Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: llvolkanll - 08 Mayıs 2012, 18:00:00
-
slm arkadaşlar arabamda ilk çalıştırmada marşa az bastığımda eskiden hemen alır çalışır dı. şimdi biraz fazla basmam gerekiyo çalışması için KİMİ KÖMÜR DİYOR KİMİ DİNAMO ama diyen kişilerde BORA sı yok bilginiz varmı yardımcı olurmusunuz ? 2. araba gazda ronaltıda çalışırken devir saati inip kalkıyo sebebi ne acaba GAZı şelden alıyorum...
-
benzın pompası yada mars agır basıyor
-
gösterge ıcın bılgım yok malesef ama bogaz kelebegını temızllet derım ondan yapma ıhtımalı cok yuksek
-
Boralarda sorunların çoğu genelde boğaz kelebeği çıkıyor. Ne zaman sanayiye gitsem ustalar bile hemen hazır cevap ''boğaz kelebeğidir'' diyorlar :) Ama çoğu durumda da haklı çıkıyorlar :)
-
bu boğaz kelebeğini sökmeden temizleme imkanı yok mu acaba şu carbon clean denen madde nereleri temizliyor ?
-
bora'n varsa yanında yedek boğaz kelebeğiyle gezmen lazım alırken söylemediler mi sana :melek:
bana da söylemediler :o
-
Benzin pompasından olsa hiç çalışmaz. Klasik sorun hararet müşiri olabilir.
2. olarakta lpg enjektörünü falan kontrol ettirin. Benzinde yapmıyorsa.
-
yav ne boğaz kelebeğimiş halla halla dönüp dolaşığ takılıyoruz şuna
-
saolun da ben boğaz kelebeğini temizlettim , adabtasyonunu yaptırdım ama keşke yaptırmasaydım :( onunyüzünden daha fazla gidiyorum sanayi ye CANER arkadaşın dediği gibi yedek boğaz kelebeği ŞART bora da :D
-
:D
-
;D boğaz kelebeği artık ailemizden bi birey gibi oldu bizde :)
-
caner cok haklsıın valla :D
-
caner cok haklsıın valla :D
;D
-
:D
-
slm arkadaşlar arabamda ilk çalıştırmada marşa az bastığımda eskiden hemen alır çalışır dı. şimdi biraz fazla basmam gerekiyo çalışması için KİMİ KÖMÜR DİYOR KİMİ DİNAMO ama diyen kişilerde BORA sı yok bilginiz varmı yardımcı olurmusunuz ? 2. araba gazda ronaltıda çalışırken devir saati inip kalkıyo sebebi ne acaba GAZı şelden alıyorum...
marş problemi bende yaşıyorum önce bujileri değiştirdim şimdi buji kablolarını değiştircem. benim sorunum ilk marşta almıyor ben bujilere akım geçmiyor diye düşünüyorum 2001model araba hiç buji kablosu değişmemiş.
-
. benim sorunum ilk marşta almıyor ben bujilere akım geçmiyor diye düşünüyorum 2001model araba hiç buji kablosu değişmemiş.
11 senede o kablolar ziyan olmuştru
-
11 senede o kablolar ziyan olmuştru
hayat öpücüğü lazım desene :D şu an tavanı indirdim onu bi halledim de....
-
metin arkadaşımın tavsiyelerine uyun bence. aynı sorunlar bende de oldu. öcen gazda stop edince 2. bazen 3. marşta gaza basarak çalışıyordu sorun lpg enjektöründe çıktı, hararet müşiri ve enjektörü değiştirdik geçti. bir süre sonra benzinde de olmaya başladı, usta ya benzin pompası ya da benzin enjektöründendir dedi, allahtan pompayla kurtardık.
