Volkswagen Türkiye

Volkswagen => Golf => Golf I => Konuyu başlatan: zamazingo - 12 Nisan 2012, 12:19:20

Başlık: Ben bu kadar güzel işçilik görmedim!
Gönderen: zamazingo - 12 Nisan 2012, 12:19:20
Arkadaşlar merhabalar.Arada http://www.vwgolfmk1.org.uk adresine girip yapılan projelere göz atıp çıkıyorum.Bu sefer bir proje gördüm ve aşık olmamak elde değil...Adamlar o kadar özenli çalışmışlar ki.Fabrika halt yemiş.:)Sizlerle de paylaşmak istedim bunu.:)Buyurun...Sizce ülkemizde bu kadar güzel işçilik yapmak mümkün mü?
http://www.vwgolfmk1.org.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=115568
Başlık: Ynt: Ben bu kadar güzel işçilik görmedim!
Gönderen: nizam - 12 Nisan 2012, 12:21:36
Arkadaşlar merhabalar.Arada http://www.vwgolfmk1.org.uk adresine girip yapılan projelere göz atıp çıkıyorum.Bu sefer bir proje gördüm ve aşık olmamak elde değil...Adamlar o kadar özenli çalışmışlar ki.Fabrika halt yemiş.:)Sizlerle de paylaşmak istedim bunu.:)Buyurun...Sizce ülkemizde bu kadar güzel işçilik yapmak mümkün mü?
http://www.vwgolfmk1.org.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=115568

nakitin+zamanın+ustan varsa sıkıntı yok
Gönderen: mami6848 - 12 Nisan 2012, 12:44:27
nakitin+zamanın+ustan varsa sıkıntı yok
+1
Gönderen: zamazingo - 12 Nisan 2012, 12:53:26
Sizce böyle bir işçiliği ülkemizde ne kadara yaparlar?
Bu arada aracın içini neden boyamamışlar ki? Heralde başka renk olacak. :-*
Gönderen: htmetin - 13 Nisan 2012, 11:37:23
hatasız süper.
Gönderen: mami6848 - 13 Nisan 2012, 12:24:09
Valla o işçiliği yapan ustalar var ben gittim sordum ama arabayı 1 Yıldan erken alırsan kafamı keserim ve istedikleri fiyatlarda göz yaşartıyor yani 20 Bin 30 Bin TL..
Gönderen: zamazingo - 13 Nisan 2012, 12:42:04
20-30000 tl mi?
Yapma hocam.:)Ciddimisin?O araca nasıl bir boya yapıyorlar ki 30 000tlye?
Gönderen: nizam - 13 Nisan 2012, 12:51:22
20-30000 tl mi?
Yapma hocam.:)Ciddimisin?O araca nasıl bir boya yapıyorlar ki 30 000tlye?

sıfırdan giriyorlar :D sen parayı veriyorsun onlar yapıyor
Gönderen: servet_volt - 13 Nisan 2012, 13:33:29
30 bın tllık hıc bısı yapmıyolar. Bırazdaha ozenlı oluyolar el deymedık en ufak mm2 bıle kalmıyor kalıtelı malzeme kullanıyolar boya macun gıbı. O kadar para verınceye kadar kendım dukkan tutar 1 yılda kendım toplarım wala.bızım ulkede nerden musterı kazanırım degılde nerden kazıklarım mantıgıyla yola cıkıyolar.
Gönderen: Mk1GTI - 13 Nisan 2012, 21:14:51
 Beyler emek işine laf etmeyin.. Gerçek restorasyon öyle 1-2 ayda olan bir iş değil.. Yurt dışında bile yapanlar aylarca emek veriyorlar ve bunca emeği ucuz malzemelerle heder etmemek için en kaliteli malzemelri kullnıyorlar. İnanın bana Gerçek restarasyon yapan ustların kullandığı izolasyon ve boya malzemelerini şuan royls royls bile kullanmaz.  BEn bir çok restarosyan yapan dükkana gittim ve bu yerlerde yapılan kaliteye dokanamadım bile adam boyanın üstüne sinek dahi kondurmamaya özen gösteriyor.. 10 bin liralık araç 200-250bin liraya prim yapıyor ama inanın yarısı malzemeye gidiyor bırakında işçliğide hakkınla alsınlar..

Mk1 in italyan 1 ön çamurluğu 135 TL Ama orj pres alman çamurluğu 600-700 TL.. İtalyanı yerine oturmak için kaportacının baya uğraşması, alıştırması, Kesmesi gerekiyor..

Gönderen: TanerErbay - 13 Nisan 2012, 21:42:29
Beyler emek işine laf etmeyin.. Gerçek restorasyon öyle 1-2 ayda olan bir iş değil.. Yurt dışında bile yapanlar aylarca emek veriyorlar ve bunca emeği ucuz malzemelerle heder etmemek için en kaliteli malzemelri kullnıyorlar. İnanın bana Gerçek restarasyon yapan ustların kullandığı izolasyon ve boya malzemelerini şuan royls royls bile kullanmaz.  BEn bir çok restarosyan yapan dükkana gittim ve bu yerlerde yapılan kaliteye dokanamadım bile adam boyanın üstüne sinek dahi kondurmamaya özen gösteriyor.. 10 bin liralık araç 200-250bin liraya prim yapıyor ama inanın yarısı malzemeye gidiyor bırakında işçliğide hakkınla alsınlar..

Mk1 in italyan 1 ön çamurluğu 135 TL Ama orj pres alman çamurluğu 600-700 TL.. İtalyanı yerine oturmak için kaportacının baya uğraşması, alıştırması, Kesmesi gerekiyor..

kesinlikle.

100 liralik camurluga 5 liralik macunla orjinaline benzetmekle, 600 liralik orjinal camurliuk asla bir olmaz

birde yurt disinda iscilik malzemeden pahali oldugu icin, uymayan 4 cü 5 ci kalite yan sanayi mali kullanmiyorlar ki , bnir an evel usta isini bitirsin, saat hesabi yapipta, iscilik artmasin diye
Gönderen: TEYOLOGY - 15 Nisan 2012, 17:01:38
bu aracı tanıyamadım ben ama? 2012 model mk1 cabby sanırım değil mi?  :sevgi:
Gönderen: jackhal - 15 Nisan 2012, 17:12:50
en az 300 beygir olmuştur bu araba..
Gönderen: zamazingo - 15 Nisan 2012, 17:27:46
Olsun hocam 300-500...Böyle profesyonel ve fabrika gibi çalışan insanlara hastayım...
Neden diye sorarsan da etrafımda hiç kimse böyle çalışmıyor.Arabanın bir yeri sökülürken diğer yeri kesin kırılıyor,çiziliyor...Dikkatli yapılan işlere hep hastayım...
Gönderen: talos - 19 Nisan 2012, 03:39:54
parayı veren düdüğü çalar hesabı türkiyede aynı kalitede işçilik yapacak ustalar var onlarıda restorasyon yapanlar takip ediyor adamların başlarını kaşıyacak vakitleri yok üstelik en basit restorasyon 1 yıla yakın zamanda bitiyor....