Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf IV => Konuyu başlatan: ossman - 16 Nisan 2012, 21:31:57

Başlık: golf ağır kalması
Gönderen: ossman - 16 Nisan 2012, 21:31:57
slm arkadaşlar 1 ay önce golf4 1.6 confortlıne aldım 99 model ilk arabam  ve şöförlüğüde yeni öğreniyrm yani daha önce araba kullanmadığım için bi kıyaslama yapamıyrm benim arabamı kullanan  arkadaşlar arabanın çok ağırkaldığını söylüyrlardı rampalarda özellikle ve baskı balatanın bitik olduğunu söylediler ve ben baskı balatayı değiştirdim 1 hafta oldu şimdi bana göre baya serileşiti bu farkı ben bile anlıyrm fakat arkadaşlar yine arabanın ağır kaldığını söylüyrlar kafam karıştı bide arabadan koku geliyo diyorlar önceleri balatadan geliyordu fakat balata değişti şimdi neden olabilir veya bu arkadaşlar daha önce golf binmemişler sizi dğerli öneri ve görüşleriniz nelerdir acaba yazarsanız sevinirim.
Başlık: Ynt: golf ağır kalması
Gönderen: gülşahmet - 16 Nisan 2012, 21:36:01
biraz ağır kanlıdır mk4  ;)
Gönderen: bermuda24 - 16 Nisan 2012, 21:40:36
lastik havalarına baktır o bile etkiliyor benim başıma geldiği için söylüyorum  :tamamdir
Gönderen: metinmb407 - 16 Nisan 2012, 21:56:24
Hocam motorun 8V o yüzden ağır kalır birazda.
Gönderen: golfüçyüs - 16 Nisan 2012, 21:59:15
Hocam motorun 8V o yüzden ağır kalır birazda.

8i 16sı farketmiyo 1.6 golf lerin hepsi ağır kalıyo ama yüksek hızda bu ağırlık çok güven veriyo o ayrı. biraz seri olsun diyosanız 1.8 highline :D :D
Gönderen: metinmb407 - 16 Nisan 2012, 22:01:37
8i 16sı farketmiyo 1.6 golf lerin hepsi ağır kalıyo ama yüksek hızda bu ağırlık çok güven veriyo o ayrı. biraz seri olsun diyosanız 1.8 highline :D :D

Farketmez olur mu kardeş :) İki motor tipini de kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu. 16V bu konuda daha başarılı.
Gönderen: golfüçyüs - 16 Nisan 2012, 22:05:33
Farketmez olur mu kardeş :) İki motor tipini de kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu. 16V bu konuda daha başarılı.

ben ikisinide kullanmadım ama herkes 8v lerin alt devirlerinin, 16v lerin üst devirlerinin canlı olduğunu söyler
Gönderen: metinmb407 - 16 Nisan 2012, 22:06:47
ben ikisinide kullanmadım ama herkes 8v lerin alt devirlerinin, 16v lerin üst devirlerinin canlı olduğunu söyler

8V sadece kalkış anında iyi çünkü aracın gazı sensörlü değil halatlı.
Gönderen: 26golf26 - 16 Nisan 2012, 23:10:49
iyi güzel hoşda bu gün 2012 model golf te bile 8 v 102 bg lik motor üretiliyor, 16 v bir süre devam etmiş sonra üretimi durmuş sanırım
16 v ilk bakışta daha iyi gibi duruyor peki neden üretimi durdu bir bilgisi olan varmı? yeni passat ta bile 102 bg.lik motor var yanlış bilmiyorsam
Gönderen: metinmb407 - 16 Nisan 2012, 23:48:52
iyi güzel hoşda bu gün 2012 model golf te bile 8 v 102 bg lik motor üretiliyor, 16 v bir süre devam etmiş sonra üretimi durmuş sanırım
16 v ilk bakışta daha iyi gibi duruyor peki neden üretimi durdu bir bilgisi olan varmı? yeni passat ta bile 102 bg.lik motor var yanlış bilmiyorsam

Bir motorun üretimi durdu ise bu onun başarısız olduğundan değil daha teknolojik ya da yeni olanı üretildiğindendir. Bir motorun üretimi de devam ediyorsa buda onun sorunsuz olduğundan değil maliyetinin düşük ve pazarının geniş olduğundandır. 8V ninde kendine göre avantajı dezavantajı var 16V ninde. 16V nin maliyeti 8V ye göre yüksektir. Bakım maliyetinde bile bu fark görülür. Örneğin Audi şu an C ve D sınıfında (yanlış bilmiyorsam) 8V motor kullanmıyor bu 8V nin başarısız olduğunu mu gösterir sizce? 1.8T şu an üretilmiyor bu 1.8T nin sorunlu olduğu anlamına mı geliyor? Diyeceğim o ki ekonomik sebepler, pazar, prestij gibi mevzular bu konuda büyük etkendir.