2. veya 3. marş probleminde; hararet müşiri, benzin filtresi, lpg enjektörü ve benzin pompası sırasıyla soruna yaklaşmak kolaydan zora ucuzdan pahalıya olur :)
(karbon clean de işe yarıyor(muş) kimi durumlarda ama 100.000 km'den sonra yaptırmayın diyorlar
geçmiş olsun
-
lpg enjektörler 4ü de değişti (ilk benzinle çalışmıyor mu?)
filtreler vs değişti benzin pompası ve benzin enjektörlerine hiç dokunmadık.
kontak bir süre açık tuttukdan sonra marşa basınca rahat çalışıyor kontak termiğini değiştirsem mi? acaba
-
slm arkadaşlar bende 2000 bora var ve ilk arabam , marşta benzer sorun bendede var sanayiye götürdüm bi kaç yere akü bozuk dediler aküyü değiştirdim yine aynı problem var ,araba 2-3 marşta çalışıyo arada tek marşta alıyo o da zoraki ,ancak çalıştırırken hafif gaz verince hemen çalışıyor boradan başka araç kullanmadım ama gaz vermeden çalışması gerekmezmi? sizce arızası nedir,cevaplarsanız sevinirm
-
benimde 1.6 16v 2005 boram var. Aynı sorun bende de baş göstermişti. Yakıt pompasını değiştirdim olmadı. Daha sonra boğaz kelebeğini temizlettim düzelir gibi oldu lakin aynı sorun tekrar etti. Bende sorunu bir de lpg ustasına danışayım dedim, ustam bana lpg kontrollerini yapalım dedi ve emişmetrenin orada bir gaz kontrolü yaptı ve beyinde sıkıntı olduğunu söyledi. Bizde atiker den garanti ile tüp beyni istedik ve parça geldi daha sonra beyini değiştirdik ve arıza giderildi. Meğerse problem lpgnin beyninde imiş dilerim seninde sorunun budur ve inşallah giderilir. Geçmiş olsun Allah kaza bela vermesin...
-
benimde 1.6 16v 2005 boram var. Aynı sorun bende de baş göstermişti. Yakıt pompasını değiştirdim olmadı. Daha sonra boğaz kelebeğini temizlettim düzelir gibi oldu lakin aynı sorun tekrar etti. Bende sorunu bir de lpg ustasına danışayım dedim, ustam bana lpg kontrollerini yapalım dedi ve emişmetrenin orada bir gaz kontrolü yaptı ve beyinde sıkıntı olduğunu söyledi. Bizde atiker den garanti ile tüp beyni istedik ve parça geldi daha sonra beyini değiştirdik ve arıza giderildi. Meğerse problem lpgnin beyninde imiş dilerim seninde sorunun budur ve inşallah giderilir. Geçmiş olsun Allah kaza bela vermesin.
sizin sorun tam olarak nasıldı marş problemini sabah ilk marşta yapıyor muydu? gün içinde stop ettikten sonra 2saat sonra yine yapıyor muydu?marşı alırken istemeyerek çalışıyormuş gibi oluyor muydu:) bunlar bizim arabanın yaptıkları. benzinle çalışan arabanın lpg yüzünden marş almamasına şaşırdım ya :) bizdede atiker var nefret ettim enjektörler değişti (lpg enjektörleri) 180TL şimdide beyin değişirse kafayı yerim
-
Kardes sabah da oluyor idi öğlen de yeter ki motor sogumayagorsun, benzinde stop edince olmuyor idi bu sıkıntı sadece lpg de stop edildiği takdirde oluyordu. Ilk marşta gönülsüz daha sonraki marslarda ise canavar gibiydi >:D Allahtan hallettikde kurtuldum resmen arabadan soğumuştum. Darısı başınıza inşallah sizin de sıkıntılarınız çözülür.
-
bu boğaz kelebeğini sökmeden temizleme imkanı yok mu acaba şu carbon clean denen madde nereleri temizliyor ?
aman sökmeyin zaten söküp temizlenmiyormuş. biz söktük rolanti falan bozulmuştu :)
-
aman sökmeyin zaten söküp temizlenmiyormuş. biz söktük rolanti falan bozulmuştu :)
Ben söküpte temizledim herhangi bir sorun yok :) Siz adaptasyon yapmamışsınızdır :tamamdir
-
Ben söküpte temizledim herhangi bir sorun yok :) Siz adaptasyon yapmamışsınızdır :tamamdir
evet mecburen serviste adaptasyon yaptırdım siz nasıl yaptınız
-
Benzin ve pamuk eşliğinde temizleyip mevcut kablom ve laptopumla adaptasyon yaptım :D
-
eğer sorunu hala düzelmediyse bi de marş otomatiğine baktır,bendede aynı sorun vardı konudada yazmıştım,aküyüyü değiştirdik olmadı kömürler değişti yine olmadı en son elektrikçiye gittim otomatiği değiştik ve sorun kalmadı ,eskiden gaza basarak zar zor çalışan araba şimdi boşta saat gibi çalışıyor,marş otomatiğini baktırmanı öneririm.
