arkadaslar simdiye kadar tramer sorgulamasında sadece hasar kaydını gorebiliyorduk fakat yeni bir uygulama ile aracınızın gecmis km göserebiliyorsunuz. Bence araba alırken yapılması gereken biÅey. Ãünkü yüksek km araçların km düsürülerek az kullanılmıs diye satmaktalar. Ãzellikle bizim golf ıv de :)
Yapılması gereken iÅlem ise plakayı arada bosluk bırakmadan 5664 gönder
bu arada ben yaptım temiz cıktı :D
13,03,2009 110 422
15,03,2011 120 097
Sİmdi ise 128 005
nasıl yapılıyor bilgi verirmisiniz?
benim aracımın kmsini kim nasıl bilebilir ya bence saÄlıklı olmaz
arkadaslar bu km bilgileri tüv (vizeye) girdigi zaman kayıt altına alınıyor. Bilgileri gonderen de tüv zaten. Amaç km sahtekarlıgın onune geçmek :bekleriz:
tokatçı galericiler yandı desene ;D
Alıntı yapılan: alplion - 12 Haziran 2012, 23:39:17
tokatçı galericiler yandı desene ;D
evet cok güzel bir ugulama ama arkadasların fazla ilgisini cekmiŠgibi görünmüyor :(
nisan ayının baÅında baÅladı bu uygulama nisandan önce araba alanlar süpriz ile karsılasabilir
yaz oldugu için millet net baÅına pek geçmiyor heralde
yanlıŠçıkma olasılıÄı da fazla
arkadaÅım 2009da 5700de girmiÅ görünüyor muayeneye 2011de 130bin
bi kaç tane böyle olay gördüm, yararlı tabi ki ama yine de fazla güvenmiyorum
benim aracında 2010 haziran daki muayene km si 14443. ben aracı 2011 Åubatta aldım 121.000 km. çok saÄlıklı deÄil tüvtürk ün aldıÄı km. benim km nin baÅındaki 1 i de eksik yazmıŠolabilirler sonundaki rakamı da. sonundaki rakam eksik yazılmıÅsa benim km yi 30.000 indirmiÅlerdir. baÅtaki 1 eksik ise normal km sidir. nerden bileceksin ki. yukarıdaki boralp ali kardeÅimin verdiÄi örnekte aynısı olmuÅ bence. 57.000 de girmiÅtir 2009 da büyük ihtimal.
iyide bu km deÄil sadece tramer hasar kaydı cevabını gönderiyo tek;)
eÄer aracın km de falan bir sıkıntı olmuÅsa 2. mesaj da geliyor arkasından
5664 bedave deÄil yalnız. Hatta ucuz da deÄil
Aklınızda olsun.
Benim arabanın hasaları görünüyor sadece :)
ben 3 kere sorguladım 2 aracın kazalarının dökümü geldi. 2 sinin de km'si oynanmıŠyanlız bir ufak detay var sadece 2009 dan itibaren vizeyi söylüyor. mesela bnm baktıÄım araçlarda 2009 yılında 89bin de girmiÅ muayeneye daha sonra 2011 de 42500 de girmiÅ aracın güncel km'si 110 bin küsürlarda idi bariz ortada yani herÅey. tabi yine de güven olmaz tüv türk deki görevlinin bi anlık dalgınlıÄına bakar ama tramer olayı güzel kazaların tutarlarını dahi gönderiyor yanlız 3.60 TL ücret alıyor o kötü bütün kontürleri yedim bi haftada >:D
Alıntı yapılan: OffLineR - 15 Haziran 2012, 17:01:02
5664 bedave deÄil yalnız. Hatta ucuz da deÄil
Aklınızda olsun.
bu Åimdimi söylenir be kardeÅim:)
Valla ben sigortacıyım tramerden girip bakıyorum.3,60da bende kalıyor.Ama plaka deÄiÅmiÅ ise hiçbirÅeye ulaÅamıyorsunuz.O yüzden tek güvenli yöntem Åasi no ne var ne yok dökülüyor.
sigortacı abim biÅey sorabilir miyim ben bu akÅam bi daha sorguladım yanlız plaka tramerde kayıtlarında yoktur lütfen Åase no ile sorgulama yapınız diyor. ne demektir bu ? ve ne yapmalıyız ?
kendi aracın ile mi sorguladın? EÄer öyleyse hiç bir iÅlem yapılmamıŠplaka ile ilgili kaza-muayene vb. baÅka bir araç için ise ya plakası yeni deÄiÅmiÅ kuvvetle muhtemel !! ve iÅlemi yok.Yada araç hiç muayeneye girmemiÅ ve kazaya karıÅmamı.O yüzden herzaman Åasi numarasını tercih edin Åasiden kaçıŠyok..
yok araç bnm deÄil alacaÄım aracın plakasını 5664 e gönderdim ama öyle bi cevap geldi merak ettim bende ..
o zaman dediÄim gibidir kardeÅim yeni alınmıŠya da plaka deÄiÅimi olmuÅtur.Bi ihtimalde araç bilgisi güncelleme yapılmamıÅtır ama çok düÅük bir ihtimal bu satıŠsırasında ortaya çıkıyor.Noterdeyken.
ozaman bn Åase no isticem adamdan onu sorgulatcam yine 5664 e . bu Åekilde kesin bilgilere ulaÅabiliriz dimi ?
Aynen kardeÅim Åasi numarasından kaçıŠyok.change olmadıysa tabi zaten böyle biÅey varsa kader denir =))
o da bna denk gelmez heralde ya :) bilgiler için teÅekkürler bu arada... :saygılar
Benim km 136 bin olmasi gerekirken 139 bin gorunuyor yanlis girmisler
arkadaÅlar 5664'e plakayı yazıp gönderdim sadece hasar kaydı çıktı 2 kere eski sahibi çarpmıÅ.yalnız aklıma takılan ben birde kaza sorgulaması yaptırdım onda biÅey çıkmadı kaza ile hasar kaydı arasındaki fark nedir ???
hsr plaka s Åeklinde yada hsr s Åase no Åeklinde gönderirseniz aracın eski plakalarını da toplayıp hepsini birlikte veriyor. yani sitesinde öyle söylüyor. zaten plakayla sorgulayınca hem daha fazla sokmak amaçlı :) hemde daha saÄlama almak babından birde Åase no ile deneyin diyor... bana plaka ve Åase olmak üzere 2 sorgulamadan 1 inde muayene bilgileri geldi ama hangisi için geldi bilemedim ikisini arka arkaya gönderdiÄim için...
cok iyi bi uygulama ... benım aracında iki kazası cıktı...bu kaza bilgileri neye göre geliyor... yani servisden cıkıslımı yoksa tutanak tutulanlarmı... ??
Sigorta üzerinde yapılan trafikte ve sigorta Åirketlerinde hasar bilgileri olan araçlar için geçerli Åu anda arabayla bir yere vursan ve gidip kendin yaptırsan istediÄi yerden sorgulasınlar çıkmaz.
Usta anlamazsa sıkıntı yok yani...