Demek istediğim sanırım anlaşılmıştır.
Gönderen: jackhal - 17 Nisan 2012, 14:50:22
16 v olanlar bildiğim kadarıyla çift eksantrikli..
Gönderen: gülşahmet - 17 Nisan 2012, 16:04:31
metinmb407 çok haklı bence :tamamdir
Gönderen: metinmb407 - 17 Nisan 2012, 18:19:34
16 v olanlar bildiğim kadarıyla çift eksantrikli..

Evet üstten çift eksantrikli :)

metinmb407 çok haklı bence :tamamdir

Teşekkürler :)
Gönderen: DenQ - 17 Nisan 2012, 18:53:37
benim araba 20V ama hala ağır :D
golfler böyle, kafanıza takmayın :)
Gönderen: bermuda24 - 17 Nisan 2012, 20:25:33
ağır olmasının nedenlerinden biride güvenlik açısından şasenin sağlam yapılmış olması :tamamdir
Gönderen: piyer - 17 Nisan 2012, 22:57:57
aynen öyle kalkislarda reno clio yanından hızla geçebilir ama sen vites değiştirmeden motor devrini y ya kadar dayayabilirsin ama o vitesi değiştirmek zorunda hyundai accent uçar ama konar mı bilmem ağar bir araba, yere yapışan virajlarda güven veren bir araba istersen o zaman golf farkı  ortaya çıkar
Gönderen: marshalll - 18 Nisan 2012, 00:29:31
Temiz bir 1.9 tdi'ye geçiş yapın ağırkanlılığı unutup sıcak kanlılığı görün  :) 
Gönderen: ogretmen_ankara - 18 Nisan 2012, 01:03:04
Bugün arkadaşım yeni hyundai i30 elite 1,6 crdı almış...Aracı inceledik, test sürüşü falan yaptım, hyundai araçları pek sevmem ama gerçenten aşmış kendini...6 ileri 128 ps crdı motor, gerçekten müthiş gidiyor inanamadım, ve o derece de sessiz motor, harika yol tutuşu ve konfor......sonra benim araca binince, durağan olduğumuzu hissetim...
Gönderen: golfüçyüs - 18 Nisan 2012, 02:25:46
Bugün arkadaşım yeni hyundai i30 elite 1,6 crdı almış...Aracı inceledik, test sürüşü falan yaptım, hyundai araçları pek sevmem ama gerçenten aşmış kendini...6 ileri 128 ps crdı motor, gerçekten müthiş gidiyor inanamadım, ve o derece de sessiz motor, harika yol tutuşu ve konfor......sonra benim araca binince, durağan olduğumuzu hissetim...

teknoloji göz boyar ilk bakışta :) bazen bende öyle hissediyorum ama  7 8 takla atıp 10 hava yastığından 1 ya da 2si veya hiçbiri açılmayan hyundai haberlerini görünce, 4 hava yastıklı panzerime şükrediyorum :)
Gönderen: ogretmen_ankara - 18 Nisan 2012, 10:40:36
teknoloji göz boyar ilk bakışta :) bazen bende öyle hissediyorum ama  7 8 takla atıp 10 hava yastığından 1 ya da 2si veya hiçbiri açılmayan hyundai haberlerini görünce, 4 hava yastıklı panzerime şükrediyorum :)

(http://img36.imageshack.us/img36/4166/71f2cd9a02b949bea75ccdc.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/36/71f2cd9a02b949bea75ccdc.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

(http://img193.imageshack.us/img193/7991/ba728a996b0c420f886640f.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/193/ba728a996b0c420f886640f.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Allah insana kaza-bela vermesin, hava yastığı yeri geldiğinde golfde de açılmıyor...Yalova yolunda kazan yapan ve takla atan bu araçta 10 hava yastığı var, sahibi hiiç birinin açılmadığından bahsediyor...

