İlk otomobilimi aldıÄım 2008 yılından bu yana sırasıyla 2000 model Ford Fiesta ve 2004 model Lada Samara sahibiyim. Lada'mı geçtiÄimiz aylarda ekonomik sebeplerle sattım. Bu aralar toparlamıŠdurumdayım ve artık Golf II sevdama ayak uydurup bir tane tek kapı Golf II sahibi olmaya karar verdim. Kendimizi tanıtalım kısmında da bahsettim, 80'li yılların otomobillerine, köÅeli tasarımlarına ve pratik mekanik yapılarına hayranım. Elimden de birçok Åey gelir. Samara bu konuda benim için biçilmiÅ kaftandı istediÄim yerini söker takar, kafama göre boyardım. Artık bir Golf II sahibi olmak için can atıyorum..O fotoÄraflarına bakıp iç geçirdiÄimiz BBS'li, kamberli, gıcır gıcır Golflerden birini de ben toplamak istiyorum. Ve çok uzun yıllar da kullanma düÅüncesindeyim. Ãnümde birkaç seçenek var ama huyunu suyunu bilmediÄim, anlamadıÄım bir otomobil olduÄu için sizlerden bilgileriniz doÄrultusunda yardım isteyeceÄim. KeÅke bütçem tavan olsaydı da 14-15.000TL fiyatları olan gerçekten düzgün Golflerden birisini alabilseydim diye iç geçiriyorum ancak sanırım tavan rakam benim için 10.000TL olacak. Bunun da bir kısmını araçta yapacaÄım orjinal görünmesini saÄlayacak yeniliklere yapabilmeliyim. Benzinli mi, dizel mi, 88 sonrası mı, öncesi mi gibi sorularım olacak, kısacası uzun yıllar kullanmayı düÅündüÄüm için bana tavsiyeleriniz nelerdir...Motor konusunda sıkıntı yapmalı mıyım çünkü bir çoÄu 200.000 üzeri hatta 300.000'lerde. Benzinli olsun, dizel olsun, motoru revize etmek çok büyük masraf çıkarır mı? Samara'da 600-700 liraya motoru tamamen revize edebiliyorduk. Åimdiden sizlere teÅekkür ediyorum, bol Volks'lu günler diliyorum...
merhaba. aracım satılık ilgilenirseniz. 88 model, tek kapılı, orjinal sunroof lu, 1.6 tek nokta enjeksiyon PN motor. aracın motor vs herhangi bir sıkıntısı yok. ilanlardaki fiyatlara göre neden bu kadar uygun derseniz, ailem geniÅleyeceÄi için uzun süredir aradıÄım t3 ü buldum, onu almak için kısıtlı zamanım var. uzun yolda lpg de 17 - 18,5 kuruÅ (2-4 kiÅi), istanbulda Åehir içinde denemelerimde ortalama 20 kuruÅ civarı yaktı. aracın bildiÄim ciddi kazası yok. forumdan satıldı, sonra satın alan arkadaÅtan ben aldım. in koltuklar orjinal GTI recaro koltukları, 4 amortisör ve helezonları yeni. aldıÄımda 2. vitese geçirildiÄinde yüksek devirde deÄiÅtirildiÄinde hafif bir cırtlama yapıyor. kimine göre senkromeç, kimine göre vites kolları, kimine göre de Åanzıman yaÄı deÄiÅecek. benim süratle yüksek devirle iÅim olmadıÄı için sorun olmuyor. daha önce boyanmıÅ, çürüÄü vs yok. baÅka bir sıkıntısı yok.
aracımın forumdaki konusu : http://www.vwtr.net/forum/otomobilim/tdawg-ozune-dondu-guncel-resimler-12-de-t23635.0.html
satılık ilanım : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-golf-2-t3-takasli-84024519/detay/
ilgilenirseniz 4+1 195*45*15 lastikli BBS replica jantlarım da mevcut, onları da araçla birlikte uygun fiyata vermeyi düÅünüyorum.
fiyat neden bu kadar düÅük derseniz, dediÄim gibi aracımdan sıkıntım yok kesinlikle, bi çok kiÅi de nasıl baktıÄımı bilir aracıma, daha geçen hafta istanbul-gönen yaptım, 1000km yol gezdim, maÅallahı var. sadece baÅka bir hayalimi gerçekleÅtirmek istediÄim için satılık.
Ãok güzel ya, ne kadar çabuk bir cevap oldu benim için. Size, yani bu forumdan birisine güvenmeyip de kime güvenicem. :) Rengine de bayıldım...DediÄim gibi amacım geçmiÅini bildiÄim, güvendiÄim bir araç sahibi olmak. Sonra ilerleyen zamanda onu yavaÅ yavaÅ toplamak; panjuru olsun, dodikleri olsun, tamponu olsun (gerçi sizinki her açıdan çok düzgün duruyor ama)...Benim en büyük merak ve soru iÅaretlerim motor ile ilgili. Ben de hız yapmayı, devirli kullanmayı sevmem..LOW AND SLOW mantıÄı çerçevesinde kullanmak tercihimdir. :) Åanzıman en masraflı parçalardan birisi, kısa zaman içerisinde problem çıkarmaz inÅallah diye umuyorum, üzerindeki motor da sanırım en uzun ömürlü VW motorlarından birisi, direksiz camları, tertemiz döÅemeleri de cabası...Tek eksiÄi sunroof, o da iÅini en iyi yapan birisi tarafından açılır artık ilerleyen zamanlarda. Ãok yakın bir zamanda gelecek bir alacaÄım var, paramı denkleÅtirdiÄim an kapınızı çalarım... :)
Pardon, sunroofu da varmıÅ... :D :D :sevgi:
Alıntı yapılan: etc - 07 Mayıs 2012, 22:13:29
Pardon, sunroofu da varmıÅ... :D :D :sevgi:
Åanzımanda sorun yok, senkromeç fiyatı 35 lira civarında,eÄer usta "kesinlikle" senkromeç derse. ben aldıÄımda baskı balata yeni olduÄu için Åanzımanı indirmedim, daha da gider zaten baskı balata. deÄiÅeceÄi zaman ona da el atarsınız.
sunroof orj sunroof, cam deÄil. tavan içine giren, komple açılanlardan. su alma derdi de yok. güneÅi seviyorsan, on numara :)
https://m.sahibinden.com/myActiveClassifieds.html?rnd=2071
AlacaÄımı alamadım; gitti güzelim araba, kaçırdım, yazık... :'( Yeni sahibine hayırlı olsun, kazasız belasız...
Alıntı yapılan: ustam - 12 Mayıs 2012, 23:44:24
https://m.sahibinden.com/myActiveClassifieds.html?rnd=2071
Benim fiyat aralıÄımda deÄil üzgünüm, sanırım konuyu dikkatli okumadınız 14.500TL'lik ilanınızı göndermiÅsiniz.
hmmmm. tm
www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-acil-mk2-gti-16-v-doch-kr-motor-son-versiyon-orjinal-226-binde-86064060/detay. al gardas buna bak
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-mk2-german-style-bbs-rs-86164857/detay/
selam neden ucuza satıyosun makinayı
ederi okadar zaten fazla abartmaya gerek yok fiyatı