-
keşke saat gibi çalışıyo demeseydim.:d yeniden başladı namussuz elektrikle alakalı yapılacak bişeyide kalmadı yine noldu buna anlamadım,nerdeyse satacam bu yüzden, bugün deli etti beni.arkadaşlar elektrik aksamı dışında ne sorunu olabilir?
-
Hocam sizdeki sorun kontak termiği olabilir.
-
Hocam sizdeki sorun kontak termiği olabilir.
hocam bugün sanayiye giitim bulunamadı usta biraz benzinde sür dedi ve enjeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi ama kesin konuşmadı bende bi hayli maliyetli olması sebebiyle (1300 tl dedi)bişe yaptırmadım inş enjeksiyondan fln değildir o kadar para veremem çıkma alsamda lpg için garanti vermiyo(ayrıca araba bazen hiç sorunsuz çalışıyo bazen sıkıntı yaratıyo)bu yüzden çıkmayada yanaşamıyorum bakalım ne olacak,müşir değiştim yine düzelmediği için tekrar eskisini taktırdım acaba yeni müşir takılı kalsaydı biraz vakit geçtikten sonra düzelirmiydi,ayrıca kontak termiğiyle ilgili bişey söylemedi.yardımlarınızı bekliyorum
-
???
-
2 gündün benzinde sürüyorum suanlık sorun yok gibi lpg ile ilgili bişeyler olabilirmi?eğersorun lpgden ise neyine baktırmam gerekiyo ,metin bey yardım :)
-
Şu arıza tam olarak nedir? Arızayı tam anlayamadım. Benim başımdan geçen hadiseyi anlatayım arıza tespitinin önemi ile ilgili ondan sonra sizde kendiniz arıza tespitinizi yapın :)
Benim araç ısınıyor lpg ye geçiyor ondan sonra teklemeye başlıyordu. Stop edip devam edince birşey kalmıyordu ama arıza ışığını yakmaya devam ediyordu. Daha sonra bu sıkıntının motor lpg de ısınırken olduğunu anladım çünkü 90 derecede rölantide iken de hata vermiyordu. Sonra 1 ve 2 silindirler hata görünüyordu. Sorunun lpg enjektöründen olduğunu öğrendik. Olayın sadece ısınma esnasında olduğunu anladığım zaman sorun çözüldü.
Sizdeki sorun tam olarak nedir anlayalım ona göre hareket edelim.
-
metin bey benimkinde stop etme gibi bi olay yok bazen marşı uzatıp çalışmıyordu,ama hafif gaz verirsem her çalıştırmamda alıyo enjeksiyonlar lpg de kullanınca çalışmadığından usta enjeksiyonlardan kaynaklanabileceğini söyledi fakat kesin konuşmadı zaten bilgisayarda herhangi bi hata gözükmüyor,bu enjeksiyonların sağlam veya bozuk olduğunu öğrenme imkanımız yokmudur,bi de lpgciye götürcem orda özellikle bakılmasını düşündüğünüz bi yeri varmıdır?teşekkürler
-
O zaman hata gaz kesicide olabilir. Benzinde sıkıntı yokken çalışıyorsa ve gazada kullanınca çalışmada sıkıntı yaşıyorsa araç gazı kesmiyor. Boğulmasına sebep oluyor. Gaz kesici de hata göstermeyebilir. Enjektörler bozuk olsa zaten araçta hissedilir.
-
metin bey cevaplarınız için teşekkürler ,ancak şimdi benzindede yapmaya başladı her zaman yapmıyo bazen tek marş bazen 2-3 oluyo çözümü bulabilen ustada bulamadım garanti olsun diye müşiride değiştim ama sanki eskisinden beter oldu.bide role diye bişey varmış acaba ondan kaynaklanırmı tekrar teşekkürler
-
Evet olabilir sanırsam 409 nolu röle idi.
-
teşekkürler bide röleye baktıralım inş düzelir