ikinci bir durum ise hava yastıklarının ömrü hakkında, 10 yıl, süre sonunda yenisi ile değiştirilmesi gerektiği. Açılmama, çalışmama, ya da açılsa bile zamansız patlama-yırtılma riski var, üstelik şişmeyi sağlayan kimyasal maddenin de ömrü riskli hale geliyor, tamam 4 hava yastığımız var ama araçlarımız 10 yıllık, bu da bir gerçek, dediğim gibi, Allah kimseye ihtiyaç duydurmasın...
Gönderen: htmetin - 18 Nisan 2012, 10:53:38
en iyisi benim golf 3 hem hafif hem seri  ;D
Gönderen: jackhal - 18 Nisan 2012, 11:23:57

Hocam geçenlerle lambada karşılattım dediğiniz araçla. Öyle bir kalktı ve gitti ki, inan bana yetişmek imkansız. Bu ne böyle dedim.. Turbonun azizliği var tabi ama devamında da çok iyi süratleniyor..
Gönderen: ogretmen_ankara - 18 Nisan 2012, 11:55:26
Hocam geçenlerle lambada karşılattım dediğiniz araçla. Öyle bir kalktı ve gitti ki, inan bana yetişmek imkansız. Bu ne böyle dedim.. Turbonun azizliği var tabi ama devamında da çok iyi süratleniyor..
Teknoloji yerinde durmuyor, aldı başını gidiyor, az yakıtla çok performans...
Gönderen: ferhattasdemir - 19 Nisan 2012, 02:13:02
evet maliyet önemli ama tdi ve tsi lar haricinde vw in en sorunsuz motoru 8V 102 bg lik motorlardır. bi ara kendi resmi açıklamalarından okumuştum arıza oranlarını.
Gönderen: ferhattasdemir - 19 Nisan 2012, 02:18:36

hocam bahsettiğin motor reno nun yeni çıkaracağı 130 bg lik motoru saymazsak 1.6 dizellerin en güçlüsü. 1.9 tdi lar bile 130 bg iken bu araç 1.6 da 128 bg. birde aracın hafifliğini göze alınca uçup gitmesi normal. ama hyundai nin teknoloji ve araçlar konusunda büyük gelşime kaydettiği de bi gerçek
Gönderen: jackhal - 19 Nisan 2012, 15:54:55
kokpiti falan çok güzel. zaten Kia ve Hyundai'ler aynı banttan üretiliyormuş. Kia rio'ya bakmıştım 1,5 motor 110 bg idi. Araç çok hızlıydı ama güven vermediği için almadım. İşin sırrı burda sanırım. 2009 model kia rio alabilecekken 2001 model golf tercih ettim.. Belki hızlanma vs. açısından beni tatmin etmedi ama güvenlik açısından memnunum..
Ama kia'nın üst segment arabaları (ceed, cerato vs. oldukça iyi görünüyorlar)
Gönderen: silverrain - 21 Nisan 2012, 12:46:23
10 takla attıktan sonra bile hava yastığı açılmayan araçlarla golfü karşılaştırmayalım lütfen :)
1,6 twinport opel astra rampada,megane 2 1,6 16v ,seat leon 1,6 uzun süre başa baş gittik son anda geçti vs.hatırladıklarımı yazdım.aracın seriliği kadar kullananda önemli diye düşünüyorum.doğru yerde doğru devir,doğru vitesle kendi dengi araçlar arasında mk4 kral.çünkü benim ağlatığım araçlar en az 2006 2007 model :)
Gönderen: ferhattasdemir - 21 Nisan 2012, 13:16:40
10 takla attıktan sonra bile hava yastığı açılmayan araçlarla golfü karşılaştırmayalım lütfen :)
1,6 twinport opel astra rampada,megane 2 1,6 16v ,seat leon 1,6 uzun süre başa baş gittik son anda geçti vs.hatırladıklarımı yazdım.aracın seriliği kadar kullananda önemli diye düşünüyorum.doğru yerde doğru devir,doğru vitesle kendi dengi araçlar arasında mk4 kral.çünkü benim ağlatığım araçlar en az 2006 2007 model :)

