Volkswagen Türkiye
Volkswagen => Jetta, Vento ve Bora => Bora => Konuyu başlatan: drn - 09 Nisan 2012, 22:53:48
-
arkadaşlar merhaba
bir kaç sorum olacak tı
kafama takılmaya başladı bugünlerde benim araçtaki debriyaj yukarda kavrıyor bu bittiğinin işareti mi sizce yada farklı bir şekilde test etme olanakları var mı?
eğer biterse bir anda mı anlarız belirtileri nelerdir?
bir sorum daha olacak orjinal marka nedir fiyat ları hakkında bilginiz var mı ?
şimididen tşk ler...
-
Boraların,daha dogrusu Volkswagen araçların debriyaj yukarda kavrar. Mesela benim baskı balata yeni değişmiş ve benimki de yukarda kavrıyor. Bittiğini anlamak için birkaç test vardı googlede görmüştüm. El freni çekip gaza basarak stop ettirme gibi.
-
yokuşlarda kalkarken araç titreme yapar ve zorlanır.
http://www.parcayedek.com/960-volkswagen-yedek-parca-bora-sanziman
-
serdar yeni değişmiş yukarda kavrıyor deyince içim biraz rahatladı araştırayım int. den bir şeyler çıkacak mı ?
-
yokuşlarda titreme yaptığını rahatsız edecek kadar hissetmedim ama denemem gerek
orhan gönderdiğin adresdeki marka orjinal mi ya da kaliteli mi
-
serdar yeni değişmiş yukarda kavrıyor deyince içim biraz rahatladı araştırayım int. den bir şeyler çıkacak mı ?
Hocam ben aracı almadan 2 ay önce kasım ayında değişmiş. Faturalarını aracın içine koymuş adam. Baskı balata değişti diye not edilmiş.İşçilik vs..Benimki de yukarda kavrıyor ama herhangi bir sıkıntı yok debriyajla ilgili..Bir de arabanın hızlanmalarını kontrol edebilirsiniz.mesela devir ibresi ile hız ibresi orantılı şekilde artıyorsa balatalarda sıknıtı yoktur diye duymuştum hocam
-
hııı tşk serdar bilgilerin için
-
ya bu siteyi seviyorum ya bu kadar anında tecrübelerimizi aktarabileceğimiz bir yer yok ...
-
hııı tşk serdar bilgilerin için
Eyvallah hocam.Ben de daha yeniyim ama hergün site ste geziniyorum Boramla ilgili. Ne olur ne olmaz bilgilenelim diye :)
-
aynı serdar bende şubatta aldım bende bir şey ler öğrenmeye çalışıyorum baya bir şey öğrendim bazılarından fayda buldum burdaki paylaşımlar sayesinde bazı konulardada daha dikkatli olmaya başladım.
-
ben orjinal debriyaj ın luk marka oldugunu biliyorum usta luk dedi bende luk marka debriyaj taktırdım 6 ay oldu şimdilik bir sorun yok
-
bende de sıkıntı var araç hızlanırken devir ibresi hızla artıyor fakat araç ivmelenmiyor sanki boşa gaz basıyormuşum gibi yokuştada hafif zorlanma var birde dün 1den 2ye atarken cırttt dedi :-[
-
caner biraz daha dikkat ederek kullanmak gerek.
benimde aklıma takıldı bu ara yolda kalmadan değiştirmek gerek aslında ama tam da bi delilim yok bittiğinin işareti olarak sadece yukarıda kavrıyor.
-
bu devir hız uyumu nedir nasıl olmalıdır ? mesela 5.viteste 3bin devirde 100 ile gidiyorum lpg de ben baskı balatanın bittiğini burdan nasıl anlayabiliriz ?
-
caner benim bildiğim hızlanmalarda orantısızlık varsa debriyaj balatasından kaynaklanıyor. araç devrini alması için gaza bastığımız da araçda gaza paralel hzlanmıyorsa debriyaj balatası ndan dır. yanlışsam düzeltin lütfen..
-
ya o olay bende kısmen oluyor ama bazen oluyo sanki gazı boşa basıyomuşum gibi tekerlere gücü vermiyo ama bende devrini aldırmamış olabilirim o an cünkü herzaman yapmıyor başka bir anlama yöntemi var mıdır bunun ?
-
baskı plak bıtmeye yakın ustte kavrar ve tıtıreme olur ben servıste degıstım 600 tl ye aracımın cok afdersınız ıcıne ettıler sımdıe sansumandan yag kacrııyo servıse gıtsen bı dert gıtmesen bı dert..
-
isyeaannnnnnnn ulann :D nereye gitcez biz :D
-
öyle anlasılmaz hocam bı ara anı kalkıs yap 60 km hıza ulasınca 4 vıtese bırden cek ve ayagını debrıyajdan kaldırıp dırek yuklen gaza araba gaz ıyıyp gıtmıyosa baskı plaka bıtmıs demektır bnmkınde öyle denedım 5 bın sonra plaka bıttı :)
-
abı nreye gıdecegımıde bılmıyorum bugun konustum servısle geıtr bakalım deıdlr ama plaka muthıs tam alttan kavruyo demın arkadsımın yorumuna baktım degıstım ussten kavrıyo dedı olmamsı lazım orjınal plakmı öyle bılmıyorum artık
-
allaha emanet biniyoruz arabalara yemin ediyorum ya :(
-
abı bn yolda kaldım servıs gelıp aracımı aldı 50 km lık yerde 100 tl ucret aldılar felegımı sasırdım :)
-
yolda kalmadan önceki debriyaj balatasındaki değişiklik neydi ?
