkları zaman bu sonuçlar ortaya çıkıyor.ben genelde sakin kullanırım gaza gelmedikçe:) 3000 devir üzerlerini çok nadir görürüm.
herkese kazasız belasız sürüÅler.
Alıntı yapılan: 6NCURESHOT - 13 Ağustos 2012, 11:47:09
evet arkadaÅlar sonunda depoyu fulledim.
tam 649 km yol aldım tamamen Åehir içi her zaman aynı pompa 42,32 lt benzin aldı depo pompa atınca her zamanki gibi bıraktırdım.
1lt de 15,33 km yol aldı inanılmaz bir yakıt performansı benim için ::))100 km del 6,52 lt. benzinin 13/08/12 güncel lt fiyatı 4,5 tl.
allah bozmasın yakında uzun yol deÄerlerinide girerim bayram yaklaÅıyor Åehir dıÅı kullanım yapıcam...
aracımı alalı daha 4 ay oldu ilk ustama götürdüÄümde ustam aracın motoruna çok iyi bakıldıÄını söylemiÅti.arabaya haliyle temiz binilmiÅ 12 senelik araç 4000 km yol yaptım hiç beni üzmedi.
polo 6n araç almak isteyen arkadaÅları bilgilendirmek amaçlı eÄer aracın tüm bakımlarını lastik deÄiÅimi havaları ebatları ,yaÄ deÄiÅimleri,filtre deÄiÅimleri,hor kullanılmaması motorun yorulmaması kısacası çoÄu Åey yakıt performasını etkiliyor bunları yerinde zamanında eksiksiz yaptırdıkları zaman bu sonuçlar ortaya çıkıyor.ben genelde sakin kullanırım gaza gelmedikçe:) 3000 devir üzerlerini çok nadir görürüm.
herkese kazasız belasız sürüÅler.
Kazasız sürüÅler aynı araçtan bendede var.2007 den beri sorunsuz biniyorum 2011 mart ayına kadar benzinde kullandım zamlara dayanamayıp Zavoli Lpg takdırdım 1,5 yıl ve15.000 km oldu uzun yolda 160 krÅ Åehir içi 230 krÅ yakmanın zevkiyle hala biniyorum(LPG 2.19 dan)
merhabalar arkadaÅlar
benimki Åehir içi deÄil ama yine de fikirlerinizi almak istedim ::) ::)
'96 6N Polom ile ankara kaÅ arası uzun yol yaptım. yaklaÅık 693 km mesafe. depoyu fulluediÄimde (yaklaÅık 45½ lt) km sıfırladım. dönüŠiçin kaÅta depoyu fullediÄimde 38 lt daha benzin aldım. ve km saati 743 km'yi gösteriyordu. ortalama hız 100-120 km/h ve 3000 d/d geçmemeye gayret ettim... sizce bu yakıŠdurumu nasıl ?
5,11lt/100 km yapıyor . Süper deÄer , fabrika verisi ÅehirdıÅı 5,2lt/100km