hoca sen yukarıya bakmadan okumadan mı yorum yazdın. 1. si yukarıda fotosu olan golf ü görmedin herhalde. takla atmış ve 10 hava yastığından hiçbiri açılmamış. demekki o araçlar da güvenlik açısından golf le karşılaştırılabiliyormuş. 2. si biz burda golf bu araçları geçer mi diye değil kalkışlardaki ağırlığından bahsediyoruz. 8V motor alt devirlerde biraz cansız olabilir ama devrini aldıktan sonra 16V lerden daha iyi hızlanma gösterir.
Gönderen: PROshield - 21 Nisan 2012, 14:51:25
hoca sen yukarıya bakmadan okumadan mı yorum yazdın. 1. si yukarıda fotosu olan golf ü görmedin herhalde. takla atmış ve 10 hava yastığından hiçbiri açılmamış. demekki o araçlar da güvenlik açısından golf le karşılaştırılabiliyormuş. 2. si biz burda golf bu araçları geçer mi diye değil kalkışlardaki ağırlığından bahsediyoruz. 8V motor alt devirlerde biraz cansız olabilir ama devrini aldıktan sonra 16V lerden daha iyi hızlanma gösterir.
Benim bildigim bizimkiler alt devirlerde canlı idi ama senın yazdıgın da bır hata olabılır mı ? Ayrıca devrini alan her arac kendı segmentınde ust performansları sureklı yasar  :tamamdir
Gönderen: metinmb407 - 21 Nisan 2012, 21:55:04

Yanlışınız var Ferhat bey. Ben iki motoru da test etmiş birisi olarak 16V nin alt devrininde üst devrininde daha canlı olduğunu söylüyorum. 8V nin avantajı kalkış anıdır çünkü aracın gazı halatlı. 16V nin de dezavantajı gazı elektronik olduğu için gecikmeli olarak kelebeği açıyor.
Gönderen: jackhal - 23 Nisan 2012, 12:09:35
http://www.youtube.com/watch?v=bptLzqHNqlw

bu video fikir verebilir belki..
Gönderen: htmetin - 23 Nisan 2012, 13:18:37
http://www.youtube.com/watch?v=bptLzqHNqlw

bu video fikir verebilir belki..

8V eline vermiş 16V'nin
Gönderen: zamazingo - 23 Nisan 2012, 13:31:32
1200 kg araç...1.6 litrelik motor.:) Atmosferik.Çok fazla performans beklemeyin zaten.:)
Ama golf iyidir güzeldir.Ağırlık-güç oranı normal olmasına rağmen emsallerinden hep bir adım öndedir.
Gönderen: metinmb407 - 23 Nisan 2012, 22:03:46
Neye fikir verdi acaba? SR motorda gaz teli olduğu için kalkışları daha iyi sadece Mesafe çok kısa. Fabrika verilerine bakıldığında 16V motorun 0-100 hızlanması 8V ye göre 1 saniye daha iyi.
Gönderen: ferhattasdemir - 25 Nisan 2012, 14:26:09
Benim bildigim bizimkiler alt devirlerde canlı idi ama senın yazdıgın da bır hata olabılır mı ? Ayrıca devrini alan her arac kendı segmentınde ust performansları sureklı yasar  :tamamdir

Yanlışınız var Ferhat bey. Ben iki motoru da test etmiş birisi olarak 16V nin alt devrininde üst devrininde daha canlı olduğunu söylüyorum. 8V nin avantajı kalkış anıdır çünkü aracın gazı halatlı. 16V nin de dezavantajı gazı elektronik olduğu için gecikmeli olarak kelebeği açıyor.

evet şimdi siz söyleyince farkettim ters yazmışsım. 8V lerin alt devirleri daha canlıdır. 16V in amacı aracı daha iyi hızlandırmak değil yakıt ekonomisi sağlamak ve emisyon oranlarını düşürmektir. bu yüzden 8V lerin ilk kalkışları daha iyidir. o video ya bakmayın sürücüden de kaynaklabilir. aynı kişi aynı kullanım tarzıyla kullansın asıl sonuç o zaman ortaya çıkar. o zamanda 8V metin arkaşında dediği gibi gaz teli halat olduğundan daha iyi kalkış gösterir ancak mesafeyi uzattığınız zaman 16V farkı bi nebze kapatır. ancak bildiğim kadarıyla tork değerleri aynı 148 Nm. 16V olan 105 bg 8V olan 102 bg. buda baya bi mesafede kapattırır farkı.
Gönderen: jackhal - 25 Nisan 2012, 16:39:22
16 v araçların bakımlarının daha pahalı olduğunu duymuştum. doğru mu bilmiyorum..
Gönderen: metinmb407 - 25 Nisan 2012, 20:12:37
evet şimdi siz söyleyince farkettim ters yazmışsım. 8V lerin alt devirleri daha canlıdır. 16V in amacı aracı daha iyi hızlandırmak değil yakıt ekonomisi sağlamak ve emisyon oranlarını düşürmektir. bu yüzden 8V lerin ilk kalkışları daha iyidir. o video ya bakmayın sürücüden de kaynaklabilir. aynı kişi aynı kullanım tarzıyla kullansın asıl sonuç o zaman ortaya çıkar. o zamanda 8V metin arkaşında dediği gibi gaz teli halat olduğundan daha iyi kalkış gösterir ancak mesafeyi uzattığınız zaman 16V farkı bi nebze kapatır. ancak bildiğim kadarıyla tork değerleri aynı 148 Nm. 16V olan 105 bg 8V olan 102 bg. buda baya bi mesafede kapattırır farkı.