-
bende de sıkıntı var araç hızlanırken devir ibresi hızla artıyor fakat araç ivmelenmiyor sanki boşa gaz basıyormuşum gibi yokuştada hafif zorlanma var birde dün 1den 2ye atarken cırttt dedi :-[
Debriyajin bitmek uzere. Devir artip hiz artmiyor diyorsun cunku. Yolda kalabilirsin haberin olsun
-
>:(
-
plaka tam bıtmeye yakın araba gaz yıyıyo gıtmıyo ve bnmkı kendılıgınden durdu vıtese gecmıyo öyle kalıyo bnde stop edıp servısı cagırdm hatta bana gelen servıs fısınde söyle yazıyodu sanzumanı sıok tak ıscılık 300 tl hız sensöru sok tak ıscılk 20 tl 350 tl baskı setı bılmem ne toplam 670 ındırmlı gundu 600 lıraya mal olduı bana sımdıde araba sanzumandan yag kacııryo bakalım sımdı ne yapacaklar
-
hııı yağ kaçırma durumunu servis e söyle dostum daha önce böyle bir şey olmadığını sebbinin onlar olduğunu hatırlat
-
aradım konustum bakalım dedıler servıs felan bos abı bnce ıyı bı ustaya göturucen arabayı bnnm dusuncem bu yerın dıbıne gırsın servsıı hep hıkaye
-
caner biz orjinal marka ve fiyatlarını araştırmaya başlayalım bence ne dersin :-[
-
orjınal parca fıyatı set 350 abı dıgerlrı yan sanayı ustte kavrulat orjınal yag gıbı cok yuumussak ve allat kavruyo :)
-
hıııı az önce tanıdık bi parçaçıyı aradım sachs dedi yanlış anlamadıysam 186 tl luk marka yı 210 tl dedi tabi yan sanayi garantisi yok işcilik de dahil değil .
-
Once sokup bakin. İcinde sachs mi luc mu var gorup oyle parca siparis verin
-
aynı fıyatı bnde aldım hatta arstırdım yanı 2.cı kalıte bı malzeme 1.sınıf orjınal dıl ama sonucta yan sanayı abı :)
-
servis en güzeli de ne bileyim baya da pahalı oluyor
-
haklısın abı de yapacak bısye yok parcayı servısten alıp özel bı servıste ıyı bı ustay degıs dıcem ama parca satısı yok adamlarda
-
aynen parça satışı yok geçenlerde buji leri değiştirdim ngk 40 tl ye aldım üzerinde vw amlemi yok içinden çıkanda vardı yetkili serviste değiştirilmiş anlaşılan ama sormadım yetkili servis kaça değiştiri diye.
-
Nasil parca satisi yok? Satiliyor parasini verdikten sonra.
Edit: yetkili servisten bahsediyorsunuz sandim pardon
-
bana vermedıler yok parca satısı dedıelr bıde bujı trıgıer setı dahl 400 lıra
-
yetkili servisleri kastediyorsunuz değil mi?
-
evet arkadsım
-
O servis satmiyorsa baskalarina bak. Az once satilip satilmadigini sordum. Satiyoruz cevabini aldim
-
vay be normalde yasak mıs
-
Yasak falan degil niye olsun ki? Anadolu yakasinda isen gel al burdan
-
bızım elazıg da avrupa veya anadolu yok brader ama dogunun ıncısı kurtlar vadısının memlektı dedın mı akla gelen ılk yer elazıg 23 :)
-
Anladim. Burdan kargo yapmak lazim anca
-
off yazılanları okuduguma gore benım balata da bıtmıs gıbı.cunku araba yokusta hıc cekmıyo bırde tıtreme var gaza yuklensen bıle araba hıc atak degıl bu gıdısle bu araba elımde kalacak ya....
-
İs buyumeden degistirin o zaman. Sonra volan da yanarsa bide onu almak zorunda kalmayin
-
ewt ıs buyumeden degısın bnce masraf daha bı cogalır malup vw yedek parca cok pahalı
-
araç gittiğin devirden daha az bir km hız yapıyorsa yokuşlarda tıtreme yapıyorsa gitmiyormuş gibi bir his bırakıyosa yanı bastığın kadar gıtmıyormuş gibi birde el frenını çek aracı bire yanı birinci vitese al kalkış yapmaya çalış araç kalkmaya zorlanıyormu yoksa olduğu yerde duruyormu kalkış yaparken kalkmak için zorlanıyorsa depraj sağlamdır
-
ben geçen denedim onu az zorlandı ilk başta sonra baya gaz verinde hareket etti
-
plaka bıtms arladasım zorlama arbayı yazıktır bnce
-
normal bir kullanımda debriyaj balatasının ömrü kaç sene , yada kaç kilometre fikri olan varsa sevinirim.
-
benim baskı balata 2010 yıldında dğeişmiş ne kadarki ömrü değiştirmem gerek mi el freni testini uygulayaım bende
-
Benimde baskı balata seti 98.000 km'de yenilenmiş ''luk'' marka.araç içinde buldugum faturada böyle yazıyordu.şuan 107.000 kmdeyim :)
-
Düzgün kullanarak 250 bin km ye kadar kullanan birini okudum bir yerde :) Mümkün mertebe yarım debriyajla kullanmayın, balataları yakmayın :)
-
benim debriyaj seti almanyada takılmış 3. vites 170 vuruyo sağlağlamdır herhalde :)
-
debraj balatasının ömrü kullanıma bağlıdır 96 model 140 000 km de aracın baskı balata hala orjınal :-))))