16V nin torku daha yüksek  ama 8V maksimum torka 3800 RPM de ulaşırken 16V 4500 RPM de ulaşıyor. 8V üst devirde hızlanmada biraz başarısız. Mesafeyi uzattığınızda 16V farkı kapatmaz farkı açar. İki motoru da kullandığım için söylüyorum :) Drag tarzı durumlarda 8V öne çıkar o konuda diyebileceğim birşey yok.
Gönderen: metinmb407 - 25 Nisan 2012, 20:15:59
16 v araçların bakımlarının daha pahalı olduğunu duymuştum. doğru mu bilmiyorum..

Aslında aynıya geliyor şöyle ki. Triger bakımı 8V ile 16V arasında yetkili servis 50 lira oynuyor. 8V de maf sensörü ve oksijen sensörü varken 16V de maf sensörü yok fakat iki tane oksijen sensörü mevcut. Herhangi birininin arızası masrafları dengeliyor.
Diyebilirsiniz ki 16V bu kadar iyi de neden üretilmiyor. Daha önce de yazdım bir motorun üretimi durdu ise bu onun başarısız olduğundan değil daha teknolojik ya da yeni olanı üretildiğindendir. Bir motorun üretimi de devam ediyorsa buda onun sorunsuz olduğundan değil maliyetinin düşük ve pazarının geniş olduğundandır. 8V ninde kendine göre avantajı dezavantajı var 16V ninde. 16V nin maliyeti 8V ye göre yüksektir. Bakım maliyetinde bile bu fark görülür. Örneğin Audi şu an C ve D sınıfında (yanlış bilmiyorsam) 8V motor kullanmıyor bu 8V nin başarısız olduğunu mu gösterir sizce? 1.8T şu an üretilmiyor bu 1.8T nin sorunlu olduğu anlamına mı geliyor? Diyeceğim o ki ekonomik sebepler, pazar, prestij gibi mevzular bu konuda büyük etkendir.

Gönderen: fatih_06 - 25 Nisan 2012, 20:42:23
bence kıyaslama yapılan araçlarada bu videodaki testleri uygulasınlar :D

http://www.youtube.com/watch?v=4PiwNWZsiM0&feature=related
Gönderen: jackhal - 26 Nisan 2012, 11:09:45
testi izlerken içim acıda arkadaş ya..
Gönderen: metalteo - 26 Nisan 2012, 12:48:22
Babamda 2011 1.5 dizel accent var roket gibi gidiyor ama durmaya kalkınca yüksek hızda tedirgin oluyorsun. geçen hafta fırtına vardı saglam yere çekmek için bimdim accent nerdeyse uçacak oldugu yerde nasıl sallanıo ama benimki gram oynamıyor.

2011 honda civic 1.6 125 beygir otomatik arkadaşla kapıştık kalkışda yanında bir süre gidip geçiyo beni ama 50-60 km hızda bir anda gazlayınca bir çamurluk boyu fark attım sonra yakalayıp geçti. ben hondayı sürdüm sonuç aynı. agır bizim araçlar ama güven veriyor.
Gönderen: metinmb407 - 26 Nisan 2012, 13:38:09
Japonların en sinir olduğum yanı adamların arabaya adamakıllı fren koymamalarıdır :)
Gönderen: jackhal - 26 Nisan 2012, 17:10:02
Japonların en sinir olduğum yanı adamların arabaya adamakıllı fren koymamalarıdır :)

:tamamdir :tamamdir